Относно играчките - по съвет на моя близка от миналата година практикувам следното - периодично крия половината играчки в една от стаите, която използваме за склад/дрешник ... не че Дара не пита за тях, но успявам да отклоня вниманието й, докато ги забрави. След известно време постепенно сменявам играчките и така избягвам купуването на нови и все са й интересни тези, с които играе.
Разбира се бабите не мога да ги спра да й купуват, но обикновено ако са ги донесли в къщи им ги връщам да си стоят у тях, като им отидем на гости там малката да си играе , че у дома вече няма място, а и винаги съм била против презадоволяването.
Пъзели и книжки обаче си купуваме, че много обича да четем и да реди.
От една седмица съпругът ми е в отпуск и той гледа малката, та я беше изпуснал в "забранената стая" и като напипала бебешките играчки ... сега с тях си играе ... а ние чакаме второ момиченце и ги бях прибрала, ама таткото нали не може да отказва

Всичко става МНОГО ТРУДНО. ВСИЧКО! Като се започне от хранене и се стигне до излизане на разходка. Не иска да излиза навън (молим се по 30 минути и го изкарвам почти насила). После се прибираме по аналогичен начин. Спане, къпане, хранене - ужас е! Всичко е планирано и дирижирано от него (ако му позволим де). Общуването от известно време е: "Сега кажи ще си играем и да си играем!", "Започни да си играеш СЕГА!" и т.н.
. Ще се радвам да споделите вие как провокирате апетита на децата си, как да я накарам да опита другите вкусове. Тя помирисва и дори не иска да опита. Аз съм била така като дете, но съм го израснала, та се надявам и при нея да се променят нещата.
или просто тази година си беше "болнава".

нали знаете как е - наспива се докато на мен ми излиза въздуха да бутам количка и като се приберем аз съм изморена, а тя будна