Горски дъхави цветя - за Мама ЮЛЧЕТО набра:)

• 62 253
  • 602
  •   1
Отговори
# 420
Ха-ха-ха, голям сръчко е Калоян! Браво на детето, така приятно да зарадва мама Heart Eyes

Теди все такава кротушка да ти е кукличката!

# 421
Здравейте, мами.
И аз имам дъщеричка , родена през м.юли 2010г.
Ще се радвам да съм част от "малкото ви семейство" .

# 422
За много години момичета  Hug Да сте живи и здрави, много обичани майки и жени. През новата година желая най вече здраве за дечицата и за семейството  Hug

Как прекарахте празниците? Какви подаръци получиха децата от Дядо Коледа и Дядо Мраз  Whistling

Ако не знаете, то Дядо Коледа ходел в градината да оставя подаръците, а дядо Мраз ходел в къщи  Wink

# 423
  • в 1001-та нощ
Ха, ха, agnesana  Joy hahaha разсмя ме с глас  Heart Eyes

Калоян трябваше много да слуша - за да мине Дядо Коледа. дори няколко пъти се отби дядото Simple Smile

Подаръците:

1. Влак със сглобяеми релси, гари и т.р. с диатанционно упр-я
2. Етажен паркинг с писти
3. БМВ - намерих само за 8+, което се оказа, че е сглобяемо и 1 часа - се разправях с колянови валове и т.н.  Joy hahaha
4. Циментовоз
5. Кухненски робот
6. Цитрус преса
7. Раницa МакКуин
8. Плюшен МакКуин - тип възглавница ....

От майка ми - Сервиз за ремонт на автомобили с подемник, тунел и т.н., от свекърва ми - долнище анцунг  Blush

От сестра ми дървен конструктор, от другата леля - спално бельо  Heart Eyes

Доволен беше, вече по инерция повтаря колко слуша, нищо, че Дядото ще идва чак догодина  Blush

sash_stefanova  Hug добре дошла  Blush Госпожицата ходи ли на градина  Rolling Eyes Слуша ли? Какво й е интересно  Rolling Eyes

# 424

Дара я пуснах на ясла на 1 год. и 2мес. Първият месец беше кошмарно, защото не се беше делила от мен и все още я кърмех, но след това започна да ходи със желание и към момента обожава да ходи на градина.
За първи път сега около Коледа ми се разболя и полежахме в болница, та затова до февруари няма да я пускам на градина, въпреки че вече й липсват приятелчетата там.
Обожава да четем приказки, в градината ги учат на стихчета и вкъщи обича да рецитира по няколко пъти това, което е научила. Едната й баба е учителка по български и миналата година започна да я учи на буквичките и Дара прояви огромен интерес, научихме азбуката и като четем приказки първо иска буква по буква /не може да чете, да не оставя грешно впечатление/ - учителката й ми се поскара, че била малка за това и да наблегнем на игрите. Разбира се, пее.
Обича да реди пъзели, кубчета с приказки, от скоро започна да се заиграва и с кукли, да "готви", да се гримира, да "къдри" косата и др. дамски работи. За съжаление от скоро започна да се заглежда и по детските филмчета и мисля, че много време им отделя. Странното е , че много й харесва "Скуби ду", дори се наложи да запишем дискове с филмчето, а очаквах по нещо по момичешко да се загледа.
С удоволствие ще следя темата, за да си сверя часовника за интересите на нейните връстници.

# 425
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
sash_stefanova, добре дошла и от мен  Hug

Борко също се заглежда по филмчета - гледаме всяка сутрин Дора Изследователката - нещо като ритуал ни е - сутрин ставаме, банята, Дора и тръгва за градина  Peace

През ваканцията гледаше и "Рибки балони" и "Отбор Уми Зуми"  Crazy

Сега е само със сутрешната Дора  Peace 

# 426
sash_stefanova, добре дошла.

Ние празниците ги изкарахме болни, цялото семейство. Пропаднаха плановете за ходене някъде, също и срещите с приятели.

Подаръците бяха тези, които си поръчаха в писмото до дядо Коледа. Нищо повече. Аз съм против затрупването с подаръци, не мисля че е възпитателно. Един подарък под елхата вкъщи, един от детската градина, един от баби и дядовци, един от лели... и стават твърде много. Чудят се кое да подхванат първо..  Laughing

И аз сутрин пускам Дора изследователката на моите. След това обаче имат възбрана за детските. Докато съм на работа тв-то не се пуска(в момента и двамата не ходят на градина).

# 427
Да, любимата Дора, и нея гледаме, когато я хванем, че една сутрин като се загледа щяхме да закъснеем за детската, тогава разбрах, че и сутрин я дават ... иначе я гледаме вечер.
Доскоро не давах на Дара да гледа много телевизия и не й липсваше това удоволствие,  но и ние през декември се разболяхме и стоенето по цял ден вкъщи доведе до някои вредни навици.
Сега я гледа баща й през деня, взе си отпуск 2 седмици, и у дома е настанала анархия.
А до февруари колко време има още, не ми се мисли като я пусна пак на градина как ще възстановяваме режима.

# 428
  • в 1001-та нощ
А по някоя телевизия ли дават тази поредица или ги сваляте и пускате?

Калоян гледа единствено филмчета за кухненски роботи, машинки за спагети, кайма, колбаси .... В началото му пусках на моя лаптоп, после на един малък, който ползваме за пътуване и  накрая  ... му инсталирахме едно таблетче, където аз съм свалила предварително от youtube  (че бавно зарежда от нета) и може да се занимава с часове, като паралено си е сглобил кухненски робот от играчки, фунии и всякакви си е намерил и прави сок, супа, каквото му хрумне - гледа какво се прави на филмчето и той прави същото ....

Заиграва се и с колите, но в паузите  Blush

Обича да рисува, но не мечо, зайо и т.н. - основно рисува перални, сокоизстисквачки и т.н машинки.

Съответно любимите магазини са Технополис, Техномаркет и дърпа батковците да му показват пералните - най-големите  Joy hahaha

# 429
Гледа предимно канал  супер 7 - Дора изследователката и още едно детско отскоро засичаме по същия модел като Дора, но не си спомням името, Скуби ду освен там , по-големият й братовчед е свалил на флашка мноооого други дъъъълги филмчета със Скуби ду и сега се събужда и ляга с тях - ужас ... записал й е и Том и джери и други, но ме изумява с това Скуби, не че и аз не се заглеждам, особено като заспиваме , ама се ядосвам, че толкова време започна да отделя на филмчетата...
Преди на лаптопа й пусках Маша и мечока, Ну погоди и Педя човек, лакът брада и много ги харесваше, свършва серията, която съм пуснала и започва да се занимава с нещо друго, а сега докато играе и телевизора работи ...

# 430
  • Пловдив
Здравейте и от мен,

Добре дошла на новата мама   bouquet
Празниците минаха добре, сега пак сме на градина и ни е трудно свикването, завърна се реването преди градина  ooooh! Иначе и ние сутрин гледаме Дора, любими са ни още Маша и Мечока, Франклин, Ну Заец,  а сега (от както му подариха комплект с животни от джунглата) и Цар  Лъв.
От книжките отново любими са за Франклин и Дора, както и поредицата за Петсън и Финдъс

# 431
Добър ден на всички!!!

Теди,как е дребосъчка Hug

По празниците и ние бяхме болни,та много,много не сме се събирали с приятели.Подаръци получиха само пожеланите в писмото за белобрадия старец.Изобщо нямам желание да се заривам с играчки,че и без друго за 6 години вече сме заприличали на детски клуб.Ще изчакам още година и ще замъкна всичко към градината Mr. Green

Детски филмчета съм разрешила по едно на ден да се гледа.Ивон гледа детски от тази година,Алекс и той.Обичат приказки от родна на "Червената шапчица","Снежанка","Пепеляшка" ,"Последния еднорог".Алекс си пада по "Дора","Домашни любимци-супергерои",Машенка и Мечока и Випо.Преди много обичаше "Джим и Джем",но май го израстна,та ще го пенсионираме.
До компютъра нямат достъп все още,нито за детски,нито за игри.Песнички им пусйам на телевизора Peace

# 432
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Ади, дребосъчка е добре Simple Smile Папка, спинка, започва и да будува, но по малко. За 25 дни е наддала 700гр., което според частната ни докторка е много добре, а ЛЛ сигурно ще каже, че я държа гладна. С Борко в такъв филм ме беше вкарала - той беше качил между 700 и 800 ще излъжа колко точно и тогава ЛЛ ми се развика, че съм го държала гладен, а на мен направо ми се ревеше и се чувствах виновна, че не съм разбрала нуждите на детето, а ето, че не е имало нищо такова... Цялата работа е да се "храни" АМ сектора, то е ясно, но колко късно го разбирам  ooooh!

Алена, по Супер 7 са тези филмчета  Peace

Играчките са ми болна тема на мен  ooooh!  От Дядо Коледа вкъщи получи само 1 подарък - автомивка, която си беше поръчал. НО при свекърва ми има 8 подаръка - онзи ден тя пред мен му ги брои  ooooh!  единия от които е някаква комбайна за сума, която ме е срам да кажа... някои хора работят по цял месец за тези пари. Голяма грешка според мен  Tired 
При майка ми имаше също 3-4 подаръка  ooooh!
Толкова е свикнал всичко да му се купува, да му се угажда, че вече не знае значението на думите "не" и "не може". В момента, в който чуе тези думички и се започва един неистов рев, който чак води до хълцане  ooooh!  Всяка вечер например се разправяме за това, че трябва да си ляга... започваме от 21ч. и до 23ч. продължават драмите. Като му кажеш, че трябва да приключва с игрите и да си ляга и започва да реве  ooooh!  Преди го правеше веднъж в седмицата, сега е всяка вечер  Tired  Всички ми казват, че било ревност към малката, но аз не мисля така - просто се инати, налага се, кара някакъв ужасен период  Rolling Eyes

# 433
  • Burgas
Теди,
време е да се съберем на по чаша вино до го обсъдим този инатлив период и начини за справяне с него. И ние имаме такива моменти, за съжаление все по-често и говорихме с татко му, надявам се да се справим. Но малко женски приказки на по винце никога не се излишни. Представяш ли си като накърмиш малката след винцето как сладко ще спи детето? Grinning Wink

# 434
zvezdi4ka_bs, и ти чакаш бебенце! Честито и лека бременност.  Grinning

Теди, на мен 700гр ми се струва съвсем добре.  Peace
Не е задължително да има ревност заради бебето. При нас например нямаше нищо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт