Температура, без установена причина

 • 1 269
 • 12
 •   1
Отговори
 • Мнения: 234
Здравейте.
Понеже вече не знам какво да направя и към какъв доктор да се обърна, бих искала съвет ако някой се е сблъсквал с подобен проблем. Дъщеря ми е на 3 и половина. От както тръгна на градина почти няма месец да не сме с вирус. Антибиотик сме пили само два пъти. През март ми вдига единадесет дни темпаратира. До преди седмица десет дни вдигаше температура, но си е имала всички симптоми на настинка-кашляне, запушен нос и прочие. Обаче преди три дни ми вдигна температура 38,6 без абсолютно никакъв симптом. И така вече три дни, но се върти все около 37 и нещо до максимум 38. Веднага я заведох на лекар. Пуснах ме кръв, урина. Резултатите са наред. Единствено хемоглобина е малко нисък. Не показват да има инфекция, вирус. Този път обаче се оплака първия ден, че я боли главата. Доктора я преглежда много и не открива причина. Записала съм час за ултразвук на стомах и бъбреци. За първия ден сигурно я е боляла главата, но сега си разправя, че по цял ден я боляло. Но не е мрънкаща, не хленчи и плаче. Абсолютно си е бясна и в повече даже от допустимото. Храни се нормално, като се има предвид, че е много злояда. Наистина нямам идея какво да направя и къде да търся причината. Доктора и той ми се струва озадачен.
Моля, ако можете да ме посъветвате какво да направя, че наистина ми минават всякакви идеи в главата.

# 1
 • Бургас
 • Мнения: 5 734
От снощи и сина ми е с температура без никакви симптоми. Баща му го доведе с 39.5. До преди 2-3 седмици беше на АБ за пневмония, но оздравя. И от вчера пак Т. Интересното е, че се сваля до 37. До сега не ми е правил такова боледуване с рязко сваляне на толкова висока температура. Бълнува /буквално разговаря с мен докато спи/ и много се поти. Лично аз смятам, че е вирус, но днес са на лекар и ще видим. Няма болки, сополи, кашлици - абсолютно нищо. Играе, приказва...Само като качи много Т и се отпуска, което си е напълно нормално. 
Изчакай детето още 1, 2 дни и ако и тогава не се оправи, действай. Вирусите имат нужда от време, пък и Т не и е много висока.

# 2
 • Мнения: 780
 В момента детето ми е с подобен "вирус".Температура вече трети ден, едва вчера се появи лека хрема и зачервено гърло.Пуснах стерилна урина...Днес лекарят каза чисти гърди, силно зачервено гърло, започваща ангина...Започваме Панцеф-а Sad.

# 3
 • Мнения: 860
Ох, не знам за вас, ама моят син тръгне ли да вдига температура, за 13 минути максимум е вдигнал от 37,5 до 39,8, веднага екстрите- гнойна ангина с огромни налепи. За минути буквално. Аз не мога да си позволя да чакам с дни- веднъж се опитах половин ден, та после "Ела да видиш"...  И без антибиотик няма промяна. Добре, че поотрасна, закрепи се (изпробвахме всичко, бяхме стигнали до вадене на сливици- по 1-а ангина на месец, но се радвам, че задържахме и не ги махнаха) и, да чукна на дърво, година нямам такива обстоятелства.
Та това с температурата може да е много сериозно (едни диагнози са,...  Cry), може да е от горещината навън, може да е от вирус, а може да е от нищо- моментна реакция.

# 4
 • Бургас
 • Мнения: 5 734
Мъжа ми го води на лекар - гърло. Писан ни е антибиотик. Явно такъв е вируса в момента. Смятам да задържа АБ за сега и ако влошим ще го пие. За едно гърло + Т няма да го тровя все още.

# 5
 • Мнения: 780
Sesana, виждам  че си от Бургас.Явно това е вирусът, който върлува тук.Детето ти оплаква ли се от главоболие или скованост във врата?Притесняват ме тези оплаквания на дъщеря ми...
Температурата достига до 39,5.Успявам да сваля до 37,3/4 и пак започва да се покачва...
Вчера леко прокашля...

# 6
 • Бургас
 • Мнения: 5 734
Вчера вечерта беше страшна работа. Докато уж спеше, говореше с мен. Хем спи, хем говори. Смятам, че е бил много унесен, но не и добре заспал. Това състояние продължи близо 2 часа.
Само докато го преобличах през нощта, казваше, че го боли докато го придържах под вратлето, за да сменя възглавницата. Нормално е да се оплакват от глава при тези температури. Но ако много те притеснява идете на лекар. Peace

# 7
 • Мнения: 860
Мисля, че не е разумно това с отлагането на лекарствата, но всеки си знае за себе си.

# 8
 • Мнения: 234
Twix, не казвам, че е това и не слагам диагнози. Просто покрай четенето, за да видя симптоми на всичко, за което се сетих и сега като видях за скованост на врата. Погледни за минингит, това е един от симптомите плюс главоболие.
Не знам какви са вече тия вируси дето ни пускат, но край няма. И аз имам едната идея, че може да е от слънцето. Два дни ходих ме на плаж. Ще видя ултразвука дали ще покаже някоя скрита инфекция. В главата ми е хаос. То за тумори ли, за левкемии ли , за какво ли вече не чета и търся. Симптоми на вирус няма ме. Но температура си вдига ме.
Дано дечицата бързо преминат през тези вируси и укрепнат, че аман. Ние до сега сериозно не сме боледували. Но пък месец не минава да не сме с гърло и нос. Не излизам от доктори.

# 9
 • Мнения: 780
Ох...първото, което си помислих беше менингит...Но веднъж каже, че я боли главата в областта на тила, друг път, че я боли самия врат, после пък главата в областта на слепоочията, явно е стояла и на течение-не дава да и пипнеш гърба...Обяснила съм на лекаря...Днес сутринта, докато спеше се беше завила през глава, казва, че и е студено и на главата...като се прибирахме от лекаря, от слънцето и парело на главата...Съвсем ме обърква...Капризничи, иска студена вода, не "топла", това иска, другото не, мрънка, хленчи, скучно и било...Поне температурата, като че ли започва да...Днес достигна до 38 сутринта.До момента не е вдигала.Но хремата се засили и се появиха зелени сополи...Вирус ли е всичко това, не е ли, но тези зелени сополи при нея винаги правят беля и се налага антибиотик...

# 10
 • Мнения: 2 070
Има си причина, може би не чисто физиологична
Как и понася градината, може да е от стрес

# 11
 • Мнения: 780
Пали, такова беше обяснението за честото и боледуване на детето ми от познат лекар.Верно, на шега го каза, но има логика...
Тази вечер е по-добре, температура 37,5, гърлото все още я дращело.

# 12
 • Мнения: 2 070
Когато синът ми беше на осем години, баща му замина на работа в чужбина
Детето не пророни и сълза, което ми се стори странно, но на другия ден вдигна температура,
която се покачваше всяка вечер през следващите две седмици.Купища изследвания направихме, побърках се от тревога и нищо.Наскоро четох за статия за последствията от стреса, и един от симптомите беше точно такова мнимо боледуване.Ако всички изследвания са добри, може да е от това

Общи условия

Активация на акаунт