Телесна температура

• 598
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте, дами. Преди много години открих, че имам по-висока телесна температура. Сутрин е 36.8 - 36.9 (орално) и вечер достига понякога до 37.6. Аксиларно е 36.6 до 37.3 (вечер). Аксиларно я меря с живачен около 7-10 минути, а орално с електронен докато се чуе сигнал.

От чисто любопитство, бихте ли измерили вашите температури (аксиларно и орално)? Бих искала да разбера повече дали това е нещо нормално при жените.

Преди винаги съм смятала, че 36.6 е нормалната температура. След като открих, че моята е по-висока си правих множество изследвания и все нищо не излизаше. Открих я съвсем случайно и първоначално се шашнах.

Приятен уикенд и благодаря много!

# 1
Здравейте, дами. Преди много години открих, че имам по-висока телесна температура. Сутрин е 36.8 - 36.9 (орално) и вечер достига понякога до 37.6. Аксиларно е 36.6 до 37.3 (вечер). Аксиларно я меря с живачен около 7-10 минути, а орално с електронен докато се чуе сигнал.

От чисто любопитство, бихте ли измерили вашите температури (аксиларно и орално)? Бих искала да разбера повече дали това е нещо нормално при жените.

Преди винаги съм смятала, че 36.6 е нормалната температура. След като открих, че моята е по-висока си правих множество изследвания и все нищо не излизаше. Открих я съвсем случайно и първоначално се шашнах.

10 секунди в гугъл ще ти отговорят и без медицински познания, че температурата ти е нормална. От 36 до към 37,2-37,3 си е нормална температура. От 37,5 нагоре се води повишена (не висока!) температура.

# 2
Чела съм достатъчно в гугъл. Както казах, искам от чисто любопитство да видя дали е същото и при други жени.

Ако някога съм се притеснила за нещо е, че понякога вечер е 37.6 орално.

# 3
Чела съм достатъчно в гугъл. Както казах, искам от чисто любопитство да видя дали е същото и при други жени.

Ако някога съм се притеснила за нещо е, че понякога вечер е 37.6 орално.

Това е субфебрилна температура. В повечето случаи се открива случайно, но говори за скрит проблем - недолекувана инфекция или нещо друго. Личният лекар ще ви пусне кръвни изследвания и урина,
за да се види дали там има индикации за някакво възпаление.
Състоянието не е нормално, температурата на здрав човек не минава 37 градуса.
Единствено при бременни жени се смята, че може да има някаква температура около 37 градуса и това е нормално.
Акоко не сте бременна, просто търсете скрита инфекция - зъби, гърло, нос, пикочни пътища и т.н.

# 4

Това е субфебрилна температура. В повечето случаи се открива случайно, но говори за скрит проблем - недолекувана инфекция или нещо друго. Личният лекар ще ви пусне кръвни изследвания и урина,
за да се види дали там има индикации за някакво възпаление.
Състоянието не е нормално, температурата на здрав човек не минава 37 градуса.
Единствено при бременни жени се смята, че може да има някаква температура около 37 градуса и това е нормално.
Акоко не сте бременна, просто търсете скрита инфекция - зъби, гърло, нос, пикочни пътища и т.н.

Случайно я измерих така края на 2020. Пуснаха ми всякакви кръвни изследвания включително и на хормони. Пълна кръвна картина + урина, туберкулоза, ревматизъм, хормони и антитела на щитовидната жлеза, някакви изследвания за бактериални инфекции, и тн. Ходих на УНГ, кардиолог и зъболекар. Дори ходих и да ми правят ехография на лимфните възли (за всеки случай)

Чувствам се болна когато температурата ми е над 37.5 (аксиларно).

Веднъж бях накарала приятелка да си измери оралната температура вечерта и си беше 37.3. След няколко дни повтори и беше 37.4. Затова и не съм съвсем съгласна, че всеки здрав човек е в този диапазон.

Та просто искам да видя дали има още хора с такава температура.

# 5
Разликата между вътрешната температура и външната температура на човешкото тяло е 0,5 градуса. Вътрешната температура е тази, която мерите орално, външната е тази която мерите аксиално.Разлика 0,5 градуса. Външната температура на тялото е нормално да е до 37 градуса.
Вашата приятелка е измерила орално 37,3-37,4 тоест нейната температура е в рамките на нормалното, защото е 36,8.
Вашата външна минава 37 градуса.
Не знам доколко ми се разбира написаното, но това е.

# 6
Разликата между вътрешната температура и външната температура на човешкото тяло е 0,5 градуса. Вътрешната температура е тази, която мерите орално, външната е тази която мерите аксиално.Разлика 0,5 градуса. Външната температура на тялото е нормално да е до 37 градуса.
Вашата приятелка е измерила орално 37,3-37,4 тоест нейната температура е в рамките на нормалното, защото е 36,8.
Вашата външна минава 37 градуса.
Не знам доколко ми се разбира написаното, но това е.

Не питам дали моята е нормална или не. Каква е вашата аксиларна температура сега? Simple Smile

# 7
  • София
Скрит текст:

От чисто любопитство, бихте ли измерили вашите температури (аксиларно и орално)?
Бих искала да разбера повече дали това е нещо нормално при жените.
Скрит текст:

Нормално е. Температурата е съвсем нормална.
Моята не желая да меря.

Защо те интересува каква е чуждата температура, щом не е за да разбереш дали твоята е нормална?

# 8
Скрит текст:

От чисто любопитство, бихте ли измерили вашите температури (аксиларно и орално)?
Бих искала да разбера повече дали това е нещо нормално при жените.
Скрит текст:

Нормално е. Температурата е съвсем нормална.
Моята не желая да меря.

Защо те интересува каква е чуждата температура, щом не е за да разбереш дали твоята е нормална?

Защото ми е любопитно дали има други хора с подобни вариации.

# 9
Нямаш повишена температура! Когато се мери в устата, смъкваш половин градус и това ти е реалната. През деня температурата е нормално да се повиши от движението и умствената дейност. Ти си намерила хоби да си мериш температурата. Просто спри да го правиш!

# 10
  • София
На всички хора температурата варира. Ако не варира, значи не са живи.

# 11
  • София
Орално температурата нормално е около 36,8-37,4. Вечер винаги е по-висока от сутрин. Между външната и вътрешната разликата е около 0,5 градуса. Под мишницата е нормално да е до 36,8-36,9. Орално до 37,4.
Не виждам нищо странно в температурата ти.
Жените обичайно са с различна температура в различните фази на цикъла.

# 12
Ако някой смята, че има повишена Т започва да я мери ректално и да си води дневник. Аксиалната и оралната са компромиси и зависят от хигиена, косми, дали си пил вода, дали си говорил и др.
В зависимост от това каква е Т при събуждане може да е предположи проблем със щитовидната.
Т повишена вечер в първите 15 дни след първия ден на цикъла говори за възпаление, хроничен процес, високо кръвно и здравословни проблеми. Повишена Т след овулация е често срещано при младите жени.
Пълните хора и тези с ИР често имат леко повишена Т.

# 13
Моята е по-ниска, винаги съм била така. Вдигна ли 36.6-36.8 имам чувството че горя, а над 37 пък съвсем. Предполагам, че си е просто особеност на организма, не съм забелязала някакви проблеми да произтичат от това. Същото е и с кръвното - по стандарт идеалното е 120/80, аз ако вдигна толкова ще припадна.

# 14
Little Queen, как е щитовидната? Раждала ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт