Лято в Албена 2013г. - (Тема 3)

• 51 772
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
# 466
Да кажа и аз за х-л Боряна, прибрахме се от там в петък, бяхме цяла седмица. Комари нямаше въобще,в банята има само сапунчета и шампоани, сменяха кърпите всеки ден. Сешоар има. В ресторанта се закусва до 12 часа, от този час нататък може да се поръчва обяд на свободна консумация. Не беше скъпо, супите и таратора бяха около 3 лева, основни ястия , пици и спагети от 6/7 лева до 15/20 за рибите. Виното е 6 лева на чашка , така че по-добре си поръчайте бутилка, ако ще пиете вино, малка наливна 2 лева, голяма 3лв.
Храната ставаше и за закуска и за вечеря. Има аниматори, които всяка вечер забавляват децата с дикотека от 20 ч.  и шоупрограма от 21 ч., само се редуват всеки ден от Боряна в Елица и обратно, защото са екип. Детския аниматор работи сутрин от 10 до 12 и вечер от 16 до 18 часа, рисуване и игри. На моята дъщеря и беше интересно.
На плажа ако искате чадъри на първите редици , трябва да тсанете много ран и да си хвърлите кърпите там, иначе от чужденците не може да се уредите. Аз не съм си причинявала такова мъчение, все пак съм на почивка и да се наспя,та  не сме ползвали тази екстра, ако си носите чадър може да си го сложите спокойно до тези на хотела, има свободна широка ивица , където няма такъв наплив и да сте на самия бряг.Първите дни бяхме в стая на 2 етаж, към морето четни, беше с душ, после си удължихме престоя и бяхме на 7 етаж нечетни пак към морето и бяхме с вана, и в двете стаи имаше хладилник, тоест минибар, ама става .
Ако някой иска да пита още нещо на линия съм, ние останахме много доволни

На 2 или 7 етаж е по хубаво.

# 467
  • Русе
На 7 етаж гледката към морето е уникална, макар , че и на втория беше добра, ако може да избирате, по-добре по- нагоре.Иначе стаите са абсолютно еднакви, разликата е в банята.

# 468
На 7 етаж гледката към морето е уникална, макар , че и на втория беше добра, ако може да избирате, по-добре по- нагоре.Иначе стаите са абсолютно еднакви, разликата е в банята.
Кой бани са  по хубави?
Ние сме от поспаливите ,та ще бъде където има място,а басейна как е?Сина обича да плува ,не излиза от водата,и като почне да влиза в морето на вътре,започва едно викане от моя страна и той се премества в басейна. Simple Smile

# 469
  • Русе
В едната баня е душ, в другата - вана. Тя е по-голяма, иначе нищо особено.Басейнът става, не е от най-топлите, но е чист.Има детска част 60 см. иначе най-дълбокото му е 1,30м.Спокойно е много, няма крясъци, има места по шезлонгите по всяко време

# 470
  • София
Никой ли не е почивал в Магнолия това лято  Embarassed

# 471
Не мога да видя в сайта на Албена, хотел Панорама дали има асансьор?

# 472
Някой почивал ли е в Лагуна Маре?
Интересува ме какви са условията, храната. Децата ще бъдат настанени на тези легла, които са едно върху друго. Притесняваме да не паднат от там, че каката много се върти докато спи. За басейн прочетох, че се ползва общ басейн с друг хотел. Басейна хубав ли е и как е детския басейн.
Не намерих мнения за Лагуна Маре в темата и затова, ако някой е ходил там да сподели Wink

# 473
  • София
 chere6ka, самоцитирам се.

Здравейте! Завърнахме се от Лагуна Маре и набързо ще споделя впечатления.

Бяхме в стая с двуетажно легло за децата и спалня за нас. Бяха спазили изискването ни стаята да е с изглед розариум/море и гледката беше прекрасна. Почистваше се всеки ден, като се сменяха всички кърпи, а в сряда смениха и спалното бельо. Стаята ми се стори малко по-голяма от тези в Сенди бийч.
 Минус беше обратният наклон на пода в банята, при което често се задържаше вода.

Изхранването беше в Лагуна Гардън и определено не съм доволна от храната - безвкусна и еднообразна. Единият ден имаше едно ужасно мляко с ориз за вечеря, което беше приготвено от остатъците от обедния бял ориз. На пръв поглед има разнообразие, но реално трудно можеше да се направи някаква нормална комбинация от приготвените храни. Всеки ден за десерт имаше петифури, като единствената друга възможност беше сладоледа. Салатите ежедневно бяха едни и същи, а хлебчетата бяха стари - явно ги зареждат един или два пъти в седмицата и са твърди като камък. В нито един панер с хляб нямаше щипка и всички пипаха хляба с ръце.

Времето беше хубаво, а плажът е прекрасен както винаги. Възползвахме се и от библиотеката.
 Единственият минус е запазването на чадъри на първите редове с хавлиени кърпи, пояси и други подръчни материали. По този повод имам и една история, но за нея ще пиша в следващите дни.

За мен тази година нивото на храната е малко по-ниско от миналата година - въобще тенденцията от 2009 насам е инклузивът да се стеснява все повече, а храната да става по-еднообразна и блудкава. Това са поне моите наблюдения.
 По отношение на Лагуна Гардън - закуските правеха изключение, тъй като бяха доста разнообразни. Сутрин имаше мекици, пържени филии, принцеси, гофрети, палачинки, понякога баница и някакви зърнени каши за руснаците. Диня, праскови, кайсии, а понякога и пъпеш присъстваха при всички хранения. Това беше и моето спасение, когато не мога да си харесам нещо за ядене, а дебело подчертавам, че по отношение на храната не съм претенциозна.
  Кафето Лаваца не е включено в инклузива на Лагуна Маре, докато миналата година в Сенди спокойно си пиехме хубаво кафе без да го заплащаме. В стаята ни нямаше сешоар, което за мен е голяма изненада, след като става дума за четиризвезден хотел. Той не заслужава повече от три звезди при никакво положение - няма басейн, ресторант, необходимото обзавеждане и услуги за този тип хотели.
   Положително е наличието на разнообразна анимация за деца и за възрастни, както и детското клубче, което ни спаси в единствения дъждовен следобед през седмицата, в която почивахме. Другото, което ми хареса, е спазването на сравнително добра хигиена и редовната смяна на кърпи и бельо.
  Базата вече е остаряла и има нужда от подмяна, но това важи за доста от хотелите в Албена.

Моите деца спаха на двуетажните лега. Големият, който е на 6 години, пребиваваше на горното и единственият му проблем беше по-топлият въздух, но той се решава чрез климатика. Леглата изглеждат добре обезопасени, но все пак зависи и твоите деца на каква възраст са. Спалнята е доста широка, така че може едното дете да спи при вас, а другото на долното легло, например.
  Ползват се басейните на Лагуна Гардън, които имат секции с различна дълбочина (от 0.45 до 1.30 м.), а малкият има и пратер. Там се провежда и част от анимацията за деца и възрастни. Програмата е изложена във фоайето на Лагуна Гардън. На нас ни харесаха много.

# 474
Inanna, благодаря ти за инфото  Simple Smile

# 475
  • София
http://albena.bg/bg/offers/view/id/208
Някой почивал ли е в комплекс Бялата Лагуна. Цените са доста прилични  newsm78

# 476
Знаеш ли кое ме отказа завинаги от Бялата лагуна?
Миналата година четох мнения на хора,които го бяха посетили и споменаваха за множество водни змии в този район,имаше и снимки!До този момент си мислех,че по нашето крайбрежие не се срещат тези гадинки,но.....Няма никога да си помисля да го посетя само по тази причина!Иначе изглежда прекрасно място-спокойно,красиво,далеч от обичайната лудница в курортите.

# 477
  • София
Миналата година четох мнения на хора,които го бяха посетили и споменаваха за множество водни змии в този район,имаше и снимки!До този момент си мислех,че по нашето крайбрежие не се срещат тези гадинки,но.....Няма никога да си помисля да го посетя само по тази причина!Иначе изглежда прекрасно място-спокойно,красиво,далеч от обичайната лудница в курортите.

ааа и аз  Stop

# 478

ааа и аз  Stop
Аз съм почивала там, но преди доста години. Няма да повторя, защото:
Тогава в стаите нямаше климатик и са много тесни - двама души с труд се събират с багажа си.
Няма хладилник и за една вода трябва да трамбоваш до ресторанта, който не е близо и има наклон
Вечер е пълна пустош и тъмнина - няма възможност за разходки както е на Албена
Плажът не е хубав като Албенския и е тесен
Пускат външни хора на басейна и през почивните дни е лудница
Плюсовете са - май че басейнът е минерален, хубава гледка към морето от стаите, храната ми хареса и околностите са много красиви, спокойно е. Но си предпочитам Албена, искам вечер да има къде да се разходя и то без кола.

# 479
  • София
Приключих с терзанията и току що резервирах за Магнолия от 18,08  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт