Лято в Албена 2013г. - (Тема 3)

• 51 766
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
  • София
http://albena.bg/bg/offers/view/id/220

Това сега какво означава?
Има ли и някакви действително взети мерки в курорта, или просто си драскат във сайта.  Confused
Ами предполагам означава, че като не си намериш хавлията или плажното масло върху запазения шезлонг, проблемът си е твой. Аз пък адмирирам подобен опит да се въведе някакъв ред с тези намятани 24/7 хавлии!

Дано наистина да са измислили някакви по-ефективни мерки срещу тази порочна практика  Praynig
 Също така се надявам, че по същият начин уведомяват и чуждите туристи (най-вече руснаци и румънци) относно правилата на плажа.
  Значи не съм се хабила напразно при попълването на тяхната анкета след престоя ни там  Mr. Green Радвам се, че вземат под внимание мнението на клиентите си и предприемат мерки за подобряване на условията за почивка. Дано да не е само на хартия/сайт  Wink

# 706
  • София
Здравейте!

От 21.08 сме във хотел КОМ - Албена.
Може ли някой посетил го да сподели за прекарването си там - база, обслужване, храна , хигиена.
Особено сме обезпокоени от коментарите за храната и хигиената в ресторанта и хотела.

Благодаря предварително за мненията !

Преди няколко дни се върнахме от Ком. Много сме доволни от избора на хотел. Цялата база е реновирана. Дискотеката е превърната в детска площадка и хубав детски клуб. Хотелът е разположен в горната част на Албена в една горичка. Целият е в зеленина. Има няколко басейна и две водни пързалки, водата е кристална, мирише на чисто. Анимацията е от 10-12 и от 15-17. Предлагат водна топка, боча, волейбол, тенис на маса, водна гимнастика, танци, игри за малките. През това време е отворен и детския клуб, където една много мила кака занимава децата. Вечер има детска дискотека, около час анимация за възрастните и после пак детска дискотека. Храна има от 7,30 до 3 през нощта. Много е разнообразна, прясна и вкусна. Предлагат непрекъснато сладолед, следобед гофрети, има и барбекю с пържолки и т.н. Масите се почистват непрекъснато, една тълпа сервитьори снове да отсервира, прибори има предостатъчно. Върнах се с няколко килца отгоре. Центърът на колплекса е на около 500 метра, а плажа - на километър разстояние. Почти до хотела спира автобусче до плажа, пътят с него е около 5 минути. Следобяд с децата се прибирахме и пеша, не е особено изморително. Като недостатък мога да отбележа малките стаи, но май навсякъде в комплекса е така. Също безалкохолните напитки бяха от машина и не ми бяха съвсем по вкуса, но се пиеха. Нямаше и натурални сокове. На плажа има много хубав ресторант с вкусни пици и готвени неща. Работи от 11 до 16,30. Като цяло сме много доволни, на децата не им се тръгваше. Пожелавам ви весело изкарване и ако имаш още въпроси пиши.

# 707
Благодаря за отзивите за хотел Ком, Ева и Марго !
Преди малко разбрах че едни наши познати са били в този хотел миналата година и са останали доволни. Дори тази година ще ходят пак там - от 11 август, така че след седмица ще мога да споделя, какви са им впечатленията и дали условията, в сравнение с миналата година, са се влошили толкова много, че да направят почивката там неприятно преживяване.

# 708
  • в града на вечния купон
Тазгодишни мнения от Лагуна бийч?

# 709
  • в града на вечния купон
Тазгодишни мнения от Лагуна бийч?

# 710
  • София
Здравейте, има ли почивали през този сезон в Сенди Бийч?Ако има споделете актуални впечатления, моето семейство (с две деца на 3 години) ще почиваме там от 10.08.,  след което ще пиша.
Приятна почивка с много позитивни емоции на всички!

# 711
В неделя се завърнахме от едноседмична почивка в Ралица. Много сме доволни, изкарването надхвърли очакванията ми.
Стаите се почистваха и кърпите се сменяха ежедневно, чаршафите ги смениха веднъж по време на престоя. Банята беше много чиста и новичка.
Басейнът е много чист и по всяко време можеш да си намериш места. Спасителите ми направиха много добро впечатление – непрекъснато обикаляха с кепчета и чистеха листа и боклуци, донесени от вятър и правеха измервания на състава на водата. Явно доста сериозно се изливат химии вечер, защото една аниматорка ме предупреди децата дори да не си топят крачетата вечер.
Аниматорите са доста приятни хлапета, учудващо ненатрапчиви. Вечерната анимация, обаче, беше в залата на Ралица Супериор, т.е. на закрито, та ние обикаляхме другите хотели.
Ресторантът е достатъчно голям за базата, според мен, защото без проблем си намирахме маса на предпочитаната от нас тераса и на обяд, и на вечеря. Храната беше разнообразна, много вкусна, имаше палачинки сутрин, пици на пещ и месо и зеленчуци на скара на обяд и вечер от т.нар лайв куукинг. Видя ми се много по-добре от Вита парк от преди две години, а както знаете, двата хотела са с обща кухня. Опашки ставаха вечер за споменатите вкусотии и за напитки. Проблем с липса на чинии и чаши няма. Персоналът е достатъчно, масите се почистват, както и пода, почти непрекъснато.
Снек барът е много хубав. Там пък имаше дюнери, пици и палачинки, за които ставаха опашки, но не нещо фрапиращо.
На плаж ходехме следобед и проблем с намиране на места на първите линии нямаше. Но пък от родителите ми, които летуваха във Вита парк преди нас, разбрах, че сутрин е било ужасно пренаселено. Иначе плажът е прилично чист, както винаги е било в Албена.
Ресторант Рай изглежда чистичък и приятен, но е много тъпкан. Аз ходех само за напитки следобед и висях по опашки, не ми се мисли какво е било обедно време. Храната ми се видя много прилична, а така ми докладваха и нашите.
Проблеми с ентеровируси си не сме имали, а и не съм чула някой да се оплаква.
Разочарованието: от 1992 г. почивам в Албена и никога не ме е хапал комар. Сега имаше страшно много. Не им прави чест на Албена АД, че така са изпуснали нещата с пръскането.
Като цяло мога да кажа, че съотношението цена-качество на Ралица е отлично. След разочарованието ми миналата година от Панорама, се бях зарекла да почивам само на първа линия, но не съжалявам, че тази година направих този избор. И честно казано, си давам сметка, че за мен не си заслужава да дам 20-50-100% по-висока сума, тъй като не виждам какво повече ми е необходимо.
Нивото в комплекса е паднало страшно много, но затова сме виновни основно туристите – българи, руснаци, румънци, поляци и т.н. Едно време, като 95% от курорта беше зает от немски туристи, беше чисто и тихо. Родителите ми бяха силно разочаровани, защото не бяха ходили в Албена от 2001 г., когато определено нивото беше друго.
Приятно изкарване на всички, чиято почивка предстои!

# 712
Е, хайде сега, не мисля, че туристите са виновни за всичко. За вехтите фасади на хотелите каква вина имат например?

# 713
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз пък се впечатлих, че нямаше комари там. Всеки ден виждах как косят, чистят, а вечер беше тихо и спокойно. Може би просто стаята ни беше откъм тихата страна на хотела, но ми хареса всичко в курорта, освен цените.

# 714
Здравейте, в момента сме в Албена, къмпинг Горска фея. Кой ресторант ще ми препоръчате - Текс Мекс или Поко Локо? Знам, че повечето сте на ол инклузив, но може пък и някой да е хапвал навън Simple Smile

# 715
Здравейте, в момента сме в Албена, къмпинг Горска фея. Кой ресторант ще ми препоръчате - Текс Мекс или Поко Локо? Знам, че повечето сте на ол инклузив, но може пък и някой да е хапвал навън Simple Smile

Аз за съжаление нямам отзиви от тези ресторанти, но понеже живо ме интересуват условията /и цените/ в къмпинга, може ли малко пресни отзиви от там? Въобще не успях да се класирам за настаняване още преди повече от два месеца. Отговориха ми, че всичко е пълно. Та може ли повече подробности?

# 716
  • София
За Алтея има много изгодна оферта http://www.visit.bg/oferti/index.php?oferta=18319,
не намирам много отзиви за хотела, особено от тази година, ако има почивали моля да споделят, но за тази цена честно казано каквото и да е би трябвало да е добре. Мисля да звънна да поразпитам в хотела, не виждам да има изхранване на плажа.
Албена е прекрасно място почивали сме в Боряна и останахме много доволни.

# 717
има отзиви на Алтея в темата, пусни си една търсачка, една  мама беше писала доста подробно менение с което ме отказа за Алтея.
Някой който е там ще сподели ли как е водата? Момичета писаха и за много водорасли. Дали да се махнали?

# 718

За тези два ресторанта нямам мнение, но бих ви препоръчала следните варианти:
1. Избирате си хотел който ви е близо и плащате, за да ползвате съответното хранене. Така излиза много изгодно. Например обяд в ресторант Рай на плажа е 12 лв на човек - само че чувам за много опашки. За вечеря мисля, че цените се въртят около 18-20лв по спомени от миналата година.
2. Пиците на ресторант Калиопа - много са хубави.
3. Ако имате сили и желание за разходка - на края на Албена покрай кораба има много приятни кръчмета.
4. Близо до полицията има кръчме на много прилични цени, с непретенциозно меню.
5. Бях чела тук във Форума че някъде в хотел Добруджа отзад на втория етаж през спа центъра имало нещо като бистро за служителите - също на много добри цени.

# 719
  • София
koikoii, не  е нищо особено Алтея, сравнение с Боряна не бих направила, но не е и чак толкова зле.  Peace
Шезлонгите и чадърите на хотела са в нагъчканото пространство, отредено на Ралиците, Вита парк и Ком, но не може да се ползва барът на плажа. Може да се ползва басейнът и анимацията на Ком( без консумация на баровете обаче).

Общи условия

Активация на акаунт