Американски колеж - четвърта тема

• 86 809
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
  • Там, където ме обичат
Момичета, едно питане встрани от кандидат-студентската кампания, но ми е важно.
На 24-ти ли е балът на колежаните, че моето момче не е сигурно.
Каза, че това в дните преди файнълите, му е най-малкия проблем.
Та реших да попитам тук.  Mr. Green

# 451
  • България
Да, на 24.05. е в Шератон

# 452
  • Там, където ме обичат
Да, на 24.05. е в Шератон
Мерси, Софи.   bouquet

# 453
  • В най - голямото село
Успех и късмет на децата на започващите файнъли.

# 454
Момичета, кога да очакваме да видим резултатите от изпитите? Младежа уж е спокоен, че се е представил добре, но... "срочен изпит" си звъчи сериозно и той няма търпение! или аз повече  Blush

# 455
  • България
 Вероятно ще им кажат резултатите от изпитите, когато тръгнат на училище. Оценките за семестъра - според обявената дата в календара, понякога ги публикуват късно вечерта предния ден.

# 456
  • София
Към родителите на "не-толкова-амбициозните": Питам се  какво правите, за да учат толкова, колкото Вие смятате за добре, а не колкото те са решили? Тезата у нас е : оценките от 8 клас не влизат в дипотамат, така, че смятам да уча толкова, че да покрия минимума. Обясненията, че това е "капан" ,в който   ще падне догодина, когато част от основите няма да ги има, засега, не са ефективни. Confused

# 457
  • София
Част от учениците я изкарват "лежерно" тази година. Както каза една от учителките им това е "ваканция на екзотичен остров". Laughing След това е 9-ти клас. Това е годината на приспособяване към високите изисквания на колежа. И тя не е фатална, защото повечето оценки не влизат в дипломата, а само по англ. език, математика, литература, физ. възпитание, изобр. изкуство, музика и психология. Колкото и да е странно последните са важни и имат еднаква тежест в дипломата, сравнима със средно-аритметичната оценка от 4-те години по англ. език, математика и литература.
Да си почива през тази година и да се наслаждава на колежанския живот, а догодина ще се стегне , както и останалите му съученици.

# 458
  • България
 СпОко. От 9кл. няма мърдане!  Mr. Green Та до края на 12кл...

# 459
  • София
Не е вярно, че няма мърдане. Или поне не за всички. Моят "канап" все така си учи, колкото да не затъне много въпреки непрестанните разговори, оставане без комп за игри, налагане на ограничения и т.н. За толкова години за първи път съм се отчаяла май финално, защото изчерпах всякакви варианти, а и е достатъчно голям, за да се заблуждавам, че мога да преодолея отсъствието на вътрешна мотивация - като я няма, к'вото и да сторя, няма да започне да учи качествено. Супер жалко, но факт. Sad

# 460
  • София
Дискусията, която сте заформили, ме подсети, че искам нещо да питам:

Има ли деца, приети в АК, които преди да влязат там, в предишните си училища, да са имали успех от порядъка на 5 - 5.50? Как се справят в АК? (ако знаете...)

Milenita, моите наблюдения показват, че се осъзнават в един момент децата за важността на дипломата... Някъде към 11 клас момчетата...  Mr. Green В 9 клас им е най-нисък успеха, в 10 клас една идея по-добре, но вече в 11 и 12 клас си знаят, че им трябва успех... 

# 461
  • България
  До колкото имам наблюдения, всички са с най-нисък успех в 9кл, което е логично. След "почивката на екзотичен остров" /8кл./, 9кл се явява доста стресов. После всеки някак се организира. Аз доста време се ядосвах, че моята девойка през срока прави само необходимия минимум и се юрва в края, но тъй като резултатите я удовлетворяват, реших, че просто това е нейният маниер. Казала съм какво мисля, но това е положението!

# 462
Вероятно ще им кажат резултатите от изпитите, когато тръгнат на училище. Оценките за семестъра - според обявената дата в календара, понякога ги публикуват късно вечерта предния ден.
Да, казали са им днес за изпита по английски. Зарадва ме! На мама "гарджето"  Crazy

# 463
  • В най - голямото село
Цитат
Аз доста време се ядосвах, че моята девойка през срока прави само необходимия минимум и се юрва в края, но тъй като резултатите я удовлетворяват, реших, че просто това е нейният маниер. Казала съм какво мисля, но това е положението!

И моята е така.
Но пък в 8-ми клас заслужено  Laughing си почиват след напрежението в седми клас. Деца са все пак.

# 464
  • София
zuri, Milenita, Sofia V, cikoni, Петя, Благодаря за мненията,   bouquet успокоително ми подействаха. Все се лутам между неговото "лично" пространство, родителските амбиции, желанието да не остане да лентяйства през този толкова важен период, но пък и да не сме прекалено назидателни...Знаете как е в тази възраст- успеха  в училище май остава на втори план, след промяната на отношенията и това, че обкръжението става водещ фактор, а родителите някак все повече изглеждат на заден план и леко old fashion....
Иначе младежът, след многобройни разговори на тема лична отговорност, май е на път да извлече някаква поука. Сред първите 20 бил по резултати от изпита по английски. Въпреки това ще има 5, заради лежането първите два месеца. Но това е добър урок за него. Сега остава да стигнем до същите изводи и по другите предмети ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт