Американски колеж - четвърта тема

• 87 072
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
Най-удобно и бързо ще свършите работа ако минете през задния вход, там ще можете да паркирате, но и ценното е, че до сградата , където се подават документите имате едва 2-3 минути ходене, не 15, както е от другата страна, там прекосявате цялата площ, минава се по улицата покрай сградата на полицейската академия, институт един, пак на МВР, физкултурното игрище, балона, няколко сгради на Колежа и едва накрая е сградата, която Ви трябва за да подадете документите.  То лошо няма човек да се разходи, ама ако бързате си е време..
За да стигнете до задния вход трябва да влезете по Бистришко шосе. Примерно, идвайки по Околовръстното на кръговото преди Икея влизате към София по Бистришко шосе и на първия възможен голям 90 градусов ляв завой вие хващате надясно през едно малко площадче по един павиран тесен път между къщите, който Ви отвежда до задния вход на колеЖа. Там също има охрана, бариера и т.н., няма обособен пакркинг, но ще намерите къде да спрете.

За деня на изпита - Рос е права, кошмарно е с паркирането, особено откъм главния вход, но може да се спре из Младост или пред Българско Школо....

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 09:49 от StefanB

# 481
  • България
За деня на изпита - Рос е права, кошмарно е с паркирането, особено откъм главния вход, но може да се спре из Младост или пред Българско Школо....
Или на паркинга на Принцес Аутлет.  Peace

# 482
Най-удобно и бързо ще свършите работа ако минете през задния вход, ... и едва накрая е сградата, която Ви трябва за да подадете документите... 
Тази година документите не се подават в изложбената зала в "Сандерс" а в Концертната зала, сграда 5, т.е. по средата на пътя  Simple Smile но със сигурност с кола в момента се стига много по-бързо и лесно до задния вход на колежа.

# 483
Записах вчера сина ми за изпита, 180 номер е. Искам да питам има ли пробни изпити за АК в някоя от школите?

# 484
Не разбирам защо не Ви отговарят за пробните изпити за АК. Аз си мълча, защото информацията ми е стара. По наше време, ако не си курсист , все пак можеш да се явиш на пробен  изпит в ПЧМГ. Предполагам и сега можеш. Поне ще се докосне детето до формата на изпита. НИКОЙ не знае какво ще им хрумне на АК да дадат тази година!
На Ваше място бих проверила също за пробни изпити и в Магнет, и в Лого 3.
Успех  bouquet

И да използвам случая отново да благодаря на АК, за това че научиха детето ми да не се плаши от изготвяне на обем документи /есета , мотивационни писма и тн/ в момент, в който имаш да готвиш и много изпити. Готвиш ги за бъдещи цели в ранен етап-труд, наистина много труд. Благодаря! Дължи се на АК и на характера й!

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 21:08 от rosss

# 485
Аз знам защо не отговарят, но ще замълча.
Пробни изпити има в ПЧМГ, ЛОГО и Магнет.
Кортезов също организира, но не знам подробности. При него се подготвят доста деца, включително и деца на родители, пишещи в тази тема.
Следващите пробни изпити в ПЧМГ са на 8.03 и 15.03.
Горенаписаното може лесно да се провери с едно обаждане по телефона от всеки един обикновен потребител и родител, четящ тази тема.
Скрито покрито няма.  Grinning

# 486
  bouquet Фран,
Кортезов не го споменах, защото той не прави цялостен пробен изпит. И той не би  имал физическа възможност да поеме и допълнителни деца за пробните изпити. При него и преди 7 години беше пълно /само от курсисти/,няма как да поеме и  още деца. Но той е душичка, може и да се навие , но не знам къде ще седне да пише детето

# 487
Рос, Фран много благодаря!  bouquet

# 488
На 03.03 Лого- 3 организират пробен изпит. На сайта има контакти. Няма проблем да се яви дете, което не се готви в школата. Мисля, че цената е 60лв., но не съм много сигурна. Най-добре да се пита директно.

# 489
  • София
Аз знам защо не отговарят, но ще замълча.
Изборът какво да вмяташ си е твой, но ми стана интересно какво имаш предвид и ако пожелаеш можеш да го споделиш...
Аз не се включих, тъй като синът ми преди години се готвеше в Лого 3 и държеше пробни изпити там. Местата, които готвят деца официално са широко известни на четящите темата. От останалите не съм се интересувала.
Изпитът е след 1 месец и ако някой отива да се явява като за приемане, обичайно е държал поне 1-2 пробни изпита. Ако детето просто ще се пробва - има ли смисъл да изгуби 1 ден в нещо, което няма да му помогне за НВО през май?
А и с времето сякаш все повече се убеждавам, че хората от Колежа са прави в официалната си комуникация, че няма нужда от подготовка не само заради спадналия наплив.

# 490
А и с времето сякаш все повече се убеждавам, че хората от Колежа са прави в официалната си комуникация, че няма нужда от подготовка не само заради спадналия наплив.

Aз от време на време чета тук, когато няма друго за четене във форумите, които следя. И сега се замислих над горното, което според мен хем е вярно, хем не е. А за да илюстрирам защо според мен е така ще дам един измислен пример за прием в балетно училище. Та да кажем балетното училище обявява, че децата няма смисъл да се готвят специално, защото приемът ще е по тяхна програма само на база качества.  Да, ама като дойде изпитът и накарат децата да направят мъжки и женски шпагат, да покажат падьом, първа, трета или пета позиция и как мислите, кое дете ще се справи - това с подготовка, или това, което идва ей така? А то хората най-вероятно са искали да кажат, че няма нужда от специална подготовка на танц с хореография, защото изпитът няма да е върху това. Което не значи, че децата не трябва да си работят за развиване на качества. За мен същото е и с АК - няма нужда от специална подготовка конкретно за този изпит, но има смисъл децата да се явяват на състезания, да тренират тактика и стратегия, както и решаване под стрес за кратко време. Това не е специализирана подготовка за приемане в АК, ама помага.  Но за деца, които през живота си не са помирисвали състезание или олимпиада, може би има смисъл от тези проверовъчни изпити и курсове, знам ли. Там вече не мога да кажа, защото не ми е познато. Но за децата, които си ходят по олимпиади и състезания, специална подготовка наистина не е нужна. Много помага също така децата да не отиват пренавити и смазани от отговорността. Практиката е показала, че много често който се явява с леко сърце на принципа "квото стане" показва по-добри резултати от тези с многогодишна целенасочена подготовка и идея фикс за учене в АК.

# 491

. Много помага също така децата да не отиват пренавити и смазани от отговорността. Практиката е показала, че много често който се явява с леко сърце на принципа "квото стане" показва по-добри резултати от тези с многогодишна целенасочена подготовка и идея фикс за учене в АК.

Черна станция - права, както винаги Simple Smile . Именно горното са и мойте подбуди да не го пращам на специални курсове и да обикаля всички пробни изпити, по всички школи. АК не му е на всяка цена, както и която и да е елитна гимназия. Готви се в школа за НВО, а нея съм я избрала, защото от темите тук разбрах, че доста деца на мами пишети в темата са влезли в АК без специално да са се готвили за изпита му. Ако приемат сина ми ще го запиша в Колежа, ако не, няма да направим трагедия от това. Между другото, за който има интерес,  прочетох на сайта на Лого 3, че организират външен пробен изпит за АК на 3 март, което е удобно, че не съвпада с курсовете в събота и неделя в другите школи.

# 492
Записах вчера сина ми за изпита, 180 номер е. Искам да питам има ли пробни изпити за АК в някоя от школите?
г-жа Хасъмска прави също цялостни пробни.

# 493
г-жа Хасъмска прави също цялостни пробни.

Благодаря   bouquet

# 494
  • София
Г-жа Хасъмска не работи ли към Лого 3? (преди 5 години беше така) Може ли да ми дадете нейно координати (на лични, ако предпочитате)?   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт