Американски колеж - четвърта тема

• 87 015
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,
Сигурно ще задам въпроси, които са задавани многократно, но наистина нямам време да изчета темичката.
Извинявам се предварително  Embarassed

Моята племенничка е в шести клас и в момента и я навивам да кандидатства в АК.
Прочетохме на страницата на колежа какво представлява изпита.
Това, което ме интересува допълнително е следното:
1. Има ли някъде качени примерни тестове за кандидатстване след 7-ми клас (или пък да се продават, напр. в книжарницата на колежа или другаде)?
2. Има ли някаква подходяща литература за есетата? В училище те не пишат есета, а само правят преразкази.
3. Има ли учители или курсове, които подготвят конкретно за кандидатстване в АК (видях, че самият АК не организира такива)?

# 616
1. Има - пробвайте с гугъл, а и на информационните срещи, организирани от колежа дават брошури. Има сборници за математическото кенгуру, нека си решава оттам.
2. Есетата на колежа не са есета в литературния им вид. Дават тема, а може и стихотвотение да напишеш, изборът е твой. Погледнете страницата обяснено е, а и теглото на т.нар."есе" е в пъти по-малко в крайната оценка от това на останалата част, която е математика и логика, ако детето може да се изразява смислено, без граматични и логически грешки и е в състояние да построи теза и да приведе аргументи, показвайки и лично отношение на една страничка за 30 минути , не му трябва повече. Нека чете повече худ. литература.
3. Има, пак с Гугъл, но  нуждата и ползата от тях е много на кантар.
Все пак, погледнете темата, нищо, че нямате време...
Лично аз също нямам, за да повтярям в подробности едно и също...
Може би някой друг, с повече, ще навлезе за пореден път в подробностите. Но отговорите са на няколко часа четене разстояние.

# 617
Стефан, благодаря все пак
1. Като пусна да търся в Гугъл нищо не ми излиза  Sad
Излизат ми неша от рода:
"Има ли някой примерни тестове за прием в Американския колеЖ?Споделете ги!"
"По-лесно ще намериш информация за някои бъдещи секретни операции на ЦРУ, отколкото стари теми на Американския колеж:)"
А можеш ли да ми препоръчаш сборник за математическо кенгуру?
2. Прочетох, че есето е само 1/5 от резултата, но няма как да се подмине при подготовката. Освен това писането не й е силата. В училище ги учат да зазубрят, а не да разсъждават общо взето.
3. Относно курсове намирам две фирми в Гугъл - Магнет и Лого 3. Някой да има отзиви за тях или за други?

Започнах да чета темата, но засега не намирам отговори. Отново се извинявам.

# 618
  • София
Тези 2 фирми най-често се коментират като добри за подготовка за АК.
Може би в предната тема имаше поместени линкове за примерни тестове за АК.

# 619
# 620
Zuri и Prizma, благодаря ви.  Hug

# 621
от сайта на Колежа

Приемен изпит: 23 март 2014 г., неделя

Брой на регистрираните кандидати: 457
259 момичета
198 момчета

--------
доколкото обърнах внимание имаше две допълнителни дати за подаване на документи, последната - вчера

как беше, равен брой момичета и момчета ли приемат, по 80? ако е така, конкуренцията при момичетата е по-висока... то май и в другите училища е така

# 622
  • Там, където ме обичат
Някой знае ли на коя дата ще се връчват дипломите на абитурентите?

Да попитам също, дали се знае за кога е предвидена вечерята на 12-класниците с президента на АК.

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 14:28 от foxysilver

# 623
  • България
Най-добре питай в колежа... И после сподели тук Wink

Връчването на американските дипломи е на 17.05. http://www.acs.bg/CalendarDetails.aspx?type=1

# 624
  • Там, където ме обичат
Най-добре питай в колежа... И после сподели тук Wink

Връчването на американските дипломи е на 17.05. http://www.acs.bg/CalendarDetails.aspx?type=1

Ок, ще споделя като разбера.  Peace

# 625
Вечерята с президента трябва да е 3-4 дни преди връчването на дипломите.

Трябва да са им раздали информационен бюлетин с всички дати на събития, които касаят завършването им. / Включая и кога имат репетиции Laughing Laughing/. Има и информация в този бюлетин и за пръстена на колежа, ако някой иска да си вземе от къде, колко и от какви метали го има и тн

Прекрасни емоции Ви пожелавам  bouquet

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 19:01 от rosss

# 626
  • Там, където ме обичат
Вечерята с президента трябва да е 3-4 дни преди връчването на дипломите.

Трябва да са им раздали информационен бюлетин с всички дати на събития, които касаят завършването им. / Включая и кога имат репетиции Laughing Laughing/. Има и информация в този бюлетин и за пръстена на колежа, ако някой иска да си вземе от къде, колко и от какви метали го има и тн

Прекрасни емоции Ви пожелавам  bouquet

Мерси за споделеното!  bouquet
Моят младеж е мнооого разсеян. За маловажните неща. Като датата на бала, примерно.  Laughing
Разбрах за нея от мацките в темата.
Иначе за сроковете в АК, проекти и т.н. е много стриктен.
Какво да го правя - има си приоритети.

# 627
  • София
 Здравейте, ще препоръчате ли учител по математика? В 8 клас материалът  е значителен като обем, за малко време  и май няма да се справим сами. Thinking

# 628
  • София
На консултации ходи ли?
Материалът ли е труден за усвояване или оценките са по-ниски?
Защото в 8. клас има една математичка, която е с много високи изисквания. Миналата година и аз имах притеснения, че имаме пропуски, но се оказаха напразни. Мисля, че бях споделила миналата година в 8-класната тема.

# 629
  • София
Не ходи на консултации, мисля, че има проблеми с разбирането на част от материала. Казва, че тя не се интересува дали се разбира материала, просто минваа нататък... От своя стана, учителката твъди, че просто материалът е прекалено много за времето , което имат по програма...Малко като затворен кръг ....
 Не знам коя е математичката, но, това, което ми прави вречатление, е , че тя не познава децата, а вече са минали повече от 4 месеца...И оценката му е ниска, което основното ни притеснение...

Общи условия

Активация на акаунт