АВГУСТинката пере, подрежда и чака с трепет своята надежда! - 13

• 36 276
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
Аз си поръчах крема за зърна на Авент.Четох добри отзиви за него,а беше 2 пъти по-евтин от Лансинох-а  Peace
За термометъра имаме ето такъв: http://technika.bg/product/10205/infracherven-termometar-aeg-ft-4925.html Много съм доволна.Мерси точно като живачния,но за секунди.Купихме такъв и на свеки и на приятелка.Само,че не от сайт,а от едно магазинче с английска стока от Варна за 10лв  Peace

# 301
Здравейте Мами,
Аз не спирам да се взирам в календара, така искам да минат днес, утре и... понеделника. После излизам в отпууууск и ще се мотаем с майсторите - покрай ремонта, но ще си бъда в нас с половинката и така времето ще мине по-бързо.

Тази нощ за първи път се събудих в 4ч през нощта и нещо не можах да заспя, а и ми беше гладно. Въртях се, въртях се, после станах и изядох 2 круши и сладко-сладко заспах.

Мене продължава перманентно да си ме боли кръста и ходя като пате.

Малкия е при баба си в Правец, забавлява се, кара колело, ходи из балканите и дано наистина си чете от книжката, която съм му дала. И да си преписва текстовете, ама така - като ни няма мене или баща му около него - контрола е слаб Wink .

И те така...

# 302
Аз си поръчах крема за зърна на Авент.Четох добри отзиви за него,а беше 2 пъти по-евтин от Лансинох-а  Peace
За термометъра имаме ето такъв: http://technika.bg/product/10205/infracherven-termometar-aeg-ft-4925.html Много съм доволна.Мерси точно като живачния,но за секунди.Купихме такъв и на свеки и на приятелка.Само,че не от сайт,а от едно магазинче с английска стока от Варна за 10лв  Peace
Аз с първото дете ползвах лансинох и съм много доволна, сега ми подариха две кремчета на авент и мисля тях да пробвам, но ако не ми допадът пак ще си взема лансиноха.

# 303
  • София
И аз мисля да се мажа с този Гармистан за загрубяването, изписа ми го акушерката Simple Smile Тази седмица ще ни докарат леглото, и започвам и аз да пера и подреждам.
 Heart Eyes

# 304
  • Пловдив
Е не съм била единствената будна тази нощ. Зверските киселини като ме събудиха в три и половина така заспах може би към 10 сутринта та до сега. Уж ставах, четох книжка, пих топло мляко, пак лягах, нищо не помогна. Сутринта си станах и си изпратих мъжа на работа, хапнах, гледах няколко серийки на любимия сериал и чак той успя да ме приспи по някое време.

# 305
Здравейте мамчета.

Вчера бях на лекция за кърменето и според тукашните стандарти и мнения гърдите нямат абсолютно никаква нужда от предварителна подготовка и също така кърменето не било болезнен процес и ако има разранени зърна то това било защото бебето не е хубаво захванато за гърдата(как само го обясних). Личен опит нямам така че казвам само какво ни казаха  Naughty  хубавото тук е че ако имаш нужда от помощ с кърменето някой идва в къщи и ти показва  Grinning

# 306
Е не съм била единствената будна тази нощ. Зверските киселини като ме събудиха в три и половина така заспах може би към 10 сутринта та до сега. Уж ставах, четох книжка, пих топло мляко, пак лягах, нищо не помогна. Сутринта си станах и си изпратих мъжа на работа, хапнах, гледах няколко серийки на любимия сериал и чак той успя да ме приспи по някое време.
Пробвай с Талцид. На мен много ми помага. И има много бърз ефект. Simple Smile Може да се приема от бременни (питала съм). Simple Smile

# 307
крем за зърна използвам на Авент - доста е добър и според мен има ефект. Зърната никога не са ми се разранявали, въпреки че малкият цокаше като обезумял на всеки 1-2 часа и така в продължение на 1.6 г., когато се отбихме принудително, защото вече бях бременна във втори месец.
за съня и при мен никакъв го няма. Откакто съм бременна будувам по цели нощи, а следобяд не мога да спя, защото готвя и чистя. А когато съм по-свободна - така се случва, че сън не ме лови или пък малката много рита и мърда...
за ремонтите - по време на миналата бременност построихме къща на два етажа. И така - ходене по магазините за материали, мебели, чистене, майстори...беше много трудно после и с бебе на ръце. По едно време направо ми беше писнало да се разправам с майстори и да ходим по магазините /кърмех в колата, то бяха жеги - пълна картинка/
пералнята ни е Индезит за 5 кг. със сушилня /която много рядко сме използвали/. Малко е вече старичка, та се ослушваме за нова. Искам да си вземем към 8-9 кг, да е задължително без сушилня и да е хубава марка като AEG, Bosch...
лигнина представлява дълга по-дебела хартия. Мен той не ме запаряваше в жегите и попиваше много добре. Сменя се често.
хемогобина ми е 114 и пия ферофолгамма от 2 мес. - не се покачва, даже напротив пада по-малко. Но то е нормално - бебето 'източва' всички запаси на желязо, въпреки добавката. Пък и аз съм предразположена към нисък хемоглобин.

# 308
Ами, да се включа и аз за гърдите и кърменето.

За подготовката - тук забраняват масажирането на зърната преди раждане, защото казват, че води до контракции.

За разраняването и позата на засукване - преди раждането и тук ми казваха, че ако бебето засуче правилно, въобще няма да има разраняване. Е, моят юнак засука перфектно, ама сучеше много силно и от това ми се разраняваха много зърната през първите две седмици - в болницата направо като си помислех, че пак трябва да кърмя, се чудех къде да се скрия. Имах чувството, че ще ми откъсне зърното и ще ми го глътне. Това особено през първите два-три дни, докато още бяхме на коластра и не беше слезнала кърмата. Като дойде кърмата и стана много по-поносимо. Отделно, явно съм с по-нежна кожа. Но после, от самата кърма раните се облекчаваха, а и зърната свикнаха, загрубяха и след първия половин месец не съм имала проблеми.

За крема за гърди - останала съм с впечатлението, че всички кремове, които са ми попадали под ръка, са със съдържание 100% ланолин. Тия кремове тук са доста скъпи, ако човек отиде в аптеката и си вземе просто ланолин, тук му излиза около пет пъти по-евтино. А в България може би и още по-евтино. Та се чудех - защо се купуват тия кремове  newsm78

И един въпрос към вас, сериозно питам, може нещо да ми убягва:
С какво помага да си маже човек гърдите преди да са се разранили? Ако си мажа коленете един месец всеки ден с крем, а после падна на асвалта, по-малко ли ще ги разраня?

# 309
Здравейте мамчета.

Вчера бях на лекция за кърменето и според тукашните стандарти и мнения гърдите нямат абсолютно никаква нужда от предварителна подготовка и също така кърменето не било болезнен процес и ако има разранени зърна то това било защото бебето не е хубаво захванато за гърдата(как само го обясних). Личен опит нямам така че казвам само какво ни казаха  Naughty  хубавото тук е че ако имаш нужда от помощ с кърменето някой идва в къщи и ти показва  Grinning

Аз все още не съм ходила на лекции за кърменето, понеже до скоро работих, а те само в работно време се провеждат Sad Смятам на края на месеца да отида. Иначе и в БГ е така- има консултанти, които идват безплатно на домашни посещения, както има и безплатни консултации по тел. Ама то, като нямам опит, и не знам сега какво да питам, освен за предварителната подготовка Simple Smile))

# 310
Джейлян, ти пита за лигнина: доколкото разбирам, ти също си в Германия, така че може би и при теб ще е като при мен. В болницата тук използваха вместо лигнин едни огромни превръзки - като онези старите превръзки от едно време, дето бяха пълни с памук, само че тия тук бяха поне три пъти по-големи. (Човек може да си купи подобни от Лидл, Росман или ДМ, само че не толкова огромни.) Наистина, при мен работеха много по-добре от тия с гел. Лохиите са доста по-силни по принцип от месечния цикъл.

За акушерски коктейл не бях чувала, любопитна информация. Може би, защото родих седмица преди термина и не се наложи такова нещо.

# 311
Чист ланолин също е много добър вариант. В моята книга предварителното мазане се обяснява с това,че така зърната стават по-еластични и кожата не се нацепва от опъването при сукане. Опъването и дразненето на зърната предизвиква контракции! Масажира се останалата част от гърдата. Също така не се препоръчва миене със сапун,само с вода,защото по този начин се отмиват естествените кожни овлажнители. Аз правя масажа след душ с олиото за стрии  Peace

# 312
Трикси, благодаря за отговора, сега ми стана по-ясно за мазането.

# 313
  • Пловдив
И един въпрос към вас, сериозно питам, може нещо да ми убягва:
С какво помага да си маже човек гърдите преди да са се разранили? Ако си мажа коленете един месец всеки ден с крем, а после падна на асвалта, по-малко ли ще ги разраня?

Не знам дали имам право да коментирам, никога не съм кърмела, но все пак си мисля, че кърменето не може да се сравни с падане на асвалта Simple Smile. Аз по скоро бих дала следния пример, ако не използваш крем за пети лятото докато ходиш боса или с чехли, петите ти се напукват и стават груби. Ако обаче се мажеш редовно, петитети остават мекички и неразранени.

# 314
Дадох примера с асвалта, защото аз лично бях зверски разранена Cry

Май ме убедихте и аз да пробвам с мазането - ако не помогне, то поне със сигурност няма да навреди. Разбира се, ако мажа внимателно...
А ако помогне и си спестя мъките от миналия път - ще е просто супер!!! Май само опитът ще покаже...

Общи условия

Активация на акаунт