АВГУСТинката пере, подрежда и чака с трепет своята надежда! - 13

• 36 254
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Ох, като споменахте хемороиди, и мен ме мъчи един. Появи ми се при първото раждане, не помня с какво го мазах тогава и изчезна. Следващите шест години нямаше ни вест, ни кост от него, но наскоро пак цъфна. Много странно, защото цяла бременност нямам проблеми със запек за мой късмет. Дано пак да изчезне след раждането.
Пулсът и на мен ми е доста учестен- като съм добре е около 90, но като ми падне кръвното става и 120-130 и съм пред припадане.
Магнезия щях да го спирам уж по-рано, но имам за още 5 дена и мисля да си го довърша, пък може и пак да преносвам после. Ама като не съм готова още и с покупките, нито съм започнала да пера, не бързам. Да не споменавам, че ме хвана и страх от раждането като наближи вече толкова много, и въобще не бързам да идва август.

# 466
Здравейте момичета
Да дам и аз отчет от днешния преглед.
Бебчето си е добре,тоновете са супер.
Аз вече съм +14 кг...
За разкритие и скъсяване на шийка каза че е още рано да ме проверява та го оставихме за след 2 седмици.Моята АГ излиза отпуска от 12 до 22 та се моля да не родя през това време.Такива изгледи за сега уж няма.
Тези почивни дни изпрах всички дрешки на беба и сега имам да си гладя... Grinning
Това е от мен за сега...
Още мъничко остана  newsm30

# 467
  • СОФИЯ
Мамчета,
Днес за първи път ходих на запис на тоновете. Направо се изгърбих 20мин лежане по гръб,беше ми задушно въпреки отворения прозорец,идеше ми да махна всичките неща от корема и да си ходя.
Но иначе записът е добре.  Simple Smile

# 468
Здравейте!
На 11 юни се роди нашият син - Светлин Simple Smile
Както си живеехме спокойно на 8 юни вечерта ми изтекоха водите и отидох в болницата. Казаха ми че имам разкритие и започва раждане. Включиха ми системи и започнаха с инжекции, които да подготвят дробчетата на бебчо. Най близките ми приятели, лекари казаха че е ясно, че раждам, но проблема е да се търси най-доброто за бебето, а най-добрата неонатология в България е в Майчин дом в София ... не питайте как взех най-рисковото и трудно решение в живота си ... обадих се на мъжа ми да идва с колата и тръгнахме за София. Веднага. Без багаж, по нощница и джапанки, легнала на предната седалка. След 4 часа бяхме в София. Очарована съм от отношението, професионализма и условията в Родилно отделение на Майчин дом ... кошмара беше, че стаята за активно наблюдение, в която бях е до родилна зала и денонощно слушах крясъци и ревове на раждащи. Като дойде моя ред толкова бях уплашена, че като предизвикаха контракциите и ме питаха боли ли казвах не, защото очаквах да стане много по-ужасно ... та така дойде ред и за напъните и родих без кански викове.
Бебето изплака, видях го докато беше с пъпната връв след това бързо го взеха и отнесоха в друга стая. Показаха ми го повито и ревящо и ми казаха да го снимам с телефона и такааа.
Бебчо го качиха в неонатологията (там е ад и рай, но работят ангели), а мен на етажа с родилките (няма такава анархия)... аз се възстанових бързо и ме изписаха, но детенце е още там. Бори се мъничето и наддава грамчета, беше в кувиоз, мина през апаратното дишане и кислородна палатка, сега е в термо легло и още има нужда от допълнителен кислород, но както каза една от лекарките "Ще го отучим". Днес казаха "... за сега е добре детенцето, но 20 август (термина, който е ориентир за развитието и евентуално за изписване) е още далече."
Живеем в София и с мъжа ми минаваме през всички фази на лудостта, плачем, молим се да е здрав, изследванията му да са ОК и да няма усложнения. Радваме се на снимките и клипчетата. Купуваме разни бебешки неща. Цедя кърма и носим в болницата.  .... и така събрах сили да отворя и форума и да ви пиша.
Пожелавам ви да стискате максимално дълго и да си спестите емоциите с недоносените деца.
Поздрави на всички:)

# 469
  • София
My Joy, мерси за отговора   bouquet Сега ще си имам дилема - дали да ходя в Надежда, или да си стоя в Тина Киркова при някой от останалите там newsm78 Тя цената излиза горе-долу еднаква - 900 е избора на екип в Тина К., ама като си платиш вип стая (за да не те сложат с циганките, които там са клика поради близките техни квартали) и присъствие на таткото - почти 1450...
Нашето бебче също е планирано. Ние спряхме да се пазим през миналото лято, юни 2012 г. И ММ всеки месец ме питаше "има ли нещо?". Аз вече бях започнала да се притеснявам. През ноември за първи път си купих тест за овулация Овю, правих го и декември Simple Smile В началото на декември хванах гаден грип, беше ми много зле, а не исках да пия никакви лекарства  Heart Eyes  ММ разправя "Я се лекувай, то и без това сигурно пак не си бременна, поне да оздравееш бързо" Grinning На 12-ти декември трябваше да ми дойде - ъ-ъ. Купувам си тест за бременност - отрицателен. Сдухах се малко, да ви кажа. На 15-ти си дадох сметка, че още не ми е дошло. Купих си тест отново, отчитам го - една чертичка; вдигайки го, за да го изхвърля гледам - някаква втора много, много бледа, ама почти не се вижда втора чертичка.  #Shocked Гледам.... мани... да вярвам ли, да не вярвам ли...  Heart Eyes  txtloves

# 470
Валентина, дано скоро мъничък Светлин си е при вас! Вярно, 20 август е далеч, но не чак толкова. Много сили и положителна енергия за вас и бебчо! Hug

# 471
  • София
ох, valentin@, честито, да ви е живичко и здравичко съкровището! Praynig

# 472
valentin@, честито и да ви е живо и здраво човечето Praynig Родило се е във втората половина на седмия месец, има всички шансове да е съвсем добре. Жалко, че толкова сте се изтормозили от притеснения, но накрая всичко ще е наред, още малко остана! Имаш нашата подкрепа и разбиране Hug

# 473
Здравейте!
Както си живеехме спокойно на 8 юни вечерта ми изтекоха водите и отидох в болницата. Казаха ми че имам разкритие и започва раждане. Включиха ми системи и започнаха с инжекции, които да подготвят дробчетата на бебчо. Най близките ми приятели, лекари казаха че е ясно, че раждам, но проблема е да се търси най-доброто за бебето, а най-добрата неонатология в България е в Майчин дом в София ... не питайте как взех най-рисковото и трудно решение в живота си ... обадих се на мъжа ми да идва с колата и тръгнахме за София. Веднага. Без багаж, по нощница и джапанки, легнала на предната седалка. След 4 часа бяхме в София. Очарована съм от отношението, професионализма и условията в Родилно отделение на Майчин дом ... кошмара беше, че стаята за активно наблюдение, в която бях е до родилна зала и денонощно слушах крясъци и ревове на раждащи. Като дойде моя ред толкова бях уплашена, че като предизвикаха контракциите и ме питаха боли ли казвах не, защото очаквах да стане много по-ужасно ... та така дойде ред и за напъните и родих без кански викове.
Бебето изплака, видях го докато беше с пъпната връв след това бързо го взеха и отнесоха в друга стая. Показаха ми го повито и ревящо и ми казаха да го снимам с телефона и такааа.
Бебчо го качиха в неонатологията (там е ад и рай, но работят ангели), а мен на етажа с родилките (няма такава анархия)... аз се възстанових бързо и ме изписаха, но детенце е още там. Бори се мъничето и наддава грамчета, беше в кувиоз, мина през апаратното дишане и кислородна палатка, сега е в термо легло и още има нужда от допълнителен кислород, но както каза една от лекарките "Ще го отучим". Днес казаха "... за сега е добре детенцето, но 20 август (термина, който е ориентир за развитието и евентуално за изписване) е още далече."
Живеем в София и с мъжа ми минаваме през всички фази на лудостта, плачем, молим се да е здрав, изследванията му да са ОК и да няма усложнения. Радваме се на снимките и клипчетата. Купуваме разни бебешки неща. Цедя кърма и носим в болницата.  .... и така събрах сили да отворя и форума и да ви пиша.
Пожелавам ви да стискате максимално дълго и да си спестите емоциите с недоносените деца.
хей мила здр Simple Smile значи явно с теб се виждаме всеки ден -и моято бебе Ивайла е в майчин дом ,всеки ден съм там 12 и 30 на сведения.Аз се казвам Калояна може да ме намериш  Hug и спокойно ние сме там от 40-т дни вече,моя термин е 31 август.Тук всички майки са прекрасни и ме подкрепят много.Моето бебе и кръв му преливаха,и плермония и какво ли не но се бори малката ми жабка-желязна е -не се дава .Иначе аз изперках вече тотално ,гледам да се държа ....
Мами стискам Ви палци и  Hug

# 474
  • СОФИЯ
Здравейте!
хей мила здр Simple Smile значи явно с теб се виждаме всеки ден -и моято бебе Ивайла е в майчин дом ,всеки ден съм там 12 и 30 на сведения.Аз се казвам Калояна може да ме намериш  Hug и спокойно ние сме там от 40-т дни вече,моя термин е 31 август.Тук всички майки са прекрасни и ме подкрепят много.Моето бебе и кръв му преливаха,и плермония и какво ли не но се бори малката ми жабка-желязна е -не се дава .Иначе аз изперках вече тотално ,гледам да се държа ....
Честито на мама Валентина,да ви е живо и здраво бебенцето!
Надявам се бебе Светлин и бебе Ивайла да се оправят,не губете кураж мили мами,искрено вярвам,че вашите бебчета скоро ще бъдат при вас и ще ви радват с усмивките си.
Прегръдки от мен Praynig

# 475
Яна и Валентина,

Вие сте майки героини след всичко преживяно. Прекланям се пред силата.на женския дух у майчиното търпение и вяра. Вярвам, че ще си отгледате децата с.много любов и топлина в сърцата. Да са ви живи, здрави и мн да ви радват!

Моята бременност не знам каква точни беше, защото ние съзнателно не се пазихме, но Не сме имали дълги разговори далу сме готови или не. Просто си решихме да не се пазим и то си стана на втория месец, когато аз бях убедена вече че съм бременна. В началото на дек се поразболях и умишлено пих само парацетамол и осцилококцинум. 4 дни преди предполагаемо да трябва Да ми Дойде направих два теста. И двата бяха отрицателни, но аз си Знаех че Съм бременна. В Деня,кигато тр да ми Дойде, и двата бяха положителни. Мм ми каза че втората лента била Бледа и не съм бременна.хахахах така съм Се смяла после. И така. След това очевидно беше че Съм бременна и вълнението започна. Коледата ни Се превърна в чудо и най хубавият празник. Сега се радваме и чакаме с нетърпение малкото човече:)

За т.нар " красоти " бих казала че отдавна не ме и мъчи. Имам Си 1 и това е. Проблеми и болко рядко, след раждането ще Видим как ще е.

Хубава вечер от мен и Да се пазите.:*

# 476
  • София
Валентина, честит ти син, дано бързо наддава и всичко да е наред!   bouquet

Яна, кураж, миличка, ще се справи бебка  Hug

И моят пулс е учестен, около 92-94, на моменти може и повече да е, защото и кръвното понякога ми пада от жегата.

Хрисито, аз не разбрах, ти цветна бременност ли си карала в началото?

# 477
Здравейте!
Честито на мама Валентин, ще се молим и за вас, дано по-бързо се приберете вкъщи, не губете надежда всичко ще се оправи, виж бебе Ивайла е по-малка и как се бори и ще успее и твоето момче ще направи същото Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 478
  • Горна Оряховица
Валентина, да ви е живо и здраво момченцето! Бързо да трупа грамчета и скоро да се приберете вкъщи! Hug    bouquet

# 479
Честито на мама Валентина! Малкия Светли е мъж и бързо, бързо ще порасне и ще се прибере вкъщи, сигурна съм!
За бебе Ивайла да не говорим - силна и борбена мадама, стискаме палци скоро и тя да е вкъщи в хубавото креватче, в прегръдките на мама и тати!

Относно красотата на д-то..и аз имам два от тях от миналия месец, не са болезнени и кървящи, но са доста дразнещи  smile3516 Моят док ми каза, че с каквото и да мажа сега няма смисъл, те сами ще изчезнат след раждането.
За бебо - планиран от всякъде Simple Smile По принцип ММ беше женен и има едно момченце, но след като се събрахме и заживяхме заедно есента на миналата година веднага решихме да започнем с опитите. Първият месец не се получи и на втория месец - хубавия декември видяхме двете чертички! След доста сложнотийки в нашата връзка (заради бившата жена) сега всичко е наред и с нетърпение чакаме малкия ни слънчо!  luvbed

Общи условия

Активация на акаунт