АВГУСТинката пере, подрежда и чака с трепет своята надежда! - 13

• 36 201
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Ние уж за утре се разбрахме с бебка,но с ремонта сме до никъде,та ще моля за отсрочка... Сега се питаме дали няма да е на кралска дата  Flutter

# 631
Много се чудя аз за дрешките.В тая жега как така трябва да са облечени с дълъг ръкав. Rolling EyesМи че те толкова лесно се прегряват.Мисля си,че като са с късо ръкавче и завити отгоре с една тънка пеленка е предостатъчно.Стига да няма климатик в стаята .Тогава наистина трябва дълго ръкавче.
Аз още не съм стегнала багажа за родилното,но за всеки случай ще сложа един комплект дълги ръкави.

# 632
За моето августовско бебче съм избрала два варианта :

памучно  боди с къс ръкав и гащеризонче + чорапки +  лека пелена  ( и ако е наистина хладничко  една жилетчица )
нещо подобно в картинки  като това което имам предвид
Скрит текст:

или
или

боди с къс ръкав + памучна рокличка  тип гащеризон + чорапки + пелена ( и пак една жилетка ако е хладно)

А пък вече ако затрещи и загърми  и паднат страшно температурите имам и солидни дрешки ,майка ми и таткото ще преценят и ще донесат.
За мен едно бебе не трябва да се навлича ако навън е над 30 градуса , иначе рискуваме да го претоплим ..после куп други неприятности като пъпки , обриви и все пак да не забравяме че едва ли
ще се мотаем много навън в деня на изписването все пак детето ще трябва да се храни и ние трябва да си починем и да се заемем с гледането на малкото бебче вече вкъщи сами ( особено за първескините !! ).  Скоро гледах как изписват едно бебче ...тихичко и спокойно беше облечено леко с една пеленка обвито мъничето, никаква шапчица , направиха си снимчици хората  с бебо и си потеглиха.  
Преди седмица  една баба пред блока бе изтъпанчила бебето на слънце , ама го навлякла с дълго ръкавче и дълги ританки и едни дебели хавлиени чорапки и се опитва да го приспи това дете  Shocked а то шаваше напред назад в количката и имаше обрив по лицето , по челцето....то хубаво да пазиш едно дете да не настине ама чак пък толкова  при 35 градуса  ooooh! Другото е че бебетата имат по-висока температура от нашата до 37.5 градуса което е нормална Т .Така че вярвам доста трудно  ще се простуди едно здраво лятно бебче в хубав слънчев ден

# 633
Здравейте маменца Simple Smile

Днес след голямото ми чудене най накрая купих едно стъклено шише на АВЕНТ и се обадих на една вносителка от продавалника да ми запази един комплект от новите шишета на АВЕНТ,комолекта е 2 малки,2 големи шишета 1 залъгалка и четка за 45лв.,в магазина днес го гледах 73лв.,за съжаление не внася стъклени,че са по-скъпи.Остана комплекта за изписване,а пък аз забравих вчера да питам какви дрешки биха били подходящи  Thinking

Mimivassileva ,да вив Вита ще раждам,още незнам как и съм при Илиева.Не искат много неща цитирам:
-чехли(за предпочитане джапанки)
-еднократно бельо (по желание)
-сутиен за кърмачки
-помпа за изцеждане
-тоалетни принадлежности
-дрехи за изписване на бебето(носят се в дена на изписването)

Документи:
-лична карта
-резултати от изследвания за СПИН,сифилис,австралийски антиген
-кръвна група
-влагалищен секрет
-ако имате алергии-документ за тестуване

питах за шишета казаха,че няма нужда достатъчно е контейнера от помпата,те го стерилизират и ти го връщат.Ако се сетиш нещо питай Simple Smile

Миналия път за първия ден (с планово секцио),носих малко багаж:личните-джапанки,т.хартия,четка паста,чорапи,телефон,вода,ябълков сок и тези неща пак останаха при мъжа ми докато не ме закарат в реанимация.Сега казаха че ти правят тоалета и се настаняваш в стаята,там си пооставяш някакъв багаж,следва родилна или операционна и после си те връщат в твоята стая.Както и преди ще приготвя и следващите багажчета за следващите дни,няма да нося всичко на куп,да има да ми носи и да отнася иначе ще изглеждамсе едно се пренасям да живея в болницата  Mr. Green

Е олях се.Лека вечер на всички Simple Smile

# 634
Мерси много Vessi122!  Hug  Ако нося нещо,което не ми необходимо,предполагам ще го върнат! Странно ми е за помпата-откъде знаят,че ще имам кърма,може да не ми трябва пък е скъпа да му се не види! Не мислех да я купувам преди да видя дали и каква ще ми е нужна! Confused

М/у др чувала съм,че Илиева е добра. Аз съм при Чорбова, а тя се изнервя ако много питам,все бърза и не й се обяснява много.   Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 11 юли 2013, 23:11 от Mimivassileva

# 635
Здравейте момичета, днес някой дали беше на лекцията на Токуда да сподели? Трябваше темата да е какво да се носи за болницата?

# 636
Здравейте момичета , аз да питам някой страдал ли е от стомашен вирус напоследък.Мен ме мори диария и силни спазми в стомаха вече четвърти ден .Днес през деня ми беше минало малко , но вечерта пак ме почна .

# 637
Аз имах два дни с диария и повръщане. Мисля че беше стомашен вирус. Не съм ходила на доктор и не съм питала. Просто хапвах препечени филийки със сиренце и всичко приключи. За повръщането си взимах Вомитусхил - остана ми от гаденето в началото на бременността.

# 638
Отчет: 35 +3 бебето е 2750гр, нямам контракции, сърдечен ритъм идеален, кръвно 110/70, зрялост на матката 2, килограми +2,8 Sad общо 18, хемоглобин 115-ще пия желязо, след 10 дена всички документи ще са ми готови и ще чакам Simple Smile За желязото аз влизам в 9 месец и сега ми го изписват, някои ги спират, но аз имам доверие на лекарката си, прегледа за разкритие изобщо не ми е болезнен, тук те "бъркат" всеки преглед, аз още се моткам за багажа за болницата...

# 639
Аз започвам да се притеснявам , защото вече 4-ти ден ме държи .Пия смекта и ентерол уж имаше ефект , но пак се почва и едни спазми и киселини направо думи нямам.Незнам колко време е нормално да продължава и дали бебо не се мъчи.

# 640
Доктор ли ти предписа тия лекарства? Обади се и кажи,че не ти помагат. А ако не са противопоказни за бременни,бебето едва ли страда. Само гледай да пиеш много вода,че виж обезводняването не е хубаво.

# 641
Сутрешна новина от фейсбук:

Сънчи-Пънчи е родила тази нощ (секцио) момченце - 3050г, 50см. Да е жив и здрав малкият юнак, на мама бързо възстановяване и много хубави моменти с дългоочакваното детенце!!!

# 642
 Хехехе,от кога не бях влизала ,а какви хубави новини.Честито на родилите мами,да са им живи и здрави малчуганите!
 Ние пообиколихме малко да навестим родата,че не се знае кога ще можем след това,сега замисляме една почивка в Родопите и след това си сядам на д-то и чакам.Почти с всичко сме готови,остана да вземем дребни неща,да изпера и да си стегна багажчето за болницата.Аз съм взела боденца с къс ръкав ,ританки и една тънка жилетчица за бебо и мислех с тях да го облчам до като сме в болницата.Сега и с дълъг ръкав ли трябва да взимам? newsm78 В чуденка съм и за праха за пране и омекотителя и дали изобщо е нужно бебешките дрешки да се перат с омекотител..Вчера гледах из магазините Persil Sensitive,Medix Alvina,Teo Bebe,Sano Maxima и на всички пише едно и също,само цените им варират и сега незнам какво да правя.Ако някоя мама има опит с перилните препарати ,ще се радвам да сподели.
 Иначе в края на другата седмица сме на ЖК и ще докладвам как е бебо.Нямам търпение вече,не сме го виждали от месец. Heart Eyes

# 643
Сутрешна новина от фейсбук:

Сънчи-Пънчи е родила тази нощ (секцио) момченце - 3050г, 50см. Да е жив и здрав малкият юнак, на мама бързо възстановяване и много хубави моменти с дългоочакваното детенце!!!

Страхотна новина! Да е жив и здрав малкият юнак!

# 644
 newsm44 Браво,Сънчи!!!
Живо и здраво да ти е момченцето,бързо възстановяване и те чакаме за подробности!  bouquet  bouquet  bouquet
Натова се казва добро утро  Party аз си пия кафенцето,нещо не ми се спи,а така хубаво вали навън....

Общи условия

Активация на акаунт