АВГУСТинката пере, подрежда и чака с трепет своята надежда! - 13

• 36 202
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Аз съм приготвила ританки и камизолки горни с дълго ръкавче,но ще взема и 2,3 бодита с късо ръкавче  Simple Smile

# 616
Всяка болница си има свои изисквания какво и дали да се носи за бебето. На мен, например, не ми искат никакви памперси, кърпи, шишета или козметика. Искат, обаче, дрехи - ританки, камизолки с дълъг ръкав. Ще взема и бодита с късо ръкавче.

# 617
Помпата за кърма изобщо не ти трябва да е стерилизирана. Тя ще ти е необходима, за да цедиш първоначално на сухо, за да стимулираш слизането на кърма /това ще са първите дни след като родиш и трябва да пиеш страшно много вода/. После вкъщи ще ти трябва да се доизцеждаш ако остава мляко, след като бебето е цокало, за да не развиеш мастит. И единствено е необходимо да стерилизираш помпата ако замръзяваш кърма за запаси. Аз никога не съм замръзявала и съответно стерилизирала помпата, защото моят гладник похапваше на всеки 1-2 часа денонощно и ми изцокваше и двете гърди...така че кърма не оставаше за замръзяване. Той никога не правеше паузите през деня от по 3 часа и нощно време пак цокаше непрекъснато.....и така 1,6 г. Беше ми мъка кърменето, защото малкия все искаше да си цока и беше като залепен за мен....но аз не се отказах. Да не говорим колко е злояд сега - яде само таратор с хляб и понякога пюрета. Готвено не иска и да помирише, а е на 2 г.
За прегледа за разкритие - моят док. изобщо не ме беше питал. Просто каза да сядам на магарето и бръкна до лакът. Мои приятелки, раждали нормално казват, че този преглед болял повече от самото раждане. Има пък други жени, които нищо не усещат от този преглед.
В болницата, където ще раждам не ми искат нищо за бебето - всичко осигуряват те. Аз единствено съм приготвила 3 чифта ръкавички, че много се дерат.

# 618
Приготвила съм три-четири бодита,комплект ританки и жилетчица и два чифта ръкавички,ако потрябват. Мисля,че ще ми стигнат. Ако има нещо-ММ ще хвърчи  Mr. Green

# 619
Аз за втори път ще раждам в същата болница и знам, че нямат изисквания. С първото дете си носих дрехи, каквито аз си избрах. Мисълта ми беше, че миналия път раждах януари, а сега е лято и не знам как се обличат летните бебета- трябва ли докато са още на дни да са с дълъг ръкав или е горещо и трябва с къс. Всеки ми дава противоречиви съвети и затова съм в чуденка.

# 620
при нас искат бодита,камизолки,чорапчета,пампирси,а да и хавлия.
пълен арсенал дрешки,но шишита,биберони,мокри кърпи и т.н. не искат
аз все пак си мисля да мушна едно шише и биберон,за да съм малко по-спокойна

# 621
Според мен дрешките, които ви искат за болницата, е хубаво да са много тънки,  но задължително с дълъг ръкав, защото новородените още нямат регулация на температурата и могат да настинат много лесно...пък и са такива малки 'мушички'  Hug. Така че може да си вземете - бодита и гащеризончета с дълъг ръкав, ританки, чорапки и всичко да е много тъничко /това са най-удобните дрешки за новородени - после ще ги обличаме с дънки и роклички  Laughing/. За хавлиийки се учудвам, че ви искат. Дори и това ли не осигуряват. Вземете си тогава и тънки одеалца за завиване за всеки случай, че може и тях да не ви дадат  Heart Eyes

# 622
Да питам тези от вас, които са си приготвили вече багажа за болницата- какви дрешки сте приготвили за бебетата, не за изписване, а за няколкото дена, през които ще стоите там?
Дрешки освен тези за изписване не съм гласила никакви.На мен ми искат за бебчето само памперси и мокри кърпи.Предполагам че няма да разрешат да го обличам с мои дрехи.Нали там се ги дезинфекцират по накакъв начин...Да кажат райдалите мами че и аз се озадачих Thinking
Във всяко родилно практиката е различна на мен не ми искат абсолютно нищо за бебето - нито дрехи,нито шишета,нито биби,дори и помпи дават Peace

# 623
  • СОФИЯ
А какви тонове ви слушат?На мен не са.Какво показват те и кога се слушат? newsm78
На мен не ми ги записват. Само ми ги пуска на ехографа (което няма нищо общо със запис на тонове) Всеки доктор е различен, на някой започват от 34-35г.с да се записват, на други като влязат в 9тия месец, на трети като мен не им записват изобщо. Попитай си наблюдаващия лекар. Показват тоновете на бебето и дали имаш контракции (следи се да не падат тонове - това вече накрая)
Миленка е права,всеки доктор си е различен. Аз ходя в Софиямед,че ми е най-близо до нас,пускат ти 20мин една машинка да ти записва тоновете,и ми дадоха едно копче ако бебо мърда да го натискам,за да видят как реагира матката и после ти дават на хартия записа,а лекарката ти го разчита дали е добър. Това ми е първи запис в 32г.с.,и от сега нататък ще правя всяка седмица./така иска моят лекар/ Виждам че пишете за желязото,да ви кажа преди пиех поради нисък хемоглобин,но вече не. По-голяма гадост от Легофер не съм пила. /на мен това ми изписаха/И както ви се хвалех,че нямам киселини,е сега вече имам и е много неприятно. А относно дрешките аз мисля да не са много дебели,но и една пеленка за всеки случай да го покрия,че все пак е новородено. Имам още месец до термин и направо издивявам,не ме свърта на едно място, а просто няма какво да върша вкъщи. Sad
Трикси,чакаме те да се похвалиш много скоро,живи и здрави! Simple Smile

# 624
Здравейте и от мен за днес.
Аз вече приготвих абсолютно всичко,което се иска за болницата и вече ще чакаме.
Тук при нас искат всичко,че и после не ги връщат затова се взимат неща по обикновени-дори и шишето ми за там е от 5лв,че и него не връщат чак Close Дават ги на тези,които нямат нищо като отидат да раждат(разбирайте бедните ромки)
Та така големи перипетии са тук.
Хайде момичета лек ден и чакам скоро Трикси или Миленка да се похвалят че да повлекат крак и да почне бебевалежа

# 625

Хайде момичета лек ден и чакам скоро Трикси или Миленка да се похвалят че да повлекат крак и да почне бебевалежа

В този ред на мисли, нямам нито 1 номер на нито 1 вестителка, бихте ли ми пратили на ЛС ?
Адашке мен ме чакайте след 20ти Wink

# 626
Милена, пратих ти номерата на ЛС Simple Smile

# 627
И моя багаж е готов, както писах във  фейса май козметиката ми е повече от всичко  Flutter
И тази болница, където ще раждам нищо не искат за майката и детето, всичко си поемат. Аз пак напълних една торба де ... Crazy
За бъркането - много неприятно, с първа бременност в 9 месец ме бъркаха, сега с тази не, а  моя доки казва, че на самото раждането само, избягвал да бърка преди това  Rolling Eyes Честно казано ми се иска да знам, дали имам разкритие, дали имам мека или изгладена шийка и такива работи....
Утре правя кръгли 38 и влизам в 39. Доки днеска каза всеки ден да съм подгтовена и да чакам...
Единствено си мислех да купя на бебка боди с къс ръкав на изписването, но и лятото ги обличали с дълъг и сега се чудя какво да купя или ще оставя избора на майка, докато съм в родилното...  bouquet

# 628
miriana86 аз родих точно началото на август в болницата в която ще раждаш и там ги обличаха с едно боди с дълъг ръкав и ританки. Но климатика в стаята беше пуснат постоянно, може да си го спреш, но така или иначе навсякъде в другите им зали където къпят и обличат бебетата е по-хладно, затова дълъг ръкав за там е удачен. Но на изписването излязохме с блузка с къс ръкав, панталонки до коляното и чорапки. Бях взела и една тънка пеленка. Навън беше сигурно 40 градуса  Shocked , повярвайте не е за дълги ръкави. Пък и вероятността да прегрее новородено е пъти по-голяма отколкото да изстине.  Rolling Eyes

# 629
Аха, мерси Сиска, ще оставя избора на майка, тя има по-хубав вкус от мен  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт