АВГУСТинката пере, подрежда и чака с трепет своята надежда! - 13

• 36 207
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Аз понеже скоро лежах в Майчин дом и в моята стая имаше едно момиче, което изкара само една нощ при мен и го взеха да ражда, видях какво се случва с багажа. На нея и казаха: с теб вземи само телефон, портмоне и нещо, което не е хубаво да изчезне като документи и т.н. Тези неща са с нея в родилната зала. Заведоха я към родилното, а мъжът и взе багажа от стаята, а акушерките казаха, че дори и да го няма, те ще и го занесат. След като мине раждането, майката остава два часа под наблюдение и спокойно може да се обади на някой ако има сили Simple Smile Та всеки може да си прецени дали да носи всичко със себе си или после да го донесат. Аз лично предпочитам да отида в болницата със всичко...

# 601
И аз мисля да отида със всичко.. 2 торби с багаж имам... ако се сетя нещо допълнително ще звъня да ми носят.

# 602
И аз съм с две чанти-една за мен и една за беба. Сега се чудя за телефона...не е най-най...едно  HTC,но пък не ми се ще да ми го тафнат,а искам да си снимам принцеската. Иначе бижутата ги свалям преди да тръгна. Една мама ми разказа,как акушерка се опитала да и свали колието,докато била под упойка  Shocked

# 603
Защо да те гледат странно със сак?! Естествено, че ще отидеш със сак...иначе с какво...ще помъкнеш пликчета и торбички.  Laughing Laughing Laughing
Аз в моя багаж съм сложила всичко необходимо - само ако нещо се наложи допълнително ще кажа на ММ да донесе.
Иначе и аз си чакам...утре съм на преглед и вероятно ще изберем дата и имам усещане, че ще е съвсем скоро... Embarassed
Мами, как сте с побръсването отдолу? При мен е като мисия невъзможна - правя опити оттук -
оттам Grinning
Желязото май ще го пия до края. Миналата бременост беше така.....и след раждането още продължавах да го пия, че много ми падаше ХБГ заради кърменето.
Запис на тонове досега са ми правили само веднъж /а в събота влизам в 37 г.с/. Те сега са много важни, по-важни от всякакви други изследвания...и трябва да се следят всяка седмица в 9 ти месец. Иначе е желателно да започнат да се правят след 32 г.с. Тоновете са най-показателни за състоянието на бебето и освен това се следят и контракциите на майката.
Много ми се иска този път да няма преглед за разкритие, че много боли.
Да...колиета, гривни, обеци - всичко се сваля предварително.

# 604
До колкото знам имаш право да откажеш прегледа.Поне при мен всеки път преди мануален преглед ми казваха,че мога да откажа. Не са ме гледали за разкритие,но щях категорично да откажа! За мен си е абсолютно безмислен,че и опасен.
За бръсненето- аз се справям с огледалото,иначе няма начин Blush

# 605
Аз предния път като раждах телефона ми си беше неотлъчно до мен.До последно в предродилна цъках и говорех по тел.После в родилна пак беше до главата ми.  Peace
Багаж тъй като на нас не ни искат нищо особено освен лични вещи няма да е много.Но пък в някои болници както искат памперси,дрешки и т.н. няма как да се вместиш в друго освен в сак.
Аз витамините още си ги пия и ще ги пия до като родя и след това ще си довърша и опаковката  Wink
Аз все още се епилирам отдолу без проблем за има-няма 10-15 мин.И миналия път беше така.После след като родя знам,че поне месец няма да имам нужда да махам каквото и да е било,че с тия шевове,не ми се мисли как бих се бръснала/епилирала  ooooh!

# 606
Ох , това желязо.Моята ЖК  не бързаше много да ми направи изследванията .Трябваше да отида да си пусна сама като си знам какво става , ама.... Сега хемоглобина ми е - 99 , обаче желязото е страшно ниско - 4 при долна граница 10  Shocked  Ще пия 20 дни Ферофолгама и после пак изследвания, а скоро влизам в 9-я.За първи път чувам , че трябва да се спира , но днес съм планирала да ходя при моята лекарка и ще говорим подробно за всичко.Само дано е на работа.Товове не са ми записвали , но то няма и къде при ЖК-то. Вероятно трябва да си записвам часове в болницата , където ще раждам?Кажете как стои този въпрос?
Аз вече издивявам - искам да чистя , да оправям из къщи , да приготвям обаче нямам сили.Боли ме гръб , кръст , крака ...задъъхвам се от нищото....Вчера купихме тапети за детската стая , въпреки че ще бъдем в този апартамент още само 4-5 месеца , но няма как.Ах и завеси трябва да купя , че сега е хладно като за юли месец в София , но няма да се разминат августовските жеги , а не мога да държа бебе в другата стая на климатик.
Това е , излях си мъката  Rolling Eyes

# 607
здравейте и от мен!аз вчера ходих да правя изследвания с надеждата химоглобина да се е вдигнал,но уви, а
от началото на май месец съм на желязо.явно има нещо друго ни може да си стои 104,макар че не е толкова малко.
вчера вечерта прах дрешките на бебо  и сега ще гладя Wink
и с прането имахме емоций,мислех че ще са сухи за час-два е не познах,
че ги бях сложила на сушилника и цяла вечер се разхождах с него-тук
да не се прашат,там да не се вмиришат е кандисах за спалнята до мен
да ги наблюдавам.а това е само багажа за болницата не съм взела нищо
странично за в къщи,защото съм много суеверна
нека всичко да мине,показала съм на всеки по нещо,после да се оправят

# 608
  • София
Здравейте момичета. Аз нищо не съм подготвила,нито за мен нито за бебчо, всичко е в чували и чака.
Взех си документите от ЖК оттам ми пожелаха леко раждане и така, следващия вторник ще ходя да ми мерят тонове за първи път, но ще трябва да си платим!
Хубав ден на всички  Simple Smile

# 609
Бръсненето ми е много тежка задача.Последният път се порязах 2 пъти.Ужас...  hahaha
За родилно имам една по-големичка раница и една голяма торба.Абе все едно на екскурзия ще ходя.   Mr. Green

# 610
Аз с бръсненето се справям без помощни средства(огледала)все още.До кога ще видим,но в  никакъв случай няма да оставя да ме бръснат в болницата.А за багажа ме успокоихте.Вземам си целия сак и не ми дреме.Важното е да ми е удобно на мен.А също не ми е ясно за помпата за кърма.Ако я стерилизирам сега няма ли да мине ефекта?Или те в болницата си имат стерилизатор? newsm78
Някак си не си представям да ми изтекат водите ,а аз да си стерилизирам помпата преди да тръгна...

# 611
evgeniq-l, до колкото знам в болницата имат стерилизатори.Аз моята няма да я правя нищо.Там ще помоля за стерилизация.

# 612
Да питам тези от вас, които са си приготвили вече багажа за болницата- какви дрешки сте приготвили за бебетата, не за изписване, а за няколкото дена, през които ще стоите там?

# 613
Относно хапчетата в 9 месец,моя доки ми каза да пия Магнерота до 37 сед,така че тази седмица последно го пия и спирам. И аз днес гладих,даже имам още малко и вече багажа е готов,а остана ми само нощница,но в понеделник като ходя на тонове ще си купя  Simple Smile

# 614
Да питам тези от вас, които са си приготвили вече багажа за болницата- какви дрешки сте приготвили за бебетата, не за изписване, а за няколкото дена, през които ще стоите там?
Дрешки освен тези за изписване не съм гласила никакви.На мен ми искат за бебчето само памперси и мокри кърпи.Предполагам че няма да разрешат да го обличам с мои дрехи.Нали там се ги дезинфекцират по накакъв начин...Да кажат райдалите мами че и аз се озадачих Thinking

Общи условия

Активация на акаунт