Дискова херния - 8

• 192 396
  • 781
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте,
отдавна не съм писал тук, не защото забравих що е то дискова херния, а защото ми омръзна да се въртя в кръг, четейки и пишейки едни и същи неща отново и отново. Сега да не си помисли някой, че това е упрек - напротив, разбирам много добре желанието да споделиш, да потърсиш решение сред съмишленици, но за съжаление не виждам нещата да се подобряват (поне при мен) в следствие от това Simple Smile
Имам конкретна молба и се надявам някой да може да даде информация.
Търся си йога инструктор, група или курсове за упражнения, подходящи за дискова херния в лумбалния дял. Курсове и зали много, информация много, но това което не намирам, е човек с опит в тези заболявания. Тъй като голяма част от упражненията в йогата са специфични, се опасявам, че без вещото ръководство на квалифициран инструктор мога да направя някоя беля.

Пропуснах да уточня - става въпрос за София.
Привет l5s1, разгледай този сайт
http://yogahimalaya.net/
През февруари ходих 2 пъти, мадамата която се нави индивидуално да ме вземе заради проблема се казваше Амрита (тя е собственик на клуба) и мисля, че  е наясно какви трябва да са упражненията. Клуба тогава точно прохождаше, но не ме устройваха часовете. Повече не се обадих, а може и да го направя скоро. Доволна бях за тези 2 пъти, като тя имаше идея да направи група точно за такива като нас. Не зная как са се развили нещата досега, но не пречи по телефона поне да попиташ. Успех!

# 616
Здравейте:) Четох доста по темата, но ще ви попитам и вас. Приятелят ми е с дискова херния и в понеделник (09.09.2013) му правиха т.н дисколиза в болница Св. София. Докторът му е дал една рецепта с лекарства - антибиотил, аулин и още нещо и му е казал да отиде на 30.09 на преглед. Лошото е, че много го боли, вече 4ти ден едвам мърда. Пие си хапчетата, аулина почти не му помага. Звънна на доктора и той каза, че е нормално. Въпросът ми е към тези, които са си правили подобно нещо - боля ли ви след инжекцията, колко време след това ви мина?

# 617
  • Plovdiv
Здравейте, искам да попитам ако някой има излишни ампули Discus Compositum N, моля да ми пише на лични, трябват ми спешно 30броя. плащам веднага. Благодаря предварително на всички. Лек и Успешен ден.

# 618
Клипче с упражнения, повечето познати - изпълняват се много бавно тук
http://www.youtube.com/watch?v=Did5JmLFUDk

# 619
здравейте и от мен! Направих както ме посъветвахте ЯМР в Токуда и резултата е следния! Парамедианна десностранна дискова протрузия на Th3-Th4. Моля някой да разясни, предполагам че това е нещо като начален етап /ниво/ на дискова херния или..?  Благодаря предварително приятели!

# 620
ivopol82, Каква е цената за ЯМР в Токуда?

# 621
Ти не пита ли доктора или Гугъл ? Wink
http://sport.framar.bg/дискова-херния-в-спорта

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 21:43 от Troy

# 622
ivopol82, Каква е цената за ЯМР в Токуда?
280лв. след 24ч. резултата е готов и разчетен!  Peace

# 623
Ти не пита ли доктора или Гугъл ? Wink
http://sport.framar.bg/дискова-херния-в-спорта
Доктор няма, получаваш резултата от рецепцията. Чичо Гугъл казва нещо такова, ама ще ходя сега при невролог или неврохирург в ВМА да ми го разясни!

# 624
  • Другата България
здравейте и от мен! Направих както ме посъветвахте ЯМР в Токуда и резултата е следния! Парамедианна десностранна дискова протрузия на Th3-Th4. Моля някой да разясни, предполагам че това е нещо като начален етап /ниво/ на дискова херния или..?  Благодаря предварително приятели!

Някай от форума те е посъветвал, така ли? И ти отиде веднага и си направи ЯМР? Ако е така, той да ти го разчете, моята протрузия е на Л4-Л5, лумбално, Th3-Th4 мисля са гръдните прешлени, но не мога да съм сигурна.
Лекар не посети ли?

# 625

Някай от форума те е посъветвал, така ли? И ти отиде веднага и си направи ЯМР? Ако е така, той да ти го разчете, моята протрузия е на Л4-Л5, лумбално, Th3-Th4 мисля са гръдните прешлени, но не мога да съм сигурна.
Лекар не посети ли?
Не не съм отишъл веднага, описал съм състоянието си, което е от около 6 месеца вече, и да гръдния отдел е това!

# 626

Някай от форума те е посъветвал, така ли? И ти отиде веднага и си направи ЯМР? Ако е така, той да ти го разчете
И защо заядливия тон?
Какъв е проблемът, че сме го посъветвали да си направи ЯМР, а не скенер?

ivopol, вероятно вече си видял какво представлява протрузията, ще добавя, че парамедианна означава близо до средната ос на тялото.

# 627

Някай от форума те е посъветвал, така ли? И ти отиде веднага и си направи ЯМР? Ако е така, той да ти го разчете
И защо заядливия тон?
Какъв е проблемът, че сме го посъветвали да си направи ЯМР, а не скенер?

ivopol, вероятно вече си видял какво представлява протрузията, ще добавя, че парамедианна означава близо до средната ос на тялото.
Нищо не ми е ясно душа bouquet тепърва ще консултирам...Само се чуда протрузия или там какво е, възможно ли е да причинява такива болки и скованост в гърба и гръдния кош отдясно, както е при мен  ooooh! и какво ще рече средна ос на тялото?  newsm78

# 628
  • Другата България
 Rolling Eyes Ти къде го видя този заядлив тон? Не може ли просто да съм изненадана от нещо и да реагирам по-емоционално? Изненадах се наистина, че само от форумски съвет някой би си направил ЯМР, без да е наложително или препоръчано от лекар може би защото самата аз не бих го направила.Нещо нередно да виждаш или заядливо в това, че чак пък и проблем? И да, аз не бих се наела да препоръчвам нещо, ако не мога да го обясня докрай или да съм сигурна в това, което обяснявам, и пак казвам, че говоря за себе си, за никой друг. Със сигурност има по-компетентни и чели, както и учили потребители, а и препатили.
ivopol82, понякога е възможно от протрузия да боли повече, отколкото от херния. Това вече е изпитано Confused

# 629
Rolling Eyes Ти къде го видя този заядлив тон? Не може ли просто да съм изненадана от нещо и да реагирам по-емоционално? Изненадах се наистина, че само от форумски съвет някой би си направил ЯМР, без да е наложително или препоръчано от лекар може би защото самата аз не бих го направила.Нещо нередно да виждаш или заядливо в това, че чак пък и проблем? И да, аз не бих се наела да препоръчвам нещо, ако не мога да го обясня докрай или да съм сигурна в това, което обяснявам, и пак казвам, че говоря за себе си, за никой друг. Със сигурност има по-компетентни и чели, както и учили потребители, а и препатили.
ivopol82, понякога е възможно от протрузия да боли повече, отколкото от херния. Това вече е изпитано Confused
Merii не исках да влизам в някакви излишни обясняванки, но ще го направя...
1. Съгласен съм с теб, че не е редно да се прави такова изследване без да е консултирано със специалист.
2. Направил съм консултации и прегледи при известни и водещи невролози, травматолози, кинезитерапевти и мануални терапевти...
3. Лежал съм в болница Св. Наум, където професор ми заяви, че без ЯМР се стреля на сляпо!
4. Провел съм лечения от сорта на - магнит, ток, иглотерапия, ултразвук, лазер, Поморийска нуга, масажи, Боуен терапия, мануална....
5. НСПВС от всякакъв тип и вид, както и много витами от сорта на Милгама Н, магнезий, витамин Д, колаген, омега 3 и др.
Лично мое мнение - дори закуснях с изследването от вироглавство!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт