Дискова херния - 8

• 189 613
  • 781
  •   1
Отговори
# 90

Виждам, че дамата отново е дошла да дава акъл и съвет и да спори, така и не разбра, че не желаем да слушаме, че трябва да живеем с болка цял живот!

Само че дамата, докато вие мрънкате и се оплаквате, успява да тренира, да води активен живот и да не се чуди как да се наведе и да вземе нещо или пък да мъкне пазарски чанти ... Simple Smile И повярвай ми това не се дължи на лекарства  Peace
И между другото не слагай всички под един знаменател, защото достатъчно хора ми пишат на лична, така че колкото и да не ти се вярва има хора, които ме четат и искат да знаят повече от вашето мрънкане ...

# 91
ха на лични ти пишат, но тук не виждам някой до те подкрепя  Mr. Green както и да е не ми се спори с теб, то май само за това живееш като те чета, което е много жалко
Каквото и да пишеш, няма да те отразя, не искам да пълня темата с такива глупости!
Ще си мрънкаме колкото искаме, на който не му изнася да не ни чете Mr. Green

# 92
Хахаха явно си още на ниво детска градина, където децата се обиждат на '' няма да си играя с тебе''  Mr. Green
Дали ще ме отразиш или не си е само твой проблем, и определено все ми е тазя, но като се замисля
ни най малко държа точно на твоето мнение Simple Smile Уважавам хора, от които мога да науча нещо, но за съжаление от тебе няма какво да науча, така че ...
Мрънкането ви е свързано с други неща, но докато не го осъзнаете няма да има и подобрение в състоянието ви! Ако имаш все пак някакво желание можеш да потърсиш информация на тема ''back pain and mental health''  и тогава може да си обясниш поведението на много от вас. Peace

# 93
Здравейте,

Преди няколко дни бях на преглед в Гръбначния Център заради болки в кръста, които се появяват и отшумяват. Предоставих ЯМР и амбулаторния лист от невролог-а. Бях диагностициран с начален стадий на дискова херния.

Неврохирургът ми предложи инжекции "озонова нуклеолиза" - щяло да се наложи поставянето на една или две такива. Тъй като останах малко скептичен от прегледа на неврохирурга, (трябваше да му вадя думите с ченгел от устата, проведе личен разговор по мобилния си телефон по време на прегледа и в кабинета имаше всякакви книги за финанси и управление, но нито една медицинска книга) бих искал да попитам, дали някой се е подлагал на такъв тип лечение и дали има ефект? Нужно ли е наистина човек да се хоспитализира за 3 дни при такава процедура?

# 94
Хахаха явно си още на ниво детска градина, където децата се обиждат на '' няма да си играя с тебе''  Mr. Green
Дали ще ме отразиш или не си е само твой проблем, и определено все ми е тазя, но като се замисля
ни най малко държа точно на твоето мнение Simple Smile Уважавам хора, от които мога да науча нещо, но за съжаление от тебе няма какво да науча, така че ...
Мрънкането ви е свързано с други неща, но докато не го осъзнаете няма да има и подобрение в състоянието ви! Ако имаш все пак някакво желание можеш да потърсиш информация на тема ''back pain and mental health''  и тогава може да си обясниш поведението на много от вас. Peace

От доста време ти чета глупостите и мога да ти кажа, че по злобен човек от теб няма тук.
Тук не е мястото да  си избиваш семейните комплекси

# 95

Виждам, че дамата отново е дошла да дава акъл и съвет и да спори, така и не разбра, че не желаем да слушаме, че трябва да живеем с болка цял живот!

Само че дамата, докато вие мрънкате и се оплаквате, успява да тренира, да води активен живот и да не се чуди как да се наведе и да вземе нещо или пък да мъкне пазарски чанти ... Simple Smile И повярвай ми това не се дължи на лекарства  Peace
И между другото не слагай всички под един знаменател, защото достатъчно хора ми пишат на лична, така че колкото и да не ти се вярва има хора, които ме четат и искат да знаят повече от вашето мрънкане ...

Не вижадм за какво могат да ти пишат на лична, освен да ти теглят една майна

# 96
От скоро съм тук, но си признавам единствените публикации, които съм сондирала до момента са тези на Troy, защото ме интересуват.
Искам да се излекувам, искам да приведа гръбнака си до нормално състояние и не смятам да ползвам лекарства.

Влязох за да напиша отчет до момента за физиотерапията (описвам болките от 1-10 спрямо това, което съм чувствала като най-силна болка).

(терапевтични дни)
1-ви ден - 8 -> вечерта адски болки, не мога да си намеря място в леглото
2-ри ден - 6 -> спах! имах осезаемо намаляване на болките
3-ти ден - 7 -> повярвах си и се натоварих
4-ти ден - 7 -> не можех да избегна напрежението и заседяването
5-ти ден - 6 -> пазих се малко повече

# 97
Моля, нека обсъдим, ако може хроничната болка в кръста. Или по-точно какво е хронична болка и кога тя става хронична? как да разберем, дали сме се сдобили с този тип болка?

# 98
Според различни източници хроничната болка е болка, която имаш непрекъснато в продължение на 3 месеца или 6 месеца. Болката обикновено е свързана с депресивни състояния( мрънкането в форума Wink) и силата на болката се използва за предвиждане на евентуална депресия  Wink Двете състояния са взаимно свързани и се получава нещо като порочен кръг. Болката води до депресивни състояни, а депресивните състояни водят до забавяне на оздравителния процес Wink Така че докато не се премахнат тези състояния не очаквайте бързо оздравяване. Доказано е, че хора с хронични болки в кръста са в такива състояния много по често отколкото който и да било друг и тези две състояния взети заедно са най голямата причина, за нетрудоспособност. За жалост в Бг никой не те пита как се чустваш и само ти дават една торба с хапчета...
Има много научни трудове на тази тема, но съм сигурна ако се замислите сами ще осъзнаете колко много сте се променили от болката ...

# 99
О,да , определено съм адски променена в периода на последните няколко месеца от сполетелите ме неволи, покрай ДХ. - относно начин на живот, излизания, контакти, като цяло социален живот, не мога и на 50% това,което правех преви,всичко и по всяко време можех.
Не се спирам като цяло  и сега, непрекъснато си повтарям, че съм добре и мога като преди, но малко по-малко. Радвам се на утрото, на слънцето, на малките неща, усмихвам се колкото се може повече и гледам да съм позитивна, но ежедневната болка ме смазва наситина. Все по-често ми се налага да спирам,  да прилягвам. Не мога да определя, дали става въпрос за хронична болка. Около мен няма други познати,които да имат толкова дълго време  и ткаива силни болки, а всеки трети, да не кажа и втори познат е с моите проблеми, но за месец, два и после дълго време  е горе долу добре.

# 100
Ползва ли някой от вас кростренажор? Питах, някои кинезитерпавети и казаха, че е ОК за нашите проблеми, по-добре било на него да се тренира даже отколкото на вело ергометъра. Аз понеже си имам вкъщи крос тренажор, та мисля да пробвам от време на време, разбира се много внимателно....

# 101
AniSim и аз имам и непрекъснато питам. Досега докторите казват-не имало усуквания при него, по добре веларгометър. А рехабилитаторите казват, няма никакъв проблем  newsm78

# 102
Здравейте! Извинявам се че нахълтвам в темата ви. Имам направление за скенер, но не знам къде да направя изследването.В смисъл,ако има някой от Бургас , ако може да ми даде съвет къде  разчитат качествено прегледа. Хвана ме дископатия и ме скова цялото тяло вкл. и краката.

# 103
teta, здравей!
Понеже съм от Бургас,а и съм на същия хал като теб в момента... аз съм си правила скенер във Военна болница преди години,там съм правила и на дъщеря ми,баща ми също си е правил.. Снимките са добри, и разчитането също..

# 104
Здравейте! Извинявам се че нахълтвам в темата ви. Имам направление за скенер, но не знам къде да направя изследването.В смисъл,ако има някой от Бургас....
Най новия е тук http://www.pontica.eu/
аз правих преди месец и невролога ме прати там

Последна редакция: вт, 09 юли 2013, 12:38 от danisius

Общи условия

Активация на акаунт