Дискова херния - 8

• 192 292
  • 781
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, и аз искам да ви се оплача. Не че бях кой знае колко по-добре, ама що годе се ядваше, а от вчера болката ми в кръста и в тазобедрената става се засили доста. днес като походих малко, едва не припаднах от болки. Та да ви питам - почнах инжекциите Дискус. днес ми беше третата. Възможно ли е те да са ми провокирали болките- някаква реакция да е. Била съм ги преди 3 години, но много нямам спомен как са ми повлияли.
p666999 , аз бях като теб преди 4 години - болката ми беше основно в крака - аз съм с ДХ на всички нива и по-засилена стеноза. ( месеца всичко опитах - дори и чакръкчии), но нямах подобрение, нервите не ми издържаха и стигнах до операция. За съжаление след операцията болки в крака нямам, мога да ходя, но почти постоянно кръста ме боли. Вече не само ДХ имам (на мен ми оперираха само стенозата), а и сраствания вследствие на операцията, а и стенозата отново е голяма.
Така че чети тука още алтернативни методи, пробвай всичко и дано при теб нещата да потръгнат на добре.
Аз не се решавам на въпросните инжекции  newsm78

# 331
Romi62, къде ти е била операцията? Слагаха ли гел за срастванията?
А относно Дискуса, при мен се получи точно така, засилване на болките, но след седмата инжекция. Както описваш ти. Но по принцип повечето казват, че около третата се засилва болката и със следващата или по-следващата намалява.

# 332
  • София
Romi62, къде ти е била операцията? Слагаха ли гел за срастванията?
А относно Дискуса, при мен се получи точно така, засилване на болките, но след седмата инжекция. Както описваш ти. Но по принцип повечето казват, че около третата се засилва болката и със следващата или по-следващата намалява.
В Пирогов ме оперираха.  Ох, дано да е реакция от инжекциите, че скоро гръгвам на работа, а аз по-зле ставам.Ева, а ти нямаше ли малко подобрение след Дискуса. А сега от ензимите ефект няма ли?

# 333
Ами при мен реално при дискуса изведнъж след седмата или осма инжекция не се сещам точно се влоших доста, засилиха се много болките и започнах лекарства. Познатата ми, която ми ги поставяше категорично отказа да ми сложи останалите след като ме видя и така и не ги досложих останалите две, а може би трябваше и това беше грешка, не знам и аз.
Засега от ензимите няма никакъв ефект, от нищо няма ефект и не знам, какво да правя. Болките в кръста са много силни и не мога да стоя права, нито да се движа много. Много ми е трудно, тъпча се непрекъснато с обезболяващи и гледам да легна, колкото се може по-често за малко. Дори в офиса онзи ден се разревах и легнах на два стола. Много е зле положението вече и всеки казва, че нямало такава причина чак.

# 334
Ами при мен реално при дискуса изведнъж след седмата или осма инжекция не се сещам точно се влоших доста, засилиха се много болките и започнах лекарства. Познатата ми, която ми ги поставяше категорично отказа да ми сложи останалите след като ме видя и така и не ги досложих останалите две, а може би трябваше и това беше грешка, не знам и аз.
Засега от ензимите няма никакъв ефект, от нищо няма ефект и не знам, какво да правя. Болките в кръста са много силни и не мога да стоя права, нито да се движа много. Много ми е трудно, тъпча се непрекъснато с обезболяващи и гледам да легна, колкото се може по-често за малко. Дори в офиса онзи ден се разревах и легнах на два стола. Много е зле положението вече и всеки казва, че нямало такава причина чак.
Чувството ми е напълно познато  Hug  Hug  Hug

# 335
Благодара Ви за отзивите.Аз имам 3 ДХ като Л5-Ес1 е медиана-двустранна а Л2-Л3 и Л4-Л5 протрузии и засегнати и повдигнати назад и нагоре корени

# 336
Болката е побъркваща,разбирам Ви много добре,незнам сега какво да пия,малко ме отпуска като легна и пия аналгин.

# 337
Аз в момента пия фламексин, може да пробваш с половин прахче.

# 338
Пила сьм и по цяло,не ме отпуска

# 339
От тази вечер започвам да се мажа с един мехлем от чесьн и маслини ако има ефект ще ви кажа.

# 340
  • София
 Ева, напълно те разбирам. Аз вървях  и все още вървя по този път-опитвам всичко. Така че:'( силно искам поне ти да не стигнеш до операция. Дано  ензимите ти подействат. И аз се замислям за тях, сега пия на Аквасорс
флексабилити. После мисля да мина на Алоефрийдъм на Алоефоревър.

# 341
Romi62, колкото и налудничаво да звучи, бих се подложила на операция, но в моя случай,какво ще оперират и аз не знам и докторите вдигат рамене. Просто една година правя септември месец от втората криза, от която през последните 6-7 месеца няма ден, няма час дори без по-силни болки и се налага да лежа.

# 342
  • София
Romi62, колкото и налудничаво да звучи, бих се подложила на операция, но в моя случай,какво ще оперират и аз не знам и докторите вдигат рамене. Просто една година правя септември месец от втората криза, от която през последните 6-7 месеца няма ден, няма час дори без по-силни болки и се налага да лежа.
Aбе то май не е налудничево, защото имам наистина 2-3 познати, които са добре след операция. Добре де, а тази плаваща херния не се ли оперира, че казваш какво ще ти оперират. Нали последно това беше при теб? А при Стоев мислиш ли да ходиш пак? Но аз се чувствам точно както ти пишеш - имам чувството, че няма ден за тези 4 години, в които да не ме боляло, а за последните 8 месеца да не говоря.
Мен ме оперираха в Пирогов, 2 гела против срастване ми сложиха - 3200 лв дадох, ама пак имам сраствания. Сега Стоев ми предлага ендоскопска и ако ефект няма, после стабилизация с титановите планки. Но аз не искам и да мисля за тези ходове. Ще се мъча още...

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 22:11 от Romi62

# 343
Относно Стоев, мислех да отида към октомври, ноември, когато понамалее работата за озон. По принцип не би ми навредило, ако не ми помогне,май само това не съм пробвала още.

# 344
Не всяка дискова херния се оперира ! Ето ви една много хубава статия, за жалост е на английски, а нямам време да превеждам.

http://www.mdguidelines.com/displacement-lumbar-intervertebral-d … ithout-myelopathy

Общи условия

Активация на акаунт