Орхидея - тема 11

• 112 045
  • 773
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте пиша за първи път в този форум.От скоро станах горда собственичка на две орхидеи.Не съм много запозната с начина на тяхното отглеждане все още.Държа ги на светло място,но не с пряка слънчева светлина.Някой от пъпките ми изсъхнаха без дори да се разтворят - незнам каква е причината за това. Май им е време за поливане но все още не съм сигурна.Искам да ви кача снимки,но незнам как става тук.

# 61
Момичета,ужасно съм щастлива-поливам си аз сега новите си любимки...и какво да видя-на единствената ми (за сега) Милтония -ето тази:   https://plus.google.com/photos/103475208382833987350/albums/5902 … 75208382833987350    избива нещо като коренче,отстрани в ниското.Още е съвсем миниатюрно(около 2-3 мм.),но какво значение има-ще се пръсна от щастие!!!Купих я преоценена,с пожълтели листа и съвсем дребничка,но явно дотук се справям щом пуска"нещо"!Да си кажа право малко ме постреснахте с нея,защото почти всички казвате,че трудно и рядко ви цъфти а аз дори не зная какъв цвят е и ми се иска поне веднъж да я видя цъфнала.Вижда ми се,че са и попораснали листата и много се надявам....Pipi,благодаря ти! Deni_92 добре дошла в най-готиният форум за орхидеи!Не се притеснявай тука има страхотни специалистки и ще получиш най-добрия съвет!Самата аз още съм новачка и затова реших да изчета всички теми досега.Вече съм на тема 5 и доста неща ми се изясняват-така че препоръчвам ти и ти да ги изчетеш.Много моля и аз да ми обясните как точно качвате снимки направо тука(без линкове)!Стана малко дълго така че спирам засега.Лека седмица ви желая и давайте още снимки-пълните ми душата просто!!!

# 62
http://www.youtube.com/watch?v=-ISDmB8tDTw иhttp://www.youtube.com/watch?v=sutJmNFxNaMмного полезни уроци за начинаещи  и хубавото, че единия е на бьлгарски.Аз още чета темите и не се престрашам да си купя орхидии.В Кауфланд бяха страшно неугледни с пречупени пьпки,а в цветарските намерих мини.Вашите са прекрасни!     http://www.youtube.com/watch?v=sutJmNFxNaM

# 63
ra4eto, купи си, няма да  съжаляваш. Не си купувай mini, купи си нормална орхидея Фаленопсис. Ще видиш какъв е кеф
да си я гледаш. Няма да останеш само с една, бъди сигурна. Да, има в лош вид по магазините, но има и много хубави орхидеи. Много полезни са тези филмчета, но на първо време ще ти трябва само поливането. като прецъфтят и торенето.

# 64
# 65
Момичета,ужасно съм щастлива-поливам си аз сега новите си любимки...и какво да видя-на единствената ми (за сега) Милтония -ето тази:   https://plus.google.com/photos/103475208382833987350/albums/5902012803778089041/5902013100816787186?pid=5902013100816787186&oid=103475208382833987350    избива нещо като коренче,отстрани в ниското.Още е съвсем миниатюрно(около 2-3 мм.),но какво значение има-ще се пръсна от щастие!!!Купих я преоценена,с пожълтели листа и съвсем дребничка,но явно дотук се справям щом пуска"нещо"!Да си кажа право малко ме постреснахте с нея,защото почти всички казвате,че трудно и рядко ви цъфти а аз дори не зная какъв цвят е и ми се иска поне веднъж да я видя цъфнала.Вижда ми се,че са и попораснали листата и много се надявам....Pipi,благодаря ти! Deni_92 добре дошла в най-готиният форум за орхидеи!Не се притеснявай тука има страхотни специалистки и ще получиш най-добрия съвет!Самата аз още съм новачка и затова реших да изчета всички теми досега.Вече съм на тема 5 и доста неща ми се изясняват-така че препоръчвам ти и ти да ги изчетеш.Много моля и аз да ми обясните как точно качвате снимки направо тука(без линкове)!Стана малко дълго така че спирам засега.Лека седмица ви желая и давайте още снимки-пълните ми душата просто!!!

И моята милтония  я взех преоценена, на 4 лева, беше съвсем загинала, горката. След месец изкара цветонос и цъфна. Сега има още два цветоноса  Simple Smile явно добре и се отразяват моите грижи.

# 66
Моля да ми кажете къде да прочета как се гледа орхидея - поливане, торене, присаждане и т. н. от абсолютно начинаещ?
Откъде да си купя орхидея и как да я избера?
Благодаря.  Simple Smile

# 67
Pipi,ти съвсем ме зарадва днеска!И аз моята я взех за 3 лв.и ми се струва,че има значителен растеж-а дано и тя ме зарадва като твоята с цвят-пък ако е още тази година съвсем няма да и се разсърдя newsm03.
 wilian -кликни на страница 1 от темата,там има описани различните видове орхидеи и как се гледат.
 ra4eto,послушай П@нди и си купи орхидея,и да-сигурно е че няма да останеш само с една-аз днеска не се стърпях и си донесох в къщи орхидея номер 5!Голяма тръпка се оказа тази работа и не знам де ще му излезе края!Отивам сега да се погрижа за нея,че е просъхнала,та чак изсъхнала(корените де).
Момичета нали след като прецъфтеше беше добре да почва да се тори
Pipi,ако имаш снимка на Милтонията качи я да я видя!

# 68
Моля да ми кажете къде да прочета как се гледа орхидея - поливане, торене, присаждане и т. н. от абсолютно начинаещ?
Откъде да си купя орхидея и как да я избера?
Благодаря.  Simple Smile

wilian, отвори на стр. 1 на тази тема и там пише в всичко!

# 69
Miltoniq, ето я!

Като цъфне пак, ще я снимам и покажа отново.

# 70
Днес забелязах, че в едната саксия на орхидеята ми се появяват някакви  малки бели гъби това можели да навреди на растението ми ? Sad

# 71
Днес забелязах, че в едната саксия на орхидеята ми се появяват някакви  малки бели гъби това можели да навреди на растението ми ? Sad

И аз забелязах на моята която лекувам от бели въшки, че около корените в почвата има мини гъби...... newsm78 Дали има връзка - въшките и гъбите?
Защо се появяват тези гъби?

# 72

И аз забелязах на моята която лекувам от бели въшки, че около корените в почвата има мини гъби...... newsm78 Дали има връзка - въшките и гъбите?
Защо се появяват тези гъби?

И при мен ги има на две орхита от няколко месеца вече. Като ги засуша малко гъбите съхнат, като полея пак си излизат.Пресадих ги и пак се показаха и се откказах да ги мъча, до сега не са ми направили проблем орхитата са си наред, едната даже се спука да пуска корени и листа. Искам да кажа с това, че не смятам че им пречат тези мини гъбички.

# 73
Една приятелка има 2 орхидей от около година /може и повече/ и казва,че само когато ги е взела са имали цвят.Сега растът на корени и листа,но цветоноси не искат да пуснат.Може ли да се направи нещо за да пуснат цветоноси по-бързо или не се знае?Мисля си,че почвата вече е "изхабена" и след като ги пресади може да пуснат цветоноси.Дали е правилно да ги пресади или да си чака да изкарат?

# 74
С прискърбие съобщавам, че снощи при простиране на терасата си бутнах едната цъфтяща орхидея. Побеснях!  #Cussing out Прекърши се цветът  Cry Натопих го в чашка с вода, обаче много ме  е яд!!!

Общи условия

Активация на акаунт