"1001 НОЩ" И СЛЕД ТОВА, ХАЛИТ И БЕРГЮЗАР ПРЕД КАМЕРАТА И ЗАД КАДЪР - ТЕМА 225

• 66 697
  • 737
  •   1
Отговори
# 510

Все пак хубаво е, че преди началото на сезона Мерием реши да сподели всичко това, защото преди ядосаните фенове незаслужено обвиняваха продуцентите, да не говорим за язвителните подмятания по адрес на Вахиде, която се налага да я замества. А и Небахат, в интервюто, което споменах, казва, че на снимачната площадка е било спокойно, даже не се е работило нощем, режисьорите отказвали. Да видим дали ще успее да удържи добрия рейтинг ВВ. Срещу него ще е новият сериал на Хазал. Видях, че са му направили хубаво първо промо. Започва и нов исторически сериал, макар и ситуиран в друг ден. Имам чувството, че хората търсят нови лица и сюжети. Преглеждах ИГ профилите на по младите актьори и бях направо шокирана - с хиляди повече хора ги следят, отколкото профила на Берг, например.

# 511
За Мерием - също смятам, че причините да напусне "така" екипа на ВВ са лични и дълбоки. Нещо, което те кара да вземеш подобно крайно решение може да засяга само и единствено теб и то по съществен начин. Напълно възможно е преди да направи своя избор да е имала и други причини, свързани с работата си на сета, като и заплащането, но знаем, че тя е израстнала в Германия, възпитана е там, в онази среда, където дисциплинираност означава нещо. Мерием открито заяви своето становище относно условията на работа, но не смятам, че е направила революция в това отношение със своето изказване на филмовия фестивал. /Мнението за продължителността на работния ден на сета открито е заявено от много актьори, много преди Мерием, но нищо не се е променило, напротив. Упорито са говори за 90 минутен епизод, като предложението е за 60 мин. поне. Нека припомня обаче,  че сериалът, в който участва Берг е почти два часа на епизод. Нека си представим как се снима това за 5 дни, защото има и монтаж и хиляди други техн. моменти. Още в Сърбия те говориха за тези неща. Тарду по времето на ББГ каза, че сериалите са като маратон, Бюлент Инал по време на БП говори за умората, за пораженията от грима, за липсата на личен живот, особено ако си извън Истанбул, Халит колко пъти изрича послания в тази насока, Кенан И. също спомена всичко това по време на арестите и т.н. Между впрочем коментарите веднага след това изказване бяха, че има и други области с тежък и продължителен труд, но заплащането е десетки пъти по-ниско. А и никой не се отказва, въпреки всичко.  / Мисълта ми беше с това голямо отклонение, че колкото и да и е било трудно на Мерием, колкото и европейски да гледа на нещата по този въпрос, тя нямаше да напусне екипа, по-скоро би преговаряла за свободен ден, заплащане, доколкото е възможно, а и оставаше само един сезон до месец март. По-скоро това е дълбоко  лична причина. Но да изчакаме и интервюто. Може да ни открехнат други вратички, за които не се предполага. Дано да се предадат думите на Мерием едно към едно. защото и на журналистите не може много да се вярва. Поне не на сто процента.
За актьорската гилдия в Турция ще става все по-трудно, независимо от дизитата, които бълват...С хилядите забрани, последните закони/алкохоли, деколтета и т.н./, свободата на словото, кой знае още колко ограничения предстоят. Напук и съобразявайки се с всичко това, трябва и да устискаш рейтинга.

# 512
За следенето на младите актьори, напълно нормално. Първо колелото се върти, всичко е преходно, второ огромната част в социалните мрежи са млади и много млади хора. Само, че продуцентите ги интересуват и други неща, не само тинейджърските настроения.  Simple Smile

# 513
       Ще видим какво ще се случи с ВВ. Как и дали интервюто на Мерием ще повлияе по някакъв начин на рейтинга? Имам предвид - какво ще сподели за отношенията на сета. А дори да няма особено компрометиращи и скандални факти, неучастието на Мерием, отпадането на Бурак, неминуемо ще намали зрителите. Дори ми се струва, че и ангажирането на Халит с определена кауза, която не е приемлива за голяма част от провинциалните хора, ще доведе до отлив на зрители. А и схемата - интриги в харема, нови наложници, ревността на Хюрем - вече омръзна.

Скрит текст:
 Любопитно е как ще реагира Джан в тази ситуация? newsm78 И все ми се струва, че капката , която преля чашата е онова злощастно и много грозно потупване отзад по време на наградите в Анталия. Не че това е от значение, но всеобщото оплюване след това беше много гръмко!Европейското се сблъска с ориенталското! Разбира се, това е онова, което ние виждаме! Истината е някъде другаде, може би!? newsm78

# 514
Рейтингът на ВВ спадна доста, в сравнение с първите два сезона още през трети сезон, особено последните няколко месеца. Така, че за сериал в четвърти сезон и  при тези промени и движение на актьорите е съвсем естествено.  

# 515

В този ред на мисли - чудя се  дали и как ще повлияе на рейтинга на КД факта, че доста от главните действащи лица във филма бяха набъркани в аферата "марихуана"? Т.е. възможно ли е този факт да даде отражение върху гледаемостта \ и в двете посоки\? newsm78

# 516
Предстои да видим....Според мен не. А и има ли нещо ново под слънцето?

# 517
Продуцентите се интересуват само от рейтинга. Един актьор нищо не може да направи, нужен е екип и съвкупност от благоприятни фактори. Но има актьори с изключително организирани и силни фенски групи за натиск и това влияе на продуцентите, когато отправят покани за участие. Тази година новите сериали са пълни с лица, които се появиха през последните години. Вчераха гледах една класация, имаше само едно "по-старо" име сред първите десет имена. Купища позитивни статии се появиха в последните дни за новите сериали на Хазал и Чаатай, например и то, защото журналистите виждат, че материалите им масово се ритуитват и разпространяват. Но, разбира се, смяната на поколенията е нещо естествено.

И пак за силата на преданите фенове- изключителна подкрепа за Мерием по форумите. Тук-там се срещат коментари от типа: "В Египет хората умират, вие с Мерием ни занимавате" и " Накъде отиваме. Мерием щяла да има дете без брак, а нашите хора я подкрепят."

# 518

Припомням, че Айше Арман прави и това интервю с Мерием

# 519
Хазал е любимка на доста хора, но от промото този неин партньор, как можаха да изберат точно този актьор, съжалявам за мнението. Дори годините на Бюлент не му попречиха да го предпочетат през този младеж в сериала, в който участва пред този. Много невзрачен. От всичко, което видях като промо ми допадна най-много сериала с Мете Х., който участваше в серила "Времето лети". Но един фрагман, колкото и да е силен не означава още нищо. Неведоми са пътищата .... и зрителските ....Честно казано не очаквах такъв рейтинг и с КД в началото. През цялото време бях предубедена. Да не говорим за дългите сцени в затвора, които изпълваха всяка серия. Но се оказа, че рейтингът не падна, напротив последните няколко месеца беше супер в двете групи. Преди много други с актьори, които са най-големите любимци уж. Нищо не се знае. Дори и да падне рейтингът сега, втори сезон е. Ще го избутат поне до пролетта.

Последна редакция: ср, 21 авг 2013, 12:44 от Mydream

# 520

И аз оставам с впечатление, че сериалите се правят за деца, които пишат в Туитър и ФБ. Или поне тези филми имат по-висок рейтинг, без значение от актьорската игра, проблематика или режисьорски постижение. Това ме кара да искам Халит да започне по-често да прави игрални филми \ сериозни, експериментални, грандиозни\! Grinning

# 521
Ами да. Най-добре е в игралното кино. Кой от големите филмови имена участва в продължаващо четири години дизи? Кажете един пример. Хората си имат ангажименти  във филми. Но условията в Турция не са същите. И...може би първоначалната идея на Мерал, желанието да изиграеш един исторически образ, различен от Синан, Онур...Но нищо не е така както изглежда. Думите на Хайтов са толкова верни - едно, второ, трето, четвърто, а там има пето, шесто...

# 522

Имаше една много хубава реплика на един журналист миналата година: „Рейтингът на първи епизод е рейтинг на рекламната кампания на сериала. Всичко започва след това.“
В първи епизод КД го спаси гъвкавостта на продуцентите и сценаристите- коригираха сюжета, след като видяха, че затворническите сцени не вървят. Сега пак всичко е в ръцете на сценаристките. Дано се справят, защото зрителите са в ситуация все едно четат криминале, а знаят кой е убиецът и всимки обстоятелства около убийството. Един сезон успяха да въртят и сучат, да видим дали ще им стигнат силите и за още един. Искаше ми се да влязат и нови персонажи, но никави новини не се появиха за подобно нещо.

# 523
Първото промо на КД миналата година беше само черно и бяло/повече черно/ с малко Тойгар и една врата, която изскърца. На фона на сегашните - цвят, рокли, романтика, лица, реклами си е направо нищо. Joy

# 524

То хубаво да видим едно промо за втори сезон, но де го Кенан?! Laughing Върна ли се? newsm78 Да не е решил да следва съвета ми и да не е взел обратен билет? newsm78 Laughing Wink

Общи условия

Активация на акаунт