Отговори
# 645
Миленита, пробвайте в някое магазинче за битова химия - наред с другите домашни пластмаси, обикновено имат и гърнета. Пък тия в Пикадили да не би сами да се мият или да пускат парфюм на акото?!
Мина спа с баща си - не се е будила в 4 ч. като при мен, но и на него се е налагало да я държи за крака, защото се мята като риба на сухо и току-виж паднала долу. Иначе чак в 7 ч. си пи млякото и спахме до 9 ч., което си е направо бонус. Сега ще излизаме на пазар, че в понеделник пристига баткото. Има и някакъв празник на семейството на алеята край реката, може да се отбием да видим за какво иде реч.
А, вчера имаше политане от спалнята. Събудила се нашата от следобедния сън и тихичко тръгнала да става. Явно пълзешката е стигнала до края на леглото, като е преодоляла загражденията, и е тупнала така. Заварих я на четири лапи на земята да плаче. А аз пък не съм чула звук, въпреки че всички врати бяха широко отворени. Шушулка малка, измиля ми, ама като има вагарец в дупето...

# 646
Молба (надявам се последна) за съвет за бебе-магазин, по-към този край на Варна, дет са курортите (че Джъмбо е чак във Владиславово) - искаме да си вземем някво просто гърне да не загуби навици Дзуфлянка, а в Пикадили парк имаше само две - музикално за 80 и някво за 35лв  ooooh!

Мерсим в аванс!

Не знам дали си обърнала внимание по бул. Васил Левски(в посока Почивка, Бризовете) има едни блокове и отгоре пише "Planex". В района има Била, както и табели за детски магазин "Рая"и "Mam`s me center". Та там има и бебешки магазин. Намира се в един малък център за пазаруване. Има детски кътове, магазинчета... Ето и линк и дано си по-добра в ориентацията от мен.  Mr. Green
http://www.mamsandme.bg/kontakti/

А иначе на пазар Левски има и магазинчета за домашни потреби, ако следваш съвета на Поли, както и бебешка борса.

# 647
  • София
Здравейте момичета. Аз отдавна не съм писала, но ви чета редовно. Ние изкарахме два месеца на морето. Адриан е супер - плува, радва се на всичко и на всички. От известно време обаче започна да се буди нощем. Като бебе си спеше по цели нощи, сега какво му става не знам и ми е странно. Пробвах да давам чай или вода, но не се оправя положението и стигам до извода, че явно е гладен. Обикновено последното му ядене е около 21 ч. Тук на морето минахме на "лятно разписание" и си лягаше вместо в 21 ч. към 22 (ако не излизаме някъде). Ако излизаме яде плодово пюре или каша към 18-19 ч. И като отидем на ресторант си заспива и докато не се приберем не се буди - рай Simple Smile. Като се приберем се събужда като го местим в кошарата, тогава си му давам млякото и спи до към 5-6. Обаче иначе ми е късно да го храня посред нощ.

Идеята ми е дали ако добавя бисквити във вечерното мляко ще е по-засищащо и ще спре да се буди? Чета че се слагат от гранулираните на Плазмон. В момента имам цели на Плазмон и се чудя ако ги намачкамдали става да сложаот тях? Иначе АМ пие по 200 мл сутрин и вечер, като понякога вечер даже не го изпива цялото ако много му се спи. Ще пробвам да увелича малко и количеството на вечерното...пък да видим..

Поздрави от морето. Още малко остана и се прибираме Sad

# 648
simonap , и аз мислех, че като увелича вечерята ще спре да ме буди. Нъцки! Simple Smile Даже наскоро лекар ми каза, че пълното стомахче може да е причина за неспокоен сън.  Е, дано вие сте изключение. Wink

# 649
  • София
Just мерси ама то какво излиза - пълно стомахче - неспокоен сън, празно стомахче - пак неспокоен сън Simple Smile

Той моят Убавец като хапне и веднага отнася, така че мисля, че на пълна пупа ще му е по-добре Simple Smile

# 650
simonap ако мислиш, че се буди от глад -опитай . Simple Smile Дано бисквитите свършат работа.  Peace  Нашите проблеми с буденето обаче не са от глад... нямам късмет ха ха ха. Simple Smile

# 651
Аз слагам на Плазмон бебе биберон пише на тях и спи от 21:00 до 6:00, но и когато не ги слагам пак си спи.

# 652
  • София
Poli, очите си изгледах из безбройните сергилъци на Златните и ни един не беше за битова химия - инак и аз се сетих, че такова магазинче ще ни свърши работа.

Джъст, жива да си   bouquet - от пазара "Левски" (две години съм била на квартира в квартала, та веднага го намерихме) си взехме гърне за 6,80. Оказа се и пеещо за наш ужас - сега ще се опитаме да откинем механизма, че след като го измих 15 мин "пя"  Shocked; и в магазинче за битова химия си намерих поднос, на който да суша бебешорските играчки и съдове, че ми липсваше много таквоз нящу. И до комплекса в Планекс ходихме - там да си търсим малък надуваем басейн, че забравихме вчера нашия на плажа  Embarassed (смятайте кви сме тикви цялата фамилия  ooooh!), но само такова нямаха - инак басейни от метър нагоре колкото щеш. Та днес пак ще требе да трамбоваме из сергилък-ужаса на Златните, колкото и да не ни се искаше, ама Беболина требе да цапа и да прави бани утре  Flutter
Та, отново голямо благодаря за ценната информация - спести ни много време!  Hug
От "Лакомник" днес десертът е с прясно мляко  Confused' и то от менюто за до годинка - явно не сме от една партия, и туй-то. Сега си давам сметка какъв късмет имаме с "Вълшебник". Хем детето всичко яде, хем нямам кардинални разминавания в разбирането за менюто (да чукна на дърво, де, че то явно си е до готвача - в пункта ми казаха, че били привлекли този на "Ян Бибиян" и затова си оправили менюто - не знам колко е вярно, ама се връзва...)
Спирам да клюкам и мрънкам и пожелавам на всички хубава вечер (аз отивам да си търся дзен силите та да виждам само убавините на ваканцията ни Crazy)

# 653
Milenita , радвам се, че съм била полезна. Като да не повярваш да ориентирам някой правилно.  Laughing Принципно хич не съм добре с обясненията, но явно в нета е по-лесно. Simple Smile
А за десертите на Лакомник, слагат и захар. Аз затова не ги поръчвам. Иначе изцепките с яйце и прясно мляко в гозбите не липсват, дадох еднократно и нямахме реакция. Но вече имам едно наум и поръчвам и от алергичното меню. Много ме е яд, че тук има само 2 частни кухни. Поне в София си имате избор. Simple Smile

Аз да се похваля, че вече си имаме нов "домашен любимец"- Венерина мухоловка. Толкова търсихме въпросното хищно растение, а днес сличайно го намерихме. И сега съм се амбицирала да му ловя молци, които ходят по храните, че напастта влиза от балкона и не мога месец вече да се отърва.Ето, че им намерих полезно приложение.  Mr. Green

Спокойна вечер на всички! Аз смятам, че това неспокойствие у бебоците ни се дължи на зъбките ама да видим.  Peace

# 654
Привет, и ние сме вече на линия. Ще видим обаче дали ще имам време да ви изчета  Laughing

# 655
Добро утро!  Simple Smile
Неспокойствието нощем може да се дължи на много неща. Съгласна съм с roxy, че може да е страх от раздяла, иначе има периоди, когато не ги мъчат зъбите толкова, а пак се будят. Както се казва "и това ще мине"  Laughing
А наша Катрин прояде и хляб.  Laughing Давах коричка да си чеше венците и да похапва, а тя като видеше хляба се дърпаше и свиваше юмруци (при нея това е признак, че се страхува). Предната вечер сложих коричка хляб върху таблата на проходилката, най-напредд не я отрази, но после гледам, че я взела в ръка и си похапва (чак не повярвах на очите си  Mr. Green), а снощи отваряше уста, докато и` давах залъчета.  Grinning
Момичета, имам 2 въпроса: давали ли сте свинско месо? Как го въведохте? и с какво пюре или как въведохте риба?
За въвеждане на свинско месо съм се спряла на това пюре: http://www.ganchev.bg/bg/product/mesni-pyureta/pyure-ot-svinsko- … o-sas-zelenchutsi  , а за въвеждане на риба това: http://bebemoe.bg/products/%D0%A1%D0%BB%D1%8A%D0%BD%D1%87%D0%BE- … %85%E2%80%9D.html Разглеждах и други, но съдържат все съдържат по нещо, което е неприемливо за мен. Благодаря!   bouquet

# 656
  • София
Сьомгата помня, че я въведох с пюре на Бейбилав от ДМ и предполагам и със свинското е било така, но просто нямам ясен спомен за него. Имам им най-голямо доверие и сега мъкна тяхно пюре за резерва, ако Беболина откаже обяда от кухнята.
Пропуснах да ти отговоря, че кака махленка си имаше, както предположи, типичния мек варненски говор, но аз съм му свикнала - най-добрата ми приятелка от детството е от Варна, всяко лято ходех там на море и зарад пустото море  обърнах света там да уча. Та, Варна си ми беше голяма слабост... докато не отидох да следвам там  Mr. Green

Колкото до накъсания сън - Беба с изключение на една нощ, не е имала без прекъсване по-дълъг от 4 часа и постоянно се буди по 2-3 пъти, често прави и паузи по час-два будуване. Май почти свикнах да съм зомби и аз.

# 657
  • София
Свинско ще въведа след 1 годинка, сьомгата също ще я оставя за тогава. От рибите въведох хек с карфиол, моркови и тиква, калкан (не помня с какво), тези дни ще вкарвам първата речна - пастърва.

# 658
  • Бургас
Момичета, аз съм много  newsm44
Имаме си 4 изстрадан зъб и моят разбъркан объркан цикъл се появи Simple Smile Но и тест си направих, че бях се побъркала Simple Smile
Свинско няма да дам скоро. За Коледа като заколим прасето може и да го въведа. Риба само хек. За другите ме е страх още. За яйца и не помислям... тях направо в кекс по- късно...
Приятна неделя и да си починете Simple Smile 

# 659
  • София
Никитка, честито  Simple Smile

Да не ти се бъркам, но жълтък трябва да даваш  Peace

За рибите няма страшно, и мен ме притесняваха, но всичко е ОК. Виж нещо от тези, все са бели риби.

Скрит текст:
Ред за въвеждане на риба:
1. Морска: хек, писия, треска, мерлуза, калкан, пангасиус. 
2. Речна: пастърва, щука.
3. (след 1 година): бяла риба, шаран, сьомга, скумрия, херинга, тон, сом.

Общи условия

Активация на акаунт