Отговори
# 660
Привет,
Нашата кокона ни вдигна в 7 часа. Определено я тормозят горните зъби, венците й са надути и като ги пипам, тя се дърпа и плаче. Като й дам Дентокинда, след известно време се кротва и заиграва.
Днес чистихме, шетахме и оправяхме легла, че утре пристигат нашите хора от България и трябваше малко да се поразместим и посместим. Измислихме кой къде ще спи и естествено аз съм най-прецаканата, защото ще имам удоволствието мъжо да ми хърка по цяла нощ, бебето да ми се фъчка по главата, а баткото кой го знае какво... Ама да свикваме, че и на морето ще сме в подобна конфигурация, макар че се надявам спалнята и дневната да са отделени с врата.
Свинско не съм въвеждала специално. Просто веднъж готвих супа топчета, а топчетата бяха от мляно свинско. Риба не съм давала, не от някакви страхове, а просто защото пюретата ми се струват гадни, а вкъщи не е имало случай да приготвяме откак Мина яде човешка храна.
Минчето си хапва хляб понякога, по-скоро го троши и разхвърля из половината къща. Но пък яде кифли без остатък. Тук има страхотни пекарни и приготвят кифли, които са с неутрален вкус - нито сладки, нито солени, нямат и пълнежи. Освен това са мънички и идеално пасват в бебешката ръчичка. Та като й връча половин кифличка на сладурка, цялата Чаршия обикаляме без да чуем гък. Тя си гризка и ближе - хем си храни душичката, хем кротува.
Миленита, аз съм ходила преди 7-8 години на Златните и чалгарията се вихреше навсякъде. От тогава не съм имала случай, но явно нещата не са се подобрили. А Слънчев бряг и Златни пясъци бяха лицето на българското Черноморие навремето и за тези места се говореше като за висок стандарт във всяко отношение. Слънчев бряг вече е без коментар, явно и Златните вървят към него. И на Албена има алея с павилиони и сергии, но има и много тихи места за разходка и отдих. Май само там се запазиха добрите традиции.

# 661
Здравейте! Искам съвет, ако може. От снощи Елина вдига температура около 38,4. Даваме Панадол и спада. След няколко часа пак. Не е много на кеф, често киха и видях, че нослето и е запушено. Чистя го редовно с аспиратора и започнах даването на Имунокинд. Някакви идеи за някакви капки евентуално без рецепта или още нещо за подсилване на имунната система?
Иначе ни записах и другата седмица на ДК. Днес и сварих телешко с елда и довавих малко масълце. Дано се приеме добре, че за 1 път и готвя.
Относно даването на свинско, още не съм давала. Но няма да чакам до 1 годинка. А риба, единствено дадох сьомга на Хип. Иначе Семпер имат по-голям избор от рибни пюренца, но едно, че не ги намерих и друго, че ме притесниха подправките в тях. А вкъщи тъй, като не ядем риба не посмях сама да и приготвя.

# 662
Здравейте! Искам съвет, ако може. От снощи Елина вдига температура около 38,4. Даваме Панадол и спада. След няколко часа пак. Не е много на кеф, често киха и видях, че нослето и е запушено. Чистя го редовно с аспиратора и започнах даването на Имунокинд. Някакви идеи за някакви капки евентуално без рецепта или още нещо за подсилване на имунната система?
Иначе ни записах и другата седмица на ДК. Днес и сварих телешко с елда и довавих малко масълце. Дано се приеме добре, че за 1 път и готвя.
Относно даването на свинско, още не съм давала. Но няма да чакам до 1 годинка. А риба, единствено дадох сьомга на Хип. Иначе Семпер имат по-голям избор от рибни пюренца, но едно, че не ги намерих и друго, че ме притесниха подправките в тях. А вкъщи тъй, като не ядем риба не посмях сама да и приготвя.

За инфлуцид и осцилококцинум се сещам аз..Здравко, когато беше болен му дадох 5 инфлуцида и 2 осцилококцинума на ден, за два дни и му мина, а още първия ден спря да му тече нослето, но нямаше температура

Свинското още не съм въвела, риба - да - сом, ама не тлъст де, два пъти му правих със зеленчуци, трябва да видя следващата седмица пак някаква рибка да измисля, но не ми се купуват от рибарник, защото ги хранят с разни смески и са безвкусни тук, най-вкусни са ако си ги уловиш сам, но  остава и риба да тръгна да ловя сега Grinning

За курортите да лудница е..затова или в Гърция или тук някъде на 5 звездно в края на сезона да хванем намаленията и слънцето да е по-слабичко..

Последна редакция: нд, 25 авг 2013, 15:21 от roxy_

# 663
  • София
Just a Dreamer, капки съм слагала само Виброцил. Таня си изкара един грип още като беше на 5 месеца и това й изписаха, а за имунната система нищо не съм й давала и не смятам някога да й давам.

Свинско въведох с някакво пюре на Хип макарони с шунка. Сега в детксата кухня доста манджи са със свинско, нали сме на меню за деца с АБКМ и там телешкото е заменено със свинско. Аз и телешко съм й давала и не направи реакция към него, въпреки че уж съдържало същите протеини като в млякото. Риба започнах с пюрето на Ганчев хек със зеленчуци, много го хареса и не направи никаква реакция  Simple Smile Сьомгата е доста тежка за първа риба, но днес й дадох едно пюре на Гербер със сьомга. Кухнята ни за летните месеци не готвят с риба и в неделите, когато нямаме кухня, съм решила да давам риба.

# 664
Момичета, благодаря за отговорите!   bouquet
Деси, благодаря за реда за въвеждане.  Hug Ще се водя по него. Така че,  оставям сьомгата за по-нататък.
Искам да въведа свинското месо сега (макар че първоначално мислех по Коледа като заколим нашия Прасчо) защото в ДК готвят с кайма "смес".

Хубав ден!   bouquet

# 665
Аз имам един въпрос - откога се въвеждат зеленчуци в суров вид - например домати и краставици?... че сега има доста домашни.. Thinking

# 666
  • София
Аз имам един въпрос - откога се въвеждат зеленчуци в суров вид - например домати и краставици?... че сега има доста домашни.. Thinking

Някои въвеждат доста рано - кои за ядене, кои за гризане, аз лично съм решила след 1 годинка, не помня защо препоръчваха така, но беше логично и затова няма да рискувам по-рано. Не че тези два месеца са супер решаващи, но все пак имам едно наум. Засега суров давам само морков (и чушка).

# 667
Привет!  bouquet
И ние прясно ,прясно завърнали се от морето...И то със куп нови маймунджилъци...Вече се качва сама на спалнята  и се катери къдети и скимне..Лошото е че може да падне от високо ..примерно от раклата и да се удари ,а толкова е бърза че нямам думи.. ooooh!За ходене обаче и дума не може да става..страхува се ,стъпва само на пръсти и определено се страхува ..,но аз и не бързам Mr. GreenДругото ново е че се отбихме на 100% на морето-стана толкова лесно и спонтанно ,че ми беше адски странно..-за три дни и вече не сучеше..от както ми дойде първия цикъл ,тя сама взе да не иска..Моя цикъл този месец така и не се появи -правих два теста ,отрицателни но...цикъл няма!!!Виждам обаче ,че и при някои от вас е така и съм спокойна!
Въртене има и при нас ..за вода най-вече или ако и егорещо..Иначе не е от зъбите защото те излезнаха вече цели 8броя...не виждам вече освен кучешките какво ще има да излиза ...а те като гледам не бързат!Но знам ли newsm78
На морето беше страхотно ..заровена в пясъка..,намокрена обилно...голям смях и радост от моренцето и от хората!!!
Ами това е от нас ..по -набързичко че ще спинкаме..Вече ще се включвам по.честичко защото идва септември ..,почивки повече няма да има..,времето най-вероятно ще се поразвали..та ще си правим компания по-честичко  bouquetЛека нощ от нас!

# 668
Добро утро!   bouquet
ciao-ciao, има да излизат още зъби, има.  Laughing Ето:

http://www.zabolekar.info/new_site/index.php?option=com_content& … =12&Itemid=34

Just a Dreamer, и мен ме смущават подправките в едното пюре на Семпер (риба треска на фурна), но другото (калкан с копър и картофи) ми се струва подходящо.
roxy_, можеш вече да даваш пресни домати и краставици. В "За близнаците" пише, че може след 6-8 месеца, ако детето е готово.  Peace Иначе съм срещала и мнение, че краставицата се въвежда по-късно, поради опасност от задавяне.

Хубав ден!   bouquet

# 669
Здравейте  wavey
Отдавна не съм писала, все сме по разходки, а и няма нищо ново покрай нас.
Още сме само с 2 зъбчета и драмата последните няколко вечери е голяма  Confused В събота се евакоирах да спя в хола и оставих Мишо и баща му да се гледат цяла вечер. Спала съм като труп  Mr. Green Сутринта в 6 като дойдоха да ме събудят за хранене имах чувството че само съм си затворила очите и веднага са ме събудили.
Иначе малкия постоянно иска да ходи. В къщи е с паяка и шета на всякъде, а навън го държим за ръчичките и ходим. Не ще да си стои в количката, мрънка... Чудо е. А понеже все "подреждаше" шкафовете вкъщи се наложи да ги заключа. Мисля че Fortuna беше питала за заключалките, ние наслагахме такива http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=10794&cat=127 Поне за сега не се е научил да ги отваря, ама да видим до кога  Mr. Green
За суровите зеленчуци, аз започнах да давам Сега има много слънчеви домати и ако сега не му дам то кога? А той толкова много ги харесва, че чак трепери от удоволствие като му ги давам Simple Smile
Ами от нас за сега е това Simple Smile Хубав ден на всички!

# 670
  • под тепетата
Здравейте! Аз днес изпратих баткото на море, таткото замина за 15-на дни по свои работи и ако и бабата я нямаше, щях да съм си идеално с бебка, но.... да не свиква детето пък само с мен.  Laughing И без това последните 3-4 дни докато пробият първите 2 зъба се беше превърнала отново в малко бебе и друг освен мен не признаваше, не вярвах, че може да стане толкова нетърпима като знам колко е усмихната и кротка обикновено. Но днес вече е прорязал и втория зъб и пак си е в добро настроение.
Исках да разкажа как се прие при нас първото даване на рибно пюре. Сьомга беше, не съм знаела, че преди нея е добре да се дадат други видове, но така или иначе не беше ама никак въодушевена. Simple Smile Бяхме навън и това бях предвидила за ядене и нашата, дето досега нищо не ми е отказала и си правя майтап, че и дървени стърготини да разбъркам с водичка, и тях ще изяде, направи такава отвратена физиономия и взе бързо да бута навън с езика... Ами сега! Добре че носех банан за след това и от няма и къде направих проба да сложа малко в лъжичката и покрай него и малко пюре и то, милото, взе да яде. Такъв буламач сътворих, че след години сигурно ще ми го връща!  Laughing Но важното е, че се нахрани. Банан с риба, лелеее!!! Simple Smile
Едва сега след може би петото идване на цикъла мога да кажа, че ми е както преди, доскоро беше все доста обилен, но сега вече вероятно най-сетне хормоните ми са се нормализирали. И в тази връзка да ви питам нещо малко странично - как стои при вас въпроса с растежа на нежеланите космалаци?  Simple Smile Аз допреди месец може би бях забравила какво е да почиствам мустачки и крака, отскоро започна пак да има какво да чистя, а така ми беше добре да няма , но... няма пълно щастие. Laughing
И по друга тема щях да пиша, но... като се сетя.  Laughing Дано започнат всички да спят по цяла нощ, че не е работа да ходиш ненаспан. Нашата хубавица заспива със залъгалка (как ще я отучвам, не знам!) и нощем се самообслужва, ако се разбуди, започва опипом да я търси наоколо и в повечето случаи си я намира, тиква я в уста и пак си заспива, аз дори не разбирам, че се е случило, но ако я няма, не знам колко пъти и аз ще трябва да я приспивам.
Прохладни дни на всички и спокойни бебчета!

# 671
Здравейте,момичета!Най-после успях да ви изчета,че от 3 дни се мъча  ooooh!
Коко последните 3 месеца наддава по 100 гр. и пораства с по 1 см. и е 9600 кг. и 76 см.Скромно го даваме.Подутия тестис ту спада, ту пак се подува.Апропо Деси беше питала от какво се е получило,ами честно казано не ми дадоха обяснение.Евентуално като се е напъвал да реве.Отделно той все иска да го държим за ръце и да ходи и една съседка ми каза,че й се е сторило,че си извива малко едното краче, та сега затова съм притеснена.Ще ходим до Майчин дом във Варна да видим дали няма луксация.То тук ходихме в 6-тия месец и казаха,че няма проблем,ама сега ще отида за собствено успокоение.То не стига, че съм зомбирана от недоспиване, а сега и от притеснение.Мъчат го сега едни резци мойто дяти.Пълзи си навсякъде,не мога да се наям,все се надига на масата и иска от моето ядене.ММ е в командировка и се връща на 2 седмици веднъж и сега съвсем психясвам сама с детето.Хайде, наоплаквах се.Сега да се включа по темите,които запомних,че сте обсъждали:
Гърнето,вече нещо го недолюбваме,май ще трябва поставка за тоалетната да купуваме,там вършим работа.А, сега на няколко пъти ми прави номера:слагам го на гърнето и не прави нищо, а после се усямотява някъде и свършва голямата работа и идва да си навира миризливия памперс  Grinning
Храна давам от ДК,нещо обаче не си доизяжда порциите вече с изключение на десертите.Преди така хубаво си ги хапваше,отдавам го на зъбоникнене + жега.
Толкова засега,че звяра се събуди!

# 672
Здравейте  Hug Ние сме добре Simple Smile изследванията са  ок и тя е здрава и дано така продължава за напред  Praynig Ще ви чета по късно
лек ден от нас  Heart Eyes  bouquet

# 673
Моряците се връщат от бурното море.. Mr. Green

Мерси за мненията за зеленчуците, а сменихте ли кошниците (0-13кг) със столчета за кола от 9кг нагоре?  newsm78

# 674
Здравейте мами!
Ние като едни от последните озъбили се да се похвалим - 2 зъба за 2 дни и май сагата ще продължи... надуло се е още едно зъбче и то пак отдолу. Пък аз очаквах сега да са наред горните  newsm78
Риба въведох с пюре на Семпер за след 8 месеца със сьомга. Много се хареса, само като че ли оризът беше малко по-твърд като за нея.
Свинско още не съм въвела, но въведох яйце, че сега ми носят домашни докато съм при мама. Добре ги понася, даже мисля, че ги хареса. Давам по половин жълтък в зеленчуковото пюре.
Неспокойния сън и при нас го има, но го отдавам на зъбчета, жега, промяна в обстановката, защото повечето от нас пътуват насам-натам.
За болестите - ние също се върнахме от морето с хремичка и кашлица, даже температура първите 2 дни. Нослето чистех с физ.разтвор и Виброцил. За температурата е хубаво да се редуват - парацетамол и нурофен,през 4 часа. А за имунната система - Биозин Кидс, доволна съм. Направихме курс за засилване, ако се интересувате ще напиша схемата.
За суровите зеленчуци - не съм се замисляла, че е рано newsm78 Краставиците са прекалено твърди, но розови домати, домашни яде на воля и то със сирене. Обожава ги. Не виждам защо да не се дават пресни, щом са в сезона?
Вчера станахме на 10 месеца  Tada

Общи условия

Активация на акаунт