Отговори
# 690
  • София
Сребре, да подкрепя ShySun   Peace
Даже бих минимизирала списъка - до едно, най-важно и останалите по приоритет, когато има време и сили за тях. Казвала съм и друг път - затова ненавиждам готвенето, или по-точно идеята да вися час, че и повече край печката за нещо дет ще изчезне за няма и 15 мин  Close
Моята Дзуфла също не ще да си играе сама и също като теб понякога изпадам в ступор как нищо не успявам да свърша и да се дивя как другите го правят, ама после се сещам да се ритна отзад и да си припомня, че излишно се тровя.
И също да повторя - и ММ го няма по шест седмици, но, като си дойде, гледам да е ангажиран във всичко вкъщи, да помага и т.н. А съм останала с впечатлението, че твоя нещо май много го щадиш...  Naughty

# 691
  • София
Сребре, гледай си детето и просто не го мисли останалото  Peace И аз изпадам понякога в такива настроения, но в общи линии вече съм над тези неща  Mr. Green Иначе не готвя, Таня си е на детска кухня и на готови пюрета, чистя предимно когато майка ми дойде, само с татко си на разходка е била точно 1 път за да изчистя, освен, че не си играе сама и реве от прахосмукачката, ям обикновено докато сме на разходка нещо от сорта на банички и сандвичи, къпя се докато спи, вися си на лаптопа докато си играе около мен, че дори успявам междувременно  и по нещо служебно да свърша. Е, със спането..., ми свиква се, след като вече 10-ти месец си лягам към 1 и ставам към 8 с минимум 2 събуждания за кърмене през това време, вече свикнах с този режим.

# 692
Ох, мен чак ме е срам да взема отношение по темата супер-мама  Embarassed
Ами спя си сутрин до 10..после кафенце - детето ръба сухар /попара не яде иначе ми отиват 20-те минути спокойствие/  Малко пооправям /ясно ми е, че скоро оправена къщата няма да я видя/ Следва разходка, хапвам като храня и него през това време. Следобед лягам отново да спя/чета, стоя пред компа/ иначе ще спи 30 мин., а така поне откарваме по час - два. Следва пак хранене /едновременно ядем двамата/, разходка и към 9 се прибираме. Режимът ми е съобразен с неговия. Заиграе ли се оправям нещо, мрънка ли стоя до него и го забавлявам. Чакам момента да стане по самостоятелен и ще върша и други неща. За сега - толкова. И двамата сме доволни, чисти, наспани, засмени. Общо взето времето прекарано в къщи е предимно за спане, така че не е кой знае колко разхвърляно. Аз мога да карам на сандвичи още поне 2-3 месеца  Grinning  Зимата ще му мислим какви ще ги вършим.

# 693
  • София
Аз научих Зари да си играе сам в кошарата, навън се забавлява с кучето и горе-долу обикалям след него от стая в стая, като междувременно успявам да позамажа и позабърша или подредя нещо. Но като цяло и мъжът ми помага много. Още от самото начало го научих, че задълженията се разделят (защото знаех, че иначе ще ми се качи на главата), затова процедираме така: единият с детето навън (това съм аз  Simple Smile), другият чисти, мие съдове и готви. Ако сме вкъщи и той се занимава с детето, съответно аз чистя и готвя и никой не се бърка на другия  Grinning Освен това откакто Зари направи 6 месеца - работя от вкъщи, когато имам повечко работа - поема детето изцяло следобяд и вечер. 

Сега дадох на Зари мерлуза (бяла морска риба), изключително му хареса, горещо препоръчвам  Peace

# 694
Сребре, супер - майките са само в рекламите.  Laughing Аз чакам с нетърпение да се върне каката, че да ошетам основно. Иначе измивам само чиниите, напоследък сме повече на салати или нещо набързо сготвено в моята помощница - тенджерата под налягане. Моето дете е от кротките и ме оставя да почистя с прахосмукачката, слагам я в проходилката и пред банята, а аз се къпя. Е, вечер не мога да свърша нищо, че като започна да я приспивам към 21ч. и реша след половин час, примерно, да се надигна, тя реве за цица, но поне прочетох доста книжки.  Mr. Green А ако имаш възможност, оставяй Калоян при някого поне за една вечер седмично, че да си поспиваш.  Hug
За миенето на зъбките: почисвайте ги още като се покажат. Аз ползвам накрайник на Нуби, без паста, след годинката ще пробвам с паста. Идеята е детето да свикне, че зъбките трябва да се мият.  Peace
Дани и Сиана са много сладки на плажа.  Hug

# 695
Страхотни снимки на бебоци в басейнчета.  Heart Eyes Нашата мома седи в басейн понякога, когато я къпем. Оставям ги няколко минутки да се поплицикат с татко и. После се връщам за същинското къпане. Wink
Аз, какъвто съм любител на реда, къщата разхвърлена не оставям. Не блести от чистота, но все пак се старая да поддържам добра хигиена, но с котка, мъж и бебе познайте за колко време се задържа това положение.  Laughing Готвя и няколко пъти в седмицата, но сега ме мързи и го караме на готови храни, че ми писна да се впрягам. Всички ми казват да забавя темпото и аз изпълнявам.  Mr. Green  Ако детето не искаше да си играе само в кошарката сигурно и аз щях да изпадна в нервна криза. Някак си научих дребното, че като сме двете да е по-самостоятелна. Игри и лиготии има, когато тати се върне. И така постигаме един хубав баланс.  Откакто имам дете приоритетите ми коренно се промениха и никога няма да упрекна дадена жена, че къщата и е разхвърлена, или пък, че не готви. Тъй, че Сребре горе главата!  Hug Не забравяй, че сме просто жени-майки, а не роботи!  smile3503

# 696
Здравейте,
Не съм писала няколко дни, защото родителите ми ни бяха на гости и доведоха баткото. Днес ги изпратих, а ние вече сме в комплект. Даже излизах с двамата бандити на разходка и мина сравнително спокойно. Много са ми сладки, малката все тича след баткото, радва му се страшно много и все се кикотят. Няколко вечери, предвид повечето хора вкъщи, дори спахме тримата на спалнята. Голямо удоволствие.
Вкъщи чистим веднъж седмично, но още на следващия ден е хаос. И аз съм се примирила, не може все да съм с парцала. Сега изпрахме килимите, домашния текстил, по-едрите неща. С прахосмукачка минаваме веднъж на няколко дни, забърсвам прах. Навсякъде е осеяно с играчки, настъпваме ги, но като ги прибера, децата ги пръскат за отрицателно време и няма смисъл.
Мина определено се заиграва, но нямам илюзия, че аз съм я научила на това. Просто детето е такова. Борис никога не се е заигравал като по-малък, а и сега тези моменти не са толкова чести. Тя е друга работа - стига да има достатъчен брой играчки и джунджурийки, може и час да не й чуя гласа. В понеделник например два часа готвих, а тя се занимава самичка в кошарата. Просто е по-спокойна и това е.
Мъжо също си има домашни задължения - най-вече пазарува, редуваме се за миенето на чинии, а прахосмукачката си е изцяло негов електроуред. Забавлява понякога децата и се оправяме някак. Сега като дойде помощничката, надявам се да имам повече време за моите си дела.
Мина напоследък спи малко по-спокойно. Преместихме се в другата стая, доближихме спалнята до гардероба и там я слагам да спи. Така няма опасност да падне долу и съответно аз също спя по-спокойно. Вечер заспива към 21 ч., а сутрин чак към 7 ч. пие млякото и после си доспива още малко.
Оставям ви, че се гонят. Борис тича напред, а тя го следва с проходилката - кикотът сигурно се чува у съседите...

# 697
Хайде и аз със съветите към Сребре  Wink като жена с мъж в чужбина от 2 месеца и половина.
Опитвам се да правя всичко с детето и да се нагаждам към неговият режим. Готвя ако мога, ако не - ям салата. Къпя се заедно с него. Опънала съм коритото в банята и се чипкам и аз до него. Трудно е само опазването да не се изправя и да не пие вода от коритото  Mr. Green Хапваме заедно, е, аз по-често и като спи  Joy Спим на едно легло и въпреки, че се буди над 10 пъти на вечер просто подавам гърда и не се разбуждам. Заиграва се много рядко за не повече от 10 минутки, но това ми е достатъчно на фона на никаквото му заиграване преди да пропълзи. В къщи е почти постоянно разхвърлено, оправям нещо с него на ръце, мия чинии, даже и готвя с него на ръце. Просто се опитвам да се приспособя. Тези супер-майки, за които и вие и аз съм чувала са с кротки и заиграващи се деца и с много баби и грижливи татковци. Колкото и да си еб.. душичката не можеш да огрееш навсякъде, колкото повече го мислиш все повече се вглеждаш в нещата и ти става още по-тежко.
Понякога и аз изпадам в подобни дупки, защото само на мама мога да разчитам, но тя е на работа, грижи се за градината и за болният ми баща и се опитвам да не я занимавам, защото ми е неудобно. Днес бях с високо кръвно и силно главоболие и си позволих 15 мин да полегна докато тя си игра с него, но не повече, че не ми е длъжна. Изключено е да доверя Боби дори и за минутка на приятелка  Stop нямам такива, на които да разчитам. Абе на никого нямам вяра, много съм се сраснала с детенцето си и не си го давам лесно  Heart Eyes
Стана ми странно, че вашите деца си играят в кошарите, не им ли е тясно там  newsm78 Ние нашата ще я местим от стаята, в която спим и ще вземем възможно най-широката спалня, че като се дойде мъжо да спим тримата. Кошарата е средновековен уред за мъчение според Боби, както и люлката и активният център и стола за хранене. Никоя земна сила не може да го накара да стои там, храним се докато той си играе, грозно да, ама нямам избор. Щом искам спокойно да мине процедурата по хранене не се самозалъгвам, че ще стои кротко в стола
Щях да ви се оплаквам за космите - ами след раждането станаха още повече пушините. Аз не стига, че имам достатъчно, а и още. Имам уреда на Филипс за домашна фотоепилация, ама....те си растат и хич не им пука.
Поли, ние също си играем на гоненица, ама в нашият случай аз бягам из стаите и той ме следва, като и двамата се кикотим  Heart Eyes Сигурно защото си нямаме бати като вас

# 698
stefi_sv, Катрин си играе в кошарата, не и` е тясно. Тя обича да си разглежда играчките (аз давам по две-три и ги сменям през няколко дена). В момента любомото и` занимание е да се опитва да се изправя в кошарата, още не е успяла, тя е от по-спокойните деца и не бърза  hahaha На тази възраст каката вече обикаляше кошарата си и я гризеше.   Joy

Добро утро и хубав ден!   bouquet

# 699
stefi_sv Дани и тя е така - кошарата я докарва до истеричен рев! Там единствено и само се спи.  Дойде ли време за игра, тя трябва да е на пода  Grinning  за да може да  става, пада, търкаля, хвърля и т.н. на широко. Simple Smile 

# 700
  • София
Стефи, и аз като Фортуна мятам играчки в кошарата, Зари ги хвърля на кучето или си седи и си ги разглежда/ гризе/ чупи - каквото се сетиш. Освен това става, сяда, кляка, ходи по ръба - изобщо не му е тясно, а това е време, за което мога да свърша нещо  Peace От няколко дни дори прави 4-5 крачки без ръце по дължината на кошарата, в нея се научи да стои и без да се държи, а на земята сигурно щеше да се размаже  Mr. Green Освен това точно до кошарата е столчето за хранене, и там слагам играчки и той си ги взима една по една, разглежда и хвърля и после упражнението се повтаря, така че определено му е забавно.

# 701
От мен добър ден.
За кошарата - този уред на мъчението и аз няма да споменавам  Laughing 
Фортуна ще се изправи малката и ще пропълзи, и проходи, и ще има да ни се оплакваш  Laughing Радвам се, че за никъде не си се разбързала, че има майчета, които доста се стряскат от тези факти.

Такааа, да напомня, че изписваме темата. Новите колажи ще са: "Мама и Октомрийче/ респективно Септемврийче, Ноемврийче" + "Имам зъби аз"  Снимки на мейл /skrita@abv.bg/ или ЛС кой както пожелае. На всеки със запаметена снимка връщам отговор, така че ако не получите отговор в рамките на 24 часа - повредата е при вас  Mr. Green

# 702
А, Фусте, не бързам, че тя като расте и аз раста (даже одъртявам  Mr. Green). Уф, де да можеше тази година, която отминава все да се повтаря...
За колажа вече трябва да пратя снимка, че отдавна не сме се показвали. Даже имам една "Мама и Октомврийче" , скорошна, пък и се харесвам как съм излязла  Mr. Green (обикновено не се харесвам), но е на телефона на ММ.

# 703
Сребре, не се впрягай, всички имаме такива моменти  Hug
В кошарата го слагам в заспало състояние, иначе рев..От скоро лази и сега лазенето е по-интересно, мога примерно в кошарата да го оставя изправен, но внимавам, че се пуска и не е стабилен..
Сега дъвче поларени одеала моя молец..

# 704
 Hug Здравейте, след дълго отсъстване от вкъщи и ние се завърнахме. Да покажа няколко снимки от първото море на Митко и се връщам да ви чета.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт