Нашата кокона ни вдигна в 7 часа. Определено я тормозят горните зъби, венците й са надути и като ги пипам, тя се дърпа и плаче. Като й дам Дентокинда, след известно време се кротва и заиграва.
Днес чистихме, шетахме и оправяхме легла, че утре пристигат нашите хора от България и трябваше малко да се поразместим и посместим. Измислихме кой къде ще спи и естествено аз съм най-прецаканата, защото ще имам удоволствието мъжо да ми хърка по цяла нощ, бебето да ми се фъчка по главата, а баткото кой го знае какво... Ама да свикваме, че и на морето ще сме в подобна конфигурация, макар че се надявам спалнята и дневната да са отделени с врата.
Свинско не съм въвеждала специално. Просто веднъж готвих супа топчета, а топчетата бяха от мляно свинско. Риба не съм давала, не от някакви страхове, а просто защото пюретата ми се струват гадни, а вкъщи не е имало случай да приготвяме откак Мина яде човешка храна.
Минчето си хапва хляб понякога, по-скоро го троши и разхвърля из половината къща. Но пък яде кифли без остатък. Тук има страхотни пекарни и приготвят кифли, които са с неутрален вкус - нито сладки, нито солени, нямат и пълнежи. Освен това са мънички и идеално пасват в бебешката ръчичка. Та като й връча половин кифличка на сладурка, цялата Чаршия обикаляме без да чуем гък. Тя си гризка и ближе - хем си храни душичката, хем кротува.
Миленита, аз съм ходила преди 7-8 години на Златните и чалгарията се вихреше навсякъде. От тогава не съм имала случай, но явно нещата не са се подобрили. А Слънчев бряг и Златни пясъци бяха лицето на българското Черноморие навремето и за тези места се говореше като за висок стандарт във всяко отношение. Слънчев бряг вече е без коментар, явно и Златните вървят към него. И на Албена има алея с павилиони и сергии, но има и много тихи места за разходка и отдих. Май само там се запазиха добрите традиции.