Университети в Германия и в други държави с немски език

• 116 438
  • 725
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Да се оплача, че не успях да се справя с тази търсачка.  Cry

Имам следното питане, породено от темата за студентите във Великобритания – има ли ограничения в броя на кандидатстваните специалности, т.е.:
-   ако в даден технически университет има 15 спец., мога ли да пиша и 15-те?
-   за тези университети, е които се кандидатства с един комплект документи чрез юниасис, как стои въпросът?

Не мисля, че могат да се пишат всички специалности, то самият начин на кандидатстване е един формуляр за една специалност. Има специалности, които могат да се комбинират с друга (нещо като първа и втора специалност), но те са доста ограничени, а и следването е ужасно трудно.
В уни-асист комплектът документи е един, но се прилагат толкова на брой формуляри, за колкото университети се кандидатства.

# 181
Уни асист е единна система за кандидастване за специалностите с ограничени бройки, нали? Примено медицина, ветеринарна медицина... Правилно ли съм разбрала? За нашата архитектура имам усещането, че се кандидатства директно в дадените университети  newsm78

# 182
  • София
Уни асист е единна система за кандидастване за специалностите с ограничени бройки, нали? Примено медицина, ветеринарна медицина... Правилно ли съм разбрала? За нашата архитектура имам усещането, че се кандидатства директно в дадените университети  newsm78

Не, зависи от университета дали им се занимава да обработват дипломи и документи или са "наели" Уни асист за тази цел. Не помня точно кой от трите университета, в които кандидатстваше архитектура, но за едното място беше чрез тях. Може би беше точно за Хамбург.  newsm78  Доколкото си спомням от кандидатстването през 2008, в Берлин и двата големи университета (Хумболт и Фрае) бяха през тях.

# 183
  • София
Уни асист е единна система за кандидастване за специалностите с ограничени бройки, нали? Примено медицина, ветеринарна медицина... Правилно ли съм разбрала? За нашата архитектура имам усещането, че се кандидатства директно в дадените университети  newsm78

Не, не е само за специалности, а е за определени университети, които са изброени на сайта им.
За медицина и др. подобни е отделен портал.

# 184

Имам следното питане, породено от темата за студентите във Великобритания – има ли ограничения в броя на кандидатстваните специалности, т.е.:
-   ако в даден технически университет има 15 спец., мога ли да пиша и 15-те?
-   за тези университети, е които се кандидатства с един комплект документи чрез юниасис, как стои въпросът?

Не мисля, че могат да се пишат всички специалности, то самият начин на кандидатстване е един формуляр за една специалност. Има специалности, които могат да се комбинират с друга (нещо като първа и втора специалност), но те са доста ограничени, а и следването е ужасно трудно.
В уни-асист комплектът документи е един, но се прилагат толкова на брой формуляри, за колкото университети се кандидатства.

Сега включвам, че въпросът ми е некоректно зададен, при положение, че има специалности със свободен прием, които записват толкова студенти,  колкото са подали документи – в този случай явно не можеш да заявиш  3 специалности едновременно
В моето съзнание още живее единствената представа за класиране по бал и прием по n-то записано желание

# 185
УНИ АСИСТ

КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА СПЕЦИАЛНОСТИ С МЕСТНО ДОПУСКАНЕ

ПРОУЧВАНЕ ЗА СПЕЦИАЛНОСТИ

Казват, че това са най-важните сайтове, но не съм пробвала как функционират.

# 186
  • Варна
Здравейте,
да се запиша и аз да ви следя.

# 187
В момента сме в затишие и в очакване на новини.  Laughing

# 188
В момента сме в затишие и в очакване на новини.  Laughing

И ние (мамите и децата, които подават документи тази година) сме в очакване на новини. Срокът за подаване е до 15.07.2013 (т.е. трябва вече всичко да е изпратено) и сега остава само да чакаме отговор от университетите.

# 189

Какво стана с мамите, които подаваха спешно документи, успяхте ли?  Praynig
Ние подадохме . Днес е отразено плащането  в профила на синът ми в униасист. Сега ще чакаме резултати и ако всичко е наред ,ще търсим квартира,билети...
Благодаря на всички за съдействието! Hug

# 190
sasi6, кога наредихте плащането на таксата към uni-assist, че ние пуснахме едни допълнителни EUR 15, и още не са отразени като получени?!?

# 191
sasi6, кога наредихте плащането на таксата към uni-assist, че ние пуснахме едни допълнителни EUR 15, и още не са отразени като получени?!?
Мисля,че във вторник след обяд. Тази сутрин бяха отразени,но може и още вчера да са били.
Ау и за тези 15 Е още една такса за превод ли платихте?

# 192
Простете невежеството ми, но какво се плаща към Униасист - такса за ползване на услугата им ли? Или нещо друго? Колко е таксата?

Радвам се, че сте успели. Стискам палци. За какви специалности се борим?

# 193
За таксите на uni-assist - за обработка на документите, които се изпращат в uni-assist, се заплаща такса от EUR 43, когато се кандидатства в един университет. За всеки следващ университет се заплащат допълнително по EUR 15, ако се кандидатства в повече от един университет.

sasi6, ние наредихме превода от Германия във вторник вечерта (20,30 часа - по електронен път), което си е всъщност сряда. Там няма такси за вътрешните преводи (доколкото разбрах), но има 2 дни вальор, което е малко странно. Наложи се да доплащаме, защото младежът реши да кандидатства на още едно място в последния момент. Иначе първоначалната сума от EUR 43 я бях превела още м. април.

# 194

Общи условия

Активация на акаунт