Отговори
# 165
Джина, баш това е израза! "Нещо не ми харесва....". И на мен така. То двурогата матка - ясно. Но ги било страх от миомата, защото тя не се вижда и никой не знае какво поражение я е дала или може да даде  до края. И ги е страх. А и е опасно септума да не се преразтегне и да кръвне, и бебе само в единия рог.....Но не ми е спокойно и това е. Но и аз недоумявам защо да не можеше да полежа малко под наблюдение, па като се види зор - режат и готово. Все пак мисля да звънна и на моята лекарка, да я чуя какво мисли пък тя.  Thinking

Весе, и аз не спах. Толкова ми е изнервено, че не можах. А и с ММ се скарахме, наврях го в...така де, и после не спах от нерви.

Честит Йоан на Бейби !!!! Да е жив и здрав, браво на мама-героиня !

# 166
smile3525 Честито бебче Йоан на Бейби. Да й е жив и здрав и много да ги радва.  newsm32

# 167
Честито Бейби. Да ти е жив и здрав малкият господин и много да ви радва.

# 168
Говорих с моята лекарка. Изразих всичките си опасения. Тя каза, че сама съм си го изпросила това ранно секцио  Confused Аз и обясних, че болките ми са били много големи като отидох,(то се видя и на тоновете и на ехографа) и нейната колежка е преценила че аз няма да изкарам дълго така. Попита ме в коя седмица съм, казах и че вече в 38-а и тя каза "Е, ми какво тогава, значи няма проблем да действате". Обясни ми, че колежката и е последната която ме е видяла на ехографа и нейното мнение е меродавано, и щом така е решила значи така трябва. И че ако нещо се объркало (недай си Боже) веднага щяли да извикат друг специалист. Също така тази колежка нямала практика да изчаква и да приема в болница случаи като мен, тъй като имало опасност от влошаване и тя не искала да рискува. А и миомата ми била сериозен фактор, лошо било че не се вижда.
С две думи каза да не се тревожа, че и вярва, и да отивам смело утре. Каза, че специално в Тина Киркова много сериозно обезболяват след секцио и нямало да почуствам нищичко след операцията. Според нея всичките ми страхове и терзания са породени от това, че за разлика от първия път сега знам какво ме чака.
Много се извинявам за натоварващата информация  Embarassed Нямаше да ви притеснявам с излишни излияния ако не бях толкова ужасно, отвратително много притесннена  Cry

# 169
  • София
Ето ме и мен, все още сме комплектовани, да не ме мислите.

Честито на всички нови мами за бебоците!!! Много мир и любов в сърцата ви, да са здрави и късметлии в живота!   bouquet  Hug Бейбито пък супер-експрес, егати! Браво! Тя така искаше да излиза Йоанчо, че направо го е изстреляла! Евала!

Аз днес бях на тонове и преглед, моята док я нямаше, та при някакъв млад мъж. Влизам аз, гледа ме той и ми вика - "Вие май не сте с едно бебе". Аз - "Хахах, да не би да познахте по корема?" (А аз едвам вървя и залитам напред от тежестта). Много смешно ми стана. После ме бъзикаше, че изхабил цялото шише с гел и хванал мускулна треска на ръката от обиколки с УЗИ-то. Пита ме в коя седмица съм и като чу 37-ма, се опули и каза, че за близнаци си се водело преносване. Иначе мъхче едно е 2900, мъхче две е 3100 според неговите изчисления, като по-голямата е слязла вече с главата в малкия таз и се вре между кокаляците. Тоновете са супер, плацентите и те, водите били оптимални (каквото и да значи това). Много го ритахме този доктор, да му покажем колко сме големи, силни и жизнени! Сега остава да си изчакаме датичката и всичко ще е шест.

Близначе, много късмет за утре, да знаеш, че мислено съм с теб и ще чакам новини!

Мисти, при мен за раздвижване действа ударно чаша вода.

Пинеее, изпревариха те, твойто дети много моткаво начи!  Mr. Green

Иринке, браво на ТМ. Моят хич не е сръчко и само разчитам на чужди хора за такъв тип работа.

Агнесче, за чистенето на баня с голям корем препоръчвам да си набавиш един брой препарат по избор, един брой четка/парцал и най-вече едни брой мъж (може и разгневен или нацупен).  

# 170
  • София
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ СДОБИЛИ СЕ С БЕБЕТА, да са им живи и здрави! На мамите бързо възстановяване!
Близначе, може пък наистина да е по-добре секциото да ти е утре, щом така е преценила докторката. Ние ще ти стискаме палци всичко да мине "като по вода"!
Знаете ли дали може да се  пие вода /течности/ преди секциото или по-скоро от кога не трябва? Аз си мислих даже кафе да пия преди да отида в петък, но майка ми ме посъветва да не пия нищо.
Една приятелка, която ражда със секцио й бяха казали от вечерта в 10 да не пие вода, но секциото й беше за 6 сутринта.

# 171
На мен ми казаха храна - до 18.00 предната вечер, вода - до 22.00 предната вечер преди секциото.

# 172
  • Бургас
Честит ти Йоан, Бейби Simple Smile Евала за бързото раждане...ама поне ние си те заподозряхме че натам си се насочила ония ден с тия твои слузи Simple Smile Жив и здрав да ви е малкия юнак!!!

Близначе, не го мисли много, щом докторите казват че така е по-добре, довери се....ще стискам палци утре и те чакаме по най-бързия начин да се отчетеш как е минало всичко Simple Smile

Мъхче, страхотни новини за твоите Мъхли, големи са героини...толкова дълго да изкарат Simple Smile

Всички в темата се оплакват от контракции и много болки, аз само си седя и се чудя въобще ще се ражда ли скоро или не....Както досега все ми казваха че ми била скъсена шийката, та последния път като ме бърка един доктор каза твърда е, нищо че е скъсена...каза че може и да си пренося спокойно....Така че момичета предполагам че ще съм една от последните напуснали кораба-майка, разбирайте родили Simple Smile

# 173
  • varna
Честито и на трите мами, живи и здрави да са им бебенцата!
Ама Бейбито беше ясна с тая тапа и контракции, ама искам да прочета как е родила за 3 минути  Shocked  Laughing
Близначе, ето, че няма за какво толкова да се притесняваш, накрая вярвам, че ще е наред всичко. Да знаеш, че ти стискам палци и те мисля за утрв  Hug
Аз пак не спах през нощта и отидох да се попека за последно, та сега ще си отспивам, че съм като котките - като ме напече и ме удря на дрямка  Laughing

# 174
честито на мама gilcheva да им е жива и здрава Даяна и много да ги радва Hug
честито на мама baby да им е жив и здрав Йоан и много да ги радва  Hug

# 175
  • Бургас
честито на мама gilcheva да им е жива и здрава Даяна и много да ги радва Hug
честито на мама baby да им е жив и здрав Йоан и много да ги радва  Hug

Плами, стига стиска кълки, ти си на ред Simple Smile

# 176
Еха!Това се казва експресно раждане при това първо! baby, да ви е честит малкия Йоан!! Много да ви радва с тати и много да се гордеете с него!! На теб бързо възстановяване и чакаме да кажеш как го направи тоя номер за 3 минути!!  Hug
Честити бебчета и на мами Elleanor и gilcheva!! Да са ви живи и здрави и много радост да ви носят! а на мамите - бързо възстановяване!
blizna4e, стискам палци за утре - ти само бъди спокойна и всичко ще мине добре!!  fingerscrossed

# 177
Не искам да ви спамя темата, обаче от онзи ден я чета и искам да кажа колко много ме радвате Simple Smile Направо ми става едно такова мило, хубаво на душата. Пожелавам ви да сте живи и здрави всичките и вашите дечица. Страхотни сте! И честито на тези, които вече са показали на бял свят съкровищата си Simple Smile  bouquet

# 178
Еее честито на Бейб!!!Да й е жив и здрав малкия юнак!!!Поздравления за бързото раждане!!

Близначе,не се притеснявай миличка!!Всичко ще мине нормално.Довери се на тази лекарка.Знам,че се притесняваш понеже тя не те познава толкова добре,но все пак и тя е лекар.А за 20 дни преди термин пък въобще не го мисли.Бебчето си е развито и сега.Мисли позитивно,не се страхувай и си представяй как скоро ще гушкаш малкото ангелче и как вече няма да ти е тежко!

Таничка,това че нямаш контракции не значи че не може да се разраждаш ей сега например докато ти пиша. Laughing Аз,както и други вече родили,родиха малко след прегледи на които им казах,че нямат никакви признаци за раждане.Така че бъди готова! Peace

Роси за детските надбавки от цели 35лв (вече ако някой е отговорил сори) трябва да подадеш документи в социалните по адресна регистрация, която ти е по лична карта постоянен адрес. Отиваш там този месец до края на месеца и си носиш документ с банковата ти сметка (от банката ги издават специални за социалните, те си знаят). справка за дохода 12м назад от работодателя ти. С Петър нямате брак, така че той не играе особено пред държавата. Носиш си и акта за раждане на детето и копие от акта за раждане. От социалните ще ти дадът да попълниш един формуляр, но си вземи калкулатор, че има сметки. Так трябва да изчислиш средния си месечен доход за последните 12 месеца. Ако имаш болнични, те от там ще ти ги извадят, че и те влизат. Дано не съм пропуснала нещо, но в общи линии мисля че е това. Също така дохода на член от семейство не трябва да надвишава 350лв. Тоест за теб и бебето трябва да имаш максимален месечен доход под 700лв.

+ да добавя, трябва да се вземе от личната на бебето и документ с имунизациите които са му направени. Социалните не дават детски на деца които не са имунизирани. Задължително е преди да отидеш в социалните да си ксерокопираш акта за раждане на детето, защото там ще ти вземат оригинала за близо месец. И за майките на повече от едно дете, когато ходите от общината да си вземете акта за раждане на бебето си извадете "удостоверение за родените от мен деца". Това е за тези 600лв. еднократна помощ която се дава за второ дете. По този начин показвате, че това ви е второ, (трето) дете.

+ да добавя,че за първо дете също се ходи в общината за такава бележка,удостоверяваща кое дете ти е това.

# 179
  • Бургас
Гифтче, имах контракции до скоро....в смисъл до преди няколко седмици, ама сега нямам никакви, нищо не усещам...от една седмица усещам само още повече да ме натиска отдолу като ходя, иначе нямам никакви признаци...ни контракции, ни тапи Simple Smile Та затова само ви чета и си трая Simple Smile

Иначе на нашия ремонт не му се вижда края още....ако не бяхме в ремонт можеби щях да пробвам разни методи за предизвикване, със секс или ядене на някакви неща за контракцийки....но в този случай е по-добре да си изчака бебка, въпреки че ми тежи много вече, натиска ме и с тези киселини ако не пукна някой ден.....

Общи условия

Активация на акаунт