Отговори
# 360
Вен-и,Таня1019,честити бебоци и на вас!Да са ви живи и здрави!
Верабел,пожелавам ти много леко раждане Hug
Момичета,какви рецепти подмятате,какви са тези кексове Grinning,я се стегнете,ще раждате ли или готварство ще развиваме Grinning,шегувам се,разбира се Hug
Данче,ти успокои ли топката вече,мина ли ти страхът от раждането,гледам,биричка си ударила,така всяка сутрин и няма и да разбереш кога си родила Grinning
Исках още да пиша,но ме призовават с рев от спалнята,съжалявам...утре...

# 361
Здравейте,
аз съм днес цял ден напред назад, супер много неща се случиха....и всички се шашнахме, че ще е скоро раждането и се организирахме набързо. получих сума ти подаръци за бебето, които обаче ще отварям след раждането. Имаме вече абсолютно всичко, от което се нуждаем, плюс за мен всичко за в болницата (спретнах си и багажа)
Ани88 - аз взех сямо няколко неща за съвсем новородено и всичко остнало го взех за 3месеца. Подъръците също са за по-големички бебчета, това всичкото по съвет на вече станали мамита, защото дрешките ги износват много бързо
verabel - успех утре  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Джине - и аз съм същата, не мога да готвя и това си е Simple Smile Само сладкишите ми стават, но това е защото гледам от книгата на баба ми, която е мнооого стара и специална. Имам няколко неща, които  абсолютно винаги стават Simple Smile Но за манджи хич не ме търсете...добре, че ММ е много добър готвач иначе гладни ще си седим всичките....

Днес прекарах половината ден с бебета и се надъхах, честно казано добре ми действа...явно трябва по-честичко да се виждам с прятелките с бебета, но те са трудни за организация, а аз трудна за придвижване.
Аааа и нещо важно се случи днес - накрая се уговорих с акушерката на лекаря, която се оказа, че живее до нас да дойде след раждането да ми покаже това онова за кърменето, повиването и къпането...супер от помощ ще ми е, а тя има 2 деца и дълъг стаж в детското отделение Simple Smile
Та така мамита, днес след изблик вчера на хормони съм доста по-добре. ММ ми се извинява цяяял ден...

# 362
Скрит текст:
Кекс - секс...
Хайде някой да сподели от опит... действа ли наистина секса за предизвикване на контракции или пак е прехвалено?

Скрит текст:
Не че с този шкембак ми е до това де...

# 363
Момичета тази вечер опитах само да накърмя Елито,но не се получи.Не и стига кърмата,реве на гърдата и докато не и дадох мако АМ не се успокои,след това заспа веднага.Сега влизам в банята и си лягам,че след малко пак ще ме събудят,а много ми се насъбра.
Лека вечер и леко раждане на предстоящите!

# 364
  • София
 Whistling

Последна редакция: пт, 05 юли 2013, 02:41 от skrech

# 365
  • София
В този смисъл исках да питам Скреч  - има ли момент на привикване към чая и губене на ефекта му след постоянна употреба ? Трябва ли да го пия по-рядко, за да действа или може и постоянно ? Благодаря ти  Hug И още едно питане - малката се храни доста често - чувам,че преглъща, пълни памперсите и изглежда видимо спокойна . Нужно ли е да цедя допълнително  или мога да оставя на нас двете да се напаснем, без да се притеснявам,че ще дойде момент на недостиг ..
Чувала съм,че прием на Шуслерови соли ( но незнам кои номера бяха ) имат добър ефект за кърмата . Скреч - да знаеш повече за това ?

Няма някакви официални данни по въпроса за чая. Някои майки намират, че чая действа след редовна употреба, други усещат по-скоро някакво такова чувство, сякаш той вече не им действа, както в началото. И двата варианта е възможно да се дължат на психологическа настройка от части.

Щом се стремиш към изграждане на естествен ритъм на кърмене и виждаш, че бебето суче редовно(поне 8 пъти в денонощието), пишка и ака редовно (ако е само на кърма, без други течности) и е в добро общо състояние, вероятно е дошло времето да са насладите на ползите от този естествен ритъм Simple Smile Цеденето по принцип не е необходимо изобщо и в началото, ако бебето си суче добре и редовно. Приятна почивка! Ако евентуално по някаква причина има момент на недостиг, отново с този естествен ритъм можете бързо да наваксате липсите. Бебето самО би започнало да си иска временно да суче по-начесто, да изпразва по-добре гърдите.  
 Ефективен естествен ритъм се постига при изключително кърмене, без даване на залъгалка, други течности и без умишлено ограничаване на кърменето. Ако някое от тези е на лице, тогава е добре да се има едно наум и да се следят по-изкъсо показателите за нахранено бебе.    

За шуслеровите соли по-добре да се консултираш с хомеопат.

Ние днес бяхме на консултация,малката за един месец е качила 1200 и даже не разбрах колко на дължина,защото много се ядосах.На 20 ден като ходиме на кон-я беше наддала 600гр и докторката каза,че е малко.Директно ми каза да я дохранвам и аз започнах,да не изостане детето,но днес ми се скара,че е наддала много.А вчера моят мъж е срещнал една наша приятелка,която е неонатоложка в родилното и тя е казала да спирам АМ.Да съм кърмила на поискване,нищо,че наддава малко,за да не стане с наднормено тегло.
Скреч можеш ли да ми дадеш съвет какво да правя,да спирам ли АМ,ако го спра детето ще остане гладно,защото след храненетто в 9сутринта кърмата ми драстично намалява,тя започва да реве на гърда и докато не я дохраня не млъква.Да не говорим,че в 21часа директно замествам хранене.Иначе пак си спи по 3 часа,навън в количката дори и по-вече.
[/size][/color]

Брей, един кантар колко ядове може да докара  Rolling Eyes . Възможно е лекарката да не е взела предвид факта, че бебето е било на 20 дена, а не на месец. Такова наддаване за 20 дена си е направо като по учебник и съвсем в норми по таблиците.

В момента колко пъти в денонощието кърмиш, с колко АМ дохранваш и колко често? Бебето пие ли друго, освен кърмата и АМ(вода, чай, глюкоза)? Ако да, колко се събира за денонощие? Залъгалка ползва ли?
 Ако дохранването с АМ е значително количество, не е добра идея рязко да се спира.

В зависимост от подробностите около вас, може да се предложат различни идеи. За момента би могла да наблегнеш на това да кърмиш редовно (като кърмиш и в 21 часа, въпреки, че намираш да е твърде малко млякото тогава), както и нощем. Минимум 8 кърмения да се събират, а по възможност поне 10, дори повече, за да успее да се увеличи кърмата по-бързо. Да кърмиш и от двете гърди на всяко хранене, да прилагаш компресия. Ето тук писах как може бебето да се подпомогне да изсуче повече мляко от гърдите и обяснение как се прави компресията. Прочети, може да намериш нещо полезно за вашия случай: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=726881.msg25594504#msg25594504
 Заедно с прилагането на тактиките за повече изсукано мляко, плавно намаляване на добавката от АМ. Колко плавно зависи от реакциите на детето.

Ето един примерен план за кърмене:
   -Кърмиш и от двете гърди, като опитваш и с компресия.
   -Ако бебето продължава да е неспокойно, можеш да върнеш отново на първата и пак втората гърда, стига да иска да суче.
   - Ако отказва да суче, но е неспокойно и видимо незаситено, дохранваш, като предлагаш малко количество от добавката (ако има изцедена кърма, тя е с предимство пред АМ). Приключвате с храненето когато се успокои и е склонно да чака, а не когато изпие всичко приготвено за дохранване.
   - Следващото хранене може да се окаже по-скоро от обичайното, което не е недостатък а предимство, докато се увеличи млякото.
   - Кърменето още при първи признаци на глад е препоръчително. Плачът е вече късен сигнал, че бебето е твърде прегладняло и е възможно да изяжда наведнъж по-големи количества храна от оптималното за него. Така и за това да се налага дохранване, вместо да се засити с малко по-малко. Първите признаци за глад са премляскване, правене на сукателни движения с уста (ако бебето е без биберон), лапане на ръчичките, търсене да суче, ако се пипне бузката му или се гушне в поза за кърмене.
   - Изцеждане след кърмене за допълнителна стимулация и по-бързо увеличаване на млякото.

Алтернативните на шишето методи на дохранване може да ви бъдат полезни, за да започне бебето да суче по-ефективно на гърда и по-бързо да увеличи млякото. Това са система за дохранване(мъничка тръбичка, която се прикрепя на гърдата и през нея бебето риема мляко, докато суче гърдата), чашка, лъжичка, спринцовка, пипета... Ако обмисляш да опиташ, ще дам повече инфо какво и как се храни с тези.

Докато има недостиг на мляко и дохранване програмата може да изглежда малко попретоваренка с кърмене/цедене/дохранване/ миене на атрибути за дохранване, но това все пак е временно състояние, докато се нормализира кърменето и се наслаждаваш истински  Peace . През това време, ако има вариант някой да поеме грижа по домакинство и подобни ангажименти, ще е чудесно! А ти можеш да си поспиваш и денем с бебето.

Очаквам отговорите на въпросите и желая скоро да се установи наистина приятно кърмене  Peace

# 366
  • София
Хайде някой да сподели от опит... действа ли наистина секса за предизвикване на контракции или пак е прехвалено?

При мен поне не действа Sad (а опитвам, опитвам, с шкембе или без  Crossing Arms). Контракции - йок, и тазът не ме боли... Ни - що.  Sad

# 367
Добро утро
Джина обяснявам, като на начинаеща за кекса, щото щерката успя и този да сбърка, защото не спазва инструкциите
Скрит текст:
Разбиваш 4 яйца с 1 1/2 чаена чаша захар, като номера е да разбиваш доста, до побеляване поне 5 мин с миксера на мах. После слагаш една лимонадена чаша лимонада, може и някаква фанта или нещо от сорта, 1чаена лъжичка сода, и 3чаени чаши брашно, и на око олио, щото ми е силиконова формата, иначе намазваш тавата с олио и остатъка го сипваш вътре, като тук уловката е, че брашно се сипва по малко, и се бърка с лъжица, не с миксер, като бъркането е в една посока, докато не почнат да излизат мехурчета от тестото. Винаги става, като по желание може да сложиш орехи, ама ММ не обича, и аз не слагам, иначе като стане тестото може да си отделиш в една чаша, и да сложиш малко какао, после като сипваш във формата редуваш бяла с кафява смес, като бялата е отдолу и отгоре, а кафявата по средата, така пък става шарен. Пече се на 200 градуса отгоре и отдолу, аз ползвам функция с вентилатор и за около 30-40 мин е готов, гледаш и боцкаш с една клечка за зъби, ако не остава тесто по нея значи е готов. Да ви е вкусно  Grinning Иначе за кекс има едно брашно на София Мел, червено на него пише за кекс, та него ползвам
Jingle_Gill за съжаление ММ отказва категорично, и няма как да споделя опит, аз му казах, че после 6 месеца няма да правим секс, че да не забременея пак, обаче и това не го стресна, пак отказа  Weary
Иначе когото сънувам все е с контракции и до дни май ражда, та по този въпрос, не се сещам по какъв повод, ама сутринта си спомних, че сънувах Сандалка та мисля, че ще ни изненада тя  Grinning
Данче това може и, аз отдааавна съм над 85, а нали ти казвам сега не искам и да знам, преди да тръгна за родилно ще се кача на кантара, само за да разбера след това колко съм оставила там.

# 368
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Добро утро! Hug
Жалина мила благодаря ти за отговора  Hug накара ме да се замисля та днес след работа ще взема и нещо по голямо пък накрая ще видим кое ще му облечем!А и да ти кажа не те пускам да раждаш все още сама ли ще ме оставиш в Шейново Crossing Arms?
verabel fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover отчети се после!
Мисти май ще излезнеш права ние докато си дремем тук хората вече раждат  Peace искам и аз!
Днес съм от по рано на работа,че милото е на зъболекар така че ще ставам да се приготвям и после пак ще ходя за покупки на малчо  Heart Eyes!

# 369
Ани аз вече само като се погледна и рева и искам да раждам и аз, пък като гледам снимки на родилите, по-точно на бебетата сама си се тръшкам и искам, ама не става, оооо снощи изядох ананаса и файда никаква.

# 370
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Оооо Мисти това с храните май си е измислица аз цяла зима ям ананаси,нали и чай не можело освен мента,а пак аз си пия мурсалския сутрин и пак нищо.......повече движение уж,а виж Пина до последно си изкара Naughty.Ето и аз не се спирам ама само дето корема ми е паднал,а нали съм с отвоен канал на шийката на матката и пак нищо  Rolling Eyes та май когато си решат бебчетата!

# 371
Добро утро ,сладурки  Hug
Скреч, благодаря ти за отговора   bouquet За момента се надявам да успеем този синхрон , за който говорим. Тя е изключително на кърма, без никакви ограничения , без залъгалка. С Дари минах през доста изпитания , взех си поука от някогашните грешки ( едната беше,че я оставях с часове на гърдата - тя лекичко ме гъделичкаше с езиче и спеше кротко, а аз си мислех че суче и после се тръшках,че не спи ... Едно от най-важните за мен неща беше,когато в момент на силно колебание дали й стига и какво се случва се обадих на телефона за подкрепа за кърменето. Още на другата сутрин у дома дойде усмихната и ведра млада жена, която разсея всичките ми страхове и ми даде изключително полезни съвети . Дори в последствие , когато захранвах се обръщах към нея за съвет по-често, отколкото към доктора . За съжаление загубих координатите й .

После ще пиш пак , хубав ден и прегръдки на всички ви  Hug

# 372
Честито на всички новообебелите се мами да са им живи и здрави малките слънчица и много да ги радват Simple Smile И аз да си споделя преди няколко дена ми определиха дата за секцио по медицински прицини за 11.07. от сега ме тресе нервата и ме е шубе Simple Smile Ако устискам до тогава да се молите и за нас двата всичко да е наред Simple Smile

# 373
Всичко ще бъде наред, не се притеснявай! С теб сме!  Simple Smile

# 374
  • София
Добро утро!

Малко останахме с коремите.

Ани аз не съм взела нито една дрешка за новородено, всички са от 3мес. нагоре. Обаче си зависи колко голямо бебе ще родиш, на бебенце 2500 (примерно говоря) тези дрешки които си купила може и да са големи.

Стискам палци на всички които днес се обебват.

Секса и при мен не действа. Прежалих се тези дни, че моят обърна резбата вече, ама нищо. Няма контракции, то не, че искам но на вас да кажа. Както и ананас си ядох доста през зимата.

И мен ме е страх от наближаващото секцио, обаче вече не издържам. Изпадам в едни състояния които ми е толкова лошо, че дори не мога да извикам. Въздух трудно си поемам, всяко движение като ходене до тоалетна ми коства неистови усилия. После като отмине (вчера бях така близо 5 часа) ми се избистря и се оправям, остава само клатенето и пуфтенето.

Общи условия

Активация на акаунт