Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 юли 2013, 18:21 ч.

Д-р Оги е отново сред вас :-)

 • 197 040
 • 1 618
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 24
Благодаря Ви много за отговора   bouquet
Синът ми е на година и няма и месец. Иска ми се, по възможност, да го оперираме в края на лятото, най-късно началото на септември (това във връзка и с тръгването му на ясла). Още в понеделник ще запиша час за преглед и се надявам да успеем да насрочим и операцията  Simple Smile
Разликата в цената определено не е съществена, а за условията е ясно  Simple Smile
Сърдечни благодарности!

# 16
 • Мнения: 0
Поздравления и от мен и успех!! Simple Smile

# 17
 • Мнения: 476
ЗДравейте д-р Оги,

много се радвам, че ще сте сред екипа на болница Токуда. Преди 2 месеца имаше вероятност да оперират сина ни от пилорна стеноза в Пирогов и ми се наложи да престоя 9 дни там, който престой ми нанесе непоправими психически травми от мизерията и отношението  на сестринския екип, но както и да е.

Обръщам се към вас в тази тема (извинете ме ако не е тук мястото), но сме много притеснени за сина ни. Той е на 3 месеца и от 2 дни от гърдичките му изтича по малко кръв. Забелязахме го, тъй като на бодито му 2 сутрини намираме по едно малко петънце кръв. Едва днес се устихме от къде идва. Обадихме се на педиатъра, той дойде прегледа го и предположи, че е хормонална криза.

Аз обаче искам детето да бъде прегледано от конкретен специаист, тъй като сме изключително притеснени с мъжа ми, имайки предвид, че секрецията на кръв от гърдите при възрастните се асоциира с рак на гърдата.

Бебето е момченце, както казах на 3 месеца. Вие сте го преглеждали 2 пъти вече по друг повод. Ние за хирург ли сме (т.е. при Вас ли да дойдем за преглед) или сме по -скоро за детски ендокриноог.

Благодаря Ви много предварително.

# 18
 • София
 • Мнения: 2 316
Най-вероятно е хормонална реакция. Елате на преглед в Токуда, ще направим ехограф на гърдичките с оглед да изключим някаква формация, макар че е малко вероятно да има. Записването става чрез номератора.

# 19
 • Мнения: 476
Благодаря Ви д-р Бранков!

Въпросът е кой в Токуда ще ни направи такава ехография. Бяхм днес в педиатрията. Там също препоръчаха ехография и като попитахме какъв специалист трябва да я направи и те просто мислиха мислиха и не можаха да решат - дали тр. да ендокринолог, мамолог и т.н. Не можаха да препоръчат и къде да отидем .....


Д-р Масларска ни е педитър, при който ходим на платени частни прегледи всеки месец, така че за нас Токуда е най-добрият вариант. Може ли просто да ни кажете кой лекар в Токуда може да направи адекватна графия на гърдите на 3 месечно бебе, за да знаем все пак къде да се обадим.

Много благодаря предварително.

# 20
 • София
 • Мнения: 2 316
Тъй като вече сте готови с ехографията и изследванията ще ви чакам утре в "Зелената къща".
 Hug

# 21
 • Мнения: 47
Здравейте, Д-р Оги! Радвам се, че сте се заел със задачата да положите основите на детско хирургично отделение в една високо ценена от мен болница като "Токуда"!

Позволих си да Ви пиша с въпрос за дъщеричката ми, която е на 5.5 месеца и лека АБКМ. През първите2-3 мес. се чуваше как млякото се движи нагоре надолу по хранопровода и и повръщаше чест, но никога на фонтан. Все още е изцяло на кърма, наддава добре и се храни много бързо за около 10 мин. След всяко хранене се оригва шумно и продължително и винаги изплюва мляко (около 2-3 суп. лъжици), което понякога излиза под налягане и пада на земята. Тъй като вече сама се обръща по корем, ако бъде оставена скоро след ядене по корем връща количества мляко, които правят петна с размер на 1-2 мъжки длани по чаршафа.

Тъй като скоро предстои захранване бих искала съвет дали се налага да Ви посетим за преглед на този етап, или да изчакаме още месец - два, за да видим как ще се развият нещата и дали няма да го "израстне".

Предварително Ви благодаря и Ви пожелавам много успехи, удовлетвореност и признане от работата Ви каквито заслужава всеки лекар!

# 22
 • София
 • Мнения: 2 316
Може да ме потърсите в Токуда. Там има много добри специалисти по детска гастро-ентерология. Обадете ми се на 0888 373 857
Може да дойдете и в "Зелената къща". Запишете час на 851 00 99

# 23
 • София
 • Мнения: 2 316
Тъй като вече сте готови с ехографията и изследванията ще ви чакам утре в "Зелената къща".

Надявам се, че вече нямате проблеми. Тези хормонални проблеми отшумяват бавно. На тази възраст хирургичните болести на гърдата са много редки и са предимно от възпалителен характер.

# 24
 • Мнения: 1 668
Професор Бранков, радвам се, че отново сте на линия! Респект към всичко, което направихте за децата ни в Пирогов!
Имам обаче едно въпросче, което не ми дава мира. По времето, в което оперираха детето ми в Пирогов се носеха митове и легенди, че сте се превърнали в операционния блок на Токуда и че Токуда ви изпраща тежките си случаи, че да не се разваля статистиката на частната болница. Наистина ли си променихте мнението и смятате, че това е болница на евпорейско ниво!?!? (държа да отбележа за "протокола", че не съм разговаряла с професора лично за Токуда, но целия екип, следящ дъщеря ми се изказваше доста негативно). Ние бяхме поредния случай на "дете от Токуда", което тогава беше кода, че детето е изпуснато. Сега в Токуда ще правите ли животоспасяващи операции или само планови и то на леки случаи.

# 25
 • София
 • Мнения: 2 316
Здравейте,
вярно е че имаше такива моменти. Но сега се убедих, че нещата не са съвсем така. Много лесно е да обвиниш, без да познаваш ситуацията. Не е до немарливост в действията на колегите от Токуда, а въпрос на организация. Там няма нощен дежурен, който да е специалист по детска хирургия. В тези случаи децата се приемат за 12 часово наблюдение или се пращат към Пирогов. Също така и с бебетата няма кой да се занимава - отново ги пращат към Пирогов.
Сега вече аз поемам както тежки случаи на бебета и малки деца, така също така и спешни случаи. Правя планови операции, като още първия месец извърших 15. Родителите ме търсят и аз съм винаги на тяхно разположение. В операционната и реанимацията ми дават предимство. Изобщо за детската патология подхождат с грижа и внимание.
Няма да говоря за доброто отношение на персонала и прекрасните условия.
Е, има доплащане...

# 26
 • Мнения: 1 668
По-лошо от това да обвиниш без да познаваш ситуацията може да е само да си преживял ситуацията ...
Накратко моето дете лежа 11 дни в токуда с диагноза Пневмония и диарии и болки в част от дните там. Направен тест за грип, защото според лалова детето имало летен грип и това обяснявало симптомите (платен и по тази причина доказуем). Детето е на Меронем голяма част от тези дни. Ден 11ти е направен туморен маркер (който е положителен, но никой не ми е казал за него), скенер, видяно е нещо в корема и сме изпратени в Пирогов, но не без да се забавим няколко часа докато не намеря 950 лева за да платя. В пирогов  се оказа, че това е гангренозния апендисит (но не и преди да отхвърлят диагнозата тумор в разпад!?!?, което ги забави), втори скенер за по-малко от 24 часа, няколко ренгета, три пълни упойки, тежка операция, 4 кубика гной. За доброто отношение мога само да кажа, че нека им се връща доброто отношение на всички, които участваха в това... Пази боже от такова добро отношение.

# 27
 • София
 • Мнения: 2 316
В Детска хирургия на "Пирогов", където работих 37 години, постъпваха деца както от централни софийски болници, така и от провинцията. С най-различни и неуточнени диагнози, които само ние в крайна сметка диагностицирахме. Пироговската детска хирургия, при всички недостатъци, има огромен потенциал за диагностика и лечение. Това е повсеместен проблем за България. Мъчно ми е да казвам това, защото повечето български детски хирурзи са били наши/мои възпитаници.

Познавам случая с Вашето дете. За всеки родител такъв проблем е 100 % грешна диагноза.

Отговорих Ви подробно в предишния пост, тъй като сега в "Токуда" се старая такива случаи да не се получават. Минавам визитации в детска клиника, неонатология, работя заедно с хирузите, уролозите и гръдните хирурзи. Това за което отдадох най-хубавите си години в "Пирогов", сега е мой приоритет и в новата болница.

# 28
 • Мнения: 1 668
Дай боже да не се повтарят повече тези случаи. Успех и ви стискам палци!

# 29
 • Мнения: 368
проф.Бранков синът ми е на 8години.В следствие на тежка фимоза се наложи обрязване на пениса.
Операцията му беше преди 3дни.
Доктора каза, че всичко е минало нормално, но въпреки настояването ми не го погледна обстойно след операцията по време на престоя ни в болницата.
По пениса му се образуваха бели налепи,които не се махат при опит за (нежно; почистване.
Въпроса ми е нормално ли е да ги има и в следствие на какво се получават?
В момента правим промивки с тетра / по препоръка на опериралия лекар/ и по мое лично решение компреси с реванол редувани с намазване с йодасепт.
Да водя ли детето на преглед при друг хирург или няма място за притеснение?
С всеки ден болката намалява, но все пак се притеснявам да не се получи възпаление!
Благодаря Ви предварително за отговора.
Поздрави  bouquet

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 20:27 от Vailets

Общи условия

Активация на акаунт