Д-р Оги е отново сред вас :-)

• 254 631
  • 1 618
  •   1
Отговори
# 360
  Здравейте професор Бранков.
Моля за съвет, да ни насочите към правилното място. Дъщеря ми е на 7 години, физически и умствено нормално развита. Проблемът и е, че се напикава и през деня. Без значение вкъщи или на училище. В училището стои мокра докато се прибере. Казва, че не усеща кога се напикава. Нощем се напикава много рядко - 2-3 пъти в месеца. Почти всяка нощ става да пишка и сутрин е суха. Дневните напикавания са 6-7 на ден. Не съм съвсем сигурна, но забелязвам, че и през деня, ако е в легнало положение  става да пишка. Напикаването основно  става във вертикално или седнало положение.  До сега  са правени изследвания на урина и е гледана на ултразвук, но всичко излиза нормално. Бихте ли ме посъветвали, към кой специалист да се обърнем?

# 361
  • София
Здравейте,Др Бранков!
Обръщам се отново към Вас за мнение и помощ.Преди близо 1 година дъщеря ми имаше едно доста болезнено изхождане.След което получи и фисура.След консултация с Вас и 2 месеца лечение фисурата зарасна.Но кошмара с изхождането продължава все така.Изпитва ужас от гърнето и тоал.седалка,за това сме все още с памперс.Изпада в паника,когато започне да и се ходи.Изпотява се цялата и става много червена и се започва един рев,докато не се изходи с много напъване.Да не говорим,че се изхожда почти права и изцяло стегната.Всичко съм и давала за разхлабване,но тя като се стиска ефекта е нулев.Вече не се храни и добре.
Въпроса ми е възможно ли е за 1 година да не може да преодолее страха си или се касае за нещо друго?

Разбирам Ви добре. Този проблем излиза извън моята специалност. Очевидно е нужна намеса от психолог и невролог. И все  пак търпението и постоянството на родителите да успокоят детето е на първо място.

# 362
  • София
Моля за съвет, да ни насочите към правилното място. Дъщеря ми е на 7 години, физически и умствено нормално развита. Проблемът и е, че се напикава и през деня. Без значение вкъщи или на училище. В училището стои мокра докато се прибере. Казва, че не усеща кога се напикава. Нощем се напикава много рядко - 2-3 пъти в месеца. Почти всяка нощ става да пишка и сутрин е суха. Дневните напикавания са 6-7 на ден. Не съм съвсем сигурна, но забелязвам, че и през деня, ако е в легнало положение  става да пишка. Напикаването основно  става във вертикално или седнало положение.  До сега  са правени изследвания на урина и е гледана на ултразвук, но всичко излиза нормално. Бихте ли ме посъветвали, към кой специалист да се обърнем?

Не споменахте кой ви е консултирал. Имате нужда от детски уролог (потърсете д-р Пеев или д-р Минова в "Пирогов"), както и от детски нефролог (Педитарията на Александровска болница).

# 363

Не споменахте кой ви е консултирал. Имате нужда от детски уролог (потърсете д-р Пеев или д-р Минова в "Пирогов"), както и от детски нефролог (Педитарията на Александровска болница).
Много благодаря за съвета. bouquet  От Русе сме, до сега сме били само при местни лекари. Първоначално към Пирогов ли препоръчвате да се насочим?

# 364
aser, Проф. Бранков ти е казал. Д-р Минова или д-р Пеев. В пирогов имат нов апарат за уродинамични изследвания. Аз лично много харесвам д-р Минова. Можеш да я намериш както в Пирогов така също и в "Детско здраве" всеки понеделник след 2. Но според мен по удачно, ще е да отидете в Пирогов.

# 365
Благодаря ти marychery, ще потърсим  лекарката

# 366
Здравейте д-р Бранков. Момчето ми е родено на 23.11 в 34 седмица. Секцио по спешност заради моя херния.
На 6 януари му се поду десния тестис. Педиатърката установи хидроцеле. Миналата седмица идва пак и каза че вече се съмнява за херния. Вчера това беше потвърдено от хирург. Снощи му се поду и левия тестис. Ще ни пращат за консултация в Пирогов. Но моля ви за мнение. Кога най рано може да се направи такава операция. Можете ли да ни насочите към човек там?

# 367
  • София
Момчето ми е родено на 23.11 в 34 седмица.
На 6 януари му се поду десния тестис. Педиатърката установи хидроцеле. Миналата седмица идва пак и каза че вече се съмнява за херния. Вчера това беше потвърдено от хирург. Снощи му се поду и левия тестис.

Здравейте, предполагам че вече са ви консултирали. Не е изненада, че недоносено бебе има херния, макар че при вас тя се проявява по-късно. При нормални условия операция може да се направи при постигане на тегло 5 - 6 кг. В случай че хернията често се заклещва, операцията може да се направи винаги независимо възраст и тегло.

# 368
Здравейте, д-р Бранков,

Ще се възползвам от възможността да Ви попитам тук. Преди 2 седмици бяхме при Вас на преглед с 3-годишния ми син по повод фимоза. Изписахте му Дипрозон, в началото 2 пъти на ден, като се разбрахме да се видим след месец, за да дискутираме развитието и по-нататъшните действия. Тъй като още тогава забравих да питам какво значи в началото, досега мажемехме по 2 пъти на ден. Днес сутринта той успя да се 'забели', не мога да преценя дали е на 100%, но със сигурност е в доста голяма степен. Питането ми е при това положение дали да намалим вече на 1 път дневно третирането с дипрозон (предполагам е рано още да го спираме?). Също така при къпане дали да започнем да забелваме, или да го оставя само той да се занимава с тази работа?

Предисторията (ако има значение) - до около 6-7 месец се забелваше наполовина, без да сме го мъчили по никакъв начин, след което педиатърът му изненадващо при един преглед го забели напълно. В последствие се получи пълната фимоза.

Предварително благодаря за насоките  bouquet

# 369
  • София
Извинете, че забавих отговора си. При сериозни увреждания на кожичката обикновено препоръчвам първата седмица да се маже 2 пъти на ден, после веднъж вечерно. И не забравяйте - полага се съвсем тънък слой върху стегнатата и променена кожа. Така няма опасност кремът на попие и да навреди на организма.
Трябва да доведете детето да го видя, ако вече не сте го направили.  Hug

# 370
Здравейте и много благодаря за отговора bouquet

Малко сме преизпълнили плана с мазането значи, но предвид минималната доза, надявам се да не е проблем.
Аз ще го доведа втори път, разбира се, още повече, че колкото повече го гледам, толкова по-ясно виждам, че не е изцяло решен проблемът. Но чакам да мине месец от първата ни среща и започването на Дипрозона.

Още веднъж благодаря  bouquet

# 371
Здравейте, д-р Оги, пиша ви с проблем, свързан с дъщеря ми на 5 г. През пролетта прави една пикочна инфекция с Ешерихия коли, която изчистихме с антибиотик.Сега цяла седмица бяхме в детското отделение на нашата болница. Оказа се, че дъщеря ми е била с пилонефрит. Много зле й бяха изследванията с наличие на белтък, кръв и много завишени левкоцити. След 5 инжекции Амикацин, няколко банки физиологичен разтвор и много сериозно пиене на течности, нещата са по-добре. Днес ни изписаха с отрицателен белтък и всички други показатели в норма. Освен това се оказа, че има Ешерихия коли - 10 на 5-та. Продължаваме лечението с пиене на Бисептол в продължение на 20 дни и сироп Феминела. На първо време взимам дълъг болничен и спираме градина за още 2 седмици, за да контролирам количеството на изпитата вода и да следя състоянието й. По думите на педиатърката, която я гледа на ехограф - няма ищо притеснително - има следи в пикочния мехур и бъбреците от острото възпаление, но смята, че нещата ще се нормализират след като приключи лечението. Аз обаче искам и мнението на детски нефролог. Бихте ли ми помогнали?

# 372
  • София
Детският нефролог в Токуда преглежда в петък. Може да потърсите и доц.Буева. Само това мога да споделя с Вас.

# 373
Детският нефролог в Токуда преглежда в петък. Може да потърсите и доц.Буева. Само това мога да споделя с Вас.

Много Ви благодаря.

# 374
Здравейте, д-р Бранков
Моят проблем е следният:Синът ми е на 1 год. и 3 месеца от дясната му гърда излиза тъмно кафяв секрет ( може би кръв).Водих го на лекар направиха му ехография и всичко беше нормално, взеха му секрет да го изследват за тумор и резултатите са добри. Казаха ми да правя компреси със реванол. Правих, но продължава да има. Какво бихте ме посъветвали? Как мога да се свържа с вас за преглед евентуално?

Общи условия

Активация на акаунт