ЕВРОВИЗИЯ - Denmark 2014 / (тема 16)

• 25 016
  • 721
  •   1
Отговори
# 45
Полша 2010  Marcin Mroziński   "Legendа" е победител с 4 срещу 2 гласа за Лидия Копания.

Я имаме  снимки на част от дамите, претендентки за мис Евровизия. Wink Смайли, ти си голям ентусиаст.

Искам да споделя една разкошна балада, която вчера си открих случайно. Тя е от албум на Stereophonics, излязъл през март тази година. Що така този интересен състав, връстник на дъщеря ми, някак ми е убягнал от вниманието? Rolling Eyes
Stereophonics - Graffiti On The Train
http://www.youtube.com/watch?v=pFmLVtSqQo0&feature=c4-overvi … dQprBEs4jClRoX-wA

# 46
До края на деня ще имате на всички.  Peace Да им се порадваме малко.  Mr. Green

Morphea, много е готина песента.  Simple Smile

# 47

Aма обещаваш ли после да сложиш и мъжете?

Цитат
Morphea, много е готина песента.  Simple Smile

Радвам се, че на още някого му е харесала. Обичам да споделям.  Wink

Намерих си повод за размисъл в един от форумите. Никога не съм се интересувала особено от композиторите на песните. Обаче се оказва, че някои буквално са се специализирали да пишат евровизионни песни. Такъв е Thomas Gustafsson. Копнах превода от статийката, защото  ми се вижда много интересно.

Thomas Gustafsson (роден на 25ти февруари 1968) е шведски композитор и музикант от Skövde, Västergötland, Швеция, североизточно от Гьотеборг. Въпреки това, той е много по-известен на национално и международно просто като Thomas G: син, неговият артистичен псевдоним. От 1998 г. Томас е работил на пълен работен ден като автор на песни за компанията G: песни. В допълнение към писане и композиране на песни за един живот, той свири на китара в метъл банда, Masquerade. Thomas G: син е най-известен за 65 песни, които е написал за националните финали на единадесет различни страни за песенния конкурс Евровизия (ESC): 37 за Швеция, единайсет за Испания, шест за Норвегия, четири за Финландия, четири за Дания, две за Полша, един за Латвия, един за Румъния, един за Белгия един за Грузия и един за Малта. Той също така е достигнал Евровизия осем пъти, три пъти за Швеция, два пъти за Испания, след като за Норвегия, веднъж за Грузия и веднъж за Дания. През 2012 г. G: син спечели конкурса на Евровизия като композитор с влизането Euphoria прави първата си победа в състезанието.
 Сред песните му на Евровизия са Chanée & N'Evergreen - "In a moment like this", Pastora Soler - "Quédate conmigo", Nodi & Sophie - "Waterfall".

# 48

Aма обещаваш ли после да сложиш и мъжете?

А, за там друго съм ви приготвила.  Crazy Laughing

# 49
Смайли, голяма изненада със снимките     bouquet  Всички дами ca като за снимка!
Е, аз дадох гласа си за Natalie Horler (Cascada), Germany  ,  имайки предвид облика на сцената на Евровизия.

Последна редакция: нд, 07 юли 2013, 15:11 от Isis

# 50
  • София
Alyona Lanskaya
Има безобразно красиви, безкрайни крака. То бива, то може, ама.....  Crossing Arms

# 51
Смайли, голяма изненада със снимките     bouquet  Всички дами ca като за снимка! Е, аз дадох гласа си имайки предвид облика на сцената на Евровизия.

По принцип добивам пълна представа за човека по снимка, но когато се движи е съвсем друго нещо, та затова по снимки (и то преработени) избягвам много да съдя.  Grinning
Иначе гледах да избера възможно най-добрите, теглих ги, смалявах ги и чак тогава ги качих. Ама то защото днес ме мързеше да си върша задълженията.  Laughing

# 52
 hahaha
Ново ЯВЛЕНИE в музиката и то у нас
Вярно,че беше заявил участие на Евровизия 2012,много се смях и тогава Laughing

# 53
hahaha

Joy

Тази ми е фаворит!  Mr. Green

# 54
  • Norge
Абе хич не са ѝ само краката хубави на Алена, да си кажем истината, и другаде ѝ е дадено. Grinning
Я вижте само така...две в едно (за когото е интересно, де...аз...това...съм в по-други географски ширини по въпроса и ще си чакам чинно мъжкото дефиле. Flutter)

Смайли, безгранично много   bouquet за грижите за нас!!!! Снимките към анкетата са огромен труд, всичко е толкова красиво, благодарност!!!

Морфи, песента наистина ми харесва и на мен. За мен 90-те години бяха доста пустинни в музикално отношение, но съм далеч от мисълта, че в тях не се е родило и  качество, ти даваш пример за това.  Simple Smile

Радвам се, че успях да мина между капките с Полша и не гласувах.  Blush
Вчера ме нямаше вкъщи и изпуснах малко нишката, по-нататък ще си допиша ако има нещо пропуснато.
 Hug

# 55
hahaha
Боже, колко луди хора по този свят!   ooooh! Пък аз си мислех, че само аз не съм в ред.

Португалия
http://en.wikipedia.org/wiki/Portugal_in_the_Eurovision_Song_Contest
2009 - Flor-de-Lis - "Todas as ruas do amor" http://www.youtube.com/watch?v=hhBZnygQIkk
2010 - Filipa Azevedo   "Há dias assim" http://www.youtube.com/watch?v=_mTaVdnTMwo
2011 - Homens da Luta   "A luta é alegria" http://www.youtube.com/watch?v=t3EMUJCn3iI
2012 - Filipa Sousa   "Vida minha" http://www.youtube.com/watch?v=fk5i7Hfyy3o

Много ми е симпатична тази държава на Евровизия, но ще гласувам по-късно, че нещо нета ми е скапан.

Оказа се, че песента Hijo de la luna от дебютния албум на Рафа Блас е кавър. Оригиналът  е на испанската група Mecano от далечната 1986 и се пее от жена. Това е един от случаите, в които кавърът ми харесва повече от оригинала, защото има прибавено повече метъл звучене.

Последна редакция: нд, 07 юли 2013, 18:49 от Morphea

# 56

Портигалия...Много ми е симпатична тази държава на Евровизия..........
И на мен също - много харесвам 2008 Portugal - Vânia Fernandes (13-то място във финала).

От сегашните предложения харесвам  2010  Filipa Azevedo и 2012  Filipa Sousa и като  разлика между тях намирам в по-стабилното изпълнение на Filipa Sousa. И все пак гласувам за  2010  Filipa Azevedo  (в момента на 21 години) – значи  в Евровизия 2010 г. е била на 19 години - както се казва "път на младостта".

# 57
Аз ще ви помоля да споменете някои хубави песни, в които участва и цигулка (пък ако може и изпълнителят да свири на нея - най-добре). Greta и Rybak са невероятни.  Crazy

# 58
  • MJF
2009 - Flor-de-Lis - "Todas as ruas do amor"
Тогава влезе и в личната ми фонотека. Присъства в плейлиста, която често слушам.

# 59
  • DE
От Португалия не ми хареса нищо, нямам спомен за нито една песен.
В такъв случай съм за 2012, май изпълнението беше най-добро...

Жените всички са ми хубави. Някаква надежда да видим "фаянс"  Blush от мъжете...

Общи условия

Активация на акаунт