ЕВРОВИЗИЯ - Denmark 2014 / (тема 16)

• 24 996
  • 721
  •   1
Отговори
# 555
Исис, има публикуван нов регламент на Евровизия, за който  мисля не сме писали. Но статията във френския форум е безобразно голяма и нямам търпение да я чета цялата. Разбрах само, че журитата  ще бъдат обявени на 1 Май. А след като мине Евровизия ще бъдат публикувани всички вотове на журита и на публика. Ако си спомняш повечето страни досега не го правеха. Правилата за гласуване ще бъдат като през 2013 - членовете ще трябва да подреждат всички участващи песни. Ако на английски го има по-събрано пиши и ти.
Ето и новите резултати, но не са сортирани

Последна редакция: нд, 22 сеп 2013, 18:12 от Morphea

# 556
  • Norge
Момичета и момчета, привет!  Hug

Ваканцията ми завърши успешно, но макар от известно време да съм си у дома, така и не съм се включвала. Много сложно сте го направили тук докато някои хора почиват! Wink А и няма накъде, трябва да се даде точка на всяка песен, не става само да подмина когато съвсем не мога да изтърпя дадено участие.

Едва ли ще съм редовна, но поне в това гласуване да се включа. С голяма мъка. Местих, размествах... ooooh! Второто и третото ми място - голямо умуване.
По-надолу - още по-трудно. Ама посбутах ги нещата някакси тук и там, някои от тях са ми ...какво да каже човек...каква е тази сръбската песен!! Победител!! Shocked Ама както и да е.
Ноктюрното обаче и родните ми патриотични чувства не могат да го спасят. Запътих се да го поставя на последно място, като вид протест. Но не и не! Все пак не мога да настаня...Сандра Ким!! Praynig преди него. Та така то попадна една крачка по-напред в класацията.

С други думи, аз практически харесвам тук три песни (трите първи), оттам нататък може и да не съм подредила правилно нещата, но се успокоявам, че паричните премии ще бъдат поделени само между първите трима и моят вот няма да ощети останалите. Simple Smile

12т  Paul Harrington&Charlie McGettigan – Rock n` Roll Kids

10т Toto Cotugno – Insieme 1992 – Италия

Niamh Kavanagh – In your Eyes– Ирландия

Linda Martin – Why me? – Ирландия

Johnny Logan – Hold me now – Ирландия

Carola - Fångad av en stormvind – Швеция

Riva – Rock me – Югославия

Celine Dion – Ne partez pas sans moi

Secret garden – Nocturne – Норвегия

Sandra Kim – J`aime la vie

# 557
НЕЛКА, не съм обявила крайна класация на играта с песните  от последните 5 години. Финала с 25 песни го има на 24 страница. Ако искаш да участваш - ОК. Трябва да изберещ 10 от 25тте. Ако няма да участваш аз трябва да обявя финалното класиране с имената на песните и изпълнителите/което не съм направила засега/.
Ето и новото класиране - не мога да си обясня защо я подрязахте така песента Nocturne двете с Исис. излиза, че тя е или тотално харесвана или тотално нехаресвана и не оставя хората безразлични.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2013, 13:50 от Morphea

# 558
Последната пълна десятка за гласуване.

1996 – Eimear Quinn – The voice – Ирландия
http://www.youtube.com/watch?v=q33ieZK_GvY
1997 – Каtrina&The Wawes – Love shine a light – Великобритания
http://www.youtube.com/watch?v=sR131zARCgk
1998 – Dana International – Diva -  Израел
http://www.youtube.com/watch?v=1wdApYXHSNA
1999 – Charlotte Nielsen – Take me to your heaven – Швеция
http://www.youtube.com/watch?v=gQiYCzEwIaQ
2000 – Olsen Brothers – Fly on the wings of Love – Дания
http://www.youtube.com/watch?v=h4ojQuViUsY
2001 - Tanel Padar, Dave Benton& 2XL  - Everybody – Естония
http://www.youtube.com/watch?v=Ies77jcZ5s4
2002 – Marie N – I wanna -  Латвия
http://www.youtube.com/watch?v=DlKHYFxUC64
2003 – Sertab Erner – Everyway That I can – Турция
http://www.youtube.com/watch?v=R2yeAPQVB1I
2004 – Ruslana – Wild dances – Украйна
http://www.youtube.com/watch?v=10XR67NQcAc
2005 – Helena Paparizou – My number one – Гърция
http://www.youtube.com/watch?v=ghQZojJWxKI

# 559
  • MJF
Иди прави анализ  ooooh!. Слушам спокойно 1996,1997, 1998 и .... добрата тенденция прекъсна 1999 и  2000- ама тези 2 песни само 0 мога да дам  Thinking. После светъл лъч 2001 и след това пак регрес.  ooooh! Mr. Green анализ.
 В тази десетица "боя" ще е за ниските оценки при мен - нямам достатъчно на брой такива точки, а "желаещи" за тях песни мноого.  Mr. Green Личи че стигнахме  дереджето от последното десетилетие и отгоре

# 560
  • в 1001-та нощ
нямам търпение да ги прослушам довечера  Heart Eyes Heart Eyes newsm76 Heart Eyes

Учудих се, че Турция е печелила  Rolling Eyes Shocked  и се учудвам, че Румъния не е  Rolling Eyes имаха доста хитови изпълнения в последните години  newsm78

# 561
...... - не мога да си обясня защо я подрязахте така песента Nocturne двете с Исис. излиза, че тя е или тотално харесвана или тотално нехаресвана и не оставя хората безразлични.

Морфи, цитирам мнението ти:
......Аз съм категорична, Nocturne не е от категорията на евровизионните песни. Цяло чудо е, че е спечелила. .......

И моя коментар:
.....1т     1995 – Secret garden – Nocturne – Норвегия  -  не одобрявам това изхитряване с преобладаването на интрументали, така че по-скоро това е дисквалификация от мен.
Реално като дисквалификация това парче трябва да получи 0 т.

Имаше нещо подобно в класацията ни по държави ESС 2009 Slovenia - Love Symphony" - остана на 16-то място в полуфинала, така че явно този номер с някакви си напеви да минават за песен вече не минава.

# 562
  • Norge
Шошулчо, този анализ за последната десятка все едно а съм го писала...с изключение на Дана Интернешанъл обаче. Rolling Eyes

Морфи, за Ноктюрното гласувах така не само тук; на мен още тогава, при избора на ...песента мнението ми беше същото. Възприех я като търсен ефект, търсене на начин не да си по-добър от другите, а да си по-специален. Това не е песен, произведението едва-едва се вмъкна в регламента, тектът беше на границата на допустимия брой тактове, които го правят легитимно за участие.
А и не ме привлича подобна музика, макар да си давам сметка, че в този слуай тя е по-качествена от много от останалите.

Ще се опитам да гласувам по списъка от стр.24.
Малко набързо подреждане на песните направих, много неща подлежат на разместване, но съм окъсняла толкова много, че пускам класацията така, както е.
Отново съм сигурна само за първите три заглавия, оттам нататък ми е каша.

12  Сърбия - Željko Joksimović - Nije ljubav stvar 2012

10  Италия - Marco Mengoni - L`Essenziale - 2013

8 Холандия – Anouk – Birds – 2013

7 Испания - Pastora Soler - Quedate conmigo - 2012

6 Литва – Sasha Son – Love – 2009

5 Исландия – Joanna – It is true – 2009

4 Великобритания - Engelbert Humperdinck - Love Will Set You Free - 2012

3 Естония – Ott Lepland – Kuula – 2012

2 Сан Марино – Valentina Monetta – Crisalide – 2013

1 Малта – Gianluca Bezzina – Tomorrow – 2013

Босна и Херцеговина - Vukašin Brajić - Thunder And Lightning. – 2010

С тези две накрая се счепках  Laughing, три пъти им давах и отнемах точката и накрая поне оставям едниния да се мъдри ПОЧЕТНО под списъка  Grinning

За последната десятка направо не се виждам да гласувам, ужасяващи са песните!  Shocked В нея дори с първата тройка се затруднявам.  ooooh!

# 563
  • MJF
nelka.nelka , то и на мен 1998 – Dana International – Diva -  Израел не ми понася, но не отричам че е останала като мелодия а и кавъри, та ми прозвуча познато-търпимо като ги изслушах.
Обаче песента от 1997 Love shine a light ме озадачи. Чак се разтърсих за инфо, да не би да е популяризирана чрез кавър но не открих такъв.  Thinking или ми звучи подобна на друга песен.  Blush пак моите  newsm78 като чуя нещо познато ама не точно  Blush.

Като радетел на Мелодията, нямам проблем с предимо музика и малко текст/нечленоразделни звуци.

# 564
...... - не мога да си обясня защо я подрязахте така песента Nocturne двете с Исис. излиза, че тя е или тотално харесвана или тотално нехаресвана и не оставя хората безразлични.

Морфи, цитирам мнението ти:
......Аз съм категорична, Nocturne не е от категорията на евровизионните песни. Цяло чудо е, че е спечелила. .......

И моя коментар:
.....1т     1995 – Secret garden – Nocturne – Норвегия  -  не одобрявам това изхитряване с преобладаването на интрументали, така че по-скоро това е дисквалификация от мен.
Реално като дисквалификация това парче трябва да получи 0 т.

Имаше нещо подобно в класацията ни по държави ESС 2009 Slovenia - Love Symphony" - остана на 16-то място в полуфинала, така че явно този номер с някакви си напеви да минават за песен вече не минава.
ъъ, имах предвид, че я възприемам като друга класа, над класата на Евровизия. Нещо като Sogno на Амори Васили, а той не се класира добре.

# 565
 newsm19
Пък аз имам чувството,че все още ако ме бутнат от сън и ми кажат пей и ще почна с
Viva Maria...Viva Victoria...Aphrodite...Viva le Diva...Viva Victoria...Cleopatra ...ляляля...

# 566
Етоо и крайните резултати на играта за най-хубавите песни от последните 5 години. От повече от 200 песни ние избрахме 25 и те се подредиха както следвааа:  

newsm18  Tada   costumed034   bigdance2

1.Естония – Ott Lepland – Kuula – 2012 – 49т.
2.Холандия – Anouk – Birds – 2013 – 44т.
3. Швеция – Loreen – Euphoria – 2012 – 28т.
4. Норвегия – Aleksander Rybak – Fairytale – 2009 – 26т.
5. Литва – Sasha Son – Love – 2009 -  - 24т.
6. Швейцария – Sinplus – Unbreakable – 2012 – 18т.
7.Сан Марино – Valentina Monetta – Crisalide – 2013 – 18т.
8.Сърбия - Željko Joksimović - Nije ljubav stvar 2012  -17т.
9. Израел – Harel Skaat – Millim – 2010 – 16т.
10. Италия - Marco Mengoni - L`Essenziale - 2013  - 16т.
11.Франция - Amandine Bourgeois - L`enfer et moi – 2013 – 16т.

12. Украйна – Alyosha – Sweet people – 2010 – 14т.
13. Испания - Pastora Soler - Quedate conmigo - 2012  - 13т.
14. Германия - Roman Lob - Standing still - 2012  - 11т.
15. Исландия – Joanna – It is true – 2009 – 11т.
16. Македония – Kaliopi – Crno I belo – 2012 – 9т.
17. Турция – Manga – We Cold Be the Same – 2010  - 8т.
18. Унгария – Bye Alex – Kedwesem – 2013 – 7т.
19. Великобритания - Engelbert Humperdinck - Love Will Set You Free – 2012 – 7т.
20. Малта – Gianluca Bezzina – Tomorrow – 2013  - 7т.
21. Дания  - Emelie de Fosrest – Only teardrops – 2013 – 6т.
22. България – Poli Genova – Na inat – 2011 – 4т.
23. Азербайджан – Farid Mamedov – Hold me – 2013-2т.
24. Австрия – Nadine Belier – Secret is love – 2011  - 2т
25. Босна и Херцеговина - Vukašin Brajić - Thunder And Lightning. – 2010 – 0т.

Хубавата песен на Босна не заслужаваше 0 точки, но финалът бе твърде оспорван.

# 567
  • Norge
Шошулчо, май има нещо в идеята ти за английската песен. Не помня точно какви мисли ме споходиха когато се яви в съответната година, но определено е градена по една характерна структура, която прави подобни песни да си приличат.

На мен при Дана точно тези Афродити и Клеопатри и......направо ми идва да потъна в земята, да стана невидима. Embarassed Отделно че ѝ се получава и едно изместване на акцента, ударът пада частично на последната сричка и става клеопатраА и уффф. Praynig

Абе я да ви пусна аз един Марко, ей така, насред улицата Heart Eyes, възпяващ едно издателство.  Grinning
За мен - много приятно поднасяне на познатата песен, гласът му... Heart Eyes

# 568
То целият текст на Дива е потресаващ Sick
Ама съм я слушала толкова много,че чак не ми пречи Crazy

# 569
  • MJF
nelka.nelka , нали. Като чух Love shine a light точно си мислех че прилича на поне дузина други с много близко звучене. Просто докато слушах Каtrina&The Wawes се зачудих "Тази пък песен кой я пееше в оригинал?" но после веднага  Mr. Green дойде мисълта че няма как да е така заради регламента на конкурса. И започна моето  newsm78.
 Laughing
Viva Tuon.

Общи условия

Активация на акаунт