Отговори
# 240
Не. Извинявам се не съм се изразила правилно - каша мляко с ориз. Прясно мляко не съм въвела под никаква форма. Аз имам проблем, че моята сладурка от известно време ми отказва плодовете, освен ако не са под формата на сок, така че ми се налага да наблягам на готови каши, за да не стои гладна следобед до вечерното хранене.

# 241
В колко часа е последното хранене на бебето с нещо различно от мляко?
Стефан заспива към 21.30, преди това се кърмим, но си мисля да давам кашата вместо следобяд, към 20ч, евентуално да го засища повече.
Нощем се буди 100 пъти, кърмим се, не знам вече.
Засега давам два пъти дневно каша с плод-към 10ч и към 18ч.
Понякога давам само чист плод, вместо каша. Така и така не изяжда кой знае колко.

# 242
Последното му хранене въобще за деня е към 20.30 - млечна каша.  Peace

# 243
В 20:30 мляко - ок. 240 грама, като не винаги го изпива цялото. После обаче се  буди 2 пъти - в 24:00 и към 3 часа и пак яде.

# 244
Има ли вече проходили? а такива с проходилки wavey

# 245
Ако ходенето за една ръчичка и правенето на 4-5 крачки абсолютно самостоятелно, без никаква опора, се брои за прохождане.. Има  Peace Слагала съм го в проходилка не повече от 20 пъти. И държа да отбележа, че тя по никакъв начин не му попречи да се научи да балансира и да пада както трябва. Като залитне напред, веднага се подпира с ръце, а назад пада по дупе.  Sunglasses

# 246
Ние сме още на скоростно пълзене на 4 крака  Laughing, отскоро се изправя сам, а вече се и катери по дивана. Успява да направи крачка нагоре и се държи. Никога не съм го изправяла или помагала. Понякога залита назад и пада от седнало до легнало положение, но скоро купих 3 дебели нови килима   Simple Smile Аз не искам да ползвам проходилка. Чакам го да се научи сам.

Според педиатърката ни поведението му е абсолютно нормално за възрастта, дори сукането нощем. Каза, че е съвсем нормално за кърмените бебета да ядат през нощта. Не ме е съветвала да давам водичка.
Не ме е питала за ходене - пита дали седи и дали може да се подпре на краченца. Дори за изправяне не ме е питала.

От храните съм въвела 38 различни неща до сега - основно плодове, зеленчуци и месо/риба, някои каши. Тепърва започваме с масло/ кисело мляко. Бял хляб още не давам, само ръжен и то без мая, а с кисела закваска. Яйца не съм въвела. Според педиатърката е малко рано за сирене. Каза, че като му дойде времето може да давам по една кибритена кутийка. Посъветва ме още да не давам плодови кисели млека т.к. имат прекалено много захар.
Като цяло яденето ни често не надвишава 50 гр. Понякога изяжда 2 лъжици и не иска повече. Отдавам го на това, че често опитва нови вкусове и понякога не му допадат, а понякога просто си иска млякото. Понякога е способен да омете и 130 гр плодово пюре, половин банан(който може да засити и възрастен) и т.н.

# 247
Нашият юнак само седи прав с придържане и прави 4-5 крачки, иначе е много добър в придвижването с подскоци. Simple Smile никакъв интерес към пълзенето опитва се направо прав да става.
относно яденето яде вече от нашите манджи, намачкани дъвче сам / имаме почти 8 зъба/ проявява интерес да се храни сам, но засега само удря по купичката с неговата лъжичка /има специална лъжичка за хранене извита с дебела къса дръжка/ и бърка вътре с пръсти.

# 248
А ти какви храни готвиш за вас? Предполагам това изключва сол, подправки и запържено?

# 249
без сол разбира се, пържено е ял само вътрешността на пържено картофче няколко пъти, по- принцип отделям за него преди да сложа подправките в яденето, но примерно супи като съм давала е имало магданоз или целина. Wink

# 250
  Мери от няколко дни проявява интерес към нашата храна. Днес й дадох пилешка супа, в която имаше прясно мляко, сол и магданоз. За първи я виждам да яде с такъв апетит храна с парченца. Досега винаги е искала пюрето да е перфектно пасирано. Ако има сол или захар в храната, много и харесва, а знам, че хич не е полезно.
  Тя не пълзи, но и харесва да я държа изправена и да подскача.

# 251
Когато ядем печено пилешко отчупвам малки парченца от вътрешната част на месото, така опита вече и пилешко дробче Laughing. Вчера даже ми яде от кашкавалката. Като ни види, че ядем и очите и стават кръгли като поничКи. Аз на майтап и с кисело мляко я захраних. Докато го ядях Теди ме гледаше гладно и и дадох направо със супената лъжица и така няколко пъти Simple Smile.
Вече ходи като я държа за ръчичките.

# 252
  • гр. София
С дробчетата трябва много да се внимава, тъй като обират всичките химии от организма на животното. Купешките дробчета със сигурност съдържат вредни вещества, тъй като на животните се дават фуражни добавки и антибиотици, които се натрупват в черния дроб. Ако животното е домашно гледано и не е хранено с готови фуражни смеси, тогава би могло да се дава по малко дроб. Но по принцип не е хубаво да се дават карантии на бебета.  Peace

# 253
Розичке, запозната ли си с ефекта от замразяване на домашните пюрета? Кои храни не бива да се замразяват, или колко дълго може да седи в домашния фризер храната?

Относно месото, досега съм купувала био-месо за бебето именно заради антибиотиците, с които се тъпче едно средностатистическо пиле. Може би затова ми прилошаваше от миризмата на пиле през бременността.

# 254
 Зимна роза съгласна съм с теб  Peace
Аз като казвам, че съм и дала дробче имам предвид количество колкото 2-3 трохички. Те врабчетата ядат повече  Laughing.
Изхождам от презумпцията, че от миниатурни количества ( и то давани в изключително редки случаи) нищо няма да и стане, а пък в същото време не седи и не гледа тъжно и самотно масата, когато другите се хранят.  Simple Smile Един вид правим я съпричастна на процеса.

Общи условия

Активация на акаунт