Майчинство, ясла и още много въпроси

• 688
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, мили мами! Неведнъж сте помагали със съвети и информация, моля да помогнете и на мен. Детето ми е на 1г и 3м и септември ще тръгва на ясла, а аз съответно на работа. Въпросът ми е, щом детето тръгва на ясла, а аз на работа получавам ли 50% майчинство? Има ли възможност фирмата месец след връщането ми на работа да ме съкрати / тъй като знам. че три години съм в майчинство 2 платени и 1 неплатена/. През това време работното място ми се пази, но като се върна променят ли се нещата? Имам ли право на платена отпусна за периода от бременност и тази 1 г и 3 м на колкото е детето ми. Бременността си прекарах в болнични, та и там трябва да имам някакви дни отпуска. изобщо въпросите са много, в главата ми е каша, нищо не разбирам. Фирмата относно всичко е много точна и коректна, работя пета година там и единственото лошо нещо е, че те съкращават от днес за утре. Затова са и притесненията ми. Моля за информация и сърдечно благодаря на включилите се в разплитането на въпросите ми.  Hug

# 1
  • Mediterraneo
Като пуснеш детето на ясла и се върнеш на работа, ще получаваш половин майчинство до навършването на 2 години на детето.
Майчинството не е три години, неплатеният отпуск след това не е задължителен и не смятам, че може да ти се пази мястото, ако си го пуснеш. Освен това, какъв неплатен отпуск след втората година, като сега прекъсваш майчинството си  Thinking
Не ти помогнах много  Hug

# 2
Само да уточня, че неплатения отпуск за гледане на дете е половин година и може да си го вземеш до навършване на 7 години на детето.

# 3
  • планетата Земя
Могат да се ползват 11 м неплатен и е до 8 г на детето

Общи условия

Активация на акаунт