Търся електронна книга - тема 4

• 128 381
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте! Някой може ли да ми прати "Братството на черния кинжал" на valeto_vr8@abv.bg .  Имам само първите 2 книги.

# 451
  • Благоевград
Здравейте! Някой може ли да ми прати "Братството на черния кинжал" на valeto_vr8@abv.bg .  Имам само първите 2 книги.

Имаш поща.

# 452

Имаш поща.

Много благодаря!

# 453

Ръководство за използване на Флибуста - автор Katrine.

Благодарение на Katrine имаме подробно и нагледно ръководство за влизане, регистриране, сваляне и качване на книги в/от/на Флибуста.

Ръководството е достъпно директно от списъка с книги на Флибуста (от подписите) - на третия ред вдясно има линк с наименование Ръководство за работа с Флибуста. Активирането на линка отваря ръководството.

Благодарности към Katrine за положения труд!

# 454
  • Плевен / София
 newsm51 благодаря много за положения труд

# 455
Herzen. Ще бъда доволен да ми посочиш поне една заповед... Позволявам си понякога да давам по някое предложение с единствената цел темата да бъде по-добре организирана.

Вилли. Извинявам се, ако си съзряла някакъв обиден контекст в обръщението! Просто съм достатъчно възрастен, за да приемам дамите в темата като момичета и девойки. Повярвай ми, в обръщението има по-скоро нежност, отколкото снизхождение. Що се отнася до първата страница на темата, не че имам нещо против там да се публикуват предложените неща - по-скоро си мисля, че ще ги четат само новодошлите в темата, което от друга страна не е лошо. Опитните потребители четат оттам, докъдето са били предния път или отиват директно на последната страница...

# 456
  • Плевен / София
  bouquetЗдравейте,   изказвам едно мнение без да искам да обидя някой:Темата ни е "търся ел.книга" и е нормално в нея да се пита за различни книги.Ако някой влезе за първи път в темата не вярвам да прочете всичките страници докъдето тя е стигнала и да е наясно кое за какво е в нея....Така, че аз поне не се сърдя , когато някой пише, че търси книга и ако я имам с удоволствие му я пращам.Не винаги човек има време да рови из сайтовете... HugКогато нещо не знам как се прави не се срамувам да попитам... и ако някой ми каже какво да правя не винаги го възприемам като заповед....    bouquet

# 457
Rolling Eyes Търся всякакви книги на Джеймс Патерсън освен тези който са включени в читанката . Моля ви ако имате някоя негова електронна книга независимо от формата изпратете ми я на lmmv@abv.bg

http://www.rulit.net/author/patterson-dzhejms/bg/1/date

# 458
  • Там, където ме обичат

Вилли. Извинявам се, ако си съзряла някакъв обиден контекст в обръщението! Просто съм достатъчно възрастен, за да приемам дамите в темата като момичета и девойки. ...

PanJoro , не се извинявай. Аз лично нямам нищо против, даже ме кефи.  Peace
Въпреки че много отдавна съм била девойка

# 459
  • В две мънички очи...
Да, следя темата с интерес въпреки че рядко пиша. Чета книги с голямо желание и благодаря на всички, които спомагат на това богатство да се разпространява.
Картин, права си на следващата тема на първа страница ще сложа всички възможни места, които знам че съхраняват книги Simple Smile тъкмо ще си проверя и всички линкове за актуалност Simple Smile
Въпреки че и аз не вярвам да се спре постоянното питане за определени нашумели поредици. Просто всеки който пише някъде предпочита да пита директно вместо да ползва гугъл, търсачка или да провери из някой торент. Аз лично получих някои книги, които исках да прочета чрез cheti.me - лесно и удобно за търсене и комуникация. Писала съм и в други форуми и там го има същия проблем, не се чете общата информация, пише се директно. Но все пак темата е "търся електронна  книга" и винаги ще има питащи за еднакви неща.
P.S. Само аз ли не мога да оценя нюансите, че не ми допаднаха?

# 460
Не се надявам много, но все пак да питам. Simple Smile Някой да има "Спомен за светлина" на Брандън Сандърсън? Благодаря!
Скрит текст:

# 461
Ysabell, ще бъде добре да сложиш необходимите неща в първата страница на следващата тема, която вече се задава. Може би покрай диалога ни с Katrine някой е останал с мнението, че нещо не харесвам инициативата. Нищо подобно - в новата тема ще стои много добре, аз визирах настоящата тема - ако имаш администраторски права да я редактираш. Що се отнася до нюансите, прочетох първата част по препоръка и останах силно разочарован... Докато редактирах Кросфайър изчетох и трилогията на Силвия Дей - макар и там да има доста изсмукани от пръстите работи, поне по-прилича на нещо.

Сега за нещо ВАЖНО. От няколко места получавам сигнали за получени ЛС в темата от разни издателства с претенции, че им се нарушават правата - поради поместени директни линкове към Флибуста, Рулит и др. Вярно е, че никой не извършва нарушение, като посочва къде се намира дадена книга и никой не може да го съди за това, но едно такова съобщение си има отрицателното въздействие. Във връзка с това имам следното...

Предложение (а не заповед): да не публикуваме директни линкове в темата. Ако някой търси книга и искате да му предоставите линк, защо не му го пратите чрез лично съобщение? Така никое издателство няма да може да види линка и да ви заплашва.

Ysabell, вероятно няма да е лоша идея на първата страница на новата тема да сложиш някакви съвсем елементарни препоръки как да се ползва темата рационално. Ако питаш мен, аз бих предпочел и постовете от типа на "Имаш поща", "Провери си пощата" и т.н. също да се изпращат на ЛС...

foxysilver, БЛАГОДАРЯ!

# 462
PanJoro по мое мнение, ако не се публикуват линкове, темата ще стане още по-разводнена и ще има постоянни въпроси от типа намери ли се сега тази книга, може ли и на мене, ако се е намерила и тн. Предимството на линковете е че повече хора, които си правят труда да четат темата, ще намерят каквото им трябва, а тези, които директно питат по някое време ще се ориентират в кои тракери се качват книгите и ще проверяват сами преди да попитат тук. То издателствата ще са недоволни дори и на линкове към тракерите на заглавната страница. Сега вече, ако от морална гледна точка се разглежда проблемът с издателствата и интернет пиратството, това е друго. На практика единствено издателските къщи и носителите на авторски права(а не авторите и преводачите) има за какво да недоволстват, защото те са засегнати финансово от свободното споделяне на книгите. В крайна сметка човек, дори и дадена книга да я няма в електронен формат, ако иска ще си я купи. Аз имам огромна библиотека и всичките си любими книги купувам на хартия. Моралната гледна точка е сложна, уважавам труда на издателствата и по тази причина винаги когато книга/поредица/автор ми харесат купувам. Няма да си кривя душата, предпочитам при поредиците винаги да търся първата онлайн, за да знам дали си заслужава да инвестираш. Борбата с пиратството е загубена кауза и колкото по-бързо издателствата го проумеят и започнат да стимулират потребителите, толкова по-добре ще бъде за тях. Не може книжна и електронна книга да са на една цена. Ето един Амазон пуска ежедневни промоции, четците им вече са на достъпни цени, защото те печелят от продажба на книги.

# 463
  • София
Така е, издателствата имат за какво да недоволстват, ама го има и другото - повечето книги вървят на едни цени от 20+ и е малко трудно да си купуваш повече от 2 книги на месец да речем, хайде, може и малко повече. Друг е въпросът и че никой не ти дава гаранцията, че книгата ще е хубава, случвало ми се е да давам пари за пълните бози, просто ей така, защото са много рекламирани и като идея звучат добре, реалността обаче - кофти превод, разни недосмислици от време на време, а и историята не е толкова хубава, колкото е изглеждала на пръв поглед. Затова вече първо се старая да си намеря книгата електронно, да я прочета и, ако ми хареса, купувам. Често се случва и да чета в оригинал, а после купувам преводна, така че не ми се вижда като голямо ощетяване на издателствата ни така. Знам ли.  newsm78
Това с линковете към тракерите на първа страница звучи чудесно, надали ще спадне недоволството на издателствата така обаче, може и да се увеличи дори.
Май само предъвках мнението на Elfadora, но да, подкрепям напълно казаното от нея.   bouquet

Извинявам се за спама.   bouquet

# 464
Здравейте, прегледах източниците, които знам (rulit, flibusta, zamunda, chitanka), но не откривам последната част на трилогията на К. Панкол - "Катеричките от Сентрал Парк са тъжни в понеделник". Не, че съм впечатлена, но пък не обичам да оставам поредица недовършена Simple Smile
Някой знае ли къде мога да намеря последната част, ако мога да я намеря?
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт