Търся електронна книга - тема 4

• 126 653
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
А аз така да питам, със сканираните книги какво ще правим?Как ще ги качим във Флибуста? Аз имам сканирани във ПДФ,ноо като се направят fb2 и става мазало... С Abbyy fine reader ли ги оправяте?

# 76
Момичета, радикално променям политиката с новата тема, поради съществуващите ограничения на сайта. Мисля, че новото решение е по-добро за ползване и поддържане и ще направи новата тема излишна.

Ако натиснете линка "Книги във Флибуста" по-долу в този пост, би трябвало да ви се отвори MS Word документ със списък на книгите, качени в библиотеката. Списъкът се намира в анонимен акаунт на моя сървър и ще си стои там докато имам сървър.

Няма да бъде удобно да ползвате линка само от моите постове, затова предлагам всеки да допълни подписа си със същия линк. За целта трябва да се отиде в редактиране на профил и в полето за подпис да добавите следния текст:

[ftp*=ftp://anonymous@retcom.net/FlibustaBooks.doc][b*]Книги във Флибуста[/b*][/ftp*]

Важно: Премахнете 4-те звездички в линка - сложил съм ги, защото без тях щяхте да виждате само "Книги във Флибуста".

За да можете да отворите файла FlibustaBooks.doc на вашия компютър трябва да имате програма, която да чете DOC-файлове и да е асоциирана да го прави. Нямам идея как ще стане това на Линукс, защото не познавам системата. За Windows би трябвало да няма проблеми - и да нямате MS Word, файлчето би трябвало да се отвори с вградения Wordpad.

На втория ред във файла е линка "Влизане в сървъра". Задръжте Ctrl и кликнете върху линка - това ще ви вкара във FTP-сървъра, където са папките с ръководства и програми.

# 77
Момичета/ и момчета/, регистрирах се в escape и filibusta, но нямам потвърдителни е-майли. Да изчакам ли още? И има ли там книга четвърта и пета от поредицата Академия за вампири -" Кръвно обещание" и "Духовна връзка". Благодаря предварително  bouquet

На мен във Флибуста не ми пратиха веднага мейл. Сега ще опитам да кача там 4 и 5 книга. Simple Smile

# 78
  • Пловдив
Няма да бъде удобно да ползвате линка само от моите постове, затова предлагам всеки да допълни подписа си със същия линк. За целта трябва да се отиде в редактиране на профил и в полето за подпис да добавите следния текст:

[ftp*=ftp://anonymous@retcom.net/FlibustaBooks.doc][b*]Книги във Флибуста[/b*][/ftp*]

Важно: Премахнете 4-те звездички в линка - сложил съм ги, защото без тях щяхте да виждате само "Книги във Флибуста".

За да не си играете с триенето на звездичките, направо копирайте от текста по-долу Peace

Код:
[ftp=ftp://anonymous@retcom.net/FlibustaBooks.doc][b]Книги във Флибуста[/b][/ftp]

За да можете да отворите файла FlibustaBooks.doc на вашия компютър трябва да имате програма, която да чете DOC-файлове и да е асоциирана да го прави. Нямам идея как ще стане това на Линукс, защото не познавам системата. За Windows би трябвало да няма проблеми - и да нямате MS Word, файлчето би трябвало да се отвори с вградения Wordpad.
Линукса има подобна на Уърда програма - LibreOffice -  сега пробвах и без проблеми ми отваря файла! Благодаря много за положения труд!   bouquet

-------------------------
Книги във Флибуста

# 79
Здравейте,някой може ли да ми препоръча програма,с коята бих могла да разбивам паролите на PDF файлове???

# 80
Здравейте,някой може ли да ми препоръча програма,с коята бих могла да разбивам паролите на PDF файлове???
Advanced PDF Password Recovery..на мен ми върши работа  Wink

# 81
jinchen, отвори файла от линка "Книги във Флибуста" - на втория ред е линка "Връзка със сървъра" - активирай го с натиснат Ctrl. Трябва да ти се отвори браузер в който да виждаш 4 папки - отвори папка 01 и давай навътре - ще намериш ръководство за обработка на PDF.

Katrine, ще кача книгите, които си описала в списъка малко по-късно. Но никак не обичам да има PDF...

Ледената кралица, радвам се, че работата с Линукс е станала!

ПРЕДЛОЖЕНИЕ:
Очевидно поддържането на списъка няма да е по силите само на един човек. Освен че съм зает, доста често се налага да отсъствам. Ще ми трябват поне 3 момичета, за които ще създам защитен акаунт на сървъра, за да могат да редактират и допълват списъка. Ако има доброволки - да го заявят.

За файла-списък. Ако има проблеми с отварянето, очаквам да ме информирате. Има възмоност файла да е във формат RTF.

# 82

Katrine, ще кача книгите, които си описала в списъка малко по-късно. Но никак не обичам да има PDF...

Съжалявам. Laughing Ще кача допълнително по един epub format, но без да го редактирам. Simple Smile

А аз така да питам, със сканираните книги какво ще правим?Как ще ги качим във Флибуста? Аз имам сканирани във ПДФ,ноо като се направят fb2 и става мазало... С Abbyy fine reader ли ги оправяте?
Изглежда във Флибуста става да се качват такива книги, но да не са с големи размери(повече от 6 mb). Ако не ти се занимава с Аби, можеш да ги качиш и в пдф вариант.

# 83
  • Ямбол
Оценявам загрижеността и труда ви, обаче резултатът май ще е наводнена Флибуста с книги с недобре обработени формати.

# 84
Оценявам загрижеността и труда ви, обаче резултатът май ще е наводнена Флибуста с книги с недобре обработени формати.
За жалост без редакция, това ще стане. Confused Затова си мислех, че ще е удачно да се качат книгите в сканиран вид, докато не се намерят момичета, които да ги форматират и редактират. За по-нетърпеливите, вече има качен и подходящ формат в суров вид.
Една редакция отнема време, за която лично нямам голямо желание да се занимавам. Blush

# 85

В крайна сметка именно това са форматите, които се разменят по електронни пощи, и няма нищо лошо в това да са качени на едно място. Който не го дразни - ще ги чете, който има желание да редактира - може да тегли и после да заменя нередактираната версия.

PanJoro, благодаря!

# 86
  • Varna
PanJoro ,
WWW в подписа ти не работи.
Благодаря ти много за усилията,които полагаш.

# 87
За всички: За да бъде списъкът с книги на Флибуста лисно достъпен за всички, желателно е всеки потребител на форума, участващ в тази тема, да добави определен текст (код) в подписа си. Този текст ще бъде добавен във файла със списъка и ще можете да го копирате от там.

Ледената кралица, благодаря ти, че веднага поправи подписа си! Дано и други те последват...

beki81, WWW не е необходим повече. Кликни върху линка "Книги във Флибуста" в поста ми и ще разбереш защо.

За модераторите. Моля да изтриете темата "Книги в библиотеката" с автор PanJoro. Темата съдържа информация, която вече не е валидна, а и необходимостта от темата отпадна.

# 88
  • Ямбол
Мен форматите на пощите не ме интересуват. Във Флибуста и Рулит съм попадала на изместени от Читанка много добре оформени книги, които просто издателствата са оказали натиск да ги свалят от Читанка. Сега обаче се получава замърсяване. Пишете поне по някакъв начин, че не стават, да не се бъркат хората като мен, които не искат да четат необработени сканове.

# 89
Мен форматите на пощите не ме интересуват. Във Флибуста и Рулит съм попадала на изместени от Читанка много добре оформени книги, които просто издателствата са оказали натиск да ги свалят от Читанка. Сега обаче се получава замърсяване. Пишете поне по някакъв начин, че не стават, да не се бъркат хората като мен, които не искат да четат необработени сканове.

Ако сбъркате и изтеглите нещо, което не става -  оставете отзив.

Общи условия

Активация на акаунт