СЕДМИ КЛАС - 29 тема - Три за щастие!!!!!

• 35 954
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Освобождават се места предимно за момчета. Аман от тази дискриминация. Училища в които искат да учат предимно момчета са без квоти, а там където има наплив от момичета слагат квоти. на това му се вика полова дискриминация, въпреки, че в някой от законите е написано, че не е. Няма ли някой адвокат да се заеме с този казус?

+ 1  Peace
+1
Темата е предискутирана. Няма да досаждам, пиша кратко. По принцип в закона пише, че може да се въвеждат квоти, за да се защити по-слабо представения пол. Но както забеляза зорибори, у нас защитаваме само за момчета (един вид те са слабия пол). Това вече е непряка дискриминация.

Подготвила съм си домашното - данни, практика и т.н. Но не съм юрист и се затруднявам. Ако се намери юрист доброволец, можем да подадем съответните жалби (по света и у нас). За съжаление нямам средства, за да наема добър юрист.

Винаги може да се намери решение - например за ТУЕС , може квотите да важат за 1-во и 2-ро класиране, а за трето да няма.

# 496
  • Варна
Нямам търпение наесен да видя колко на колко ще са момчета/момичета без квоти в ЕГ.
Но на моя няма да му е зле с много девойки,сигурна съм. Wink

# 497
Поради три причини синът ми, а и ние с него, отвърлихме ТУЕС, където беше влязъл в по-атрактивната специалност още на първо класиране:

1. Липса на момичета
2. отдалеченост
3. Ранно профилиране

И, честно, липсата на момичета беше основен мотив и то в моите очи даже повече, може би, отколкото в неговите. В 7 клас квотите за езикови гимназии са задължителни според мен! Не са за професионалните училища, но в езиковите - ДА! (между другото един бивш външен министър преди време се жалваше, че Външно доста се е феминизирало, а за някои позиции определено им трябвали мъже).
Обяснено е преди мен за особеностите в развитието на момичетата и момчетата на тази възраст. Като майка на близнаци момче и момиче мога да потвърдя от личен опит. Гимназията е по-важна и от университета в житейски план, точно тогава се оформят и каляват характерите и ако това се случва в еднополова среда в училище не е никак добре.
В световен мащаб когато се говори за равнопоставеност на половете, често се въвеждат квоти за пола (най-вече жените), който е по-малко представен в съответната сфера, политика и т.н. и става дума обикновено за 40%. Може да се гарантират по 40% за двата пола, а останалите 20% да се класират без квоти. Така би било честно.

# 498
биборана, ти имаш девойка, нали.  Wink  Щях да се учудя, ако беше с младеж и търсеше чак пък и адвокат. Mr. Green

За мен дали има квоти или не вече дори е без значение.  Всичко по темата с квотите многократно е дъвкано и като гледам всеки дърпа към себе си чергата. Wink

# 499
Утре към колко ли ще ги обявят местата дано моето момче има късмет че има и РД утре  Rolling Eyes Rolling Eyes

# 500
Здравейте,много съм щастлива,че поподнах на темата ,която ме вълнува!!
Моят седмокласник не беше класиран на нито едино от класиранията.
Балът му е 25,918 и ще участваме в трето класиране???!!!!
Някъде сбърках в подредбата с желанията Embarassedсега съм в стрес какво да правя??
Чакам да обяват свободните места. Желанието на младежа продължава да е в езикова гимназия ,но
балът е ???? Дайте съвет Моля 

# 501
Съвета е изчакваш свободните места и при подаването пишеш колкото се може повече желания - поне аз така ще правя пък бала си е бал.Ние сме точно същият случай

# 502
  • София
Спокойно, все някъде ще ви приемат! Може даа не е в най-желаното училище, но няма да останете без място, стига да пишете всичко. дори да ви класират на много нежелано място, после ще му мислите дали ще участвате в четвърто класиране, дали ще се записвате където са ви приели, или ще мислите за непрофилирана паралелка.

# 503
На моят син виси "записан" (записан е след 1 класиране), а на другото дете (2 класиране) статуса е само "класиран". Никъде не пише "записан"  newsm78, странно!!!

Помя, че и миналата година имаше подобна драма, но не се сещам подробности. Явно е свързано със софтура или с ъпдейта.

# 504
Ако някой има интерес за 32 СОУ - 9 свободни места за 3-то класиране, ама си нямам на идея момчета/момичета (приятелка на малката и споделила, била говорила с училището).
Утре ще видим подробностите! Simple Smile

там май няма квоти

Има квоти. Дъщеря ми е там.

# 505
# 506
Благодаря!! Ще ми е нужна вашата подкрепа и съвети  bouquet

# 507
А тия без квотите, визирам МГ - зорлем ли ги осакатяваме.
Или който се занимава с математика, не вижда покрай него женско ли е, мъжко ли е? Simple Smile
А тези в езиковите - се "оглеждат"! Simple Smile
За едни така, за други - иначе.Нали са все хора!

По-скоро не ги интересуват жените - сдухани са.  Joy

хехехе
Много от мочетата в тези училища са срамежливи или недодялани. Един познат завършил МГ ми беше признал, че на 30 години още е бил девствен. да е жив и здрав. По-добре късно, отколкото нкога.

# 508
  • София и там където не се пуши
А тия без квотите, визирам МГ - зорлем ли ги осакатяваме.
Или който се занимава с математика, не вижда покрай него женско ли е, мъжко ли е? Simple Smile
А тези в езиковите - се "оглеждат"! Simple Smile
За едни така, за други - иначе.Нали са все хора!

По-скоро не ги интересуват жените - сдухани са.  Joy

хехехе
Много от мочетата в тези училища са срамежливи или недодялани. Един познат завършил МГ ми беше признал, че на 30 години още е бил девствен. да е жив и здрав. По-добре късно, отколкото нкога.

Много мислят, но правят стабилни бракове, лични впечатления.

# 509
Освобождават се места предимно за момчета. Аман от тази дискриминация. Училища в които искат да учат предимно момчета са без квоти, а там където има наплив от момичета слагат квоти. на това му се вика полова дискриминация, въпреки, че в някой от законите е написано, че не е. Няма ли някой адвокат да се заеме с този казус?

+ 1  Peace
+1
Темата е предискутирана. Няма да досаждам, пиша кратко. По принцип в закона пише, че може да се въвеждат квоти, за да се защити по-слабо представения пол. Но както забеляза зорибори, у нас защитаваме само за момчета (един вид те са слабия пол). Това вече е непряка дискриминация.

Подготвила съм си домашното - данни, практика и т.н. Но не съм юрист и се затруднявам. Ако се намери юрист доброволец, можем да подадем съответните жалби (по света и у нас). За съжаление нямам средства, за да наема добър юрист.

Винаги може да се намери решение - например за ТУЕС , може квотите да важат за 1-во и 2-ро класиране, а за трето да няма.

Естествено, че ние сме слабият пол. Оставете ни на м(б)ира! newsm08

Общи условия

Активация на акаунт