Юлско слънце грее- НОЕМВРИйчето ден след ден щурее

• 30 905
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • На брега на морето
Не мислите ли, че майките или свекървите ви  понякога знаят повече неща относно гледането на деца?

Последна редакция: пт, 05 юли 2013, 17:41 от ivaneliq_q

# 76
Ох, аз с удоволствие бих отишла с майка ми на море. С малко приятелки бих си изкарала толкова добре. За детето не ми се меси. Много са интересни новите методи, възхищава ми се как успях да кърмя и ме насърчава постоянно, ЗВБ-то много и харесва и и е интересно и заедно тук тестваме неща. Изобщо няма с какво да се оплача, само дето иска да облича малкия малко повече, но не натяква, само прави жални физиономии  Laughing Страхотна ми е, беше ми супер подкрепа и всеки ден до мен от толкова далече  Heart Eyes

Свекърва ми не е лоша, но много ни се различават методите и тя уж приема моите, но съм я хващала за гърба ми да действа както си знае, а и съм виждала как го прави и на други и там проблемът е по-скоро с доверието. Но по принцип се разбираме и не ми натяква за нищо.

# 77
  • Варна
   //Герито//, dmk - страхотна е темичката   bouquet  bouquet

Много благодаря за съветите за АМ!  Hug Hug Определено Lactana спечели по брой гласове в импровизираната ми анкета...

И аз много се разбирам с бабите, особено като ги виждам супер рядко  Mr. Green И двете все тънко тънко дават по някой акъл , колкото да ме вбесят. Гледам да не избухвам, въпреки че се е случвало да прекалят. Много обичат като дойдат, да мъкнат на ръце малкия с часове и да го дондуркат, след което си тръгват, а пък аз да се оправям, той продължава да иска някой да го разнася  smile3511 И аз си гледам сам сама детето, никой не ми помага, тъй че не искам и да ми пречат. Честно казано към момента им нямам доверие да им оставя детето за повече от час-два. А те не правят нищо, за да си променя мнението  Sad

# 78
  • Варна
Не мислите ли, че майките или свекървите ви  понякога знаят повече неща относно гледането на деца?
Мисля, обаче само понякога  Crossing Arms В повечето случаи се държат така, както с техните деца не са се държали. Но разбира се, че знаят някои неща, и като ги попитам любезно ми помагат. Обаче да ми мънкат: що не му даваш плодови сокове, аз навремето давах.. Що не го слагаш още да сяда? Аз на такава възраст ги слагах... Ето виждаш ли- хемоглобина му е нисък, щото е дебеличък..  Shocked Shocked Нищо че хемоглобина е 120...  "ТИ НА ТУЙ ДЕТЕ ВОДА НЕ МУ ДАВАШ!!"- това със сигурност са го чували 99 % от мамите във форума. "Не му правиш масаж..., сега не е ли рано да яде? А сега пък не е ли късно?" ЕЕеееее ама  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 79
Ох момичета преди малко ме нападна кучето на съседите. Еми добре, че бях с яке, то направо си ме хапеше ами и скачаше по мен и ме буташе. Добре че бях сама без децата. Така се разкрещях, че дори не помня какво му наговорих на съседа, а с тях не си говорим от много години. Кучето е ловно и доста голямо  ooooh!, беше си го пуснал да тича по улицата. Аман! Другите ни съседи пък имат сигурно 10 котки, които постоянно са в нас на терасата, разхвърлят кошчета и какво ли не. Вчера видях една в количката на Йони - побеснях. Не искам да казвам нищо, защото те няма как да вържат котките и да не се пък обидят, но ми писна. Който си има животни да си ги гледа.
Извинявам се за негативният пост  Tired

# 80
Цвете  Hug 

# 81
  • В къщурката на хълма на феите
Цветенце сега ако съм на теб ще пратя жалби до 100 инстанции + 1 иск за обещетение #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Иве аз сама си търся съвети от свеки, щото тя дава само когато лично я попитам и не си натрапва мнението, пък и виждам, че като оставя Ема да се гледат двете, детето се чувства много добре и е спокойно .. на майка акълите малко по-малко ги следвам, че тя и тя е малко тип контролфрийк и един път изтърва ли се и ще ми се качи на главата, та избягвам ..

# 82
  • На брега на морето
Аз пък много се вслушвам в майка ми. Никога не ми натриса нейното мнение, винаги го дава след като я попитам. Не прав нищо относно детето самосиндикално, а се допитва преди това до мен. Имам й пълно доверие.  
Свеки също не ми досажда много. В началото се опитваше да ми обяснява разни неща, но аз й казах, че мисля еди как си и от тогава нямам проблеми. Добре се справя с гледането, на нея също без притеснения мога да й я оставя.
Когато имам притеснения се допитвам до майка ми. Който както иска да го разбира, но мисля, че тя е доста по-наясно от мен по отношение гледането на деца.

Естествено, ако не съм съгласна с нещо си остава така, без значение кой какво казва. Със съветите на педиатърката също не съм съгласна по доста точни, та и нея не винаги слушам.

Цвете  Hug

# 83
  • Пловдив
Аз ползвам мокрите кърпи за зърна на Чико. Мисля и за морето да взема.
Иначе, предпочитам никой да не ми се бърка в решенията за бебето. Съвети мога да слушам, но.....общо взето нещата от преди тридесет години много са се променили и няма как да им се доверявам
За морето тази година ще взема лелята със съпруга й Sunglasses

# 84
Привет!
Петя да ти е жив и здрав рожденика!

Аз също се вслушвам в съветите на мама. Тя ми ги дава, когато я попитам. Единствено на нея оставям Моника без притеснения. Свекърва ми е толкова изостанала с информацията за всичко, че...  smile3512 Хем работи само с млади хора, но си е доста задръстена (ако мога така да се изразя) и не спира да ми чете от тетрадката си нейната дъщеря (лелята на Моника) кога какво е направила, зъби кога са изникнали  ooooh!... алооооо госпожа аз имам дете от сина ти, не от дъщеря ти  #Cussing out Детето реве от нея, а пък и не съм спокойна да й я оставям. Пробвах един път за 1 час и съответно малката се е скъсала от рев. С мамето си е друго и на почивка бих отишла с нея и всички притеснения с нея споделям.

# 85
Благодаря за страхотната тема! Да са ни живи и здрави дечицата и да щуреят! Всички бебоци от колажа са прекрасни. Дано за следващ такъв и аз се престраша да пусна снимка на моята буболинка.
Да се похваля, от няколко дни сме на гости на моите родители извън София - малко на балкан и бебето спи през деня минимум 3 часа общо сутрин и следобед, които не ни се случва в София. Нощем и тя се буди често и все е на цицата, незнам от какво  е. Зъби още нямаме.
Мен също ме вълнува темата за детските кухни. Ориентирала съм се към частните и ще се радвам на споделени мнения.
Спокойна нощ!

# 86
Здравейте момичета
да се запиша и аз в новата темичка. от няколко дни не съм ви чела, а вие не само сте изписали старата ами и новата сте преполовили   Mr. Green . тези дни нямам никакво време да ви чета. сори за което  Hug . отивам да полягам, че всяка сутрин  Бебеслав се буди в 5,30 / 6,00 независимо в колко е легнал
лека и мека от нас  smile3507

# 87
MiksiPiksi,бихте ли споделили тези,които не се "престрашихте" за колажа,какво толкова ви притесни?Гледам,че доста мами не са пратили снимки,макар че dmk много пъти напомни.Страхувате се от педофили тук или???
Цветка,много неприятна ситуация,добре ли си???
Аз също изживях нещо подобно преди около 3 години с един ротвайлер(е не спирам да се изумявам колко безотговорни стопани има)дето го бяха пуснали да се разхожда без каишка по улицата и минавам аз с моя пинчер и това чудо като се метна върху нас-е няма такива писъци,не си спомням как  съм влязла в двора на един човек.Като се опомних собственика на кучето най-после беше дошъл(след като 5 минути пищях!!!) е няма такова викане.И съм си права!Защото точно този ден аз разхождах кучето,ама можеше и да е някое от децата и тогава какво правим???А той собственика такъв мрънка-"Ама то кучето е кротко!"Айде моля ти се!Казах му,че ще пусна жалба и оттогава го води само на каишка и с намордник.Така де,аз имам пинчер,от тия най-дребните,пък не съм си позволила никога да го пусна да се разхожда просто така,а тоя пък с ротвайлер!Ейййййй,как ме дразнят такива хора!!!! #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 88
Момичета  Hug
Меци той моят мъж веднага се опита да звъни тук-там, но го спрях  Tired. Знам ли, дано си е взел урок стопанина и не го пуска вече, макар че Боби каза, че и на него се пускало но той с колелото избягал.
Дарк той същото казва - той досега така не е правил  #Cussing out. А пък реката ни  е през дигата на 200метра да му се не види, казвам му ние нашите кучета там ги разхождаме, а той - Е да ама мене ме боли крака  ooooh!
Да ви кажа, че снощи сигурно от стреса близо 2 часа такъв рев ударих, а и най-вече защото си мислех за детенце миналата година дето го захапа кучето, та чак до операция стигнахме. Аз как се уплаших ами милото ми то.....  Cry
Моята майка, като на меци - а я изпуснах, а няма отърване после  Mr. Green Не мога да се оплача, не ми досажда, а за всяко нещо ме пита задължително.Баба ми само повтаря как навремето на нас ни рязали в паничка чушка, домат и краставица, посолвали го да се пусне водата и ни кусали. Със сестра ми се майтапим, че само ракията ни е липсвала към шопската салата  Mr. Green
Хубав ден момичета, аз отивам на фестивал във Вършец с танцовата ни група, а малечко ще бъде с татко си и баба си  Heart Eyes

# 89
MiksiPiksi,бихте ли споделили тези,които не се "престрашихте" за колажа,какво толкова ви притесни?Гледам,че доста мами не са пратили снимки,макар че dmk много пъти напомни.Страхувате се от педофили тук или???
Darklady_A, лично аз не съм имала притеснения от подобен род. Вероятно неправилно съм употребила думата "престраша". Просто с баща й сме решили още преди да се роди, че няма да публикуваме снимки на детето в интернет пространството. Понякога се разколебаваме, но засега още не сме взели друго решение. Та, когато видях колажа със снимките на прекрасните бебенца, толкова ми хареса, че отново се замислих.
Хубав ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт