Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 23

• 76 779
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
# 571
  • София
И аз. Мисля да пиша и да питам. Ако не ми се объркат плановете ми се иска да посетя повечето. Да не кажа всички  Rolling Eyes

# 572
Срам, не срам, изпратих запитване дали не предвиждат уебинари. Embarassed

# 573
Искам да кажа здравейте на всички в тази тема!Сега нямам сили да чета повече за аутизма,но бих искала да ви се представя.Имам син на година и 10месеца.Започна да седи сам на 8месеца,пропълзя на 11месеца и най-тежкото-проходи на 1,6год.Днес денят ми започна като всеки друг ден и завърши на компютъра със сълзи в очите и мисли от рода"Защо точно моето дете".Няма поставена диагноза,но след всичко което изгледах в интернет разбрах,че нещата които прави всъщност не са нормални за дете на неговата възраст.Знам,хаотична съм,но не съм на себе си и не мога да повярвам че това се случва.Имайки предвид държавата в която живеем,това дете е обречено на провал.Просто живота ми се срина,очакванията,мечтите.Знам,че всяка от вас ме разбира,защото сте минали по този път-но знам,че началото винаги е трудно и лека полека аз ще заживея с тази мисъл.

# 574
 newsm78

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 14:10 от Attempt

# 575
Здравей, не се отчайвай. От това, което описваш дотук излиза, че детето ти има някакъв двигателен проблем, който се лекува с рехабилитация. Всъщност проходило на 1г и 6м., но сега нормално ли ходи, бяга ли, виждаш ли нещо необичайно двигателно. Казва ли срички, мама, тата, други думички, изпълнява ли команди? Опиши като цяло какво може и не може детето, поведение, били ли сте на невролог? Причини много, но и много от тях се израстват.

# 576
bjovana аутизмът е проблем с обмяната на веществата и се лекува. Една от големите лъжи реално е именно това което пише официално.
Вместо да страдаш почвай да четеш. Първо на български, после на английски. Търси за аутизъм и глутен, hbot, биомед.

Спри глутена за 2 седмици, колкото за тест. Има голяма вероятност всичките проблеми да ти идват от там.

# 577
  • Бургас
bjovana първо се успокой и не поставяй сама диагнози на детето си Flutter. От това, което пишеш детенцето ти е проходило малко късно, но все пак е в нормата. Какво друго те притеснява, за да смяташ, че има аутистично разстройство?
Щом притесненията са ти големи потърси консултация със специалисти. Детето ти е още малко и дори да има някакъв проблем той може да бъде редуциран или отстранен чрез различни видове терапии.

# 578
bjovana, първо се успокой и започни да четеш за ранна интервенция.
В Г.Оряховица има два центъра, които може да попиташ дали има нужда да ползваш услугите им:
Дневен център за деца и възрастни с увреждания-Горна Оряховица, ул. "Дружба" 15
0618/60187
Бисер Бисеров

0618/23428
Анелия Токмакчиева
Късмет! Heart Eyes

# 579
Здравейте,благодаря на всички,които са писали-наистина бях повече разстроена и не можех да събера мислите си и да напиша как точно стоят нещата при нас.Всъщност стигнах до извода аз и моят баща(който е учил и практикувал медицина),но поотделно-без да си казваме,че се притесняваме за аутизъм.Вече успяхме да посетим две детски лекарки,които казаха че не виждали нищо притеснително в поведението на детето.Да,разбира се,те не са по цял ден с него и няма как да видят нещо притеснително.
Кирил проходи много късно- на 1.6год.Ходихме на рехабилитация,защото на 8месеца той не си стъпваше на крачетата,а ги подгъваше,все едно не бяха негови.Рехабилитацията много му помогна-започна да си стъпва на крачетата още след втората процедура.И тогава беше голям рев и притеснения.Сега си ходи нормално,но все още не тича.
От понеделник тръгва на целодневна занималня точно в този център за деца с увреждания-там с него ще работят 4ма специалиста-логопед,психолог,педагог и възпитател.Там хората ни познават от преди,когато сме ходили за рехабилитацията и смея да твърдя,че няма такова отношение.Мили са и влизат в проблемите на хората,не като личната,която днес ми каза:"Какво ще го мъчите детето в центъра?"-Да го мъчат?Та те ще му помогнат,няма да го изтезават.

# 580
Забравих да спомена,че все още не говори-има някакви си негови бебешки думички,но са много малко на брой.И това което ме притесни най-много са постоянно повтарящите му се игри-едни и същи-тоалетната хартия,вратите,книгите,копчета за осветление,шишета.

# 581
  • София
Хм, имам позната психоложка в Горна Оряховица, която работи в Търново обаче
Каквото и да му е на детенце - превантивни мерки никога не са излишни  Wink

# 582
Здравейте мами за пръв път пиша в темета но от няколко месеца ви чета имам момче на 3г и 7 м. роди се преждевременно имаше доста здравословни проблеми установиха хидроцефалия опериран е с шънт носим и очила и на очите има две операции за кривогледство сега вижда добре очите се изправиха това което ме накара да чета темите е поведението на детето и съмненията че е от спектъра . Това което ме притеснява захласва са повече от необходимото по детси играчки тези с монети пред големите магазини пуска монета и отива отпред хваща се и се стягя целия като свърши започва да се тръшка и иска да идем другаде където има такава знае точно къде и ми казва обича да хвърля камъни по локви басейни кофи захласва се и по легналите полицаи спира и ги гледа докато не го дръпнапак се стяга докато ги гледа лесно се изнервя и се тръшка често за дребни неща дразнят го някои шумове на домакински уруде изнервя се като има много хора и когато е много шумно става раздразнителен иска да си тръгваме неспокоен е харесва децата радва им се имитира ги но не може да общува с тях трудно му е от както го наблюдавам забелязах и че имаше период в който въртеше китките на ръцете около месец после спря започна да пляска по няколко пъти на ден спонтанно пак спря сега се удря с ръце по гърдите по няколко пъти на ден има очен контакт с нас с околните избягва или е кратък говори започна като навърши 3 г изведнъж има какво да се желае но се старае от скоро ходи на детска градина много му е трудно през цялото време плаче това са притесненията ми моля за съвет

# 583
петифурк консултация с психолог ние тук няма как да разгадаем дали детето ти е от спектъра....за очния контакт това си е всеобща заблуда има контакт...не е аутист, познавам много деца с  очен контакт и пак са си от спектъра...при някой е просто "неустойчив'....липсва или натрапчиво вперен...дано съмненията ти се окажат грешни. Напиши повече за детето.....говори ли, какво яде, добре ли спи нощем.

# 584
точно заради говора попаднах на темите за аутизъм и колкото повече се запознавам намирам някои черти в детето до 3 години говореше само няколко думи мама тати деди яя на топката папу на патето иа на магаре казваше ааа за тоалетна всичко по предназначение като бебе имаше гукане по късно бърборене първи думи на 2 г от две до три годинки само 5 6 думички . С храненето никога не е имал проблем яде почти всичко каквото приготвя има и желани храни до 2 годинки спеше неспокойно будеше се за мляко и за вода въртеше се но след като спрях млякото през ноща и като извади всички зъби на 2г 2-3 м от тогава спи спокойно След като започнах да чета включих много добавки пробиотици витамини омеги това се случи на 3г и 2 м и след месец имахме първите резултати а сега след още 5 той вече говори адекватен е разбира какво му се говори изпълнява команди подобри се и комуникацията  чужди хора но много слабо притеснеията ми са най вече поведенчески тези почуквания пляскане прекалено съсредоточаване в дейности чести избухвания и раздразнителност преди месец се качи на езно камионче с монети пусна монета но тонколоната беше повредена и започна да пука и да съска той се разпищя нечовешки много се уплаших относно помощ от специалест искам да кажа че детето е следено още от раждането от такива от Пловдив сме имах им голямо доверие както казах имаме основна диагноза хидроцефалия поставена клапа на главичката имаме телк за това цяло лято работи с него специалист логопед и психолог забелязах шушукане в тяхните среди между колеги относно детето но никой нищо не ми казва попитах конкретно невролога който следи детето от бебе за притесненията ми и той каза обръща ли се на името си -да разбира ли какво му говориш -да с вас има ли контакт очен и друг -да значи се лигави не е аутист  невролога е професор доста известен незнам с кого да се консултирам освен  с вас лекарите само диагнози му  поставят  и ни отпращат това не ми помага като чуят и за основната направо имам чувство че наизуст ги пишат нещата а и той е доста наплашен от лекари доста сме лежали по болници заради тази клапа операции и за очите пак операцци то и преглед адекватен неможе да се проведе той се страхува изпада в истерии дано не досаждам незнак какво повече да пиша сега започнах и диета от седмица след дълги уговорки с мъжът ми това е за сега
я

Общи условия

Активация на акаунт