Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 23

• 76 753
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Да успях да ида. Беше много полезно, но и ме хвърли в размисъл ще се справя ли. Темите бяха за юношеството и промените свързани с тялото и поведението на детето в тази възраст, за чувствата и емоциите и как да се справим с това поведение без да се навреди.
Това са някои книжки, които показаха, има и още но ще ги пусна тези дни, че само тези помня, но съм ги записала.
http://www.book.store.bg/p15637/kakvo-stava-s-men-kniga-za-vsiak … uzyn-meredit.html
http://www.book.store.bg/p15636/kakvo-stava-s-men-kniga-za-vsiak … e-aleks-frif.html
http://www.book.store.bg/p19734/za-vsiako-momiche-za-vsiako-momc … uzyn-meredit.html

# 631
Момичета,бавят ли ви Телковете?
При мен трябва да е на 16ти,но още ги няма......

# 632
Аз все още чакам писмо,но мисля пак да им звънна .А и сега чета какви точно документи искат там или на всеки различни?Някой казват че само с епикризата става,на други сумати неща им искат Sad

# 633
При нас горе долу  един два  месеца чакаш след като подадеш документи

# 634
  • Анкх-Морпорк
За ТЕЛК не чакайте писма, а отидете на място в психодиспансера, където е комисията, за да разберете датата. Ние така предния път без малко да пропуснем.

# 635
Споделям Ви това, което е публикувано във Facebook, описано по-подробно. Wink

Отпадат таксите за детска градина за деца, страдащи от Аутизъм и Хиперактивност.
Една от първите каузи на партия „Република БГ“ – отпадането такса детска градина за деца с аутизъм и хиперактивност в Свищов, постигна категоричен успех дни след внасянето й в Общинския съвет. Общинският съветник и регионален представител на ПП „Република БГ“ Ангел Гецов, внесе предложение, с което поиска  да се направят постъпки за облекчаването на семействата, отглеждащи деца с такива проблеми.
По време на обсъждането в Комисията по нормативна уредба,  граждански права, обществен ред и сигурност, зам.кметът г-н Пламен Александров обяви, че ще използва  промените поискани от Гецов, за да внесе още две допълнителни поправки в наредбата за местните данъци. Решението на комисията е предложенията за промени на „Република БГ“ и на общинската администрация  да бъдат внесени заедно за обсъждане в общинския съвет още на следващото му заседание. След като политическият консенсус бе постигнат децата, страдащи от описаните заболявания, ще могат да се възползват от новите облекчения още след 1 януари.
„Изключително съм доволен от адекватна реакция по поставения проблем и се радвам, че той бързо намери своето решение. Искрено съм удовлетворен и от отличното взаимодействие между общинските съветници и общинска администрация в този случай. Благодаря на колегите от постоянната комисия и на нейния председател г-жа Надка Балева, както и на зам.-кмета Пламен Александров, благодарение на които заедно успяхме бързо да придвижим решаването на проблем от с такава социална значимост. Бих искал да споделя с вас, че вчера една баба, чието внуче, страда именно от аутизъм, празнува своя 60-годишен юбилей. Нека бъде жива и здрава, да помага в грижите за детето и от тук насетне да знае, че в Свищов не е сама.”, сподели след края на заседанието Ангел Гецов.

Източник:http://republica.bg/news/view/otpada-taksa-detska-gradina-za-dec … ym-v-svishtov-99/

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 09:21 от n_alex76

# 636
  • Варна
Мили мами, вие сте героини в моите очи.
 Преди време бях писала за моето бебе/тогава на 2 месеца, че не следи предмети/ - е вече ги следи, но от известно време очният контакт с него изключително много намаля. Вече сме на почти 5 месеца. Четох много и може би вече си внушавам разни неща, но все пак притесненията ми не спират. Преди като му говорех ме гледаше така влюбено и се усмихваше,  сега все едно ме няма. Получавам някоя друга усмивка за деня и това е. Пея му, а той блее на някъде. Преди като го хранех спираше да яде, за да ми се усмихне. Сега няма такова нещо.
И друг път ме е игнорирал така но за 1 ден и съм си мислела, че е настроение. Но сега не мога да кажа че е настроение, защото продължи доста.
Заиграва се сам с играчките на шезлонга и активната гимнастика, някой път се смее с глас като успея да му привлека вниманието с нещо смешно или баща му като го вдига нагоре надолу. Обръща се сам от 2 месеца и половина от гръб по корем, отскоро прави и обратното.
Извинявам се много, че ви тормозя с моите притеснения, но моля ви кажете, ако някоя е открила нередности при своето дете на толкова ранна възраст и за какво друга да следя.

# 637
Аз мисля, че е много рано, ама много рано! Обикновено диагнозата се поставя след 3 годишна възраст. Но ако има нещо да те притеснява може да посещавате някакъв специалист, примерно моят син от бебе езика му беше все навън, после разбрахме, че има вяла челюстна мускулатура, от там имаше после проблем с твърдата храна. Но това се разбра след годинката. Можело е да посещаваме логопед още тогава, ама кой да ми каже...
Много ми е счупена клавиатурата и трудно пиша, иначе бих допълнила още доста. Бих казала да не четеш прекалено, защото все някакви съмнения ще имаш. Ама няма да ти го кажа, защото на мен приятелки все ми казваха, че си въобразявам, а то е имало защо.
Затова наблюдавай и слушай сърцето си, мама знае най-добре, но по-умерено с четивата в нета, още ви е много рано според мен, но нека и други изкажат мнение.

# 638
flammmme,
много ви е рано още за каквато и да била диагностика. И аз, като  ⅞ ...and Happily Ever After ще посъветвам, да следиш детето и да слушаш интуицията си. Почти всички сме имали предчувствия много, преди да ги изразим гласно. В случая наистина "мама знае най-добре". Не позволявай околните да ти внушават каквото и да било.
Добре би било да започнеш да го имитираш, също и да ограничиш телевизора до минимум / в случай, че пускаш пред него/.

# 639
Аз като черна станиця ще кажа

flammmme проблема може да е в глутена, той минава и през кърмата. Мини на по-качествено АМ ако даваш АМ или спри за себе си всякакъв глутен ако кърмиш. Ако даваш АМ може би трябва да даваш пробиотици.

# 640
  • Варна
Благодаря за мненията. Относно "мама знае най-добре" - не знам дали не съм си внушила вече, че има проблем. Не мога да чуя интуицията си.
Изцяло на АМ сме. Минахме през много млека и в момента сме на Фризолак, защото най му понася на коремчето.

# 641
Благодаря за мненията. Относно "мама знае най-добре" - не знам дали не съм си внушила вече, че има проблем. Не мога да чуя интуицията си.
Изцяло на АМ сме. Минахме през много млека и в момента сме на Фризолак, защото най му понася на коремчето.
Лактана био тествала ли си? Една майка от тук ми го препоръча и малката на 1 година реагира много добре на него.
Питай личната си лекарка за пробиотици или направо в аптеките. Има за бебета, безвредни са, просто бактерии които и без това си живеят в червата. Ако човек ги няма или има от лоши видове започват проблемите.
Аутизмът е спряган за проблем тръгващ от червата, ако сте имали проблеми с храносмилането значи може да вървите по този път и ако се вземат мерки от рано нищо лошо няма да се случи.
Наблегни на качествено мляко, пробиотици, евентуално витамини за бебета и много много бавно вкарване на глутен и ако видиш регрес спираш глутена и тестваш след време пак.

# 642
  • Варна
Лактана био тествала ли си? Една майка от тук ми го препоръча и малката на 1 година реагира много добре на него.
Питай личната си лекарка за пробиотици или направо в аптеките. Има за бебета, безвредни са, просто бактерии които и без това си живеят в червата. Ако човек ги няма или има от лоши видове започват проблемите.
Аутизмът е спряган за проблем тръгващ от червата, ако сте имали проблеми с храносмилането значи може да вървите по този път и ако се вземат мерки от рано нищо лошо няма да се случи.
Наблегни на качествено мляко, пробиотици, евентуално витамини за бебета и много много бавно вкарване на глутен и ако видиш регрес спираш глутена и тестваш след време пак.
Не мога да кажа, че сме имали проблеми с храносмислането. Просто не харесваше НАН, а в последствие от Аптамил имахме зелени акита, но разбрах, че доста бебета реагират така на Аптамил. Ще попитам за пробиотици.

# 643
За ТЕЛК не чакайте писма, а отидете на място в психодиспансера, където е комисията, за да разберете датата. Ние така предния път без малко да пропуснем.

Хахахаа Laughing
Не ме разбрахте.

Взимаме телка от август насам,мсеки месец на 16то число.
Но сега е 20ти,а още не са преведени.

За това забавяне става въпрос.
Забавиха ли ви ги и на вас?

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 22:22 от Margi_Z_Margi_Z

# 644
flammmme
напълно те разбирам. и аз минах през това да усещам че има проблем в детето още от бебе но всички ме упрекваха че съм паранойчка и дори че преигравам. вярно е че имахме големи проблеми с моят син, тъй като от раждането си се сблъска със смърта и един куп други проблеми за който няма да влизам в подробности. аз винаги усещах че нещо не е наред освен физиологичните му проблеми. за съжаление доста дулго не потърсих помощ осланяйки се натова физическо неразположение при него. но прекрасния лекар който му спасява живота два пъти като бебе ме посъветва да не включвам глутен поне до годинка и да ползваме само АМ аптамил. признавам че не съм чела съставките на млакото а сляпо се доверих на лекарката и до 13 месеца пиеше аптамил, а кисело мляко изобщо не ползваме и до днес. детските пюрета също много ги следях за съдържание на глутен, макар и не знаейки защо да го правя просто го правех. искам да ти кажа че бебо найстина е малък още. ще те посъветвам единствено много много да му показващ колко го обичаш да му говориш и д а обръщаш личицето му към теб за да те гледа и му говори когато е заспал. радвай се на малкия сладур и ако можеш притъпи някак притесненията. аз съм убедена че при нас точно тези мой действия са ни помогналио да не се вглъби детето задълбочено в проблема.

Общи условия

Активация на акаунт