Септемврийка на мъжО се въси, да фнимаа вече к'ви ги ръси - Тема № 19

• 23 433
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Добро утро!
Събудих се със страшно главоболие преди малко.Сега пия кафе, дано ми олекне.Днес ще се отдавам на шетане и готвене, че ММ се прибира от чужбина.
Аз си купих изкуствени зърна, когато ми потрябваха, т.е. бяха ми разранени зърната и се пробвахме със силиконовите, честно казано още повече ме болеше с тях, ползвах ги 1-2 пъти и отидоха в кофата. Не съм купувала скъпи, така че не ме е яд. Но според мен са от тези покупки, които се правят само при нужда. Помпата е ви е необходима още в болницата в повечето случаи.
Към мамите с опит, ползвали ли сте многократни подложки за кърмачки за сутиена? Предния път бях с еднократни, но си бяха доста голям разход, имайки предвид продължителността на кърмене. Та сега се чудя дали да не пробвам еднократни  newsm78

# 406
 Добро утро коремчета!
 След малко ще излизам.
 Лигла , взех си три пакета от многократните на Авент от Англия, но ми излязоха на цената на един от БГ магазини.

# 407
Помпа за кърма, не е "задължително" да дотрябва още в родилното, мен не ми дотрябва, но е много вероятно, така че тя си е от нещата, които е хубаво да се купят предварително.
Изкуствените зърна и мен повече ме болеше с тях, обаче не съм ги хвърлила в боклука, а в един шкаф и сега ги намерих, да не повярваш, две са си, измих ги, при нужда ще ги стерилизирам и ползвам.
Подплънкиимах еднократни един пакет, даже имам няколко останали.  Аз обаче нямах свръхпроизводство, така че не са текли реки от мен.

Аз щях да взема отношение към протриването под гърдите - и моята кожа там е много чувствителна и веднага получава болезнени като обрив и протриване, ако не внимавам. Аз отдавна не нося нормални сутиени, а спортни бюстиета, но това, което ми е направило впечатление е че обривът се получава, когато е горещо и имам допир до изкуствена материя. Така че решението е памучен сутиен, по възможност спортен тип без банели и естествена материя на блузата/роклята.

# 408
Как ставате толкова рано? Мен ми се спи ама ММ ме събуди, голяма госпожица е сутрин Crazy
Аз помпи няма купувам предварително, мисля да ги тормозя да ми я дават да си я кърмя, аз и не знам ква им е политиката тука, ама ще разбера другата седмица Simple Smile
Ох, имам да мия един тон тенджери newsm78 няма ставам, който иска да мие Crossing Arms

# 409
Добро утро!
Пишете за помпи - моята пристигна вчера, както и стерилизатора и една нощница за кърмене. Време беше и ние да купим нещо. Следващата седмица по-големите покупки. Сега разглеждам колички и колкото повече гледам, толкова повече се колебая. Дилемата ми е между Cangaroo Mila и Hauck Malibu All In One. Приемам мнения и съвети по темата Simple Smile
Хубав и усмихнат ден ви пожелавам и отивам на кафенце Simple Smile

# 410
  • София
Добро утро   bouquet
Аз помпа ще си купя най-обикновенна на Бертони от Kaufland-20 лева струва.Тези изкуствени зърна няма да ги купувам предварително,а случайно ако ми се наложи мъжо ще тича да купува  newsm62
А тези подплънките за многократна употреба от каква материя са  изработени и могат ли да се перат в пералня?
Boyanova.90 Аз вчера писах след като се върнахме от болницата и съм разказала горе долу за какво става въпрос  Wink
Тук днес е нещо мрачно,та може би днес ще е хладничко което е супер (само да не вали) smile3511
Лек и усмихнат ден ви пожелавам  Heart Eyes

# 411
  • София
Аз ползвах подплънки за многократна употреба, но си ги купих по-късно и не знам в началото дали ще попиват достатъчно добре.  Тези, които аз купих, бяха 2 чифта, частта към гърдите беше памучна, разбира се.  На мен ми се сториха удобни, колко му е да ги изпереш и да сложиш другите...

# 412
Момичета как се справяте в тези жеги ???  Sad  

Жега ли?! Къде, кога? Аз в момента, в който си подам носа навън отгоре ми се изсипва порой  Crazy
Иначе нощем и аз не мога да спя от жега.

Аз освен че не спя нощем всяка сутрин ставам в 6 - дребната става тогава, независимо кога си е легнала и колко пъти през нощта се е будила. После си губя половин ден, защото трябва да си доспя. Оказах се претрупана от един куп лични задачки - всеки ден търча някъде и все хващам дъжда, а днес целия ден пак съм навън и като гледам пак ще ме вали.

Подплънки за кърма си ползвах почти година всеки ден - постоянно ми течаха гърдите, а кърмата не стигаше и се налагаше да цедя за да стимулирам и да дохранвам ooooh! Имаше момент, в който нощем цялата ми нощница и спалното бельо бяха абсолютно мокри, а денем кърма йок  Crazy

Scorpi_D За малибу-то имаше някъде цяла тема - много се чупели. Изобщо откак ги взеха китайците има много лоши отзиви за Hauck-a, но можеш да се поразтърсиш из форума сама. За Cangaroo  по принцип няма лоши отзиви освен че са тежки, аз също се колебая над една комбинирана Cangaroo.

# 413
Добро утро коремчета!
 След малко ще излизам.
 Лигла , взех си три пакета от многократните на Авент от Англия, но ми излязоха на цената на един от БГ магазини.

Ще споделиш ли точно от къде и колко ти излезе доставката?

За Cangaroo само хубави неща мога да кажа, баткото изгледах с нея, сега само ще я изпера и отново ще влезе в употреба. Взехме я за 300 лв., модел Vision, не знам дали се произвежда още, но съм изключително доволна.

# 414
Добро утро, мами!

Днес тук е леко мрачно, но ще видим - има време да поизпече.  Whistling

Вчера не съм се включвала, защото нашите приятели станаха мама и тати за пръв път и ходихме вечерта да полеем мъника (е, някои поливаха, други им гледаха сеира и после го играха личен шофьор  Laughing ).

Веселото, честита количка, да си я ползвате по много и със здраве!

Аз пък забелязвам напоследък, че спя по малко... Миналата нощ не ми се спеше и четох до към 3, а сутринта се събудих към 8 и половина. Тази нощ пак легнах към 3 и половина и в 9 се излюпихме... А не е да ме рита бебето или да ме притеснява нещо. Не се чувствам изморена. Просто ми стига този сън. Адски е странно.  А като се сетя със Стела това ми беше едно от най-тежките неща - все ми се спеше и все не си доспивах..

Изкуствени зърна не съм ползвала, не ми се е налагало, но и по принцип ми се струват гадни, не знам, лично усещане. Все едно секс с презерватив, извинявайте за нелепото сравнение, ама на там ме изби...  Grinning Дори да се разранят гърдите в началото, което не е нищо чак толкова странно, мажат се, лекуват се, полека нагласяне на бебо и готово. А с тези гумички имам чувството, че още по-гадно става. Абе да не плямпам излишно, защото това си е мое лично усещане, а на някой може да му вършат работа.

За подплънките - само еднократни съм ползвала, но не много, та не мога да кажа. Щом има многократни - защо да не ги пробваш?

Фоша, не съм ги чувала тези, в България продават ли ги или в нета ще ги поръчваш?

Лек и успешен ден на всички!

Скорпи, аз съм с Малибу ол ин уан, точно наскоро се оплаквах, че ми се строши шасито след година ползване и трябваше да се сменя. Иначе издържлива работа, по цял ден на неравни терени, само шасито се предаде, но много препятствия и тътрузене нагоре надолу по стълби, така е.. Имам и други забележки, които съм споменавала, но ако искаш подробности мога на лични да ти пиша, че да не се повтаряме излишно.

# 415
  • Пловдив
Добро утро и от мен Simple Smile
Веселото, айде честита ти количка. Завиждам ти благородно, защото тази количка ми е любима, но нямаме възможност да си я купим Sad
За помпите - аз мисля да си купя на Авент. Всичко ми е на тази фирма и ще си продължа комплектчето Simple Smile
Ние в петък заминаваме на моренце...надявам се да няма валежи. Не се притеснявам за пътя и престоя ни там. Ще се пазя повечко и така.
За жегите - хич не ми е жега. Времето сега ми се струва идеално. Направо сме късметлиики, че не е много тежко времето. Други лета е ужасна жега.
В понеделник съм на доктор и ще я видим наща фръцла дали се е обърнала. Мисля, че вече се обърна, защото ме шутирва постоянно високо горе под гърдите. Много е активна. Баща й като сложи ръка на корема и се започва лудо местене и леки шутове Simple Smile
Преди малко говорих с ММ и стигнахме до решението да купим някой неща за бебка сега от Бургас. Познайте дали имам търпение да дойде петък Simple Smile
И сега да ви кажа какво ми се случи...хахах снощи моя баща се прибира и ме пита, защо съм писала по някакви сайтове, че бил ми давал постоянно съвети, а аз съм се била дразнила....хахахха смятайте какви хора четат тук форума и после ходят и дрънкотят напред назад, че чак до баща ми стигнало. Не че се притеснявам от това какво пиша или кой го чете, ама се чудя на хората как може да има такива мишоци, който само се чудят как да се бъркат в живота на хората...Жалка картинка са... Да си дрънкат, не ми пречат Simple Smile
Аз сега обличам "работните дрехи" и с ММ отиваме в новата къща да боядисваме - както всеки ден Simple Smile Няма свършване Simple Smile Хайде    Hug от мен за сега

# 416
Здравейте пупи  Hug

Днес ме мързи толкова много, че чак се срамувам от себе си  Embarassed Чиниите ми стоят от снощи, пералнята ме чака.. абе не мога да се наканя да стана от този диван.

Моят бебо така ме рита тези 2 дни, че започнах да се притеснявам да не би да му има нещо.  newsm78 Направо ме боли от ритниците. Не знам как да седна или легна, през 10 минути имам ритник в ребрата.

За количките да кажа , ние все още не сме купили...Колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Уж знам какво искам, ама ме е страх да не сбъркам в избора си. За сега сме се спрели на Джейн Номад, даже в Айко е с 5%  намаление , излиза към 750 лв. Тази количка отговаря на всичките ми изисквания , и въпреки всичко ме е страх да не съжалявам после. Искаше ми се да мога да я видя на живо, ама тука в Петрич няма къде да я видя. Освен да чакам края на месеца, когато съм на преглед в София, та там да я търся. Много съм неориентирана.

Помпа за кърма мисля да взема съвсем обикновена от Кауфланд на Бертони. Ако се наложи след това , ще купя по- сносна.
Силиконови зърна няма да купувам.
Подплънки съм си поръчала от Пакостник - еднократни.

lokresiq, това което казваш направо ме разби  Shocked За пореден път се убеждавам, че хобито на много хора е да се интересуват от живота на другите ... Колко ли трявба да е безинтересен техния живот. Нямам думи !

Веселото, честита количка! Безаварийно каране (бутане)  Grinning

Момичета, може ли да ви питам един тъп въпрос  Embarassed Ама не съм запозната ... Как се прави преглед за разкритие? На мен на миналия преглед ми проверява дължината на шийката на матката с вагинален ехогрф. Едно и също ли е скъсяване на шийката и разкритие? В смисъл прегледа за разкритие друг ли е?  newsm78 Embarassed

# 417
Здравейте тумбачета!!! Не се включвам много тези дни, ама то няма и какво да кажа. Що тъпи филми изгледах по телевизията, само аз си знам  Mr. Green Ама нали съм си вкъщи, няма да мрънкам много.
Останали са ми няколко неша за купуване и само чакам да ми дадат зелена светлина за разходки и го подхващам. В последно време който и да дойде или да ме види, само храна ми носи. Хич не са съпричастни към мойто положение, те като ми донесат, как да не си хапна  Laughing
 Да попитам мамите с опит- какви документи се носят във фирмата след раждането във връзка с майчинството? И трябва ли да бързам да ги занеса? Чух и за прегледи от АГ-то след раждането, но хич не съм наясно  newsm78
 So amazing, мисля че не е едно и също - в единия случай се скъсява самото каналче(т.е шийката), в другия се отваря, което според мен е по големия проблем. Мен последния път ме гледа на нормален ехограф, но реши да пипне. До колкото разбрах така установяват дали е омекнала и дали държи.Май всяко АГ процедира по различен начин.Но щом не са ти казали такова нещо можеш да си спокойна!

# 418
Мая 191 моята АГ не ми каза нищо за разкритие или скъсена шийка. Въпроса ми е провокиран от една позната, която като и казах, че влизам в болница, каза да не давам да ми правят преглед за разкритие  Shocked  И аз понеже не знам какъв е тоя преглед затова питам. Не че някой е искал да ми прави по-различен преглед от ехограф, ама си викам щом не трябва да позволявам, сигурно е нещо страшно Simple Smile

# 419
  • Gone with the wind
Преглед за разкритие, доколкото знам, се прави с ръка и е различен от ехографския за шийката

Общи условия

Активация на акаунт