Септемврийка на мъжО се въси, да фнимаа вече к'ви ги ръси - Тема № 19

• 23 444
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Добро утро !
Докопах се и аз до компютър  ooooh! Грешка голяма дето му го преотстъпвам на детето,но....  Tired
Малина ,те докторите нищо не ми и казват за миомата.Не пречела засега,понатам ще видим  Rolling Eyes
Скъсяването на шийката и разкритието са две различни неща.Аз предната бременност имах скъсяване 60-70%,но нямах разкритие,може би и затова удържах без да ме зашият.100% изглаждане на шийката с разкритие предхожда раждането  Thinking/така го мисля,май не съм се интересувала много /
Помпа и аз мисля да взема тази на Бертони,въпреки че ми казаха че не е много удобна.За подплънките не засега,защото предния път така си ги прехвърлях насам натам ,не ми трябваха.
  Веселото, честита количка
За жегите-много ми е задушно ужас,лее се пот от мен като реки.
Да почерпя по едно   food010 за здраве на племенника ,днес прави 7  Simple Smile
Оня ден ходихме на село с малкия ,правихме компоти,днес пък малко сладко ще правим,да не ни е скучно  Simple SmileСлед малко обаче отивам да си занеса болничния и да видя колежките.
Другата седмица сме на преглед,да видим тая мома кви ги върши.Снощи цяла нощ ме е тупкала,не и хареса нито на ляво,нито надясно.Снощи пък ми се обадиха от магазина за пелената,отивам ,казвам да ми я отворят и зяпам дрешки.Като се обръщам ми то изобщо не е това което съм поръчала   Confused само дето ме разходиха,дано ми донесат,че съм си наумила за такава с бродерия и не отстъпвам.

# 421
Преглед за разкритие, доколкото знам, се прави с ръка и е различен от ехографския за шийката

Точно така е, с ръка се прави. Преглед за разкритие правят последните седмици, ако не греша.
За помпите, аз предния път ползвах на Авент, но се счупи, после минах на Бертони, та ще си я ползвам и този път. Авентската ми беше доста по-удобна, но е и по-голяма инвестиция. Бих предпочела да си купя на Бертони, а после ако вид, че ще продължаваме дълго време с кърменето и ще ми трябва повече време помпа, ще си купя Авент. Има мами, които изобщо не опират до помпата, аз моята реално съм я ползвала 2 месеца и то, когато бебето махна нощното си кърмене и се препълвах прекалено много.

# 422
Хааа, по въпросите за шийката съм компетентна  Mr. Green Скъсяването на шийката предхожда разкритието. Като шийката се изглади, започва разкритието. Дължината на шийката се мери с вагинален ехограф, тонусът на шийката се проверява с ръка (дали не е омекнала и т.н), а разкритието също с ръка, но си е неприятно изживяване. Но разкритие се мери, когато се очаква да имаш такова, а не в нашите седмици, пък и като почнеш да раждаш с подобен преглед, как да кажа, стимулират разкритието. А сега никой няма да те забърника по такъв начин.

Мен заради проблемната шийка всеки път проверява тонуса, мери с вагинален ехограф и тогава гледа бебето с нормален ехограф. Ми нищо ми няма от това  Hug

# 423
Как се прави преглед за разкритие? На мен на миналия преглед ми проверява дължината на шийката на матката с вагинален ехогрф.

Докторът бърка с цяла ръка до китката и проверява разкритието с пръст. Ако е внимателен, не би трябвало нищо да усетиш. На мен са ми правили такива прегледи всяка седмица през деветия месец, а сега когато лежах в болницата също ми правиха, не е нищо драматично. Само си викам, доктора ако може да бръкне с цялата си ръка вътре, що направо не изкара бебето да не се мъча?  Simple Smile

на мен Ива ми  я върнаха вчера от градина с повръщане и диария, изкарахме много тежка вечер и нощ, разбира се,тя поспа няколко часа сутринта и сега е кукуряк, готов за подвизи, а аз понеже я дебнах цяла нощ да не се разповръща и да не се задуши, съм като бито куче  Tired За капак се нагласихме да излизаме, че тя вкъщи издивява и на вратата откривам,че ми няма ключовете. Моя ги взел, заедно с неговите и сега сме карцирани у дома докато той успее да изскочи от работа и да ми донесе моя чифт.

# 424
Здрасти !
Прегледа за разкритие е доста болезнен . Поне мен когато ме гледаха в болницата и много ме болеше .
Незная, къде вали дъжд , къде е прохладно , но тук където съм аз ( Варненско ) е страшна жега. Няма никакви облачета , никакви наченки на дъжд . Вчера вечерта дори един парацетамол не ми помогна за главоболието , после след един час изпих още един за да мога поне да поспя.
Защо в родилното ще ми трябва помпа ???  Аз искам веднага да си закърмя бебето . Надявам се да ни се получи .
Локресия , как са те открили , че чак са отишли и да кодошат  ooooh! 
На мен ми е много нервно и смотано , това недоспиване ще ме довърши .  Tired

# 425
Здравейте  preggo !

Аз днес съм на ЖК, нямам търпение да видя бебчо, но ще ходя към 17 часа, че и ММ да дойде, дано си покаже пола, за да го види, защото  не вярва, че е момче  Simple Smile

Бебето ме рита основно вечер и вече е много болезнено, станало е силно миличкото newsm32

Подплънки за кърмачки, предния път ползвах много и сега ще си купя, даже може да пробвам тези за многократна употреба, ще поразпитам. Помпата за кърма я ползвах вкъщи, защото първите 3 дена имах коластра и бебчето сучеше, в деня в който ме изписаха и ми тръгна кърмата. Но ще я взема в болницата за всеки случай!

# 426
Ееее излязох малко на разходка да се разведря и да си свърша работа малко, а се връщам разтреперена. Една лелка в аптеката ме ядоса до краен предел. Ако не ми чернееше пред очите щях да и кажа още някоя приказка. Oт няколко  мами чувам , че Дефламола много помага за вече появили се стрии. На сестра ми един АГ и го беше казал, но на мен все не ми се вярваше. И тая патица се мотка и ме разкатава , защото струва 3.5лв и тръгва да ми предлага друго от 20лв. с обяснението , че Дефламола нямало да ми помогне. Е, да беше само това, ама преди това се разправях за едни капки за нос , които са без рецепта и бях чакала 15минм- ако не и повече.  #Cussing out Казвам ви, не се контролирам вече. А някой хора прекаляват. Развали ми тая патица доброто настроение  Confused
 ПС: Даже не мога да се изкажа като хората, така ме е яд!

# 427
Мая, аз за това ходя само в една аптека и нямам ядове, купувам много лекарства на месец за дъртите и хората ме знаят вече. Ама така е да си продадът стоката Hug
Аз му дръпнах едн предиобеден сън и мисля, най-сетне да ставам, много се изморявам вече Sad
Моите звленчуци не са много, ама имам домати, краставици, зелен боб, картофи, тиквички сяти и си ги бера, даже вчера мъжо извади малко пресни домашни картофи, мисля днес да пържа  Whistling до сега не ми тежеше да се грижа, ама вече май е наддала пиклата и се уморявам Mr. Green
Ох, амели и мене все ме е страх, че някоя сутрин ще ми грабне ключовете и ще стоя заключена цял ден hahaha, те щото и за колата са на една връзка и той много обича да ги прибира Joy

# 428
Момичета, благодаря! Hug
От 9 часа съм по улиците. Прибрах се и лежа, много ме болят краката.
Взех козметика на Авен за бебка, като получих и подаръци. Взех шампоан за коса и тяло, лосион за тяло и крем за подсичане. Подариха ни една от онези кърпички с животни и халат за баня, който е страхотен, но е за три-четири годишно детенце. Взех и веро за шишета на Бочко.

# 429
Здравейте и от мен пупи сладки   bouquet
Аз цяла нощ се въртях и не съм спала почти и два часа ooooh! и сега само ми се дреме Crazy
Обаче ходих до бебешката борса и се купих шише на мам и биберонка и съм супер щастлива Hug
купих си и превръзки за родилки и подплънки  Hug
отивам да сложа нещо за хапване и ще ви дочета по късно  Hug Hug Hug

# 430
  • Пловдив
Добър ден. Много спах днес. В 10 ме събуди телефонът, бившето свеки се обади ,че са в града да вземат дребния. Трябваше да я вземат в болница днес за 3 дни да и правят изследвания, но се оказало, че е като за хотел. Трябвало предварително да се обади дали има места.  Crazy Сега сме ергени за няколко дни.
За разкритие прегледа помня, че не беше много приятен. Обяснявам на ММ за упражненията за обръщане на бебо, той вика аз ще те държа, ама отзад, че да съчетаем полезното с приятното. Много са несериозни мъжете значи, докато вдяна какво ще съчетаваме.  Blush
Мая 191, мен една ме мота 20 мин за Зероацида. Гавискона бил за бременни. Викам, да ама искам Зероацид. За справка едното е 2 лв, другото 6. Не се ядосвай. Иди в друга аптека просто. И аз трябва да видя какви документи ще ми трабват за майчинството. Въобще не помня.
Подплънки не знам какви да си взема. Имах някакви многократни, но май не ми вършеха работа. Ще ми трябват със сигурност. Сега, ако стоя без сутиен и блузата ми се мокри.
So^Amazing, мен постоянно така си ме мързи.
Ще ходим да гледаме за един скрин днес, че се оказа, че ако си го направим сами, пак същото идва горе-долу, ама разправията си остава. Ще ми се да си го имам вече, че да почна лека-полека да пера и гладя, че какъвто съм мързел, ще се приготвяме 2 месеца. И права като стоя с тоя кръст ще е на почивки подготовката.
lokresiq, не знам какво да кажа. На някои хора наистина явно им е много скучен животът. За форума това си е често явление. Не се ядосвай излишно. Peace

# 431
тръгва да ми предлага друго от 20лв. с обяснението , че Дефламола нямало да ми помогне.

ти пък що  им вдяваш за какво ти е? кажи "Една възрастна съседка ме помоли да й купя" и толкоз. Аз винаги така се измъквам, ако почнат да ме разпитват, щото съм попадала и на такива нахалитети, дето искат дозировка, предписана от доктор , да променят според своите възгледи!

# 432
Puffi видях кякво си написала, как съм го пропуснала като следа от известно време всичко,незнам  newsm78
Ама като чета абсолютно същото беше и при мен   Hug
Аз днес бях на преглед при докторката която ще ме изражда(прави секцио) и бебо е 1кг и 600 гр. И е 40 см. Преди беше 1 седмица напред,а сега е изостанал и си е отишъл в седмицата ,която си е - 32 г.с. дано не изостава повече,а така да си върви.  Praynig
Сега ще си полежа ,че жегата на вън ме умори #Crazy

# 433
Здравейте коремчета, отивам да чета че съм изпуснала малко.
Само да попитам взехте ли памперси за родилното и какви, каква е най-малката разфасовка на коя марка, че мисля ни трябват около 20 но в запечатан пакет. Преди имаше на памперс 24бр номер 1, но сега не ги виждам в такъв малък пакет

# 434
Как се прави преглед за разкритие? На мен на миналия преглед ми проверява дължината на шийката на матката с вагинален ехогрф. Едно и също ли е скъсяване на шийката и разкритие? В смисъл прегледа за разкритие друг ли е?  newsm78 Embarassed

Прегледа за разкритие се прави по време на самото раждане, за да се провери доколко са ползотворни контракциите (защото е възможно да има контракции , но да няма разкритие) - колко сантиметра е разкритието, ако правилно си спомням при 10 см. започва излизането на плода, т.н изгонване . Доста неприятна част от раждането , но неизбежна  Wink

Някой попита за това какви документи се носят в работата след раждането - доколкото си спомням от болницата се издава болничен лист, който е продължение на 45 дневния болничен издаден от АГ-то. След това педиатърът издава още един болничен , като общо от първия ден на 45 -дневния  до последния ден от болничния, който издава педиатъра са 135 дни. И чак след като изтекат тези болнични се подава една декларция, която се попълва при работодателя за отпуск до навършване на 1 годинка на детето.

Общи условия

Активация на акаунт