Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още……

• 107 914
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
Привет Simple Smile Записва се в темата с молба да споделите малко повече за карнавала в Ксанти. Колко дни трае, какво може да се види, има ли много хора  и т.н? Благодаря Peace

# 211
feria99, ето езин цитат от малко по-назад в темата  Peace

Предполагам има ходили на карнавала в Ксанти.Нека разкажат  Laughing
Е, предполагам не очакваш да е от типа на Рио де Жанейровите,но е супер интересен  Peace.Ние само миналата година пропуснахме,заради малката.Ето ти едно клипче от миналогодишния
http://www.youtube.com/watch?v=zUAoqVz7iRI

Дано и друг се включи с полезна за теб информация.   Grinning

# 212
  • София
Арголида

Kari2 Обещаната тема….

Ще бъда много кратка, да не задълбаваме в историята, нищо, че ми е любима. Ако има въпроси съм винаги насреща.

От Korinthos имате два варианта да се отправите към Арголида, по магистралата или не. Няма смисъл от първото, защото скоро пак ще трябва да се слезете. Карате посока Chiliomodi, на Fichti ще се отделите за Микена, първата цел, която вече сме описвали в темата.
Тук вече сме в района на Арголида, земя наситена с история и забележителности. Тръгваме към синът на Зевс, Аргос, най-старият град в Европа. Градът в продължение на хиляди години е бил непрекъснато населен, като през него са минали всички възможни цивилизации и националности.

Аргос какво да видим:

Скрит текст:

Античният театър
Църквата Ayios Petros
Археологическия музей
Централния площад
Разкопки от римски бани
Манастирът Panayía
Agora

Околностите също не са за пренебрегване…
Lerna- Къщата на плочките
Kokla- гробница
Merbaka-прекрасна църква
Argive Heraion- светилище
Kefalari-изворът и параклиса на Светата майка

Продължаваме към първата гръцка столица Нафплио.
to be continued

# 213
  • Пловдив
 И ние обмисляме 2 дни в Атина началото на май месец.  Оглеждам хотелите в момента, насочих се към Глифада като за начало , с идеята да се ползва градски транспорт  Thinking , макар да ми се струва неудобно без кола, но май е по-добрия вариант.

# 214
запис  Peace
и на мен ми предстои пътуване до Атина. Аз мисля за апартамент под наем да се огледам - някакви идеи за помощ  Thinking

# 215
  • София
meche_72 Погледни тук:
http://www.housetrip.com/en/athens?switch_currency=EUR&cr=a& … LwCFYZa3godeXkAfg

aH~ Не ви трябва колата, и Глифада и Пирея са много удобни. Винаги спираме там, има хотели с паркинг. Има транспорт, а от Пирея тръгват и hop-on-hop-off автобуси.
Скрит текст:
aH~ Най-добрият вариант е да смените датите за по-сигурно. И ние пътуваме май, но към края, началото е рисковано, а водата е направо студена. За Атина няма проблем, но плаж малко по-късно.

Kитнос - любимо място, един от най-старите обитавани острови. Много история от векове... Сравнително близо и удобно за отиване, плажове-плажове, дори недостъпни, но много красиви.

# 216
bled   bouquet благодаря

# 217
  • София
Арголида 2
Пелопонес
Нафплио

Отдавна сме навлезли в най-истинската стара Гърция. Разстоянието от най-стария град Аргос до една от столиците на Гърция, Нафплио е много малко.
Веднага ще отличите града с величествената крепост Паламиди, която се вижда над него.
Можем да кажем, че това е един много красив град. Всичко прави впечатление, малките улички, кафенета и ресторанти, пристанището, отсрещния остров, много цветя, зеленина и т.н.
Името на крайбрежната улица е Bubulina
Знаете ли, коя е Бубулина, една от най-известните жени в Гърция. Начело на собствена флотилия, заедно с деветте си сина управлява корабите, включително най-големият кораб в тези времена Агамемнон. Прави чудеса в морето, но умира от нелепа смърт. Скандал в семейството, където тя е застреляна от неизвестен убиец.
Отплеснах се….

Какво да видим:

Крепост  Паламиди
Централния площад Синтагма
Akronafplia Fortress
Археологически музей
Острова-крепост Bourtzi
Национална галерия-музей Alexandros Soutzos
Музей на фолклора
Музей War
Църква Agios Georgios
Tiryns-микенски акропол
Karonis музей

МАЛКО СНИМКИ

meche_72     bouquet

# 218
момичета, извинявам се предварително за невежеството си   Embarassed , но досега не съм ползвала апартаменти под наем в чужбина, а само хотели. Сега си харесах за Атина 2-3апартамента. За боокинга е ясно - през сайта и т.н. но не ми е ясно, как стои въпроса с настаняването  newsm78 . Как и от къде да си получа ключа и като напусна къде да го оставя  newsm78 Депозита, който ми се дърпа предварително, после как се връща  newsm78
такива организационни неща ми се въртят в главата  Thinking
Ще съм благодарна за отговорите   bouquet

# 219
  • София
meche_72 Не се притеснявай, ако си резервирала от сайт за апартаменти, правилата са същите. Ако вземеш от частно лице, което е рядкост, ще се разберете с mail. По принцип те чакат и ти дават ключовете, при напускането, ако е рано има кутии в които се оставят. Депозита, също, както се разберете.....
Единственото, което аз не харесвам, е воденето на тази кореспонденция. Предпочитам с едно натискане на мишката да приключим и да получа документ в който всичко е ясно.   

# 220
Bled, благодаря за отговорите   bouquet
И за мен кореспонденцията е малко обременяваща, и затова съм я избягвала. Сега за по-голямия престой ще се прежаля с кореспонденцията  Mr. Green

# 221
  • София
Върнахме се от "Зимно море".....
Беше прекрасно, обиколихме Катерини-Дион-Пела-Солун и Серес, отново.
Чакаме карнавала в Ксанти......

# 222
  • Стара Загора
Ох аз пак тук с въпроси...чета ви но...все по-голяма каша ми става Mr. Green
В Анита искаме на Акропола да идем...друго има ли за предпочитане.....Апартамент в покрайнините ли да намерим за спане или по в центъра? Транспарта как да е...с нашата си кола или да хващаме градския транспорт? Съвсем се обърках вече.
Ние ще правим доста голяма обиколка....Метеора - до Лефкада ще идем и после ще слезнем долу до Атина...с кола ще пътуваме.
Благодаря предварително на тези които ще ми отговорят.

# 223
  • София
Хера Какво да видите в Атина, го има ТУК в пост 175. В същият пост пише и за Hop On - Hop Off.
Тук в темата е коментирано и къде е най-добре  за отсядане около Атина.
Ако не ги откриваш питай пак........

# 224
 Хера - май ако сте с кола ще е добре да не сте в центъра. Понякога стават стачки и го затварят за няколко часа. Паркирането също може да се окаже проблем. Транспортът ако сте с метро е редовен. Колко дни ще сте в Атина и кога?

Общи условия

Активация на акаунт