Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още……

• 107 660
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Само искам да кажа за Едеса. Любим град ми е от 80-та година, когато за първи път го посетих. Особено любим ми стана когато някой изсипа най-вероятно европейски пари и парка с водопадите го направиха като едно бижу. И това беше до миналата година. Пълно разочарование! Що-годе човешко е само слизането до големия водопад, под който може да се минава. Всичко останало е занемарено, ама толкова много, че чак да ти се доплаче. Всичко е разрушено по най-вандалския начин (панорамния асансьор, ресторантът и всички постройки наоколо), върху алеите и стълбите има паднали дървета, които няма кой да разчисти. Районът около паркинга е станал една кочина. Съжалихме, че отидохме и развалихме прекрасните си спомени от мястото.  Cry

# 691
  • СОФИЯ
Тaня67, ние минахме през Едеса само до водопада, не сме разглеждали града. И на мен много мърляво ми се видя и не бих се върнала там.

# 692
Дами, напомням, че темата НЕ Е личен блог за описание на нечии пътувания и е желателно да се дава адекватна информация, отговаряща на конкретните въпроси, а не просто някаква информация, за да се пишат постове.

# 693
  • София
Дами, напомням, че темата НЕ Е личен блог за описание на нечии пътувания и е желателно да се дава адекватна информация, отговаряща на конкретните въпроси, а не просто някаква информация, за да се пишат постове.

Именно. Peace Ходила съм само веднъж в Едеса преди 7-8 години. Не ми хареса и не бих повторила.

# 694
  • София
Тaня67
мама САННЯ
bibi_2

Да, прави сте, има го това....
Но за съжаление, това се случва вече в много части на Гърция ?
Започнах да снимам тези аномалии, но не искам да ги пускам...

bubanka
Сигурно за мен...
Ако съм се увлякла, съжалявам, ще го имам предвид.

# 695
Ще отседнеме в Каламбака по празниците.
Питането ми е какво друго да разгледаме освен манастирите?
Лоши отзиви за Едеса виждам.
До Олимпииската ривиера заслужава ли си да се отиде?
С кола ще сме.

# 696
  • София
Versace_Dreamer
Не пишеш по кой път ще минете ?
Както казах, ако се съобразяваме какво се случва в Гърция, значи трябва да я отпишем.
Аз не бих пренебрегнала Едеса , ако не съм ходила, каквото и да е.
Снимки
Много съм писала какво може да се види около Ол. Ривиера.
Ето пак:
Скрит текст:
Олимпийска ривиера
Задължително древния град Дион.
Също така древното селище Скотинас.
До Платанамонас е византийската  крепост от XIII век, вижда се отдалеч.
Около Лептокария е Ливитра, древна местност, гърците мислят, че това е родното място на Орфей.
Близо се намира и манастирът Каналон.
Недалеч от Платанамонас са и изворите на Афродита в дефилето на река Pineios, Tempi Valley.
Обсерватория Неа Агатуполи до Метхони, наблюдение на птици.
Седалището на боговете, планината Олимп,
Малко по-далеч, може да стигнете до Вергина,  където е гробницата на Филип Македонски.
Няма нещо, което да не си заслужава, ако не си го видял, поне за мен.
Ние винаги спираме на изворите на Афродита. Снимки

В Каламбака и наоколо освен Метеора ?
Самото градче, съседното също, предлагат много заведения и обиколки.
Влакче между тях… Хубав градски водопад, разбира се страхотни гледки.
В селището има прекрасна черква, примерно за Празника.
Може да посетите Природонаучен музей, с дългото име Natural History Museum of Meteora & Mushroom Museum.
Съвсем наблизо е Пещерата на Theopetra. Говори се, че тук са открити за първи път човешки останки.
Има и още възможности, но нямам време да съм подробна ?
На Метеора може да се качите и слезете по различни пътища за разнообразие.
Снимки
Погледни и снимките от Кастраки и Манастирите.

# 697
  • София
Няма нещо, което да не си заслужава, ако не си го видял, поне за мен.

С това съм напълно съгласна, но и с хвалбите не бива да се забравяме.  Wink Хората очакват нещо, което не могат да намерят.

Versace_Dreamer, ако и без това сте в района, няма лошо да видите и Едеса. Ако не сте с големи очаквания, ще ви хареса. И след като видите големия водопад, по-добре не се завирайте в обраслите пътечки, които водят към останалите.  Wink

Да ви кажа, аз бях с големи очаквания за Кастория и останах разочарована. Град, застанал много кокетно в езерото и чуден за снимане отдалече. Но в самия град беше някакъв хаос. Всичките тези стари църкви, с които се гордеят, са разпилени из стария град, заобиколени от улици, където трафикът не спира. Успееш да пресечеш някак си и се оказва, че църквата е заключена със сто катинара. Уж стар град, със стари къщи, но не е обособен квартал като на други места, а има само тук-там останала стара къща между новопостроените. Пешеходни улици за разходка почти не намерихме, освен едно малко местенце с магазини и заведения. С други думи - хаос, който не успя да ме грабне. Дори и край езерото я нямаше тази романтика, която има на други места. Само пещерата, зеленината и манастирът около нея ми харесаха. Обаче на няколкото стъпала в пещерата (добре оформени и абсолютно сухи и чисти) взех, че се спънах и паднах. Направих сеир на околните  Laughing и ми се "развали впечатлението".  Mr. Green 

# 698
  bouquet Благодаря

През Кулата ще минеме .

# 699
  • София
Момичета,дайте идеи за хубави  места за хапване на езерото Керкини.

# 700
  • в града на вечния купон
Някой  да знае паркинг близо  до  Акропола  или център  на  Атина?

# 701
  • София

Ние оставихме колата и ходихме с метро до там. Много по-удобно е. В Атина има един огромен пазар за риба. Ако имате време ( и условия за приготвяне) можете да отидете до там. Ние бяхме впечатлени от изобилието на всякакъв вид прясна риба и морски даровве  Peace

# 702

Ние оставихме колата и ходихме с метро до там. Много по-удобно е. В Атина има един огромен пазар за риба. Ако имате време ( и условия за приготвяне) можете да отидете до там. Ние бяхме впечатлени от изобилието на всякакъв вид прясна риба и морски даровве  Peace

може ли адрес  на паркинга и информация за метрото  Praynig

# 703
  • София
Радост, ето линк към картата на метрото
http://www.worldmapfinder.com/Map_Detail.php?MAP=116061&FN=a … thens-greece.html

Хотела, в който бяхме е на станция Аттики (там, където се пресичат зелената и червената линия) и бяхме много близо до центъра. В самия хотел имаше само апартаменти и безплатен паркинг. Ние взехме кола под наем, за да обиколим извън Атина и предпочитахме да я оставим на паркинга. Движението в Атина е кошмарно, няма къде да се паркира, много коли ... ужас Simple Smile  а и забележителностите не са на едно място само. Карта на метрото имаше и на летището, но аз си я носех разпечатана и беше по-удобна от тяхната. Ако искаш дай ми мейл и ще ти пратя на jpg.
Ние ходихме септември м.г. и едва ли нещата са се променили, така че питай каквото се сетиш, ще ти пратя инфо, GPS координати и т.н. Добре е да имате gps с  колата иначе е много трудно да се ориентира човек.  Hug

# 704
Мерси!
Ние ще сме  на Евия  и ще  отскочим  до Атина.
И за това  търся  паркинг.

Общи условия

Активация на акаунт