Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още……

• 107 707
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
  • София
bibi_2 Благодаря за полезната информация   bouquet
Това явно ще наложи по-ранното тръгване. За Солун - мислим да видим Бялата кула и два музея има близо до нея и евентуално да се поразходим за малко по крайбрежната алея. Няма да ходим на пазар, затова реших, че това време ще стигне. Всъщност нямаме точна програма, та както дойде Simple Smile Вергина ни е в маршрута, защото много ни препоръчаха да я посетим  Peace
Аз, както се видя, много съм объркала поредността на градовете по маршрута и сега ще се наложат май доста промени  Laughing

# 121
  • София
Църквата Свети Димитър не е за пропускане. Крепостта Ептапиргио, от където се открива красива гледка над цял Солун, стария град също ... но в крайна сметка изборът си е ваш. Peace

# 122
  • София
bibi_2   bouquet  Благодаря ти. Напълно си права и за пътя и за Вергина, но момичето има такова огромно желание да посети тези места, че се опитвам да и помогна с всички възможни варианти. Въпреки, че след подобно бързо пътуване, остава само умората и насладата от всичко видяно избледнява. И точно тогава си казваш, това не изпълни очакванията ми. Точно за това казах в предишния пост „Да не говорим, че времето въобще няма да стигне.”

Малката Ида
И за да не те отчайваме крайно пак ще кажа bibi_2 е много права, че не си струва натоварването, но въпреки всичко щом си решила ще опитаме.
Пътя до Солун/300 км., с отбивките повече/ е възможно да се измине за 4 часа, но ако всичко по маршрута вече е наред и не се спира/което не си струва/, да го сложим поне 5 часа/променете часа на тръгване/.
Солун, става, 2-3 часа/не забравяй има влизане-излизане, паркиране/ но отгоре-отгоре, да кажем само, че сме били.

Вергина, подкрепям отново bibi_2, че не е за това отиване, но въпреки това ще направим маршрут.

Като дам съвета, че Вергина е най-добре да се посети по друг маршрут, който да се върже с Пела. Сигурно знаеш, но да кажа. Пела е някогашна столица на истинската Македония и родно място на Филип Македонски и Александър Македонски. Което неизбежно е свързва с Вергина, която нямаше да е известна с нищо, ако там и то в наши дни не беше открит гроба на същия Филип Македонски, както и символа слънце, „Звездата от Вергина”.
Но въпреки всичко, аз ще ти подготвя възможни варианти…

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 11:46 от Bled

# 123
  • София
Благодаря ви, наистина   bouquet
Знам, че времето е малко Sad но имам много малко отпуска по принцип, която отиде за нашето море  Crazy А ми се иска да видя всичко  Laughing Ще тръгнем - пък каквото успеем ще видим, което остане за другата година, живот и здраве  Hug

# 124
  • София
Малката Ида Не можете ли да измислите поне още една нощувка. Тоест, да станат три. Една на отиване, една на Метеора и една на връщане. Тогава ще е по-спокойно и маршрута с включена Вергина и Пела/ако желаете/ би изглеждал така:

https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004e … 31c2481&msa=0

С нощувки примерно в Вергина, Метеора и Platamon. Отклоненията ще бъдат съвсем малки.
Ако не става така, да мислим друго...

# 125
  • София
Отново включване от мен Simple SmileС въпроси основно към Bled, както се оказва;-)Обещавам,че през Октомври ще пиша и отговарям и аз. Въпросът ми е относно пътя от Кастория до Каламбака. Тъй като ще сме само с половинката,ми се иска да се отбием до Сиатиста или някое селце в района.Всякаква информация,опит или съвет са добре дошли!Предварително благодаря!

# 126
  • София
Victory27 Закъснявам с отговора, извинявай/закъсах го с времето/. Няма никакъв проблем да прескочите до някое селце. Siatista, ви е удобно защото е на път, малко отклонение. Не знам преди това дали ти казах ако има възможност да минете и до Naousa. Neo Kostarazi също ви е на път, Eratyra е с доста отклонение. Още три възможни селца Argos Orestiko,Vogatsiko,Dispilio...
 Обиколили сме и всички селца около Вергина и на много други места. Умишлено минаваме по второстепенни пътища, само с тази цел. Истинската Гърция не е в курортите и пренаселените, комерсиализирани вече места . Точно за това отворих тази тема, защото приятели ми казваха "Стига с тази Гърция", а те са ходили само до Халкидики или Тасос. Любимата ми фраза е "Гърция не е само море".

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 19:01 от Bled

# 127
  • София
Тръгвам момичета и момчета, благодаря много за пожеланията. Дано да сте успели да организирате пътуванията. Гърция ни очаква...
Пожелавам ви и аз невероятни моменти и щастливи мигове...

# 128
  • София
Поздрави от Гърция. Ето и преимуществата на свободното пътуване. Направения предварително маршрут не беше спазен. Реших да резервираме хотелите за първите два дена в Гърция в последния момент, защото те не си променяха цените. Мислех да направя това от Сандански преди да минем границата, става за минутки от телефона. Още от България валеше сериозен дъжд, и не резервирах, надявах се колкото по на юг, толкова по-добре. Така и стана. Подминахме първото набелязано място Керкини, второто също Серес, дъжда не спираше, ние също. Казахме си, докато не спре, няма да спираме и ние. И така до Пиерия-Олимпийска ривиера. Изведнъж просветна, дъжда спря, ние също. Пием фрапе на комплекса на Шел преди Катерини, идеален интернет.
Пътуването въобще не беше толкова тягосно, колкото мислехме, заради отклонението на Петрич. От отбивката за Петрич до Границата е 17км. Минавайки през Петрич става точно 30, тоест 13 км. повече, /загуба на време, не повече от 30 минути/. Така, че заобикалянето през Македония не си струва, освен ако не е за разходка...
Някой питаше за Тол-таксите, прясно инфо, първа след Солун-1.20 евро, втора след разклонението-2,20 евро.
След малко ще решим къде да резервираме хотел, дали на море или не. След което ще отидем в него, така ще проверя отново, има ли разлика в цените на място.

# 129
Блед, супер да си изкарате Hug Hug Hug

# 130
  • София
И от мен,Bled,пожелания за хубаво време и още по-хубаво пътуване и благодарности за ъпдейтването на информацията.

# 131
  • София
Кашпичка
Victory27
Благодаря ви...  bouquet
Веднага след последния ми пост откривам хотел съвсем близо до мястото на което сме спрели за почивка, над магистралата. Не на морето, а от другата страна, в Sevasti Pierias.
http://www.villasevasti.com/rooms_en.html
Страхотно попадение за 40 евро. Така или иначе ни чакат 14 дни в морето, сега малко по-далеч.
Бутикови стаи, всички различни. Вътрешен басейн, красиви градини, страхотна тераса с невероятен изглед. На терасата на ресторанта току що приключихме с узото и вечерята, любезните домакини ни правиха компания.
Няма и помен от дъжда преди обяд, стана дори много топло.
Утре потегляме към Евия...

# 132
Блед, уникални са стаите Heart Eyes
Вие в коя спахте Flutter

# 133
  • София
Кашпичка Наистина са уникални, имахме възможност да избираме между Ориента и Италия. Избрахме италиано...
http://www.villasevasti.com/rooms_en.html
 Страхотно е. Целият хотел е така, оазис в полето,но с узо вместо вода. Закусваме след малко и тръгваме. Слънцето се опитва да изгрее. Поздрави, приятен ден...

# 134
  • софия
Привет!
Да кажа какво съм измислила и дали ще стане.
Тръгваме си сутринта от Лефкада, на обяд стигаме в Кастраки или Калабака, настаняваме се, обяд и разглеждане на един манастир. Преспиване, разглеждане на втори манастир и газ към София  Grinning

Колко е като разстояние от магистралата до Метеора, като време също? И на отклонението каква табела да гледаме? Видях, че следобяд работното време на манастирите е по два часа, стигат ли да се разгледа един манастир? Оттук и въпросът, кои два препоръчвате? Мъжа ми няма да иска да ходи на повече.
Силно се надявам да намеря на място хотелче, защото още не се знае дали ще отидем до там. Всичко зависи как се оправим с парите на Лефкада  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт