Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още……

• 107 706
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
  • софия
Аз си харесах съвсем първосигнално Варлаам и Русану, най-екзотично ми звучат имената им  Laughing

# 136
  • София
shhhh... Разминаваме се някъде по пътя...С оглед на това, което искаш е напълно възможно. Аз бих ти препоръчала първия ден да отидете до Свето Преображение Господне или Големият Метеор, да го разгледате спокойно. Вторият ден, преди тръгване, за да стане бързо отидете до Свети Стефан- Agiou Stefanou, най-лесно е, защото се влиза от самия път. Да не се изкачвате пеша и да тръгнете бързо...
Заради това, че нямате много време тези два манастира си заслужават.
Не споменаваш по коя магистрала се връщате, за да отговоря и на другият въпрос?
Избора на хотели е много голям, има на много изгодни цени....

# 137
  • софия
ей, Блед, надявах се да се включиш  Hug
в понеделник ще сме там и големия Метеор не работи следобяд

# 138
  • София
shhhh... Точно трябваше да излизаме и видях въпроса ти, на Евия сме...
Аз мисля, че Големия почива във вторник, а понеделник почива Свети Стефан и ви се получава точно. Коя магистрала ? От Янина ли ?

# 139
  • софия
да, от Янина

# 140
  • София
shhhh... Минавате Metsovo, след около 13-15км. се отклонявате на отбивката за Trikala/на места има и табели за Метеора и Kalabaka/. Най-близкото селище след отклонението е Koridallos. Разстоянието от отклонението до там е не повече от 45 км. Има доста завой и се пътува бавно, сложи го час, гледката е много красива, особено при пристигането.

# 141
  • софия
Мерси, Блед   bouquet
тоест около стотина километра ще са в повече ако идем до Метеора
Харесах си два-три хотела на разумни цени, около 30 евро и ако решим да ходим ще букна от Лефкада. Ако се справя де, вчера си взех първата кредитна карта

# 142
  • София
shhhh... Да от тази магистрала толкова е горе-долу отклонението, отиване и връщане. Но след това може да се върнете по другата към Лариса и Катерини за по интересно, а не обратно. Ние винаги правим така, въпрос на желание. Докато се върнете ще сте вече в Лариса. После по дефилето, може да спрете и на Tempi Valley, Pineios River, вчера отново бяхме там. Обичам това място....изворите на Афродита.

# 143
Привет!
Да кажа какво съм измислила и дали ще стане.
Тръгваме си сутринта от Лефкада, на обяд стигаме в Кастраки или Калабака, настаняваме се, обяд и разглеждане на един манастир. Преспиване, разглеждане на втори манастир и газ към София  Grinning

Колко е като разстояние от магистралата до Метеора, като време също? И на отклонението каква табела да гледаме? Видях, че следобяд работното време на манастирите е по два часа, стигат ли да се разгледа един манастир? Оттук и въпросът, кои два препоръчвате? Мъжа ми няма да иска да ходи на повече.
Силно се надявам да намеря на място хотелче, защото още не се знае дали ще отидем до там. Всичко зависи как се оправим с парите на Лефкада  Rolling Eyes

Shhhh няма проблем с намирането на хотел на място. Миналата година ходихме на 06.09 и обиколихме може би над 20 хотелчета в Кастраки и Каламбака докато си харесах нещо, което да ме устрои като цена и качество. Един хотел от тези всички беше зает на 100 %. Имаше навсякъде свободни места. Ние бяхме в  хотел Метеоритис в Кастраки. Може би бяхме 3...4 семейства в целия хотел. Много приятно място - хотела е нов и много добре поддържан. На място със собственика се спазарихме 50 евро нощувка за стая тройка / без закуска - мисля, че за закуска се доплащаше 5 евро на човек, но не съм сигурна /. На един от манастирите срещнах мой познат, който беше резервирал предварително някакъв хотел в Каламбака и беше страшно разочарован - нищо  общо със снимките в нета. На манастирите имаше много българи заради почивните дни, но те бяха на организирани екскурзии с автобуси и не спят в селото. Там говорихме с един човек, който каза, че спят в Паралия Катерини и са на еднодневна екскурзия до манастирите. Пожелавам ти да имаш едно чудесно пътуване с много положителни емоции Simple Smile

# 144
  • софия
Благодаря, licharm!
И аз мисля, че на място ще намерим, понеделник, след многото празници, тоест народа ще се е прибрал  Mr. Green
Блед, добра идея ми даваш, но доколкото си познавам мъжа ще дава зор да се прибираме, че на другия ден е на работа и бла, бла. Изненада ме, че въобще се съгласи от раз да ходим толкова далече

# 145
  • София
shhhh... Това, което ти предложих почти не се различава от другото. Разлика в километрите почти няма/530-540/, времето също е почти еднакво, зависи от почивките 7-8 часа. Единственото, което ще спестите с връщане до магистралата е по-тежкия път до там, всъщност вие ще го видите на отиване и ще прецените това. Желая ти прекрасни мигове на манастирите и въобще.

# 146
  • софия
Мерси, Блед, и на теб страхотна почивка   bouquet

Още един въпрос и спирам, Вайамишлен ми дава пътя от Василики до Метеора 256 км за 5 часа и кусур  Shocked, възможно ли е толкова много да се пътува?  newsm78

# 147
  • София
shhhh... Да, Василики - Метеора, разстоянието за съжаление е толкова, трябва да тръгнете рано, за да имате време там...
Горивото в момента. Гърция средно...
Бензин     Дизел         Газ
€ 1.73   € 1.40   € 0.79   

# 148
  • София
След като изкарахме прекрасно в бутиковия  хотел в Sevasti Pierias…
 http://www.villasevasti.com/rooms_en.html
само за 40 евро, тръгнахме отново на път.  Спряхме за пореден път на Tempi Valley, Pineios River

/Изворите на Афродита/

напълнихме си светена вода и продължихме за Евия. От Glifa с ферибота влязохме на острова. След това прекосихме почти целият остров с много спирания и се озовахме близо до Eretria в Lefkadi, където бяхме резервирали хотел и добре, защото силите ни свършиха. Отново чудесно попадение, невероятен апартамент за 38 евро на вечер…
http://www.hotelphiloxenia.eu/

ХОТЕЛЪТ ТУК
Маршрута…
https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004e … 83f4836&msa=0
Никъде нямаше време за плаж, просто невероятно пътуване...
След това хванахме ферибота от Eretria…

ОЩЕ ТУК
 до Skala Oropou, 14 евро, двама с кола и се прехвърлихме на Anatoliki Attiki. От тук по крайбрежието без магистрали стигнахме до Пирея.
https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004e … 8bc8125&msa=0
Бяхме резервирали страхотен хотел за 40 евро на вечер на метри от порта. Ще отидем с ферибот до остров Salamina, след което се качваме на кораба за 14 дни, връзката за съжаление ще прекъсне.
Поздрави на всички, пожелавам ви септемврийски слънчеви дни, до скоро.

# 149
здравейте,прекрасна тема.опитах се да изчета информацията...но мисля че е по-добре да питам направо- предстои ми почивка на Катерини.искаме да посетим Метеора, но- имате ли идея дали има автобус до там? и как може да се стигне - без собствен транспорт?благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт