МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

• 57 382
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
alys,да са шумни,сигурно са по-шумни от другите......,ама колко да са шумни,че да пречат newsm78.Не спя при нея,така,че на мен не ми пречи.Така,даже  ми идва  по-добре-да ми напомня за себе си,че да я поглеждам.......,че,няколко пъти съм я забравяла/когато е само на програма тесто и е тръгвало да ме търси/..............За бъркалките-ако си си натамънила тестото както трябва,не остава нищо по бъркалките.И покритието не се надрасква лесно/моето на третата година си е ОК,въпреки абсолютно варварското ползване-семена,морска сол и експерименти всякакви..../.
Иначе,от другите евтини с гаранция/и целогодишно в продажба/,са ми хвалили Финлукс от "Зора"-имат модел с две бъркалки за сто и няколко лева...
Тайна-интересна идея  Peace-само да питам,не остава ли домата суров?

# 181
  • София
  Това му е хубавото, като салатка вътре, но не остава суров!Но явно се прави с чери доматчета,че аз с моите големи домати, се чудих с каква чаша да ги изрязвам.

Последна редакция: нд, 04 авг 2013, 13:01 от Тайна

# 182
Този път вече се получи добре мисля  newsm78

Поне аз си го харесвам  newsm62

# 183
  • Перник

Ето последното, което хлебопекарната омеси, а аз оформих и изпекох - питка със сирене и кашкавал.

# 184
  • Пловдив
SvetlaK , чудесно изглежда. Дай рецепта и кажи на каква машина и на каква програма забърка тестото. После как го пече? Мерси!   bouquet

# 185
А някой да е виждал в Бг да се продават хлебопечки с керамично казанче?   

# 186
  • София
Като пишеш в търсачката, нищо ли не излиза?

# 187
Люба, благодаря!  bouquet Може би на лични ще те питам за тестото, но първо да я взема.

# 188
Не.
Даже вече съм се замислила да пиша по един имейл на всички големи вносители на техника    Laughing  , та дано поне някой се светне да внесе нещо такова.
Като питам по магазините, продавачите само ме гледат "умно".

# 189
  • София
Не.
Даже вече съм се замислила да пиша по един имейл на всички големи вносители на техника    Laughing  , та дано поне някой се светне да внесе нещо такова.
Като питам по магазините, продавачите само ме гледат "умно".

http://www.billiger.de/vnt_gc/show/produkt/141631669-Beem-Top-Cl … 3-in-1-B7-001.htm

Ето това намерих с керамично покритие. Поне чичко Гугъл така твърди де. Можеш да си я напазаруваш онлайн, вместо да пишеш на вносителите Simple Smile))

# 190
Не обичам да пазарувам нещо, което не съм видяла наживо.
А и не бих купила техника така.Става много сложно , ако се наложи да се ползва гаранцията.

# 191
  • Перник
SvetlaK , чудесно изглежда. Дай рецепта и кажи на каква машина и на каква програма забърка тестото. После как го пече? Мерси!   bouquet

Благодаря, Стасита! За рецептата ще трябва да почакаш до утре например, за да я препиша от готварската книга ( в нета не я откривам  newsm78) . Хайде да пробвам по памет: 1 кг. брашно, 3 с.л. олио, 3 яйца, от който се отделя 1 жълтък за намазване, 1 кофичка кисело мляко, по 1 с.л. сол и захар, 30 гр. мая. Маята се смесва със солта и захарта до получаване на кашичка. Месих с http://www.technomarket.bg/products/09025452/moulinex-ow-2000
После оформих според рецептата - тестото се разделя на 3 равни части, всяка от които се разточва и се слагат една върху друга, като между тях се поръсва разтопено масло (аз добавих и сирене и кашкавал). После се нарязва на триъгълници, които се навиват, реди се в тава, маже се с жълтък и се пече ( на 200 градуса, до готовност).

# 192
  • SHOOT ME 10 $
Този път вече се получи добре мисля  newsm78

Поне аз си го харесвам  newsm62
Мими и Светла,от това по-добре не може да е. Върха е!

По въпроса за керамичното покритие и аз храних големи надежди ,докато не си купих италиански
 тиган от магазин "METRO" с керамично покритие за петдесет и няколко лева. За домакински прибори пари не жаля.То беше голям мерак. Но ,не за дълго.Още при първото пържене-яйца мисля,че пържих-бях изумен!Едва ги изстъргах от тигана.Извода е -ползвай си тефлон за 15-20лв.  Пожелавам Ви късмет...

# 193
  • София
Аз имам тиган с керамично покритие и съм много доволна, наистина не залепва нищо. Но е прост и евтин.

Знам поне един притежател на машина с керамично покритие на казанчето, но е чужбински. За БГ не съм чувала още. Ще следя с интерес и аз, особено за цената...

# 194
Имам тиган с керамично покритие, за 25-26 лв го купих от Домашни потреби, преди 2-3 години.Още е като нов, нищо му няма, нищо не залепва.Също така готвя и в керамични тенджери, тави, касероли, в пъти съм по-доволна.
За полезността/вредността да не говорим.
Затова и търся керамично казанче.

Общи условия

Активация на акаунт