МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

  • 57 199
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • София
  • Мнения: 1 869
Ее, много си критичен Бонго Simple Smile, то аз като гледам снимки на твоите първи хлябове, моя е по-хубав Mr. Green

# 136
  • Мнения: 7 779
Ее, много си критичен Бонго Simple Smile, то аз като гледам снимки на твоите първи хлябове, моя е по-хубав Mr. Green
да не мислиш,че не съм си правил самокритика ? знаеш ли колко съм си блъскал главата в стената докато го направя да ми хареса на външен вид ? цялата глава ми беше в цицини  hahaha
а пък да знаеш само дедото как ми дърпаше ушите .....  Laughing

# 137
  • Мнения: X
Намислила съм да си купя една хлебопекарна Елит, докато преценим дали наистина ни трябва още един Панасоник (пуснали са по-големи от моята, ама и парите ги бива  Wink ). Не си заслужава коментарите, защото е простичка и евтина (44 лв. с доставката), но все пак да питам, ако случайно някой изобщо не е доволен от това как пече..., да ме спре навреме. За ТОЗИ модел става дума. Не намерих никакви отзиви в нета.

# 138
  • София
  • Мнения: 15 847
  Не купувай нищо "елит"-но.Ще се развали веднага и ще виси с месеци в сервиз.Една ютия ми стоя две години в сервиза.След първия и ремонт, щеше да направи пожар.За пръв път видях ютия, която като се нагря се раздели на две, просто падна долната част.След две години ми дадоха друга марка, но аз вече имах две белгийски, та я подарих на майка ми.И тя не я ползва.Сервиза беше пълен с рекламации.Но от друга страна е евтина и няма да те е яд за парите.

# 139
  • Мнения: 11 958
Здравейте!  Hug
От няколко дни и аз се сдобих с хлебопекарна и дори вече изпробвах няколко различни рецепти за хляб, които се оказаха доста сполучливи. Желанието ми обаче е да направя козунак и бих искала да помоля за някоя изпитана рецепта за такъв, който се пече в самата машина. Благодаря предварително!   bouquet

# 140
  • София
  • Мнения: 38 142
Здравейте!  Hug
От няколко дни и аз се сдобих с хлебопекарна и дори вече изпробвах няколко различни рецепти за хляб, които се оказаха доста сполучливи. Желанието ми обаче е да направя козунак и бих искала да помоля за някоя изпитана рецепта за такъв, който се пече в самата машина. Благодаря предварително!   bouquet

Честито! Hug

 Ето едно предложение, но за Панетоне /защото не харесвам по-плътните козунаци  печени в МХ - обикновенно в нея си замесвам тестото, но го пека във фурна/:

Панетоне в  МХ

4 сл прясно мляко
2 яйца
80 гр масло
130 гр брашно
60 г захар
130 гр брашно
1 пакетче суха мая /около 10 грама/
6 сл стафиди
4 сл захаросани портокалови корички

В машината се слагат в този ред съставките.
Пече се на програма за Сладък хляб = френски  хляб (3 часа и  9 минути)
Следи го към края на печенето – ако се наложи го изключи по-рано – 8-10 мин

# 141
  • Мнения: 11 958

Честито! Hug

 Ето едно предложение, но за Панетоне ...

Благодаря denis_d!   bouquet Тези дни ще го пробвам.

# 142
  • Мнения: X
Тайна, благодаря!  bouquet Остана ли марка от евтиния клас, на която да се вярва?

# 143
  • Мнения: 8 584
                    Не знам какво е качеството на Елит-а,ама видях как ги разграбиха в магазина за 5 минутки!При това цената беше 50 лв.При избора на техниката явно се опира до късмет - климатика в работата ми е Елит и работи поне от 6 години и не е мръднал. Laughing
                   Така,че аз бих "рискувала" с Елит-а!Я колко Мулинекса критикувате,а нали са марка! Wink

# 144
  • София
  • Мнения: 12 591
С уредите винаги всичко е въпрос на късмет.
Те и Уърлпула го критикуват като перални, ама моята изкара 10 години и я продадох даже. Не беше мръднала.

# 145
  • София
  • Мнения: 15 847
  Вярно всичко си е на късмет, но нали казват "парен каша духа". И е евтина и ако успее да поработи повече, ще си е чиста печалба. Но за всеки случай не я оставяй без наблюдение.

# 146
  • Мнения: X
Малко е изморително непрекъснато да се инвестира в тези машини, но така свикнах с домашен хляб, че не ми се помисля за купешки. При нас не става въпрос само за месене, а точно да наслагаш всичко и след 3-4 часа да имаш готов хляб. Ще оставя отговорността на половинката, защото аз съм на кантар  Wink.

# 147
  • Мнения: 8 584
С уредите винаги всичко е въпрос на късмет.
Те и Уърлпула го критикуват като перални, ама моята изкара 10 години и я продадох даже. Не беше мръднала.
            hahaha Joy Joy Joy И моята пералня и миялна са същата марка и вече навъртат 17 година и пу,пу да не ги урочасам,като новички са ми. Laughing
             Само с хлебопекарната имах проблем-върнах първата и си купих сегашната!За сега нямам проблем и дано е така и за напред.Харесала съм една немска за 90 лв,но като и погледна казанчето и .... newsm78....малко ми се струва ,а мах е 1 кг,но пък има 1 програма повече и в другите има разлика.Аз нямам безглутенова /не,че някой ще я ползва/,сандвич и още нещо,ама не ги помня всичките.Все още се чудя,защото домашните животинки са си традиционалисти ... Mr. Green.....искат си "бабините" питки и не приемат нищо ново,диетично,полезно и сега им спретнах една пълнозърнеста питка /пече се в момента/ та да видя дали някой ще хапне или утре кучето ще празнува.Само то не ми намира кусури на полезните хлебчета.Виж тутманици,кифлички и всякакви други тестени изделия дето  хората ги избягват моите си ги излапват още от тавата! Mr. Green Така,че приключих с опитите.Е,от време на време пробвам,ама....дали днес ще мине номера? newsm78

# 148
  • Пловдив
  • Мнения: 503
Някой да е правил сладко в машина за хляб? На мен ми става рядко и бих искала да ми препоръчате как да го сгъстя/желирам. Мерси предварително.

# 149
  • Мнения: X
Сладкото, варено в машина за хляб е враг номер едно за машината. Който иска по-бързо да му се развали хлебопекарната, нека пробва и мармалад  Laughing.
Стасита, довари си сладкото в обикновена тенджера. Нека покипи, ще се сгъсти. Ако не ти се чака, има разни фиксове на Д-р Йоткер - на тях си пише, че са за сладко. С тяхна помощ става желирано.

Общи условия

Активация на акаунт