МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

  • 56 876
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 21 605
На мен отскоро започна да не ми пада хляба от ваничката за печене като стане готов. Как ли не го тръсках, мъчих - не ще. Като се загледах - видях, че по бъркалките остава голямо количество от изпечения хляб и трудно се почиства дори с вода. Предполагам, че ваничката и бъркалките са ми за смяна. Използвам случая да попитам знае ли някой в БГ за машинка с прибиращи се бъркалки? Предполагам, че освен по-добрата форма на хляба и проблемът с ваденето му като стане готов ще отпадне?

# 256
  • Мнения: 180
Здравейте!
От около седмица имам хлебопекарна и вече си се чудя на акъла да отлагам купуването и толкова време. Взех си тази
http://www.technomarket.bg/products/09094127/moulienx-ow-310131
и съм много доволна. Мисля, че на nana77 е същата. Засега съм правила само основния хляб от книжката и вкъщи много го харесват. Днес преди работа пуснах френския хляб и майка ми се обади да каже, че е още по-хубав  Laughing
Снимки засега нямам, защото все пускам машината, когато отивам на работа и майка ми го вади, но скоро се надявам да имам повече време и за снимки, и за експерименти.

# 257
  • София
  • Мнения: 12 579
http://www.technomarket.bg/products/09113185/moulinex-ow-310

Eто тази е моята  Simple Smile

Опитай рецептата за хляб с кисело мляко

Аз напоследък само този правя.

# 258
  • Варна
  • Мнения: 488
Здравейте!
От около седмица имам хлебопекарна и вече си се чудя на акъла да отлагам купуването и толкова време. Взех си тази
http://www.technomarket.bg/products/09094127/moulienx-ow-310131
и съм много доволна. Мисля, че на nana77 е същата. Засега съм правила само основния хляб от книжката и вкъщи много го харесват. Днес преди работа пуснах френския хляб и майка ми се обади да каже, че е още по-хубав  Laughing
Снимки засега нямам, защото все пускам машината, когато отивам на работа и майка ми го вади, но скоро се надявам да имам повече време и за снимки, и за експерименти.

и моята е същата, само че иноксовата, имам я от 2 седмици и съм много доволна за сега.
пробвах и обикновен, и пълнозърнест, и с мляко и яйце, и царевичен, станаха превъзходни

# 259
  • Мнения: 198
Здравейте!
От около седмица имам хлебопекарна и вече си се чудя на акъла да отлагам купуването и толкова време. Взех си тази
http://www.technomarket.bg/products/09094127/moulienx-ow-310131
и съм много доволна. Мисля, че на nana77 е същата. Засега съм правила само основния хляб от книжката и вкъщи много го харесват. Днес преди работа пуснах френския хляб и майка ми се обади да каже, че е още по-хубав  Laughing
Снимки засега нямам, защото все пускам машината, когато отивам на работа и майка ми го вади, но скоро се надявам да имам повече време и за снимки, и за експерименти.

и моята е същата, само че иноксовата, имам я от 2 седмици и съм много доволна за сега.
пробвах и обикновен, и пълнозърнест, и с мляко и яйце, и царевичен, станаха превъзходни


Моята пък е тази http://www.technomarket.bg/products/09121862/moulinex-ow-3501 И ИСКАМ РЕЦЕПТАТА ЗА ЦАРЕВИЧЕН ХЛЯБ

# 260
  • Мнения: 7 779
Моята пък е тази http://www.technomarket.bg/products/09121862/moulinex-ow-3501  И ИСКАМ РЕЦЕПТАТА ЗА ЦАРЕВИЧЕН ХЛЯБ
отидох на първа страница и проверих рецептите. има такива за царевичен хляб.
отиди и ти и си избери  #Cussing out

# 261
  • Мнения: 660
Идвам да си помрънкам... от 2 седмици сме си в България и нямам машина за хляб и разбирам колко ужасно много ми липсва домашния хляб. Месих 2 пъти на ръка, ама не си е работа...ядем хляб с мая и какъвто има в магазина и сега ако не отслабнем - няма кога, щото 1 хляб 500 гр го ядем втора седмица. Уморих си и кваса по пътя 3 дни без захранване и в жегата...и се моля онзи в другия край на континента в хладилника ни да оцелее, че като се върнем в края на месеца да си направим хубав хляб.

И още нещо - разочарована съм от брашната в магазините. Sad Утре ще правя торта, а брашното дето си купих за месене и сладкиши ужасно мирише на... брашно и то престояло и палачинките днес ни останаха с него... и ужас...

Е, казах си! Mr. Green Олекна ми. Hug

# 262
  • Мнения: 198
Моята пък е тази http://www.technomarket.bg/products/09121862/moulinex-ow-3501  И ИСКАМ РЕЦЕПТАТА ЗА ЦАРЕВИЧЕН ХЛЯБ
отидох на първа страница и проверих рецептите. има такива за царевичен хляб.
отиди и ти и си избери  #Cussing out


Ей, Бонго - бях забравила колко си заядлив  Sick Отдавна не бях писала и то е заради теб - то бива,  бива заяждане, ама твоето си е като постоянен месечен цикъл. Какво пречи, който е пробвал дадена рецепта просто да я сподели, вместо другите да изпадаме в матрицата "проба- грешка". Ами премълчи поне веднъж като напиша нещо Аз. Когато попитам нещо - поучаваш, като помоля за друго - мрънкаш, не се търпиш да знаеш - и не е само жегите и студа така ти действа  newsm48

# 263
  • Мнения: 7 779
да не мислиш ,че тези рецепти не са изпробвани ??? или авторите са ги изсмукали от пръстите си ?
а и друго - моята многократно изпробвана и сполучлива рецепта може да се окаже пълен провал при теб. казвано е многократно - рецептите са за ориентир.
не на последно място - тези рецепти се прехвърлят от тема в тема не случайно. точно за помощ и ориентация на желаещите да ги правят.
още едно заяждане - на втора страница от рецептите мисля че имаше такива за царевичен хляб.  Laughing

# 264
  • Мнения: 720
 Coffee  154uu  friendship не спорете за глупости  cheers

# 265
  • Варна
  • Мнения: 488
каспър ето моята рецепта за царевичен хляб:

300 мл вода
2 с.л зехтин
1 ч.л сол
2  ч.л захар
420 гр. бяло брашно
100 гр. ситно царевично брашно
1 ч.л. мая на д-р Йоткер

пекох на 1 програма, 1 кг., средна коричка

пробвай така, стана много добре, разбира се не се надигна толкова колкото само белия хляб, но си беше увеличил обема 2 пъти, че и отгоре.

.... а аромата ...

# 266
  • София
  • Мнения: 8 500
... разбира се не се надигна толкова колкото само белия хляб, но си беше увеличил обема 2 пъти, че и отгоре.

Извинете, че се намесвам, но бихте ли споделили с нас вашите критерии за втасване и съответно увеличаване на обема на хляба.

# 267
  • Варна
  • Мнения: 488
... разбира се не се надигна толкова колкото само белия хляб, но си беше увеличил обема 2 пъти, че и отгоре.

Извинете, че се намесвам, но бихте ли споделили с нас вашите критерии за втасване и съответно увеличаване на обема на хляба.


Тестото е втасало когато си увеличи двойно обема - аз така знам.
Белия хляб който правя с 500 гр брашно и 300 мл вода излиза с 3-4 см от "кофичката", а царевичния беше на 1-2 см под нивото й - това имам в предвид.

# 268
  • Мнения: 198
каспър ето моята рецепта за царевичен хляб:

300 мл вода
2 с.л зехтин
1 ч.л сол
2  ч.л захар
420 гр. бяло брашно
100 гр. ситно царевично брашно
1 ч.л. мая на д-р Йоткер

пекох на 1 програма, 1 кг., средна коричка

пробвай така, стана много добре, разбира се не се надигна толкова колкото само белия хляб, но си беше увеличил обема 2 пъти, че и отгоре.

.... а аромата ...




БЛАГОДАРЯ

# 269
  • Мнения: 11 924
Бихте ли ми казали колко грама е "едно кубче мая"? Тук купувам кубчета по 100 гр, но имам спомен като че ли, че кубчетата които съм виждала в България са по-малки-поне визуално. Ще правя козунак и ми трябва да разбера на колко грама се равнява 1/4 кубче.
Благодаря предварително!   bouquet

nana77, благодаря за рецептата за хляба с кисело мляко!   bouquet От 2 дни се каня да те помоля за рецептата.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт