МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

  • 56 826
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 4 363

preci,ами тя е горе-долу същата.Само че моята е по-голяма доза. Пропуснала съм да напиша,но и аз слагам захар,само че 1ч.л. Нарочно не слагам повече. А колко големи ги правиш?И в каква фурна печеш? Аз ги правя малки,като мини кроасанчетата. Пека на 180 градуса.

# 451
  • Мнения: 1 548

preci,ами тя е горе-долу същата.Само че моята е по-голяма доза. Пропуснала съм да напиша,но и аз слагам захар,само че 1ч.л. Нарочно не слагам повече. А колко големи ги правиш?И в каква фурна печеш? Аз ги правя малки,като мини кроасанчетата. Пека на 180 градуса.
Правих ги като мини кроасанчета. Като ги оставих да втасат станаха много пухкави и вкусни.

# 452
  • Мнения: 18 812
Правих кифлички по тази рецепта и станаха много пухкави и мекички:

Продукти:

200 мл прясно мляко
2 с. л. захар
1 и 1/4 ч. л. суха мая
или 18 г прясна мая
1 ч. л. сол
20 г краве масло
или 20 мл олио
300-320 г брашно

Източник: http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … ichki-s-kashkaval

Сладки ли ги прави или солени? След оформяне остави ли ги пак да втасат? Маза ли с нещо отгоре?
  Embarassed Embarassed Embarassed

# 453
  • Мнения: 1 548
Правих кифлички по тази рецепта и станаха много пухкави и мекички:

Продукти:

200 мл прясно мляко
2 с. л. захар
1 и 1/4 ч. л. суха мая
или 18 г прясна мая
1 ч. л. сол
20 г краве масло
или 20 мл олио
300-320 г брашно

Източник: http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … ichki-s-kashkaval

Сладки ли ги прави или солени? След оформяне остави ли ги пак да втасат? Маза ли с нещо отгоре?
  Embarassed Embarassed Embarassed


И сладки и солени. Разбира се че ги оставих да втасат след като ги оформих. Намазах ги с яйце.

# 454
  • Мнения: X
Моля, препоръчайте ми компактна и надеждна хлебопекарна.
Благодаря.
Препоръчвам ти пекарната от Лидъл. Няма допълнителни Embarassed заложби, но е евтина. Изчетох от край до край всички теми за хлебопекарни, Получих много съвети и на "лични" newsm20 и вече 2 седмици хлебопекарната забърква по един хляб. Засега само по рецептата за бял пухкав хляб, но слагам и брашно от лимец и става чуден хляб.
Веднъж само ми се залепиха бъркалките и веднъж извадих хляба, за да махна бъркалките, след второто втасване и после хлябът стана по-нисък, но пак беше хубав.
Ако на тази машинка нещо й се случи и все още не ми е омръзнало да пека хляб, може и по-скъпа да си купя, но не заради заложбите Wink,а заради повечето екстри.

Бъркалките се вадят преди последното втасване, а не след него Simple Smile (ако изобщо се вадят, разбира се).

Имам впечатления от трите марки Мулинекс (ползвах два модела), Силвър Крест (на Лидл) и Панасоник. Мулинекс не ги препоръчвам на никого, защото ги правят некачествено, шумни са и са сравнително скъпи.
Силвър Крест са качествени, евтини, шумни, но пекат добър хляб и си заслужават инвестицията.
Панасоник го препоръчвам с две ръце, но цената им е от 330 до 400 лв., в зависимост от модела (това е единственият недостатък). Пекат най-вкусния хляб. Структурата на хляба става различна от хляба, печен с машините на другите две марки. Нямам представа на какво се дължи, но е факт.

# 455
  • Мнения: 21 602
Моля, препоръчайте ми компактна и надеждна хлебопекарна.
Благодаря.
Препоръчвам ти пекарната от Лидъл. Няма допълнителни Embarassed заложби, но е евтина. Изчетох от край до край всички теми за хлебопекарни, Получих много съвети и на "лични" newsm20 и вече 2 седмици хлебопекарната забърква по един хляб. Засега само по рецептата за бял пухкав хляб, но слагам и брашно от лимец и става чуден хляб.
Веднъж само ми се залепиха бъркалките и веднъж извадих хляба, за да махна бъркалките, след второто втасване и после хлябът стана по-нисък, но пак беше хубав.
Ако на тази машинка нещо й се случи и все още не ми е омръзнало да пека хляб, може и по-скъпа да си купя, но не заради заложбите Wink,а заради повечето екстри.

Бъркалките се вадят преди последното втасване, а не след него Simple Smile (ако изобщо се вадят, разбира се).

Имам впечатления от трите марки Мулинекс (ползвах два модела), Силвър Крест (на Лидл) и Панасоник. Мулинекс не ги препоръчвам на никого, защото ги правят некачествено, шумни са и са сравнително скъпи.
Силвър Крест са качествени, евтини, шумни, но пекат добър хляб и си заслужават инвестицията.
Панасоник го препоръчвам с две ръце, но цената им е от 330 до 400 лв., в зависимост от модела (това е единственият недостатък). Пекат най-вкусния хляб. Структурата на хляба става различна от хляба, печен с машините на другите две марки. Нямам представа на какво се дължи, но е факт.

За тази разлика в цената да не би да има отделен вентилатор, който подобрява качеството на изпичане? Чела съм такова описание на машина Кенууд. Аз съм доволна от изпичането на хляба от моя Мулинекс, но е вярно, че са скъпи и им се скапва бързо ваничката. А в тези лидълски модели ако се наложи смяна на ваната или др. част откъде се купува? Имат ли поддръжка в сервиз?

# 456
  • Мнения: 18 812
Лидълските имат сервиз, в книжката има даже и ценоразпис.
Някой беше поръчвал и беше много доволен, ама не помня какво точно беше  Rolling Eyes

# 457
  • Мнения: X
За тази разлика в цената да не би да има отделен вентилатор, който подобрява качеството на изпичане? Чела съм такова описание на машина Кенууд. Аз съм доволна от изпичането на хляба от моя Мулинекс, но е вярно, че са скъпи и им се скапва бързо ваничката. А в тези лидълски модели ако се наложи смяна на ваната или др. част откъде се купува? Имат ли поддръжка в сервиз?

В началото на повечето програми е предвидено време за изравняване на температурата на продуктите. Измислили са го Simple Smile така, че или започва да меси след 25 мин., или след 60 мин. от началото на програмата. Дали това е хитринката им, не знам. Откакто имаме Панасоник не ми е омръзнало да хваля хляба и самата машина. Предполагам, че покритието на ваничката и бъркалката са по-скъпи и оттам цената. Моята е модел SD-257 и е с една бъркалка. Гледам, че са пуснали друг модел, който е за по-голям хляб и съответно сигурно е с две бъркалки.

# 458
  • Мнения: 18 812
И Лидълската така започва по- късно, беше ми изкарала акъла  Laughing

# 459
  • Мнения: X
И Лидълската така започва по- късно, беше ми изкарала акъла  Laughing

Да, вярно Simple Smile, сега погледнах таблицата с времената и процесите в програмите. Моята е от по-малките и я няма тази екстра.

# 460
  • Мнения: 1 168
alys, благодаря ти за отговора.
От къде купи твоята хлебопекарна?

# 461
  • Мнения: X
alys, благодаря ти за отговора.
От къде купи твоята хлебопекарна?

За коя питаш? Ако е за Силвър Крест, купих я от един ТСМ магазин (чрез Продавалник, нова, една година гаранция, 82 лв.). Ако е за Панасоника, имаше ги в Техномаркет, но това беше отдавна.

# 462
  • Мнения: 1
Моля ви се да ми помогнете ! Не мога да опека хляб ! Не се надува не се изпича както трябва от вътре остава чисто суров ! Машината е на My Domo ! Мисля че бъркам някъде и не мога да разбера къде !  newsm78 newsm78 newsm78

# 463
  • Мнения: X
Моля ви се да ми помогнете ! Не мога да опека хляб ! Не се надува не се изпича както трябва от вътре остава чисто суров ! Машината е на My Domo ! Мисля че бъркам някъде и не мога да разбера къде !  newsm78 newsm78 newsm78

Опитай по тази рецепта:

300 мл хладка вода (не ледена, не гореща)
1 ч.л. (5-6 г) сол
1-2 ч. л. захар
2 с.л. олио
500 г брашно (като за начало нека е на София Мел)
5-6 г прясна мая (или 3/4 ч.л. суха мая)

# 464
  • Мнения: 1
Моля ви се да ми помогнете ! Не мога да опека хляб ! Не се надува не се изпича както трябва от вътре остава чисто суров ! Машината е на My Domo ! Мисля че бъркам някъде и не мога да разбера къде !  newsm78 newsm78 newsm78

Опитай по тази рецепта:

300 мл хладка вода (не ледена, не гореща)
1 ч.л. (5-6 г) сол
1-2 ч. л. захар
2 с.л. олио
500 г брашно (като за начало нека е на София Мел)
5-6 г прясна мая (или 3/4 ч.л. су



Рецептата ми е същата ! пробвах с двата вида мая (по отделно) просто не се изпича оставя вътре сурово ! В упътването на машината пише че мога да си нагласям много неща а всъщност ако  увелича часовете не тръгва програмата ! Маята разтваря ли се във вода и кое кога се слага ?

Общи условия

Активация на акаунт