МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

  • 56 795
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 22 867

Може и да не съм права, но, ако е първата машинка, тя е с грамаж на хляба 0,750 кг. Да е би да идва много тестото и затова да не се изпича? newsm78

# 481
  • Мнения: 1

Може и да не съм права, но, ако е първата машинка, тя е с грамаж на хляба 0,750 кг. Да е би да идва много тестото и затова да не се изпича? newsm78
Да първата машинка е , но едва ли е много тестото защото то става 4 пръста широко

# 482
  • София
  • Мнения: 15 825
Как ти е тестото,добре оформено ли е, гладка топка без да лепне? Реотана грее ли?


Ами да реотана грее ! А за тестото мисля че е рядко ! Никога не съм месила , защото не мога Simple Smile (за това даже исках машината ) и не знам кое как точно става ! Надявам св да не ми се смеете много !

   Прочети линковете в първия постинг на темата.Там има и гифчета на които се вижда как трябва да изглежда топката тесто и има таблица,в която е посочено кога каква е причината за различния вид на хляба.Ако е рядко или се маже под бъркалките се добавя брашно, ако седи на трохи се добавя течност, но винаги по мъничко, докато стане хубава гладка топка.Не да сипваш с плика брашно или вода с чашата.С чаена или супена лъжичка добавяш.

Ето къде да гледаш: http://forumbabgmama.blogspot.com/ Всичко е описано и е  на базата проба - грешка, докато са разбрали какво трябва да бъде тестото, за да стане хляба.Винаги си го наблюдавай, докато се оформи.После го затвори и остави да се меси, втасва и пече.Или докато и хванеш цаката на твоята машина.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 07:39 от Тайна

# 483
  • Мнения: X
А за тестото мисля че е рядко !

С везна ли мериш продуктите или с мерителна чаша/кана? Програма 12 обикновено е за 60 минути. За да си зададеш необходимото време, се натискат стрелкичките, които са във вид на бутони около дисплея на машината, но това е само, ако искаш да допечеш нещо.
Щом машинката ти е от по-малките, то трябва да използваш тази рецепта (на първо време):

240 мл вода
1 ч.л. сол (непълна)
1 1/2 ч.л. захар
1 с.л. олио
400 г брашно
4-5 г прясна мая или 3/4 ч.л. суха

или тази

270 мл вода
1 ч.л. сол (непълна)
2 ч.л. захар
2 с.л. олио
450 г брашно
5 г прясна мая или 3/4 ч.л. суха




# 484
  • Мнения: 12 784
Здравейте Simple Smile, имам въпрос и се надявам да не досаждам, но наистина се опитах да се оправя сама и не успях  Embarassed. Та така искаме да си закупим хлебопекарна, обаче направо си нямам на идея от къде да започна търсенето. В смисъл прочетох от първия пост съветите и разбрах поне, че е хубаво да е с 2 бъркалки и с 2 реотана. Обаче като чета описането на моделите по сайтовете почти никъде не пише нито за броя на бъркалките нито за реотаните newsm78 . Отделно и като марка поне ако можете да ме насочите, на първо четене все ми се набиват Мулинекс те ли са водят най-добрите?

Ще съм благодарна на всякъкви съвети   bouquet.

# 485
  • Мнения: X
Здравейте Simple Smile, имам въпрос ........... на първо четене все ми се набиват Мулинекс те ли са водят най-добрите?

Ще съм благодарна на всякъкви съвети   bouquet.

Имам впечатления от трите марки Мулинекс (ползвах два модела), Силвър Крест (на Лидл) и Панасоник. Мулинекс не ги препоръчвам на никого, защото ги правят некачествено, шумни са и са сравнително скъпи.
Силвър Крест са качествени, евтини, шумни, но пекат добър хляб и си заслужават инвестицията.
Панасоник го препоръчвам с две ръце, но цената им е от 330 до 400 лв., в зависимост от модела (това е единственият недостатък). Пекат най-вкусния хляб. Структурата на хляба става различна от хляба, печен с машините на другите две марки. Нямам представа на какво се дължи, но е факт.

# 486
  • Мнения: 12 784
alys благодаря, отивам да чета  Simple Smile.

# 487
  • София
  • Мнения: 12 579
Е, аз пък препоръчвам Мулинекс. Изобщо не мога да кажа, че е шумна. Хлябът ми става перфектен и я купих на промоция за 150 лева, намалена от 250. Така че по никакъв начин не бих дала 400 лева за Панасоник. Хлябът няма да е със златни нишки.

# 488
  • Мнения: X
Хлябът няма да е със златни нишки.

 Laughing Жалко, че не правят представяне с изпечен хляб от различни машини. Наистина са доста пари.  Peace И аз си купих Силвър Крест след две развалени хлебопекарни Мулинекс. Но нали тук споделяме кой от коя машина е доволен? Писала съм и преди, че когато купихме първата Мулинекс, бях на седмото небе от щастие, че ядем домашен хляб, приготвен лесно. Мислех, че това е най-добрата машина.  Sick

# 489
  • Мнения: 1
така момичета четох четох много четох и в училище сигурно не съм чела толоква много Simple Smile отидох купих си везна и няма да ви кажа какъв страхотен надут хляб стана ммммммммм

# 490
  • Мнения: 0
Здравейте,
не им разбирам на тези машинки, но скоро видях хлебполекарна в лидъл за 99лв. Има ли някой опит с такава? Върши ли си добре работата?

# 491
  • Мнения: 6 217
Здравейте,
не им разбирам на тези машинки, но скоро видях хлебполекарна в лидъл за 99лв. Има ли някой опит с такава? Върши ли си добре работата?
Върши.  Peace Има много коментари и в тази тема и в лидълската.

# 492
  • Мнения: 0
Здравейте,
не им разбирам на тези машинки, но скоро видях хлебполекарна в лидъл за 99лв. Има ли някой опит с такава? Върши ли си добре работата?
Върши.  Peace Има много коментари и в тази тема и в лидълската.



Извинявайте , нова съм във форума. Ще прегледам по-подробно темите  Embarassed

# 493
  • Мнения: 6 217
Здравейте,
не им разбирам на тези машинки, но скоро видях хлебполекарна в лидъл за 99лв. Има ли някой опит с такава? Върши ли си добре работата?
Върши.  Peace Има много коментари и в тази тема и в лидълската.



Извинявайте , нова съм във форума. Ще прегледам по-подробно темите  Embarassed
няма защо.  Peace

# 494
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
 От доста време работя с брашно на "София мел"-предимно типово- и нямах проблеми.От 10-тина дни хляба ми не втасва достатъчно,остава наполовина висок и сбит. Рецептата не съм променял:
666гр. брашно
325мл. вода
2-3 с.л олио
1с.л оцет
1 ч.л сол
2ч.л захар
1бр. яйце
2/3 пак.мая на др.Йоткер-7гр.

програма 4 - 3ч. 20мин. Машината ми е Moulinex -ow 502330

Водата я меря с мерителната чаша на машината, брашното излиза 6 чаши 200 грамови.
Брашното и водата никога не идват точно ,винаги се добавя по малко от едното ,или от другото,но не чак толкова,че да обърка рецептата.
Преди месец хляба си ми втасваше и с 1/2 пак. мая или 1/5 от кубче прясна- 42гр.
Ще сменя брашното да видя...Аз ли греша някъде...То човек се учи, учи и тъкмо постигне някакви задоволителни резултати и изведнъж...айде обратно в първи клас newsm78
Помагайте бе smile3511

Общи условия

Активация на акаунт