МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

  • 56 764
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • София
  • Мнения: 2 516
Момичета, включвам се в клуба!
След като се сдобих с мечтания робот, сега в малката ни кухня искам да сложа и машина за хляб!
Харесала съм си следните модели (по цена, разбира се), та ако някой може да ми помогне в избора...

http://zora.bg/midea/ahs15ac-s00e/18591
http://zora.bg/crown/cbm-5590/20581
http://zora.bg/finlux/fbm-1580n/7857
http://www.technopolis.bg/b2c/details/825812/P11130417/Hlebopeka … MOULINEX-OW110131


Благодаря ви!

# 556
  • TX
  • Мнения: 600
Момичета, включвам се в клуба!
След като се сдобих с мечтания робот, сега в малката ни кухня искам да сложа и машина за хляб!
Харесала съм си следните модели (по цена, разбира се), та ако някой може да ми помогне в избора...

http://zora.bg/midea/ahs15ac-s00e/18591
http://zora.bg/crown/cbm-5590/20581
http://zora.bg/finlux/fbm-1580n/7857
http://www.technopolis.bg/b2c/details/825812/P11130417/Hlebopeka … MOULINEX-OW110131


Благодаря ви!
Моята е първата, от миналата Коледа някъде сме с нея и съм доволна прави всяка вечер хляб, а понякога и за през деня я пускам. Редовно меси и теста разни, абе робува ми коректно.

# 557
  • Мнения: 12 779
Момичета, включвам се в клуба!
След като се сдобих с мечтания робот, сега в малката ни кухня искам да сложа и машина за хляб!
Харесала съм си следните модели (по цена, разбира се), та ако някой може да ми помогне в избора...

http://zora.bg/midea/ahs15ac-s00e/18591
http://zora.bg/crown/cbm-5590/20581
http://zora.bg/finlux/fbm-1580n/7857
http://www.technopolis.bg/b2c/details/825812/P11130417/Hlebopeka … MOULINEX-OW110131


Благодаря ви!

Аз днес си взех този модел на Финлукс обаче нямам никакви впечатления все още  Crazy. Зависи какво изисквания имаш към нея, направи ми впечатление че трите са по-слаби като мощност и са по-малки като грамаж хляб. Финлукса е с най-голям грамаж , най-мощна и е с две бъркалки....просто реши какво точно ви е необходимо.

# 558
  • София
  • Мнения: 2 516
Това е проблема, че не мога да преценя какво предлагат и какво ни трябва на нас:)
По принцип правя хляб или хлебчета, но не мога всеки ден да меся... Ядем малко, само с милото сме, така че не ни трябват големи количества.
Каква е разликата между едната и двете бъркалки, по-добре замесва ли..?

# 559
  • Мнения: 8 242
Това е проблема, че не мога да преценя какво предлагат и какво ни трябва на нас:)
По принцип правя хляб или хлебчета, но не мога всеки ден да меся... Ядем малко, само с милото сме, така че не ни трябват големи количества.
Каква е разликата между едната и двете бъркалки, по-добре замесва ли..?
Щом сте само двама и малка ще ви върши чудесна работа Simple Smile
Имам малка, супер проста, безименна. Вече 4 години. Не е мръднала пупу. Купих си я от ebay за 7 лири 2ра употреба... ходих с метрото 3 часа напред-назад в Лондон да я взимам. Що път е видяла таз машина.. Ама меси здраво  Mr. Green

# 560
  • Мнения: 7 779
разликата е в грамажа тесто , което се меси.
с 1 бъркалка меси по-малък грамаж.

# 561
  • Мнения: 79
Това е проблема, че не мога да преценя какво предлагат и какво ни трябва на нас:)
По принцип правя хляб или хлебчета, но не мога всеки ден да меся... Ядем малко, само с милото сме, така че не ни трябват големи количества.
Каква е разликата между едната и двете бъркалки, по-добре замесва ли..?

С две бъркалки в тестото влиза повече въздух, от колкото с една, от там то бухва повече. След това може да се меси по-голямо количество. И все пак тестото се меси на две ръце, а не с една, нали?
Всяко по-голямо нещо става за по-малко, но обратното- не.

# 562
  • София
  • Мнения: 8 495
...

С две бъркалки в тестото влиза повече въздух, от колкото с една, от там то бухва повече. След това може да се меси по-голямо количество. И все пак тестото се меси на две ръце, а не с една, нали?
...

Това е някаква новост за мен. Извинете промишлените месачки са само с едно бъркало (много прилича на тези за тесто на домашния миксер). Те как точно се оправят с проблема ?  Thinking

# 563
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
...

С две бъркалки в тестото влиза повече въздух, от колкото с една, от там то бухва повече. След това може да се меси по-голямо количество. И все пак тестото се меси на две ръце, а не с една, нали?
...

Ха такааа. Браво! От това по-ясно...?

# 564
  • Мнения: 3 428
Еееее, стига бе дядо Хаджи, разби всичката ни женска логика на пух и прах Mr. Green
Аз имам с две бъркалки, ама вече само меся в машината и пека във фурната, така че съм пас. Щото хляба печен във керамична или чугунена тенджера във фурната е безумно по-вкусен от този печен в хлебопекарната. А за месене върши работа и миксер.

# 565
  • София
  • Мнения: 8 495
Еееее, стига бе дядо Хаджи, разби всичката ни женска логика на пух и прах Mr. Green
Аз имам с две бъркалки, ама вече само меся в машината и пека във фурната, така че съм пас. Щото хляба печен във керамична или чугунена тенджера във фурната е безумно по-вкусен от този печен в хлебопекарната. А за месене върши работа и миксер.

Тя и моята хлебопекарна издаде багажа преди две години и я замесих с мощен миксер.

Ми питам бе хора, може пък и аз да науча някоя и друга новост, все пак се стремя да бъда съвременен дядка в крак със съвремието.

# 566
  • TX
  • Мнения: 600
...

И все пак тестото се меси на две ръце, а не с една, нали?
Всяко по-голямо нещо става за по-малко, но обратното- не.
newsm78 утрепа ме

е моята машинка е от сакатите, но домашните ми ядат перфектен хляб  Mr. Green

# 567
  • Мнения: 3 428
...

И все пак тестото се меси на две ръце, а не с една, нали?
Всяко по-голямо нещо става за по-малко, но обратното- не.
newsm78 утрепа ме

е моята машинка е от сакатите, но домашните ми ядат перфектен хляб  Mr. Green
То е щото си в Тексас, там климата е най-подходящ за месене на хляб Peace

# 568
  • София
  • Мнения: 2 516
Ей, разяснихте ми доста неща Simple Smile
Аз много се чудя дали въобще има смисъл да купуваме машина. Аз обичам да меся (п.с. понякога меся с една ръка, хехехе), но единственото, което ми пречи, е че отнема много време и не винаги мога. Ако съм свободна през деня няма проблем. Правя страхотни питки с много втасване, но ако искам прясно хлебче за вечеря няма начин. И единственото, заради което искам машина, е отложения старт. Пуска се следобеда и за вечерта е готова.
Ама при положение, че ядем наистина много малко хляб, не знам...
Искам, но все още се чудя дали не е излишна покупка.

А как така с миксер правите тестото? Не полепва ли, не се ли затлачва...? Аз на кухненския робот имам една приставка за тесто, но само веднъж я ползвах и вътре в кухината на ножа се напълни с тесто, не знам как стана....

# 569
  • Русе/ София
  • Мнения: 697
Много ви моля за съвет, защото вече за втори път изхвърлям тесто Rolling Eyes:
Рецепта на книжката на хлебопекарна Tarrington House за Традиционен бял хляб 700 г:
вода 270 мл
масло -1 с.л
сол -1 ч.л.
мляко на прах -1 1/2 с л (слагам 100 мл Верея 1,5 % + 170 мл вода)
брашно за хляб - 450 г (пресято и измерено с везничката)
суха мая - 1 1/4 ч.л
Първият път я направих с готов микс брашно за хлебопекарна - тестото стана едно твърдо, като дъвка на топка, перката започна да се затруднява.....прецака се и го метнах в кофата. С друга рецепта стана сполучлив. Сега реших да опитам пак - този път с най хубавото брашно на София мел - резултата е отчайващо същия и започнах да се питам....не е ли пропуснато нещо в рецептата? Във всички останали има захар, а в тази няма. Thinking Не съм добър кулинар и простете сигурно елементарния ми въпрос и предположение. Ако и другите рецепти не се получваха щях да съм сигурна че проблема е в мен, но тази е единствената с която тестото се прецаква  Embarassed Благодаря ви предварително за коментара  Hug

Последна редакция: сб, 21 сеп 2013, 12:06 от Elida

Общи условия

Активация на акаунт